Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Presenter
touko 1, 2014, 21.04
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Harjoittelijoiden seurantajärjestelmät
Vastaukset: 46
Luettu: 2922

Harjoittelijoiden seurantajärjestelmät

L.K. kirjoitti: Pystytkö kotikoneelta tekemään ton aikalisäyksen vai joudutko tekemään sen salilla?

Meillä kun tunnisteet joutuu naputtelemaan näppikseltä (tai sais koneellkain toki jos yhdistäis keskusyksikköön). Ton takia kuitenkaan ei ole lähdetty siihen että kaikille tunniste ja se ns. maksujen perään.
Tällä hetkellä pitää vielä tehdä salilla, mutta tuon saa kyllä siten, että siihen pääsee selaimella käsiksi vaikka kotoa. Lisäksi muutama muukin henkilö voi tehdä tuon, eli minun ei ole aina pakko olla salilla tekemässä noita muutoksia.
Presenter
touko 1, 2014, 17.30
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Harjoittelijoiden seurantajärjestelmät
Vastaukset: 46
Luettu: 2922

Harjoittelijoiden seurantajärjestelmät

Puni kirjoitti: ^ok, tarkennus vielä, onko toi kuukausimaksu normalin nettipankkitunnuksien lisäksi vai kokonaiskustannus? Tilin avaus ja verkkopankkitunnukset kun tuntuivat menevän samalla kaavalla Aktiassa, kokouspöytäkirja ja yhdistyksen rekisteröintipaperit piti olla mukana.
Lisäksi. Kannattaa kysyä pankista.
Puni kirjoitti: Sit vielä vähän hämää, kun esim Aktia veloittaa _jokaisesta_ tilitietojen tarkastamisesta 0.11€/tapahtuma, oletan, että tuo softan skanneri tekee juuri samalla systeemillä vai onko peräti niin viisas, että osaa poimia kerran kuussa maksuttoman eTiliotteen pankilta?
Tuskin poimii maksutonta tiliotetta. Mikäli tässä "tapahtuma" tarkoittaa kaikkien tilitapahtumien hakua ja se maksaa 11 senttiä kappale, niin tuosta tulisi kerran päivässä tehtynä kuluja 3,3 euroa kuukaudessa.

Joka tapauksessa tuo ei tue tällä hetkellä Aktiaa. http://ohjeisto.yhdistysavain.fi/rekist ... kkiyhteys/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kun jossakin lukee "ilmainen" ja "ei sisälllä piilokuluja", kumpikaan ei pidä paikkansa. Lisäksi se on karkeaa laatua oleva markkinointimoka, ihmisten päähän jää sana ilmainen kummittelemaan :>
Itse en puhunut ilmaisesta mitään, vaan sanoin, että peruskäyttö on maksutonta, sähköpostilaskut maksavat 0,49 e/kappale, tekstiviesti- ja kirjelaskut vähän enemmän. Jos ei hoida laskutusta tuota kautta, on sen käyttäminen maksutonta. Käyttö on myös täysin vapaaehtoista, ei oo pakko jos ei halua.
L.K. kirjoitti: Tuo presenterin yhdistysavain-tsydeemi on varmasti hyvä ja varsikin teidän jäsenmäärällä tarpeellinenkin.

Sen verran tuo kulva-systeemi kiinnostaa eli meillhän on myös kulva käytössä, mutta se mikä kiinnostaa on tuo maksujen seuranta.

Eli onko teillä kk-maksut vai joku puolivuotismaksu/vast? Meinaan vaan että kuulostaa aika työläältä manuaalisesti koneellaki hakata niitä oikeuksia joka kk vai onko toi jotenin yhteensopiva ton yhdistysavaimen kans tms?

Itsekin nimittäin noita tunnnisteita kun saanut aktivoida/kuoletella tämän tästä. Tosin meillä,niitä ei jaeta iha jokaiselle treenarille muutenkaan, ainakaan alussa.
Meillä on mahdollista maksaa kuukausi, puoli vuotta tai vuosi kerrallaan. Tähän mennessä valtaosa on ottanut puolen vuoden laskutuksen. Kuukausilaskutuksellakin voi vaan laittaa kerralla laskut kaikille kuukausilaskulaisille ja sitten kun porukka maksaa, niin vaikka käyttää puoli tuntia ja naksutella lisää aikaa, se onnistuu parilla klikkauksella per henkilö. Käytännössä siis kulunvalvontaohjelmasta naksautetaan päättymisajankohtaa kuukaudella eteenpäin.

Katsotaan nyt miten tuon käyttö lähtee rullaamaan - voi olla että muutoksia tulee, jos ei toimi hyvin.
Presenter
touko 1, 2014, 15.39
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Harjoittelijoiden seurantajärjestelmät
Vastaukset: 46
Luettu: 2922

Harjoittelijoiden seurantajärjestelmät

Puni kirjoitti: ^miten tuo pankkimaksujen tsekkaus käytönnössä tapahtuu, per kirjautuminen ohjelmaan, per kirjautuminen ohjelmasta nettipankkiin, muuten, miten? Vaikuttaa kyllä ihan perushyvältä softalta, itse Excellimiehenä olen eniten kironnut sitä maksuseurantaa justiinsa. Nykyään harjoituskorttiin kirjailen myös minne asti maksuja on maksettua kuittia vastaan.

