Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 12 tulosta

Jussi Häkkinen
marras 5, 2006, 23.27
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

Ville Rantanen kirjoitti: Se oli tarkoitettu huumoriksi, mikä ainakin jälkeenpäin kerrottuani pitäisi olla selvää muillekin kuin itselleni.
Se ei vain - nyt jälkeenpäinkään - näytä siltä. Siinä vaiheessa kun kuvaillaan toisen maailmaa jossa joku asia on jotenkin, miten toinen ei ole sitä missään vaiheessa kuvannut, saa olla aika vääntäjä että siitä saa vitsin aikaan.

Pahoittelut kuitenkin hyväksytty, en kuitenkaan ole erityisen iloinen sanojen laittamisesta suuhuni - se on myös syy reaktiooni.

Jotakuinkin viikottaisella tasolla saa kuulla joltakulta, että jonkun toisen mukaan olen sanonut jotain, mitä en koskaan ole sanonut tai edes vihjannut. Ei mitenkään äärimmäisen hymyilyttävä tilanne koskaan.
Jussi Häkkinen
marras 5, 2006, 22.17
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

Ville Rantanen kirjoitti: En tiedä miksi itse et käytä juurikaan hymiöitä
Toki käytän - kun on aihetta.

mutta minä käytän niitä juuri sisällön keventämiseksi, koska kirjoitustyylini saattaa muuten kokea hyökkääväksi. Pidän hieman omituisena, että mun hymiön kera heittämä letkautus on jotenkin paha ja koet sen loukkaavaksi
Jos laitat ajatuksia minun nimiini ja käytät silmää vinkkaavaa hymiötä - joka tuollaisessa yhteydessä assosioituu helposti vinoilua vahvistavaksi - eivät välttämättä kovin monet katso hyvällä.

ja toisaalta taas itse suoraan ikään kuin faktana sanelet, että mielipiteeni ovat vääriä.
Aivan. En kuitenkaan väitä sinun sanovan tai ajattelevan jotain, mitä et ajattele - kuten sinä kohdallani toimit.
Jussi Häkkinen
marras 4, 2006, 14.38
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

Ville Rantanen kirjoitti: Tarkoitan oikeudenmukaisuudella oikeamielisyyttä, joka antiikin aikaan laskettiin hyveeksi. Mikä sitten on mielestäni oikeamielistä, on tämän keskustelun kannalta epäolennaista.
Päinvastoin. Siitä tulee oleellista heti kun käytetään oikeudenmukaisuutta perusteena tai argumenttina - silloin on tärkeää kertoa, mitä oikein pitää oikeudenmukaisuutena (tai jos oikeudenmukaisuus on oikeamielisyyttä, kertoa mitä ihmettä se oikeamielisyys on).

Esim. evoluution kannalta "oikeudenmukainen" asia voi olla kulttuurillisesti "epäoikeudenmukainen". Kannattaa myös siis määrittää se alue, jolla toimii ja johon argumentaationsa kohdistaa.

Jussi Häkkinen kirjoitti:Ad hominem, vieläpä huono sellainen. Minun maailmani ei ole tuollainen.
Hymiön oli tarkoitus tehdä selväksi, että heittoni oli vitsi. Ilman hymiötä se olisi ollut ad hominem. Pahoitteluni, jos ymmärsit sen hyökkäyksenä sinua kohtaan.
Hymiö ei pelasta aina. Mm. tässä tapauksessa se onnistui tekemään letkautuksesta entistä terävämmän ja asettamaan minut edustamaan kantaa, jota en ole missään vaiheessa keskustelua ilmaissut.
Jussi Häkkinen
marras 4, 2006, 14.23
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

Ville Rantanen kirjoitti:
Jussi Häkkinen kirjoitti:Mikään ei oikeuta väkivaltaan - puolustautumista en pidä tässä väkivaltana.
Mielestäni väkivalta on väkivaltaa käyttötarkoituksesta riippumatta.
Niin. Samoin siltä suojautuminen on siltä suojautumista.

mielestäni epäoikeudenmukaista
Määrittelisitkö oikeudenmukaisuuden?

