Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Mänzy
syys 20, 2021, 09.28
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 182015

Komba

Olen eri linjoilla, kyllä. Mikäli Kombaa koetetaan saada markkinoitua esim. vapaaottelussa hyödyllisenä taitona (kuten on tässä ketjussa on käynyt ilmi), on täysin asiallista arvioida Komban kompetenssia kamppailulajien näkökulmasta ja etenkin nimenomaan vapaaottelusta tietävien ja sitä osaavien näkökulmalla on merkitystä. Ei siis jokaisella perinnelajinörtillä, joka on sattunut katsomaan telkkarista tms. muutaman matsin (kuten minä), vaan niiden laija opettavien ja/tai treenaavien. Mutta ne perinnelajinörtitkin osaavat sanoa riittävästi kamppailusta yleensä ja heidän mielipiteensä on muutakin kuin "omien lajitoiveiden projisointia". Noin yleisesti.

En näe hedelmällisenä sotkea tätä ketjua yksittäisten kirjoittajien motiivien tai prioriteettien ruotimiseen, liian metaa aivoilleni/suolistolleni.

Tl;dr: eiku luet nyt vaan koko jutun. :hampit:
Mänzy
syys 16, 2021, 15.13
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 182015

Komba

Lasse Candé kirjoitti: syys 16, 2021, 13.06 ihmiset projisoivat omia lajitoiveitaan ja tavoitteitaan Kombaan
Kai sen noinkin voi nähdä. Minä taas olen lukemaani tulkinnut siten, että koetetaan kokemuksella sekä pitkällisellä oppimispolulla kerätyn tiedon avulla kirkastaa pimeässä tulitikkuja valonlähteenään käyttävälle niitä jo aiemmin tallattuja ja hyväksi havaittuja polkuja. Jottei tarvitsisi hankalimman kautta kulkea.

Mutta eipä se oman polun tallaaminen ole keneltäkään muulta pois. Vasta sitten, kun yritetään pelkästään omien fiiliksien ja kelailujen perusteella väittää, että tehdään jotain paremmin kuin muut, alkaa mennä harmaalle alueelle. Varsinkin jos joku uskoo saavansa esim. turvallisuusalalle hyödyllistä tavaraa ja menee vain uskonsa kanssa väkivaltatilanteeseen. En siis väitä, että Kombaa on tällaiseen markkinoitu, vaan yleisellä tasolla ajatellen.
Mänzy
touko 12, 2020, 10.05
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 182015

Komba

Jusukin kirjoitti: touko 11, 2020, 21.14 Missä vaan projektissa ensimmäinen vaihe on keksiä se ja saada se karkeasti toimimaan. En minä ole taistelemisen asiantuntija, eikä minulla ole ollut vielä tilaisuutta työskennellä yhdenkään kanssa, mutta otaksun että jokupäivä on ja sit tää olis helpompi ymmärtää.
Ensimmäisessä lauseessasi tuosta lainauksesta on ongelman ydin: projektikehitys aloitetaan aina nojaamalla aiemmin tehtyyn. Selvitetään mitä kaikkea aiemmin on saatu aikaan ja suunnitellaan sen pohjalta uutta.

Nähdäkseni luulet tällä hetkellä kehittäväsi jotain täysin uutta, muttet ole innostuksen vuoksi keskittynyt selvittämään mitä kaikkea "aiemmat projektit" ovat tuottaneet ja minkälaista tietoa on jo saatavilla. Kehität pyörää uudelleen jonkinlaiseksi tulevaisuuden kulkuvälineeksi, kun muut koettavat näyttää mitä erilaisia autovaihtoehtoja on jo tarjolla.

Vasta kun perustus on valettu, voidaan seiniä alkaa rakentaa. Sinä aloitat koettamalla saada aikaan vettäpitävän katon.

Kamppailulajeista löytyy tuo (filosofinen) taso, johon pyrit, mutta sen oppiminen vaatii ensin treeniä perusjutuista ja paljon.
Mänzy
marras 9, 2019, 11.47
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 182015

Komba

Oletko Jusukin tutustunut mihinkään kognitiotieteiden perusteokseen? Meinaan vaan, että noita ideoita ei tarvitse itse alusta asti keksiä ja kehitellä. Ellei siis välttämättä halua.

Noin yleisellä tasolla Kombassa taitaa olla vielä se kakkostaso kokonaan kysymysmerkeillä:

1) collect underpants
2) ???
3) profit!*

Jos siis meinaa kys. palvelutuotannolla tienata.

* lähde: South Park, alushousuja pöllivät maahiset

:) :) :)