Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

kaik
tammi 1, 2005, 14.44
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Etukiertopotku
Vastaukset: 73
Luettu: 9640

Re: Sama tavoite

Mika kirjoitti: Mutta että moni opetustapa voi johtaa samaan tulokseen.
Tuo olisi hyvä muistisääntö monenkin opetella. Ei pelkästään kiertopotkussa vaan yleensäkin keskustellessa kamppailulajien tekniikoiden toimivuudesta. Turhan usein näkee perusteltavan asioita "Näin meillä opetetaan, tämän täytyy olla paras tapa". Tuo Andre Agassi tosiaan loistava esimerkki. Hän pääsi huipulle eri reittiä kuin muut, mutta pääsi sinne kuitenkin. Ja siellä huipulla on paljon niitäkin jotka ovat opetelleet ensin tekniikan ja sitten siihen voimaa.
kaik
tammi 1, 2005, 13.50
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Etukiertopotku
Vastaukset: 73
Luettu: 9640

Re: Etukiertopotku

Tapio kirjoitti: Ainakin Han Moo Dossa ja Hokutoryu Ju-jutsussa tehdään ja opetetaan aivan eri tavalla. Hyvä sinällään, sillä näin voi löytää itselleen parhaan tyylin. Hokutoryussa opetetaan juurikin suoristamaan lantio ja jalka kokonaan siten, ettei keho ole "mutkalla", vaan yhdessä linjassa. Han Moo Dossa toistaiseksi etukiertopotkussa on kiinnitetty huomiota siihen, että jalka palaa yhtä nopeasti kuin se on kohteeseensa löytänytkin, sekä siihen, että tukijalka kääntyy riittävästi.

Itse yritän tasapainoitella nopeuden ja voiman välillä. Nopea potku ei yleensä ole voimakas ja voimakas potku ei yleensä ole nopea. Tarpeeksi monta toistoa kun tekee, niin nopeus ja voima lisääntyvät.
Vastasitkin juuri samalla HMD:n ja HJJ:n eri lähestymistapoihin etupotkun opettamisessa. Han Moo Do:ssa painotetaan aluksi potkun nopeutta ja tekniikan puhtautta. Kun potku alkaa teknisesti olemaan hyvä ja nopeuttakin löytyy voi harjoittelija alkaa tuomaan voimaa potkuun. Kilpailuissa huomaa että varsinkaan ylemmillä vöillä potku ei ole enään sellainen millaisena se aluksi opetettu, vaan paljon enemmän tuollainen missä jalka menee suorana.

Ilmeisesti Hokutoryu jujutsussa on toisenlainen lähestymistapa, jossa opetellaan ensin tekemään potku voimakkaasti ja sen jälkeen siihen lisätään nopeutta. Harrastajasta varmaankin on enemmän kiinni, kumpi lähestymistapa on parempi omalle kohdalle. Mutta kuten vanha sanonta kuuluu - kertaus on opintojen äiti. Toistoa toistoa toistoa, niin kyllä se voimakas ja nopea potku sieltä tulee.