Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

Tyttö
tammi 24, 2020, 08.13
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Itsepuolustuslajien kattojärjestöt
Vastaukset: 32
Luettu: 21636

Ikäraja kamppailulajeihin?

Andy kirjoitti: tammi 1, 2020, 03.27 Suomessa on tällä hetkellä kolme merkittävää Krav Maga -liittoa. Jäsenseuroja niillä on seuraavasti:

Suomen Krav Maga liitto: 16

Krav Maga Network: 15/16

Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto: 6

Chitaladaa ei ole tässä laskettu minkään liiton jäseneksi. KMN ilmoittaa Lappeenrannassa olevan toimintaa, mutta ei kerro mikä seura olisi jäsen.
Millä perusteella jätit KMG:n pois tästä listasta?
Tyttö
maalis 30, 2016, 21.18
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Itsepuolustuslajien kattojärjestöt
Vastaukset: 32
Luettu: 21636

Itsepuolustuslajien kattojärjestöt

hequ kirjoitti: Näyttää kuitenkin siltä, että ohjaaja joka nuo käymäni treenit veti, näyttää olevan tuolla KMG:n listalla, joten sikäli tilanne näyttäisi tuon kyseisen seuran kohdalla ihan hyvältä. Ja mikä ehkä vielä tärkeämpää, niin koin, että se opettaja tuolla treeneissä oli tosi hyvä ja asiansa osaava. Ehkä mä vaan jatkan treenaamista tossa seurassa ja katon parin kuukauden päästä miltä se homma maistuu.
Mielestäni tuo on tärkeää, että olet itse kokenut ohjaajan olleen hyvä ja asiansa osaava (toki mielestäni on myös hieno juttu, että ohjaajan nimi löytyy tuolta itseään jatkokouluttavien ohjaajien listalta). Joten kannatan ajatustasi harjoittelun jatkamisesta ja tilanteen arvioinnista jonkin ajan päästä. :)
Tyttö
maalis 30, 2016, 21.11
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Itsepuolustuslajien kattojärjestöt
Vastaukset: 32
Luettu: 21636

Itsepuolustuslajien kattojärjestöt

hequ kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: ... Toisaalta ilman minkäänlaista kattojärjestöä toimiva seura kärsii kyllä helposti uskottavuuden puutteesta ja kattojärjestö voi omalla toiminnallaan varmistaa "alaisuudessaan" toimivien seurojen laatua.
Tämä oli ehkä se mikä mua tässä eniten huoletti. Siis se, että miten mä voin mistään mitään ymmärtämättömänä varmistua siitä, että opettajat on jotenkin kartalla siitä mitä ne opettaa. No kyllähän siitä voi varmistua kun alkaa treenaamaan ja kattoo muutaman kuukauden, että millasta se meno on, mutta haen tässä ehkä takaa sitä, että olis tosi kiva jos toi tieto olis saatavilla jotenkin ennen kuin sitoutuu siihen toimintaan enemmän. Krav Maga varmaan vetää puoleensa paljon minunlaisia nyyppiä, jotka haluis oppia itsepuolustusta, mutta ei oikein omaa mitään UFC:n kattomista kummempaa taustaa jota vasten vois verifioida sitä, että onko se opetus hyvällä tolalla vai ei.
Olemme miettineet seurassamme samaa asiaa sekä harjoittelijan että seuran näkökulmasta. Toki pyrimme esim. ilmoittautumistilaisuudessa esittäytymään, kertomaan ohjaajiemme kokemuksen ja taustat, seuramme iän, koon, historiikin, kattojärjestön ja kehityksen. Harjoituksia voi myös kokeilla muutaman kerran ennen kuin tekee päätöksen jatkamisesta. Mutta tämähän vaatii sen, että potentiaalinen harjoittelija on tullut ilmoittautumistilaisuuteen tai ensimmäisiin harjoituksiin saakka. Hyvillä nettisivuilla voi toki edesauttaa ennakkotiedon saantia ja mielikuvan muodostumista (meillä onneksi uudistuneet sivut tulossa lähiaikoina - vihdoin!!!). Uskon, että ammattitaito tai sen puute selviää kyllä ajan kanssa, mutta harjoittelijan näkökulmasta ainakaan jälkimmäinen vaihtoehto ei ole toivottava.
Tyttö
maalis 30, 2016, 20.44
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Itsepuolustuslajien kattojärjestöt
Vastaukset: 32
Luettu: 21636

