Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Panu Suominen
loka 1, 2005, 15.29
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 20893

joksanen kirjoitti:
Andy kirjoitti:Voihan se isku osua silmään silloinkin, kun pää on pystyssä. Itseasiassa jopa helpommin, kun silmät eivät ole kulmien alla niin hyvin suojassa.
Voi, mutta ei helpommin, koska pysty pää on kauempana vastustajasta. Kuten jo ylempänä sanoinkin. Kun pää on kauempana, vastustaja ylettyy siihen huonommin ja itsellä on enemmän aikaa/matkaa estää vastustajaa.
Lisäksi etuviistossa oleva otsa ohjannee lyöntiä alaspäin kohti silmäkuoppia.

Tämä nyt on kyllä jo melko teoria tason keskustelua. :D
Panu Suominen
loka 1, 2005, 15.06
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 20893

K.Maga kirjoitti: Ja väitän kyllä, että jos kaveri lyö minua esim. otsaan paljaalla nyrkillä,
hänen rystysensä murtuvat ennemmin kuin kalloni luut...
Kyllä. Siinä on vain silmät aika lähellä. Hanskat kädessä oltaessa voidaan olla aika varmoja siitä, että mikään ei osu silmään, mutta paljaalla kädellä lyötäessä iskupinta-ala on pienempi ja lisäksi kaveri ei välttämättä osaa pitää nyrkkiä kunnolla kasassa ja silmään saattaa tulla osumaa. Hanskat kädessä päähän tuleva isku ei vain yleensä ole niin fataali kuin paljaalla kädellä tuleva isku.
K.Maga kirjoitti: Ja tuo yksikin isku voi tappaa juttu nyt vaan kuuluu mielestäni sinne
Timo Nuutisen luennoille...retroa, muistaako joku kaverin?
Paino sanalla *voi* tappaa. Yleensä kuitenkin ei.

Edelleenkin leuan on hyvä olla rinnassa, mutta "kerälle" kiertymisestä ei juurikaan ole hyötyä.
Panu Suominen
loka 1, 2005, 14.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 20893

Andy kirjoitti: Miksi vapaaottelijat pitävät sitten leukaa alhaalla? Ainakin ne, joiden kanssa minä olen treenannut.
Enhän minä sanonut, että leukaa ei pitäisi pitää alhaalla, mutta nyrkkeilymäinen koko yläkropparullalle-asento pajailla nyrkeillä käydyssä ottelussa kauhean hyvä. Lisäksi vapaaottelussa myös vaikuttaa se, että siinä ei saa lyödä niskaan. Kyyrystä asennosta lyötäessä toinen pääsee helpommin sananmukaisesti niskan päälle. Eli en minä tarkoita, että selkä pitäisi olla tikkusuorassa ja sen linjuan kohtisuorassa maan kanssa koko ajan ja jatkuvasti, mutta samanlainen kyyristely, nyökkäily, yms mitä esim. hyvissä nyrkkeilumatseissa näkyy ei minun mielestäni toimi kadulla kauhean hyvin.

Ja en tietenkään väitä, että nyrkkeilijä tai vapaaottelija olisi aivan tårta på tårta kadulla siitä-ja-siitä syystä. Sanon vain, että kun säännöt ja välineet muuttuvat, niin myös asennon on muututtava tilanteen mukaiseksi.
Entisaikojen nyrkkeilijöillä oli muutenkin vähän oudot käsitykset mm. liikkumisesta ja esim. väistelyä pidettiin raukkamasena, joten en heti ottaisi mallia sieltä.
Totta, mutta tuonajan ottelut olivat silti lähempän katutappelua kuin nykyiset ottelumuodot.
Panu Suominen
loka 1, 2005, 14.06
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 20893

Jatko tästä viestistä.
polvi kirjoitti: Aivan naurettava väite, että lyöntejä tulisi niskaan jos on "kyyryssä". Leuan pitäminen rinnassa on aivan perusjuttuja, jos on oletettavissa, että vastustaja käy lyönneillä päälle.
Kukaan ei (tässä vaiheessa) puhunut leuan rinnassa pitämisestä. Leuan tulee olla jonkin verran painettuna alaspäin, jotta suojataan kurkkua. Kyse on siitä, että taivutetaanko myös yläselkää hiukan kyyryyn. Tämä asento on hyvä kun pyritään suojaamaan päätä pitämällä käsiä pään edessä, kuten nyrkkeilijät tekevät.

Lisäksi mitä hyötyä luulet saavasi siitä, että leuka on rinnassa kun nyrkki läjähtää kasvoihisi. Et ehkä tyrmäänny leuan asennon vuoksi, mutta luita menee tod. näk rikki. Lisäksi ko. asento helpottaa lyönnin osumista nenänvarteen ja silmiin, mitkä ovat yleensä aika arkoja paikkoja. Jos otat paljasta nyrkkiä (kunnolla) kasvoihisi leuan asennolla ei ole kauheasti merkitystä.
polvi kirjoitti: Sillä ei ole mitään tekemistä minkään historiallisten tms seikkojen kanssa.
Hoh hoijaa. :roll:
Miksi ei ole? Historiassa on ainoat sääntövapaat paljain nyrkein käydyt ottelut. Eli väitäköt, että nyrkkeily tekniikat soveltuvat kadulle suoraan nykyisessä muodossaan ja samalla toteat, että entisakoijen "nyrkkeilijät" eivät tienneet mitä tekivät?

Itse ainakin otan mallia katutilanteeseen mielummin henkilöistä, jotka oikeasti hakkasivat toisaan paljailla nyrkeillä ilman sääntöjä kuin pehmustetuilla lapasilla toisiiaan mättäviltä urheilijoilta.

Paljailla nyrkeillä oteltaessa ei yksinkertaisesti pysty suojaamaan itseään pitämällä hanskoja naaman edessä. Samoin yksikin läpi tullut isku voi jopa tappa. Tämän takia tärkeintä on nähdä (tai tuntea) tulevat lyönnit. Nykynyrkkeilyn mallisella siilipuolustuksella ei kadulla pidemmän päälle pärjätä.