Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 11 tulosta

kattikukkula
touko 30, 2013, 18.14
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

HannuL kirjoitti: Minä luulen, että on turha pelatä, ettei kukaan laskuta lisenssiä eli uskon, että lasku tulee.
Arvaus - ei siis tieto - on että laskuttaja on karateseura.

Käsitykseni on, että vakuutusyhtiö ei edes tiedä vakuutettujen nimiä, koska kyseessä on ryhmävakuutus.
Kuvittelen, että seura kerää rahat ja tilittää karateliitolle. Karateliitto maksaa vakuutusyhtiölle ryhmän koon mukaan.
Minä en arvaa, mutta olen kuitenkin seurannut hommaa muutaman askeleen päästä, joten caveat emptor. Puhe siis karateliiton harrastajalisenssistä (liittyi siihen vakuutus tai ei).

Homma etenee näin
1) Seura toimittaa liitolle tiedon halukkaasta (halukkaista) vakuutuksen/lisenssinottajista. Ja vain siis halukkaista, ellei jäsenrekisteriselosteessa erikseen mainita säännöllisestä tietojenluovutuksesta Suomen Karateliittoon. Liitto lähettää laskun. Ei siis seura. Eli tämän alkuhankaluuden jälkeen liitto voi suoraan lähestyä lisenssinhaltijoita.
2) Vakuutus/lisenssikausi on aina 1.8.-30.7. Eli jos otat heinäkuussa lisenssin, niin maksat sen ja seuraavan heti elokuussa. Nimim. elokuuta odotellessa. Tässä kai taustalla se, että näin vakuutuksellinen lisenssi kattaa kilpailukauden ilman katkoja. Kesällä rillaillaan, näetsen.
3) Kun vuosi on kulunut, niin liitto lähettää lisenssinhaltijalle uuden laskun. Lisenssi ei siis, ymmärtääkseni, ole seurakohtainen. Eikä välttämättä vaadi jatkossa jäsenyyttä missään karateseurassa (tai liiton jäsenseurassa). Jos vakuutusta käytetään, niin vakuutusyhtiö voi ehkä tiedustella, että onko jäsen, ja sattuiko treeneissä jne. että ehkä se jäsenyys on suositeltava.
4) Yksi twisti on vielä: Liitto kertoo jäsenseuralle, ketkä lisenssin ovat ao. seurassa ottaneet. Tästä seura voi tehdä liitolle laskun siten, että jokaisesta lisenssinottajasta saa 5 euroa toiminnan pyörittämiseen. En ole ihan varma, että mitä Reijo A (tietosuojavaltuutettu) tästä sanoo, mutta ei taida olla liittokaan.
5) Sitä en tiedä, miten Pohjola ja Karateliitto tietoja vaihtavat, mutta avainsana lienee lisenssirekisteri.

Ja edelläolevat tiedot + maukkaat lisenssiedut voi tarkistaa osoitteesta http://www.karateliitto.fi/acms/lisenss ... uttuu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

t.
mika
kattikukkula
touko 21, 2013, 15.36
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

Puni kirjoitti: Sanoisin sinetistä sen verran, että vaikka sinettiä ei olisikaan, siihen vaadittavat käytännöt, pelisäännöt, toimintalinjat, toimintasuunnittelmat ja muut kokonaisuudet eivät kyllä varmasti yhtäkään vakavasti otettavaa tai vakavissaan valmentamiseen suhtautuvaa seuraa varsin ainakaan haittaa.
Täsmälleen näin.
Markkinointiaspektista sanoisin sen verran, että vanhempien keskinäinen puskaradio kun päivittää näitä erilaisia muksujen harrastemahdollisuuksia, niin (kuulemma) se sinetti ei tosiaankaan haittaa, kunhan siinä sitten mukana tulee täyspäiset vetäjät ja muutenkin asiallisesti pyöritetty toiminta.

t.
mika
kattikukkula
touko 21, 2013, 11.58
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

Jussi Häkkinen kirjoitti:
Andy kirjoitti: Ohhoh. 12 seuraa lähti ja mukana useita isoja seuroja.
Ei yllätä. Karateliitolla ei ole minkäänlaista annettavaa seuroille, joissa ei ole aktiivista WKF-tyyppistä kilpailutoimintaa.
Yllättää siinä mielessä, että olen tähän asti elänyt siinä luulossa, että OPMltä saadut avustusrahat ovat olleet jotenkin suhteessa jäsenseurojen määrään tai jäsenien määrään. Tämä kai sitten muuttuu siten, että Karateliiton saamat avustukset ovat suoraan sidoksissa Karateliitolta lunastettujen lisenssien määrään ja jos seuroissa ei haluta lisenssimyyntiä edistää ja/tai se ei seurojen jäseniä kiinosta, niin se on sitten bai bai.