Ja niin tosiaan, esitietolomakkeesta keräilen Excelliin tiedot, vähän puuduttavaa sekin, mutta toisaalta ei edes nykyaikana ole vältytty siltä, että jos jonnekkin pitää rekisteröityä, siihen saa aina patistella sataan kertaan.
Siitä kiikutetaan valtakirja pankkiin (tuolta pystyy tulostamaan suoraan) ja ohjelma tarkistaa sitten kerran päivässä/viikossa/kuukaudessa (viitteiden perusteella) maksusuoritukset. Yhdistysavaimen mukaan pankki veloittaa pankkiyhteyden käyttämisestä kuukausimaksun, joka on luokkaa 7-10 e / kk. Osa pankeista haluaa valtakirjan mukana myös kopion hallituksen kokouksen pöytäkirjasta, jossa asiasta on päätetty.

Meillä jäsenrekisteriin tuli yllättävän paljon nimiä lisää sillä, kun ilmoitin, että jatkossa ei voi harjoitella, jos tietoja ei löydy rekisteristä. :D
Presenter
touko 1, 2014, 12.50
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Harjoittelijoiden seurantajärjestelmät
Vastaukset: 46
Luettu: 2922

Harjoittelijoiden seurantajärjestelmät

Kulunvalvontajärjestelmän hinta riippuu aika pitkälle siitä, millaisia ominaisuuksia kaipaa. Meillä uudelle salille tuli RFID-lätkiin perustuva kulunvalvontajärjestelmä.

Avainlätkällä pääsee ovesta sisään, kunhan on maksanut harjoitusmaksunsa. Salin sisällä on toinen lukija, jossa jokainen käyttää avainlätkäänsä aina treeneihin tulleessaan, jolloin seinällä syttyy vihreä valo merkiksi siitä, että avainlätkässä on harjoitusaikaa voimassa. Mikäli valo ei syty ja lukija piippaa virheen merkiksi, on jäsenen harjoitusaika loppunut.

Järjestelmää hallitaan tietokoneella, josta voi mm. määrittää mihin aikaan milläkin avainlätkällä salille pääsee. Kun harrastajan nimi ja naama tulevat tutummiksi, saa harrastaja vapaammat kulkuoikeudet salille myös esimerkiksi päiväsaikaan. Samoin järjestelmässä voidaan määrittää avainlätkän voimassaoloaika, joka siis määrittyy maksettujen harjoitusmaksujen perusteella. Harrastajan ei tarvitse tuoda avainta "ladattavaksi". Järjestelmästä saa pihalle lokitiedot kuluista ja muista tapahtumista ja siihen voisi kytkeä myös valvontakameroita, jotka ottavat kuvaa esimerkiksi aina kun ovi avataan.

Testasin muutamaa eri kulunvalvontaohjelmistoa, joista hankkimamme oli ehdottomasti paras käytettävyydeltään ja ominaisuuksiltaan (meille). Hintaerotkaan eivät olleet kovin isoja - kaikki järjestelmät kuitenkin maksoivat enemmän kuin "muutamia satasia". Toisaalta tässä järjestelmässä ei ole mitään kuukausi- tai lisenssimaksuja, mitä taas joissain muissa oli. Jos joku järjestelmän nimen, niin voi laittaa yksäriä.

Jäsenrekisterimme taas siirtyi Yhdistysavaimeen. Ehdottomasti suurin Yhdistysavaimessa plussa on sen helppokäyttöisyys. Testailin aika montaa muutakin vastaavaa järjestelmää ja ne olivat yleensä todella sekavia käytettävyydeltään.

Yhdistysavaimen Rekisteri on yhdistyksille tarkoitettu yksinkertainen jäsenrekisteri, jonka kautta onnistuu myös laskutus. Peruskäyttö on maksutonta, sähköpostilaskut maksavat 0,49 e/kappale, tekstiviesti- ja kirjelaskut vähän enemmän. Rekisterin saa yhdistettyä pankkitiliin siten, että maksetut laskut näkyvät itse ohjelmassa, jolloin käyttäjän ei tarvitse käydä kyttäämässä pankkitiliä. Rekisteristä saa myös lähetettyä sähköpostitiedotteita.

Järjestelmä on ollut meillä käytössä vain vähän aikaa, mutta tähän mennessä vaikuttaa todella hyvältä. Huonoja puolia tässä vaiheessa on muutama: ensimmäisenä se, että jäsenet eivät voi itse rekisteröityä suoraan järjestelmään, vaan esimerkiksi meillä jäsenet rekisteröityvät Google Formsin kautta lomakkeella, joista heidät viedään sitten tuonne rekisteriin Excel-importtina. Tämä toki sujuu ihan jouhevasti. Toisena huonona puolena suodatustoiminnoista puuttuu "ei ole" -suodatin, eli haussa ei voi hakea henkilöitä kriteereillä "ominaisuus ei ole x".

Tästä videosta näkee kivasti tärkeimmät ominaisuudet:

[youtube][/youtube]

Jos joku haluaa kokeilla tuota rekisteriä, niin olisin kiitollinen, mikäli tekisitte sen tämän linkin lomakkeen kautta. Näin saat yhdistyksellenne 5 euroa saldoa esimerkiksi laskujen lähettämiseen ja mikäli innostutte käyttämään rekisteriä laajemminkin, niin mekin saamme sitten jossain vaiheessa lisää saldoa.

Rekisteri ja kulunvalvontajärjestelmä ovat siis erikseen, mutta uskoisin, että tämä on ainakin meille ja varmasti monelle muullekin yhdistyspohjalta toimivalle seuralle kohtalaisen vähän kuormittava ratkaisu. Molempia järjestelmiä hallitaan tietokoneelta selainpohjaisesti ja yksinkertaisimmillaan homma toimii siten, että lähetetään sähköpostilaskut ja klikkaillaan sitten maksujen mukaan lisää harjoitusaikaa avainlätkään kulunvalvontajärjestelmästä.