Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Tyttö
loka 15, 2009, 21.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kokkaaminen
Vastaukset: 869
Luettu: 82131

Kokkaaminen

Atomic kirjoitti: Ei se mitään omaa kämppää tarvi. Heti vaan harjoittelemaan. Tarvikkeet löytyy äipän jääkaapista.

Itsellä eka "kokkailu" muisto on ekalta luokalta. Oltiin päästy velipojan kanssa koulusta ja oltiin kahdestaan kotona (veli oli kolmannella luokalla). Meidän rupes tekeen mieli nähtävästi pullaa ja päätettiin alkaa leipomis puuhiin. Jostain keittokirjasta katsottiin ohje ja tehtiin nähtävästi litranen pullataikina. Siihen se mielenkiinto sitten loppui ja ei jaksettu enään paistaa pullia (onneks). Vähän syötiin taikinaa ja loput syötettiin koiralle. Koira oli kuulemma piereskellyt aika pahoja leijoja pari päivää. Ja äiti oli vihainen, oltiin kuulemma saatu aika sotku aikaiseksi.
Mulla ensimmäisiä kokkailumuistoja on, kun äiti antoi mulle luvan tehdä lihakeittoa. Neuvoi, että liha löytyy pakastimesta "sieltä ja sieltä". Jotain meni kuitenkin vikaan, kun onnistuin ottamaan pakastimesta naudan sisäfilettä (enhän mä silloin mitenkään tunnistanut, että mikä oli mitäkin). Siitä sitten iloisesti keittoa vääntämään ja äiti oli niin **###piippiip** vihainen. Oli säästänyt lihaa johonkin parempaan tilaisuuteen. Kallistakin liha silloin oli, eikä meillä sellaista joka päivä syöty. Toisaalta oli myös vähän äidin ohjeistuksenkin vika. Monet naurut on tuosta tullut kyllä jälkeenpäin, ei joka perheessä sisäfileestä lihakeittoa tehdä. :smt003
Tyttö
loka 15, 2009, 16.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kokkaaminen
Vastaukset: 869
Luettu: 82131

Kokkaaminen

Jussi Häkkinen kirjoitti: Teinpä taannoin taas riistaruokaa minäkin. Paistiksi meni jänis, tuo metsien kauhu, luonnon oma terminaattori, samassa padassa sitten kypsymisen loppuvaiheessa porkkanaa, palsternakkaa ja sipulinneljänneksiä. Sorvasin hitusen itäisen maailman ihmeellisellä tsilillä (mikään idän ihme, perushabi) piristetyn viinimarja-puolukkasoosin seurakseen, sivulle rucola-pinjansiemen-itu-halloumisalaatti.
Porisemaan pani,
pupun ja porkkanan,
parivaljakon parhaimman...

[Tässä kohdassa pitäisi olla kuva Veli Kanista ja the Porkkanasta, mutta kun kuva ei suostunut latautumaan]
Tyttö
loka 15, 2009, 11.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kokkaaminen
Vastaukset: 869
Luettu: 82131

Kokkaaminen

Tuo ruuanlaitto kulkee suvussa vähän niinku verenperintönä. Puolet suvusta kun on jonkin sortin keittiöihmisiä. Pyrin tekemään joka päivälle "kunnon ruokaa", välillä hektinen elämänmeno vaan haittaa tätä mainiota harrastusta. Vähintäänkin kaikki ruuat, joiden valmistuksessa menee pidemmän aikaa, jäävät tekemättä tai sitten niitä tulee tehtyä viikonloppuisin. Olen myös välillä vähän tylsä eli päädyn monesti tekemään samoja ruokia. Joskus myös iskee pihi viimeistään kaupassa, kun katsoo, miten paljon kaikki yrtit, vihanteet, tahnat ja muut mausteet tulisivat maksamaan johonkin uuteen kivaan reseptiin...