Karateliitolla on itseasiassa yllättävän paljon annettavaa seuroille, joissa ei ole aktiivista WKF-tyyppistä kilpailutoimintaa. Sinetit jonkinlaisena sertinä (joo, tiedän tiedän) junnutoiminnan tasosta, vakuutukset suojaamaan seuraa (tuplaturva), ovien aukeaminen kaikenmaailman liittotason koulutuksille (sellaista perustietoa fyysisestä harjoittelusta, sen eri osa-alueista ja harjoittelun toteuttamisesta) jne. Että on sitä jotain. Mutta karatesta ne ei tietenkään välttämättä tiedä WKF-viitekehyksen ulkopuolelta liiemmälti. Tai eivät ainakaan osaa laittaa asioita oikeanlaiseen perspektiiviin.

t.
mika
kattikukkula
loka 22, 2012, 11.43
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

Andy kirjoitti: Eihän tuolla ole esimerkiksi wadoryun mustia vöitä olelnkaan vaan pelkkä kollegio. Sankukai puuttuu sekin kokonaan.
Ja meikäläiseltäkin on (taas ja jo toiseen kertaan) viety vyöarvot, joten siellä on myös vanhentununtta tietoa.

t.
mika
kattikukkula
elo 21, 2012, 16.02
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

Andy kirjoitti:
kattikukkula kirjoitti: Vaikutusmahdollisuus on epäsuoraa ja kohdistuu siihen liiton ainoaan vuosikokoukseen. Siellä on oltu, siellä on demokratia sekä mushroom growing -tyyppinen informointi... ja voisin kuvitella, että jatkossa vielä enemmän.
Mitä tämä tarkoittaa noin käytännössä?
Oikeastiko kysyt? No joo.

1) Demokratia. Enemmistöpäätöksillä mennään ja muut vikisee. Karate on, näin olen itse asian huomoinut, monella tapaa hyvin differentioitunut laji. Tyylisuunnat nokittelee toisilleen, joten vaatii tämän asian yläpuolelle nousseita ihmisiä, jotta voitaisiin neuvotella asioista eikä kiistellä siitä, että kenen pääopettajalla on isoin... auto. Viimeaikoina, näin olen antanut itselleni kertoa, karateseurakenttään on ilmestynyt sellaisiakin seuroja, jotka haluavat ja osaavat tehdä yhteistyötä yli tyylisuuntarajojen (joskus jopa lajirajojen), mutta yleensä näitä seuroja kiinnostaa paikallinen toiminta enemmän kuin Karateliiton pieruhuumorin kyllästämissä vuosikokousissa istuminen. Jätetään nimet mainitsematta; you know who you are...
Eniveis, toinen jakava tekijä on kilpaseurat ja ... ei-kilpaseurat. Kilpaseurat vetävät yhtä köyttä, eihän niitä (yleensä) kiinnosta muu kuin se, että puikko osuu ekana, mawa läpsyy ja rentoutta on yläselässä riittävästi. Ei-kilpaseuroissa taas tyylillä on merkitystä ja "mehän ei varmaan äänestetä niin kuin noi <insert-tyylin-nimi-here>-ääliöt". Ja eipä varmaan aina jaksa kaikista ei-kilpaseuroista porukkaa edes niihin kokouksiin vaivautua. Kun ei ne muutenkaan niin kohottavia tapahtumia ole. Joopa, nyt sitten saa mitä on tilattu. Mutta ehkä hyvä näin.

2) Mushroom growing = keep them in the dark and feed them shit. Tunnetaan myös Mushroom Leadership -metodina. Mutta siis, ihan peruspolitiikkaa: "Juu, jos äänestät minut hallitukseen, niin sitten on tavan seuroillekin toimintaa ja palvelua tulossa liitolta. Oikein kädenojennus tulossa." Niinpä niin.

Mutta ehkä nyt on sitten liitossakin kyllästytty ja ajateltu, että siivotaan vähän pöytää, loisijat pihalle ja kilpakarate nousuun (ja ölympiälaisiin). Tiedä näistä...

t.
mika
kattikukkula
elo 21, 2012, 13.53
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

Lasse Candé kirjoitti: Mitä haittaa seuralle voisi olla siitä että lähtee liitosta?
Eräs yksittäinen tapaus voisi olla se, että Nuori Suomi -sinettiseurastatus häviää. Kun moinen saavutus vaatii lajiliiton jäsenyyden ja myönnetään Nuori Suomi -organisaation ja lajiliiton yhteisellä päätöksellä (tjsp.).