Maalit voit käyttää omassa maailmassasi, jossa konfliktin muuttuminen verbaalisesta fyysiseksi on yleensä sen vika, joka ei itse heilauta ensimmäistä nyrkkiä ;)
Ad hominem, vieläpä huono sellainen. Minun maailmani ei ole tuollainen.
Jussi Häkkinen
marras 4, 2006, 13.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

Jussi Häkkinen kirjoitti: Pidän itsekin häviönä, mikäli verbaalikonfliktissa provosoituu niin paljon, että siirtyy fyysiselle tasolle. Kuitenkin, pidän myös sitä häviönä, että verbaalikonfliktissa onnistuu provosoimaan toisen fyysiselle tasolle. Silloin saa ihan sitä mitä tilaakin - maailma palvelee tässä suhteessa aika hyvin.
Ville Rantanen kirjoitti: Tämä toimisi
Ei "toimisi", ei mitään "jos". Se toimii noin. "Hyvä palvelu" on kommenttinani hieman sarkastinen.

hyvin, jos kaikkien provosoiminen tuohon pisteeseen vaatisi aina saman verran. Ongelmana on siis, että voi saada, vaikka ei tajua tilanneensa. Eikä välttämättä ole saajan tilannetajusta kiinni.
Käytännössä yleensä on. Joskus sitten vain tulee kärsään.

On hankalaa vetää raja, minkä ylittäminen oikeuttaa väkivaltaan.
Ei ole. Mikään ei oikeuta väkivaltaan - puolustautumista en pidä tässä väkivaltana. Kuitenkin, totuus on, että väkivaltaa on ja tulee olemaan. Mielestäni tilanteen hyväksyminen ja sen mukaan suhtautuminen on tärkeämpää kuin ruusunvärisellä maalilla maalailu.

Sen takia on mielestäni parempi pitää se raja sellaisessa paikassa, että sitä ei saavuteta. Toinen vaihtoehto olisi luonnollisesti, että aina saa vetää turpiin, mutta se ei varmaankaan toimisi kovinkaan hyvin.
Näitä rajoja ei tarvita - ne ovat mahdottomia. Pitää vain sopeutua siihen, että ihmisten välisessä kommunikaatiotilanteessa - tai oikeammin ihmisen ollessa toisen ihmisen lähellä - on aina mahdollisuus väkivaltaan.

Mod.edit (Yamazu): lainaus korjattu
Jussi Häkkinen
marras 4, 2006, 11.51
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

Ville Rantanen kirjoitti: Jos tarkoituksenmukainen pään aukominen unohdetaan, mielestäni ihmisen ei pitäisi koskaan joutua varomaan mitä suustaan päästää. Ainakaan sen takia, että väärillä sanoilla voi saada turpaansa.
Tämä on kaunis ihanne.

Joka tapauksessa mielestäni on heikkoutta, jos sanallisen konfliktin takia pitää alkaa käyttää väkivaltaa. Ei ole pakko lähteä verbaaliseen mittelöön, jos ei pärjää.
Niin, no, se heikkous valitettavasti on lähinnä mahdollisesti lohduttavana ajatuksena sille, joka hampaita sylkiessään ajattelee että "raukkis ja heikko kun löi".

Pidän itsekin häviönä, mikäli verbaalikonfliktissa provosoituu niin paljon, että siirtyy fyysiselle tasolle. Kuitenkin, pidän myös sitä häviönä, että verbaalikonfliktissa onnistuu provosoimaan toisen fyysiselle tasolle. Silloin saa ihan sitä mitä tilaakin - maailma palvelee tässä suhteessa aika hyvin.

Oikeastaanhan tuossa on vain kyse selviytymisestä. Emme taida kantaa sen luolamiehen geenejä, joka sapelihammastiikerilauman kohdatessaan veti lannevaatteen kinttuihin ja pyllisti niille lihapala pakaravaossaan.
Jussi Häkkinen
marras 2, 2006, 05.14
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

Jarni kirjoitti: En tiedä näiden kaverien treenitaustoista, mutta ovat yleensä kuitenkin 20-30kg kevyempiä ja matsi on yleensä ohi muutamassa sekunnissa, kun löytävät itsensä lukosta/kuristuksesta jne. En vaan käsitä, mikä saa lähteä haastamaan puolta isompaa vastaa, saa nimittäin itse olla aika taitaja jos meinaa pärjätä. Itse olen 90-kiloinen ja puntilla paino hankittu, mutta mieleeni ei ole tullut käydä jonkun 120kiloisen päälle ihan vaan kokeillakseni...outoa...menisivät treeneihin kokeilemaan...
Näitä on tullut vastaan muutama. Selkeästi itseäni pienempiä, humalapäissään ensimmäisen ison jätkän päälle käyviä tapauksia. Näihin se yleisesti riidanhaastajat karkoittava rennonlupsakan ison jätkän olemus toimii käänteisesti ja herättää nahisteluhalun.

Ei selittelyä, riidanhaastamista tai mitään. "Perkele!" (tai muu vapaavalintainen kirosana) ja sitten jo ropisee (onneksi ei salamoi). Siinä sitten itsesuojelullisia jatkotoimia suorittaessaan saa miettiä, että missä asennossa tuollainen ihminen on alulle pantu...


