Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Beorn
joulu 28, 2013, 13.51
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kungfun historia
Vastaukset: 70
Luettu: 21046

Kungfun historia

En kerro. Kyllä se liittyy.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Beorn
joulu 28, 2013, 13.20
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kungfun historia
Vastaukset: 70
Luettu: 21046

Kungfun historia

Minä ainakin luulen ymmärtäväni Punin viestin sanoman. Hyvinkin.

Jokainen punnitsee tietysti omilla punnuksillaan ja havaitsee tai ei-havaitse korrelaatioita -tai peräti kausaalisuutta- siellä, missä sitä on. Tai sielläkin, missä ei ole.
Beorn
joulu 27, 2013, 22.38
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kungfun historia
Vastaukset: 70
Luettu: 21046

Kungfun historia

Jaahas. Googlefu jyrää. Täältä löytyy: " onclick="window.open(this.href);return false;
Jälkikirjoituksessa van Gulik kertoo 'ladattuihin hihoihin' liittyvän tarinan: "Ladatuilla hihoilla taisteleminen on säilynyt nykypäiviin saakka. Vieraillessani Pekingissä vuonna 1935 minulle kerrottiin että se pelottava maine, joka tuolla taistelutavalla on alempien luokkien kiinalaisten keskuudessa, pelasti bokserikapinan aikana kuuden länsimaisen nunnan hengen. Sisaret olivat joutuneet vastakkain vihaisen väkijoukon kanssa matkallaan linnoitettuun katedraaliinsa. Olettaen pääsevänsä hengestään he kohottivat alistuneesti ristityt kätensä jättäen sielunsa Jumalan huomaan. Äkkiä yksi hyökkääjistä huusi: 'Varokaa! Heillä on kuulat hihoissa!' ja väkijoukko perääntyi antaen tietä nunnille, jotka pääsivät ehjin nahoin temppeliinsä. Itse asiassa kävi niin, että kun nunnat kohottivat kätensä heidän messu- ja rukouskirjansa valahtivat hihoihin ja hyökkääjät, jotka bokserien viekkaan ulkomaalaisvastaisen propagandan takia uskoivat että kaikki länsimaalaiset olivat valmiita vaikka minkälaisiin ilkitöihin, päättelivät että sisarilla oli 'ladatut hihat'."
Ja wikipedia tietää seuraavaa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Slungshot" onclick="window.open(this.href);return false;
Beorn
joulu 27, 2013, 22.30
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kungfun historia
Vastaukset: 70
Luettu: 21046

Kungfun historia

Andy kirjoitti: Tokihan boksarikapina liittyy kungfun historiaan. Tässä topicissa voi varmaan puhua aiheesta laajemminkin, koska en usko että van Gulikin tuotoksista riittää kovin pitkäksi aikaa juttua.

Minulla on sellainen muistikuva, että nuo "ladatut hihat" liittyisivät enemmänkin Modesty Blaisen tekemisiin. En tosin ole lukenut van Gulikin kaikkia myöhempiä tuotoksia viiden pääteoksen jälkeen, joten en mene vannomaan etteikö niissä voisi olla nainen, jolla on rautakuula tms. piilotettuna hihaan.
Noniin. Kirjastoni on epäjärjestyksen tilassa, kaaoshan lisääntyy alati, asialle ei voi siis lopulta mitään. En nyt onnistunut löytämään kys. teosta ja löysin ylipäänsä vain kolme van Gulikin kirjaa. Hmm, outoa. Mutta muistelen kirjan esi- tai jälkikirjoituksessa kerrotun "ladatuista hihoista" ja niiden peljättävästä vaikutuksesta tarinan, jossa (muistaaksein) boksarikapinan aikaan joukko nunnia oli ollut pakenemassa paikasta a paikkaa b. Matkalla olivat he joutuneet epäystävällisen väkijoukon piirittämäksi ja arvellessaan kuolon kohta korjaavan heidät, nostivat he kätensä ylös Jumalaa rukoillakseen ja epäilemättä kiittääkseen kohta saatavasta marttyyrin ylettömän kirkkaasta kruunusta. Tästä eleestä oli se seuraus, että rukouskirjat heidän hihoissaan (tavan lienevät oppineet kiinassa, tai ainakaan en ole lukenut euroopassa tätä harrastetun?!?) valahtivat alemmas (tai jotenkin tulivat liikutetuiksi, kaivelivatko he niitä hihoistaan, en nyt muista), jolloin väkijoukosta arveltiin heidän olevan varustetut "ladatuilla hihoilla" josta oli seurauksena suuri peljästys, väkijoukon vähemmän hallittu peräytyminen ja näin nunnain ihmeellinen pelastuminen.

Asia alkoi nyt kiinnostamaan niin paljon, että menen ehken huomenna kirjastoon ja katson, josko van Gulikin kirjoissa tarina on, vai onko juttu jäänyt päähäni jostain muualta. Vai kuvittelenko omiani taas. Onko Kungfun historiassa tietoa moisesta tekniikasta?

van Gulikin kirjoissa on ilahduttavan paljon rotevia naisia, jotka hallitsevat tappelustaidot.
Beorn
joulu 25, 2013, 12.12
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Kungfun historia
Vastaukset: 70
Luettu: 21046

Kungfun historia

Nuo van Gulikin kirjat olen lukenut kaikki ja olen osan myös hankkinut itselleni. Oikein hauskoja kirjoja. Toivottavasti joku osaa valaista kirjojen tappelustaustaa, tappelusta ja erilaisia mestareita ja tyylejä kirjoissa on mukana viljalti. Jossakin kirjassa oli "ladatut hihat", eli muistaaksein väljissä hihoissa pidettävät rautapallot, joita sankaritar käytti tarvittaessa tappavalla teholla. :nunchaku