Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

kattikukkula
elo 13, 2015, 20.39
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa
Vastaukset: 118
Luettu: 16618

Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa

flammee kirjoitti: Eli siis jos leikkii Mikan kanssa niin ei voi enää leikkiä parissa muussa kuviossa... :D
No ilmankos mulla ei ookkaan enää kavereita. :smt003

Tähän vielä semmoinenkin jännä tvisti, että ensimmäisen kerran multa vyöarvo peruutettiin, kun BSKn dojolta savustettiin yksi perustajajäsen pois (ei varmaan ollut oikealla tavalla tarpeeksi budo tai jotain). Prosessissa sitten vähän enimmäkseen verbaalisesti väännettiin ja otettiin niitä Kobushikai Shorinjiryun ensiaskelia. Poisotto julistettiin kun en ollut itse paikalla alempien vöiden harjoituksissa. Palautus kai todettiin erään helsinkiläisen karateseuran toimistossa. En ollut tuolloinkaan paikalla. Löyhässä on... monetkin asiat.

Itse käsitän vyöarvot toteamuksiksi siitä osaamisen tasosta, tai organisaation puolesta myöntöpäivään mennessä tehdystä työstä, jota on kyllä tosi vaikea nollata millään perumisella. Ja tässä vyöarvotanssissakin on aina kaksi, arvon myöntäjä ja sen saaja. Ja jos myöntäjä myöhemmin toteaa, että "oho eiku", niin eikö se osannutkaan arvioida.

Jos sitten sukset risteää tai herneet nenäytyy, niin toki varmaan poistetaan "lisensoitujen ja muutenkin glorifioituneiden osaajien ja hyviksi ja huolelliseksi havaittujen henkilöiden listalta", mutta en itsekään oikein hahmota tuota peruuttamista. Ehkä sillä yritetään tehdä jokin asia selväksi. Tai jotain...

Ja myönnän kyllä, että en tasan varmaan ymmärrä hölkäsen pölähtävää siitä, miten Traditionaalisen ja Japanialaisen Karatebudon (tm) maailmassa vyöarvoista ajatellaan ja miten ja millä perusteilla niitä myönnetään ja peruutetaan.

:rauhaa:

mika
kattikukkula
elo 13, 2015, 12.39
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa
Vastaukset: 118
Luettu: 16618

Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa

Lasse Candé kirjoitti: Ihan järkevältä näyttää. Jos juttu "lähtee lentoon", kannattaa hallituksen luovuttaa kaikki vyönmyöntöoikeudet kollegiolle. Ehkäpä jo nyt näin.

Mikä mahtaa olla vyöarvosi entisestä järjestelmästä, ennen hajaannusta? Tai vaikka hajaannuksen jälkeen...
Ennen ensimmäistä hajaannusta suoritin Shorinjiryu Renshinkanissa 4. danin ja sain renshi-spettarin myös.
Ja toinen hajaannus tapahtui, kun mulla oli 5. dan Kokusai Shorinjiryusta ja tais siinä spettarissa olla myös se renshi-lätkäkin.
Ja täytyy tasapuolisuuden vuoksi mainita, jotta hahmottuu tämä organisaatioiden toimintafilosofia, että kummankin hajaannuksen yhteydessä minulle on ilmoitettu välikäsien kautta, että vyöarvot on peruttu, hamonit jaettu ja tervemenot helvettiin toivotettu. Kummallakaan kerralla kummankaan tyylin päämies (vyötodistuksen allekirjoittanut taho) ei ole ollut minuun henkilökohtaisesti yhteydessä millään tavalla asian tiimoilta (naamakkain, puhelimitse, kirjeitse, faksitse, sähköpostitse tai edes tekstiviestillä). Joku voisi valaista, että näinkö se yleensä menee. :?
Että tämä Kobushikai-vyö on sitten tähän satsiin niinkuin +1. Kun on tässä tullut oltua ja nähtyä kaikenlaista, niin kyllä nämä ylemmät danit rupeaa olemaan enemmän markkinointia ja muita varten kuin itselle.

mika
kattikukkula
elo 12, 2015, 15.18
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa
Vastaukset: 118
Luettu: 16618

Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa

JanneM kirjoitti: MItä nää kaicho, kancho ja sacho tarkoittavat?

Minua kiinnostaa, että mitä vyöarvoa kannat tässä lajissa ja mikä on korkein arvo mintä voi saavuttaa? Myös se, että mistä saatte7haette lisäoppia karateenne kiinnostaa.
Minulla on BSKn (BudoSeura Kobushikai = BSK) hallituksen myöntämä 6. dan. En siis ole ao. vyöarvoa missään vyökokeessa suorittanut; semmoinen diplomidani siis. Korkeimmasta mahdollisesta arvosta en osaa sanoa, BSKn hallitus näistä tarvittaessa päättää. Perinteisestihän näitä dan-arvoja jaellaan välillä 1-10, joista yleensä 1-8 on jotenkin muutenkin kuin perimällä/syntymällä oikeaan sukuun saavutettavissa. Mutta onhan näitä 15. danin systeemejä jne. Karateliitolle on toimitettu vaatimukset, joissa vyöarvojen suorittamiseen vaadittavia tekniikoita on yksilöity 5. kyusta 4. daniin asti. Näiden vaatimusten mukaisia vyöarvoja suoritetaan pari-kolme kertaa vuodessa järjestettävissä vyökokeissa. Vyökokeet järjestää BSKn "dan-kollegio"... niin tietenkin BSKn hallituksen valtuutuksella. Eikö ole hienoa, että jäsenet voivat itse muutaman byrokraattisen lenkin kautta myöntää itselleen vyöarvoja. Itse toivon, että 4. danin jälkeen karaten harjoittelu on tärkeämpää kuin spettareiden hankkiminen, mutta jos tarvis on, niin lisää tahroja paperille kyllä järjestyy ihan tarpeen mukaan.
Pääasia tässäkin seurassa kuitenkin on harjoittelu ja kehittyminen.