Nuori Suomi -sinetin arvoa nimenomaan junnutoiminnan profiilin nostajana ja uskottavuuden (ei kamppailullisen, mutta siis muunlaisen ja junnujen vanhemmille tähdätyn) parantajana ei passaa aliarvoida. Se antaa junnun vanhemmalle edes jonkinlaista pientä toivoa siitä, että homma on hallussa seurassa, jossa muksu treenailee.

Tämä sitten lähtee. Mutta mutta, ei ole osaaminen kiinni vyöarvospettareista eikä junnutoiminnan laatu jostain sinetistä.

t.
mika
kattikukkula
elo 21, 2012, 12.21
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

Andy kirjoitti: Mikä tässä systeemissä on vikana? Eikö kokonaissumma ole se mikä merkitsee?
On. Nyt se ei enää ole suoraan jäsenyhdistyksen määriteltävissä. Lisenssit ostetaan suoraan liitolta, siis jäsenet ostavat. Vaikutusmahdollisuus on epäsuoraa ja kohdistuu siihen liiton ainoaan vuosikokoukseen. Siellä on oltu, siellä on demokratia sekä mushroom growing -tyyppinen informointi... ja voisin kuvitella, että jatkossa vielä enemmän.

Ei hyvältä näytä. Mutta niin se kai sitten on. Aika aikaansa kutakin ja eikun kohti seuraavia vastoinkäymisiä.

t.
mika
kattikukkula
elo 21, 2012, 09.53
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

voipa kirjoitti: ... ja pitää ostaa pelkkä lisenssi.
Vakuutukset ymmärrrän. No prob. Mutta onko tämä lisenssi nyt sitten tosiaan näin? Eli haluan harrastaa karatea, maksan omalle seuralleni harjoittelu/jäsen/yms. maksuja, että on paikka missä treenata ja joku vetämässä treenejä. En kilpaile, ei jaksa, haluan vain liikkua, harjoitella ja oppia lyömään käsittämättömän kovaa ja potkimaan myös. Ja tästä pitää maksaa... niin, ei siis seuralle, vaan jollekin liitolle, jolta saatu (välillinenkin) hyöty lähestyy lähes rajatta nollaa. Voisinko samalla lisenssillä rekisteröidä käteni ja jalkani tappaviksi aseiksi lähimmällä poliisiasemalla.

Seuraavaksi karateliitto aloittaa varmaan mollaamiskampanjan villejä karateseuroja vastaan. Varo villiä karatekaa, harjoittele lisenssi taskussa ja syö Rossossa halvalla.... Huoh!

On tää maailma mennyt oudoksi. Missä on aerobic-liitto, missä aerobicin harrastajalisenssit?


t. mika

Mod.edit (Ôari); lainaustagi korjattu
kattikukkula
elo 20, 2012, 14.08
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

Minä ymmärän myös realiteetit, rahaa ja oikeilla perusteilla pitää toki liitonkin saada. Ja mun puolesta kaikki vaan niille kilpailijoille ja "joukkueenjohtajille" (jos ne sitten vaikka pysyisi loitommalla tavan harrastajien harrastusta sotkemasta). Vaan miksi, oi miksi, tämä on, vielä näiden uhkailujen kera, sälytetty seurojen kontolle, jotka joutuvat nyt vähintäänkin kiertämään ja ehkä peräti rikkomaan lakia. Tai näkemään h*vetin suuren vaivan, kun hankkivat suostumusta jokaikisen aikuis- ja junioriharrastajan tietojen hankkimiseen. Ilman mitään selkeää vastinetta. Olis nimittäin muutakin tekemistä... ja muitakin rahareikiä (kuin kirjeiden postimaksut, palautuskuoret jne.).

Lähteekö ne siellä liitossa koskaan pois sieltä toimistosta ulos ihmeelliseen maailmaan katsomaan, että miten homma seuroissa vuonna 2012 pyörii?

tättärää,
mika

mokuso kirjoitti: Ihan kivasti ne harrasti ilman lisenssiäkin. Ei kannata Andy leikkiä ymmärtämätöntä kun et ole.

En ole kategorisesti lisenssiuudistusta vastustamassa, ymmärrän realiteetit. Mutta hyötyä pitää saada myös niiden riviharrastajien jotka kaiken maksaa.

