Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Tyttö
elo 31, 2012, 17.38
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74488

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

bodyguard kirjoitti:
Suomalaisten kolesteroliarvot ovat nousseet tuntuvasti viiden viime vuoden aikana, kertoo Finriski 2012 -tutkimus. Sydänkohtausten määrän ennustetaan lisääntyvän muutoksen vuoksi sadoilla lähivuosina.

Tutkijoiden mukaan kasvu johtuu kovien rasvojen käytön lisääntymisestä ja hiilihydraattien vähentämisestä eli karppauksesta.

"Karppauksesta tulee sydämen kannalta hengenvaarallista, jos hiilihydraatit korvataan kovilla eläinrasvoilla", varoitetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteessa.

Erityisen vahingollisena pidetään voita sisältävien levitteiden käytön yleistymistä.
http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkimus Karpp ... 5596464362" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuon uutisen kommentit ovat viihdyttävää luettavaa...
:snack:
Tyttö
syys 8, 2009, 11.42
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74488

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Mika kirjoitti: Turhaa kikkailua tuollainen on minun mielestäni, mutta näiden "vaihtoehtodieettien" viehätys on nimenomaan siinä, että ihmiset voivat olla erilaisia ja tehdä jotakin erilaista, mikä voi joillekin antaa tunteen oman ravitsemuksellisen tietotason kasvamisesta, mikä voikin joskus olla ihan totta siksikin, että ravitsemuksen perusteet (makroravinteet jne.) tulevat tutuksi ja mahdollisesti ensimmäistä kertaa tulee ajateltua sitä syömistä edes inan verran.
Ja lisäisin vielä, että jos joku määrätty ruokavalio saa oman olon tuntumaan hyvältä, niin miksi ei sellaista silloin voisi noudattaa. Jokainen varmasti tuntee itse omassa ropassaan, mikä sopii itselle ja mikä ei. Itse tykkään syödä proteiinipitoista ruokaa, täysjyvätuotteita ja paljon vihanteita. Valkoiset pastat, riisit, jauhot yms. olen yrittänyt minimoida, koska niistä tulee turvonnut ja ikävä olo. Viljatuotteitakin joudun joskus rajoittamaan, kun vatsa ei niistä isossa määrin tykkää (kun voisin syödä ruisleipää muuten ihan kilokaupalla). Liika kikkailu on mulle...no liikaa kikkailua... :)
Tyttö
elo 27, 2009, 14.15
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74488

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Mika kirjoitti:
MUOKKAUS: Tämä siis vastauksena Tytölle.

Jos hän viittasi persoonallisuuteesi? :smt003
Ehkä tyydyn tähän olettamaan... :lol:

:bow:
Tyttö
elo 27, 2009, 14.02
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74488

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Mika kirjoitti: Tätä - kuten myös tuota tervapirun mainitsemaa salaliittoteoriaa - on toki ennenkin käsitelty, mutta sanotaan nyt vielä: pH-arvoista ei tarvitse välittää yhtään. Toki jos ihan huvikseen haluaa tietää eri ruoka-aineiden pH-arvoja, se on eri asia, mutta mitään käytännön merkitystä asialla ei ole (kuin äärimmäisen marginaalisesti).
Kertoisitko Mika lisää tuosta pH:sta. Ei tästä ole kauaakaan, kun yksi hieroja (oli joku liikunta-alan immeinenkin koulutukseltaan) sanoi minun olevan liian hapan ( :oops: ). Kuulemma lihasjumeja yms. voitaisiin estää sillä, että kehon pH olisi vähintäänkin neutraali. Suositteli mulle Pascoe-emäsjauhetta. Kun en ehtinyt häntä sen enempiä "haastatella", niin asia jäi vähän hämäräksi...
Tyttö
elo 27, 2009, 08.53
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 672
Luettu: 74488

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Clancy B. kirjoitti:
Mika kirjoitti: Tällaisenä välihuomiona ja oikeastaan Olppaemin viestiä jatkaen sanoisin, että jokaisen tulisi osata erottaa seuraavat toisistaan tai ainakin tiedostaa, ettei tässä ole kysymys vain kahdesta mustavalkoisesta asiasta; korkeaproteiininen ruokavalio, vähähiilihydraattinen ruokavalio, ketoosi. Noilla voi lähteä. Jos en väärin katsonut, vain Ale on listannut syömisensä yksityiskohtaisesti tässä ketjussa.

Olen lukenut tätä aihetta koskevia nettikeskusteluja useita vuosituhannen alkupuolelta lähtien satoja ja niissä yhteensä varmaan tuhansia viestejä. En muista oikeastaan yhtään varsinaisesti asiallista keskustelua aiheesta, koska melkein aina ihmiset leirityvät kahteen eri telttaan, eivätkä ymmärrä että kyseessä on monimutkaisempi kokonaisuus, jossa eri vaihtoehdot eri ihmisillä eri tilanteissa vain täydentävät toisiaan. Varsinkin alakarppijengi kansallisuudesta riippumatta on ylivoimaisesti hyökkäävintä, tieteenvastaisinta, yksisilmäisintä ja kultinomaisinta nettikeskustelijaporukkaa, johon olen koskaan törmännyt - tosin en ole ikinä käynyt esim. terroristivärvääjien keskusteluissa vaikuttamassa. Tietenkin tuollaisia pelottavia keskustelijoita on heistäkin vain murto-osa, mutta kuten kaikki tietävät, ne hullut, aiheesta riippumatta, ovat aina niitä suuriäänisimpiä. Käykääpä jollakin huonotasoisella martial aartz -foorumilla, niin voitte todeta saman hetkessä...

Jokainen voi oppia näistä keskusteluista jotakin, jos haluaa.
Vai "jokaisen tulisi erottaa"..huoh. Oletko lukenut ketjun kirjoituksia, niistä ei välity se etteikö tässä ihmiset osaisi näitä asioita tiedostaa. Lue ketju uusiksi vaikka. Älä opasta yleisellä tasolla "jokaista" kun opastettavaa ei ole. Kiitos.
Minä ymmärsin Mikan kirjoituksen vähän eri tavalla. Ennemminkin näin: jokaisen olisi hyvä erottaa, kaikki eivät erota, jotkut ihmiset kylläkin. :)