Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

kattikukkula
heinä 4, 2016, 16.38
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Risuke Ootake: Katori Shintoo-ryuu - Warrior Tradition
Vastaukset: 7
Luettu: 5012

Risuke Ootake: Katori Shintoo-ryuu - Warrior Tradition

No, nyt sitä taas saa. Eli Otaken aikaisempi kolmiosainen kokoelma on nyt tiivistetty yksiin kansiin. Koryu Books:in kulttuuriteko, etten sanoisi.

Mukana kuulemma uuttakin materiaalia, mutta en nyt suoraan ehdi vertailemaan, että mitä vanhasta on mukana ja mitä ei. Kattava teos jokatapauksessa, ja johdatus lajeista vanhimpaan.

Plussaa: Tekstiä on sekä japaniksi ja englanniksi, joka tällaista asian opiskelijaa kovastikin palkitsee. Koulun sisältö on laajasti esitelty: Iaijutsu, Kenjutsu, Boojutsu, Naginatajutsu, Soojutsu, JuuJutsu, Shurikenjutsu ja Ninjutsu. Heihoo:llekin on kivasti löytynyt tilaa.

Miinusta: Kovin on paljon kuvaa tekniikkasarjoista. Vievät turhaan tilaa oleelliselta. Kuitenkin YMMV, eritoten jos on tarvis opetella "koleita liikesarjoja" ilman ammattiapua.

Tiivistelmä: "This book is not intended as an instructional manual."

mika

Data: ISBN 978-1-890536-20-6, Koryu Books, USA.

Edit: Voisko modet laittaa oot/uut sellaisiksi oiksi/uiksi, joissa on viivat päällä.


Kesäsiivoilija-Lasse: Muokkaan tällä tekstillä tämän vuoden 2007 viestin aikaleimaa ja siirrän viestin osaksi jo valmista samaa aihetta käsitelevää ketjua. Samassa pohdin, mahtaako Katori Shinto ryusta olla omaa ketjuaan ollenkaan? Muita ketjuja on ainakin:

Tenshin shōden Katori shintō-ryu ja ninjutsu
http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=20308" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja siinä se näköjään haun perusteella olikin, plus tämän ketjun lisäksi monet ketjut joissa aihetta on sivuttu.