Ymmärrän myös vastustajia. Monella seuralla on hintojen korotuspaineita, mutta nyt niitä on vaikea toteuttaa.
kattikukkula
elo 20, 2012, 12.13
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

On tota tiedotettu. Lisenssi maksaa 20€, että ei oo kallista. Rahat mennee liiton toimintaan, veikkaisin että kilpakaratetsydeemin pyörittämiseen. Ainakaan mun korviin ei ole kuulunut mitään oleellisia lupauksia tavallisen ihmisen karatetreenin kehittämiseen. OPM on tiukkana ja maksaa SKLle avustuksia vain "varmoista ja oikeista sieluista". Seuroilla on ollut tapana ilmoitella vuosi-ilmoituksissaan jäseniä "hiukan" yläkanttiin, niin on sitten liiton kokouksissa voinut äänestellä enemmillä äänillä.

Mainio homma tässä on siis se, että liitto myy karatepasseja. Kirjoitetuista passeista *pitäisi* toimittaa yksi sivu liitolle (seuramme on näin tehnytkin). Tällä sivulla on jäsenen nimi- ja osoitetiedot (ynnä passin myöntänyt seura yms.). Ja ymmärtääkseni melko lailla laillisesti kerättynä. Passia on jäsenille myyty ihan hyvin, siihen on kiva kerätä leiri/vyöarvo yms. tiedot.

Nyt tässä lisenssikuprussa liiton toimistosta ei löydy (ole koskaan löytynyt?) sen vertaa efforttia, että käyttäisivät näitä heille toimitettuja tietoja hyväkseen ja lähestyisivät jäseniä suoraan näillä lisenssiasioilla. Vaan vaativat (nyt oikein ultimaatumin kanssa), että jäsenseurat lähettävät kopsun jäsenrekisteristä. Vaan kun meilläkin on rekisteriseloste ja siinä seisoo, että ei luovuteta ilman eri lupaa jäseneltä...

Huoh! On tää niin vaikeeta....

t.
mika
Lasse Candé kirjoitti: Jotenkin mulla on fiilis että tämä ei tule toteutumaan ihan suunnitellulla tavalla.. :D

Harrastajalisenssi, WTF?
Mihin rahat menevät?
Miksi?

Ehkä tossa jotain järkeäkin on mutta ehkä myös tiedotus on hieman puutteellista. Mitä lisenssi maksaa?
kattikukkula
elo 20, 2012, 11.57
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22641

Karateliitosta kajahtaa

Karateliitto muisti alla olevalla tiedotteella. Ei tässä mitään, mutta mitäs jos jäsenet ei anna seuralle lupaa tietojen luovuttamiseen. Tai junnujen tapauksessa seuran ulkopuoliset (=vanhemmat) ei anna lupaa tietojen luovuttamiseen.

Noo, sujunee hommat ilman liittoakin, mutta on tää vaan jotenkin outoa... :oops:
2012/8/20 Finnish Karate Federation <info@karateliitto.fi:
TIEDOTE SUOMEN KARATELIITTO RY:N JÄSENSEUROILLE

Suomen Karateliitto ry:n harrastajalisenssijärjestelmä astui voimaan
1.8.2012.
Lisenssijärjestelmästä on tiedotettu jäsenseuroille ja harrastajille
kattavasti joulukuusta 2011 alkaen.

Annettuun määräaikaan mennessä emme ole saaneet vuosi-ilmoituksenne
2011 jäsenmäärää vastaavaa lisenssirekisteriä.

Edellä mainitun johdosta liittohallitus ilmoittaa, että ne jäsenseurat,
jotka eivät toimita lisenssirekisteriä
liiton antamien ohjeiden mukaisesti 30.9.2012 klo 16:00 mennessä liiton
toimistoon suljetaan liiton toiminnasta
loppuvuodeksi 2012 liiton sääntöjen pykälien 7§ ja 10§ kohdan 10
perusteella.
Toiminnasta sulkeminen tarkoittaa että jäsenseura tai sen jäsen ei voi
osallistua liiton toimintaan, kuten;

Liittokokoukseen (ei äänivallan käyttöoikeutta vuonna 2012)
Valmennus, -kilpailu, -koulutus- ja leiritoimintaan
Toimitsija- ja tuomaritoimintaan
Järjestötoimintaan (valiokunnat, työryhmät, hallitus)

Tammikuussa 1.1.2013 liittohallitus tulee toteamaan ne jäsenseurat
erotetuksi liiton jäsenyydestä,
jotka eivät ole toimittaneet harrastajalisenssitietoja määräaikaan
30.9.2012
mennessä.

Helsinki 17.8.2012

Suomen Karateliitto ry
Hallitus