Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Sephis
maalis 4, 2005, 19.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Qigong
Vastaukset: 125
Luettu: 26320

dop kirjoitti: Tapani: Onko sinulla suositeltavaksi mitään materiaalia (kirjoja?) mistä tuota luohan Qiqongia voisi lähteä tutkimaan ? Netistä löytyy vaikka mitä, mutta mikä on sitten lähimpänä sitä 'alkuperäistä'.. :p
Vaikka tämä ei ollutkaan osoitettu minulle (eikä kyse ole kirjoista), niin laitan silti tämän linkin: http://www.luohan.com - Gaspar Carsia Lopezin sivut.
Sephis
maalis 2, 2005, 20.45
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Qigong
Vastaukset: 125
Luettu: 26320

Re: Qigong

Antti kirjoitti:
Sephis kirjoitti:Ainakin suurimpaan osaan Kung Fu -tyyleistä sisältyy Qigongia, Suomessa ainakin Wing Tsuniin (WT Tao Qigong) sekä Choy Lee Futiin (Luohan Qigong), joten luulisi, että myös tällä foorumilla on harrastajia.
Olen toinen mainitsemasi Tao Qigongin "maahantuojista". TQG ei sisälly Wing Tsuniin, vaan on täysin erillinen juttu, jota harrastavat myös ihmiset jotka eivät harrasta WT:tä. Wing Tsuniin kyllä sisältyy qigongia, nimittäin ensimmäisen formin (Siu-nim-tau) ensimmäinen kolmannes.
Ok. Voitko kuitenkin kertoa enemmän TQG:sta? Onko esim. SNT:n ensimmäinen kolmannes lähellä TQG-harjoituksia? Kuvien perusteella teillä on ainakin jonkinlaisia pariharjoituksia. Entä miten se eroaa, jos eroaa, EWTO:n sivuilla olevasta WingTsun-ChiKungista?
En mene tässä määrittelemään, mitä voidaan luokitella qigong-harjoitukseksi, koska se vain johtaa loputtoman suohon.
Meinasinkin ihan aloitusviestiini kirjoittaa, että todennäköisesti tulee ongelmia siitä, mitä kukin mieltää qigongiksi ja mitä ei. Mutta ei siitä sen enempää, heh.
Sephis
maalis 2, 2005, 15.52
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Qigong
Vastaukset: 125
Luettu: 26320

Qigong

http://www.clfpori.net:
"Qigong (heigong) on pehmeä, sisäinen harjoitus, jossa yhdistyvät hitaat liikkeet, hengitysharjoitukset ja meditaatio. Näiden ikivanhojen harjoitusten tarkoituksena on fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin ylläpito ja edistäminen. Qigongissa tärkein käsite on Qi (energia), jonka kulkua kehossa ohjataan hengityksellä ja hitailla liikkeillä. Useat qigong-liikesarjat ovat myös tehokkaita venytysharjoituksia, jotka pitävät tuki- ja liikuntaelimistön kunnossa."
Aloitetaan pienellä kysymystulvalla: Kuinka moni tekee qigong-harjoituksia? Kuuluvatko ne lajiinne? Minkälaisia ne ovat (yksittäisiä harjoituksia, liikesarjoja tms.)? Miten koette hyötyvänne niistä? Missä yhteydessä Qigongia tehdään (muiden harjoitusten ohessa, erillisillä harjoituskerroilla jne.)? Kuinka oleellinen "Qi-energia" on?

Ainakin suurimpaan osaan Kung Fu -tyyleistä sisältyy Qigongia, Suomessa ainakin Wing Tsuniin sekä Choy Lee Futiin (Luohan Qigong), joten luulisi, että myös tällä foorumilla on harrastajia.

Lukemani perusteella Qigongin päätarkoitus on harjoittaa terveyttä, eli kamppalullista hyötyä ei siitä suuremmin ole (terveyden ja rentouden lisäksi). Onko näin?

Vaikka otinkin esille Qi/Ki:n, niin silti toivon, ettei tässä viestiketjussa suuremmin tartuta siihen.

Edit: korjausta.