Provokaatiotonta väkivaltaa kyllä tapahtuu. Silti, se on poikkeuksellista ja mielestäni nuorison parissa vielä paljon harvinaisempaa kuin hivenen aikuisemman väen parissa. Nuorisopuolella...no, poskensoitolla se nahina yleensä alkaa.


Lahti on kyllä melkoisen mielenkiintoinen kaupunki. Hieman tulee mieleen, että liian suuri kyläksi, mutta pikkukylän ihmisten asenne. Sen verran usein tuo rähinöistä varoittava "hämähäkkivaisto" yöelämässä liikkuessa sielläpäin soittelee ja tarjoaa myllyjä nähtäväksi.
Jussi Häkkinen
marras 1, 2006, 13.52
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

tabitha kirjoitti: Oli siinä aika kauan sitä "mä tapan sut" ja "mä annan sulle turpaan" juttua, mutta en voinut tietää mistä kyse oli todellisuudessa, tilanne oli sen verran sekava. Ja tönimistä ja sellaista.
Ja yritit poistua aktiivisesti paikalta sekä välttää lisäprovokaatiota?

Ei sinustakaan varmaan olisi kivaa, jos elämäsi olisi pilalla hedelmöityshetkestä lähtien.
Niin, tätä varten se terapia olisi ehkä tarpeen. Aivan vakavasti ottaen.
Jussi Häkkinen
marras 1, 2006, 13.44
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

tabitha kirjoitti:
Jutoka kirjoitti: Ei mitenkään pahalla tabitha, mutta tuo on mielestäni melko usean nuoren tytön ongelma. Niitä vaaran paikkoja ei tunnisteta...
:roll:

Ei millään pahalla Jutoka, mutta tuo on tosi törkeää puhetta. Saattaisi olla, ettei olisi itselläsikään pitänyt pinna siinä tilanteessa.
Mikäli kyse on vain verbaalisesta provokaatiosta johon ei liity välitöntä, julkituotua väkivallan uhkaa, pinnan PITÄÄ kestää! Oli kyse sitten miehestä tai naisesta.

Älä yleistä minuun tuollaisia asioita, koska en käyttäydy niin kuin tyttö, enkä todellakaan edes halua olla tyttö, enkä ole voinut valita sitä!
Tässä voi olla osa ongelman juurta.

Tuollaisten kommenttien takia olen toisinaan lähellä itsemurhaa.
Ja vakavasti ottaen, tähän (ja mahdollisesti aiempaan identiteettiongelmaan) voisi terapia olla paikallaan.
Jussi Häkkinen
loka 31, 2006, 08.52
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

_m_ kirjoitti: Et oo tosissas? Nyky-yhteiskunta nimenomaan on sellainen että täällä joutuu tappeluun todella helposti
Missä maassa asut?
Jussi Häkkinen
loka 29, 2006, 20.10
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

masha kirjoitti: Jussin vastaus oli mainio! Tappeleminen tai itsepuolustus on minullakin jossain viimesenä listassa.
Ei minulla tuo viimeisenä ole. Se on vain niin yksinkertainen ja perustason asia, ettei se myöskään enää jaksa sen kummemmin sieltä korostua - etenkin, kun kokonaisuus on laajahko ja tuo osio lähinnä sen terveysidean osa.


KukiHilli pisti hyvin. :)
Jussi Häkkinen
loka 29, 2006, 01.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 23413

Re: Miksi treenata, ellei tapellakseen?

Kuhmu kirjoitti: Nostetaan se nyt sitten tarinoitavaksi. Miksi treenata ellei tapellakseen.
Esimerkiksi mielekkään liikuntaharrastuksen (eli kuntoilun), akateemisen kiinnostuksen, ystävien sekä monien muiden vastaavien asioiden vuoksi.

Kamppailukonteksti voi olla monelle se mielekkäin liikunnan tyyppi, vaikka ei koskaan olisi tarkoitus tapellakaan - lisäksi myös "tappelun vuoksi" treenaava voi olla noihin muihinkin aspekteihin suuntautunut.

Mikäli oma ainoa motivaationi olisi ollut oppia tappelemaan, olisin lopettanut jo kauan sitten. Liian ohut ja yksinkertainen kohde. Jossain vaiheessa fiilikset treenaamisen "syystä" enemmän tai vähemmän katosivat - treeni on mukavaa, porukkaan kuuluu monia pitkäaikaisia tuttuja, on "oma juttu" ja on harrastus, pitää riittävässä kunnossa, antaa jonkinlaisen "perinteen" johon liittyä, tarjoaa tutkittavaa ja opittavaa sekä keskusteltavaa ja väiteltävää...jne. Tuon vuoksi vastaan yleensä "miksi treenaat" -kysymykseen yksinkertaisesti: Karate.


Harrastus määrittää ihmisen hänelle itselleen. Siksi treenaan.