Itse haen lisäoppia muista shorinji-sukupuun tyyleistä. Tietenkin! Muiden hakemisista ja kehittymisistä en lähde mitään sanomaan, kommentoivat asianosaiset itse, jos haluavat.
BSK ei ole liitoksissa mihinkään kansainväliseen tai japanilaiseen dojoon tai isompaan organisaatioon, enkä osaa sellaiselle kenellekkään pääsyä luvata. Meillä ei myöskään uskota harjoiteltavien lajien rajoittamiseen. Jos joku käy vaikka BJJssä vähän katsomassa mattomeininkiä tai TKDssä ihmettelemässä elektronisia rintapanssareita, niin siitä vaan. Tätä ei nyt tietenkään pidä ymmärtää niin, että teknisessä mielessä kaikki käy ja ihan millä tavalla vaan. Minut tuntevat tietävät kyllä, että tekniikan suoritustavan pitää olla kohdallaan. Mutta jos kaverilla on repussa muutakin kuin hojoilu, niin se ei ole minulta, seuralta tai tyyliltä pois.

Jos tämä tyyli pitää organisatoristen järjestelyidensä puolesta johonkin rinnastaa, niin eiköhän se suomalainen Shoko-ryu ole ikäänkuin vastaavasti järjestetty (heidän detaljeista kyllä mitään tietämättä tätä lauon). Tai Choroukai Shorinjiryu. Ja onhan näitä muitakin suomessa syntyneitä tyylejä paljonkin.

mika
kattikukkula
elo 11, 2015, 22.39
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa
Vastaukset: 118
Luettu: 16618

Re: Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa

TimoS kirjoitti:
Andy kirjoitti: Eli sinä olet tämän Kobushikai Shorinjiryu -tyylisuunnan pääopettaja?
Joo, kattikukkula on tuon porukan Sôke ;) 少林寺流空手道錬心舘大山猫丘派
Olihan siinä toi hymiö, mutta kun porukka kuitenkin lukee tätä tosissaan niin...

- En ole mitään suvussa kulkevaa tyyliä vetämässä/perustanut, ja toivon, että tyttäret löytää jotain muita harrastuksia kuin budon, joten termit Sōke (宗家) ja Iemoto (家元) ei tähän sovi.
- (Mustien vöiden vyökokeissa suoritetuissa) spettareissa seisoo mun nimen edessä Kaicho (会長) (Miksikö japaniaksi? Siksi kun se on niin ihanan mystistä, tietty). Vähän niinkuin sillä ajatuksella, että tyyli on ikäänkuin seuran ja seuran jäsenten oma ja sitten kun riidellään varpaan asennoista tai muista tatamilla tapahtuvista jutuista, niin minä sanon, että miten mennään. Tai ainakin yritän. Valtuutus tähän tulee Kobushikain hallitukselta ja he saavat valtuutuksen Kobushikain jäseniltä (koska vähän tähän malliin tämä homma alkoikin). Ihanan yhdistysdemokraattista eikös vaan...?! Jos seuraavassa vuosikokouksessa jäsenistö haluaa ruveta treenailemaan vaikka Ameridoteetä, niin siitä vaan sitten. Mulla taitaa olla valkoisen vyön spettari siitäkin ja rivin päässä on aina tilaa vielä yhdelle. 8-)
- Ja kun tässä asiaa pohdin, niin Shacho (社長) vois olla hyvä sekin, mutta kun ei ihan kaikki murteet ole hallussa, niin varmaan kaicho on riittävän tarkka. Itseasiassa erittäinkin...

Eniveis, yritän sattuneista syistä hyvinkin aggressiivisesti välttää ns. henkilökultin rakentamista. En niihin monestakaan sattuneesta syystä oikein usko...

mika
kattikukkula
elo 11, 2015, 21.28
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa
Vastaukset: 118
Luettu: 16618

Re: Karaten tyylisuunnat ja opettajalinjat Suomessa

TimoS kirjoitti:
Andy kirjoitti: Miten tämä Kobushikai-tyyli suhteutuu muihin shorinji-ryun haaroihin?

http://kobushikai.fi/karate/" onclick="window.open(this.href);return false;
Käytännössä Matsuoin Renshinkania. Kobushikai dojohan irtautui Matsuoin Kokusaista pari vuotta sitten erinäisten erimielisyyksien takia ja päätti jatkaa itsenäisenä. Mahdollisesti ovat muuttaneet joitain vaatimuksiaan, mutta tekeminen on pohjimmiltaan yhä Renshinkania
Hyvä luonnehdinta. Tarkentaisin sen verran, että siis tekniseltä sisällöltään Matsuoin karatea (tai Matsuoin Renshinkania, ihan miten vaan) sellaisena kuin sitä sain oppia 1990-luvulla. Lisäksi jonkin verran (ihan vähän) vaikutteita erityisesti "Ikubon Renshinkanista", joka on kuitenkin (mielestäni) vähän erilaista kuin Matsuoin. Ja ehkä eri osa-alueiden painotukset ja harjoittelutavat ja "henki" ovat ensinnäkin omiani ja toisekseen saaneet vaikutteita nykyaikaisista taitolajien harjoittelun menetelmistä niinkuin olen niitä sisäistänyt.
Voisi varmaan tiiviimminkin asian esittää vastakkainasetteluiden kautta, mutta voisi töksähtää ikävästi.

mika