Itsepuolustuslajien kattojärjestöt

Andy kirjoitti: Jos puhutaan yksittäisestä harrastajasta niin en näe kattojärjestöä hänen kohdallaan erityisen merkittävänä tekijänä. Eli jos on useampia seuroja niin kannattaa valita harrastuspaikka seuran eikä kattojärjestön ansioiden perusteella. Käytännön treenikosketus tapahtuu kuitenkin siinä seurassa eikä liitossa ja hyvässäkin liitossa voi olla huonoja/aloittelevia seuroja ja sitten taas huonommin toimivassa liitossa yksittäisiä hyviä seuroja.
Samaa mieltä, että yksittäisen harjoittelijan näkökulmasta liittotaso voi olla turhan "korkealla". Toisaalta ilman minkäänlaista kattojärjestöä toimiva seura kärsii kyllä helposti uskottavuuden puutteesta ja kattojärjestö voi omalla toiminnallaan varmistaa "alaisuudessaan" toimivien seurojen laatua.
Tyttö
maalis 30, 2016, 20.37
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Itsepuolustuslajien kattojärjestöt
Vastaukset: 32
Luettu: 21636

Itsepuolustuslajien kattojärjestöt

Lasse Candé kirjoitti: Siis kun asetelma on nimenomaan se että noita järjestöjä on tarkoitus vertailla.
Mutta tyydyttäköön siihen että ymmärrät ajatuksen, omalla tavallaan. Se on varmaan se, miten sen ajatuksen ajattelinkin.
Jos asetelma on tuo, niin sitten olen ilmeisesti ymmärtänyt ajatuksen väärin. En lähtenyt vertaamaan, vaan tartuin tähän kysymykseen:
En ole kiinnostunut siitä, että mikä on kenenkin mielestä Se Oikea Järjestö, vaan enemmän kiinnostaa se, että miten nämä kattojärjestöt varmistavat sen, että varsinaista opetusta tarjoavat seurat voivat tarjota kunnollista opetusta.
Eli ainakin Krav Maga Globalissa kansainvälisen siviiliohjaajakoulutuksen jälkeen ohjaajat voivat käydä erilaisia jatkokoulutuksia ja he ylläpitävät ja kehittävät osaamistaan säännöllisesti jatkokoulutuksissa. Monet ohjaajat ovat suorittaneet myös muita liikunta-alan kursseja tai tutkintoja.

Vaikea sanoa mitään muista, koska en tiedä. Jokainen varmasti vastaa omasta puolestaan, jos katsoo tarpeelliseksi. :)
Tyttö
maalis 30, 2016, 20.09
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Itsepuolustuslajien kattojärjestöt
Vastaukset: 32
Luettu: 21636

Itsepuolustuslajien kattojärjestöt

Lasse Candé kirjoitti: Taitaa olla pattitilanne sikäli, että kukaan täysijärkinen ei kehu omaa organosaatiotaan suhteessa muihin.
Omalla tavalla ymmärrän ajatuksen, mutta miksi ei kehuisi omaansa, kun siitä kerran tietää eniten (jos on kerran tyytyväinen organisaation nykytilaan ja sen tarjoamiin tulevaisuuden mahdollisuuksiin). Oman organisaation kehuminen kun ei tarkoita sitä, että muut olisivat huonoja.
Tyttö
maalis 30, 2016, 20.01
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Itsepuolustuslajien kattojärjestöt
Vastaukset: 32
Luettu: 21636

Itsepuolustuslajien kattojärjestöt

hequ kirjoitti: Haluaisin vähän lainata tätä threadia, kun olen kiinnostunut aloittamaan Krav Magan. Krav Magan kohdalla näitä "kattojärjestöjä" on Suomessa näköjään ainakin 4 erilaista. Mistä sitä sitten tietää, että mikä / mitkä näistä on legit kamaa? En ole kiinnostunut siitä, että mikä on kenenkin mielestä Se Oikea Järjestö, vaan enemmän kiinnostaa se, että miten nämä kattojärjestöt varmistavat sen, että varsinaista opetusta tarjoavat seurat voivat tarjota kunnollista opetusta? Toisin sanoen, jos nyt aloittaisin Krav Magan harrastamisen, niin minkä kattojärjestön alaiseen seuraan sitä kannattaisi itsensä raahata vai onko sillä edes mitään väliä? Noita kattojärjestöjen sivuja lukemalla en ole tullut hullua hurskaammaksi.
Suomessa onneksi tilanne on hyvä, eikä samanlainen kuin Amerikan maalla, jossa krav magassa voi helpostikin törmätä ei-niin-kuranttiin tarjontaan. On täälläkin muutama jännittävä toimija, mutta antaa heidän tehdä omaa juttuaan.

Itse voin varauksetta kehua Krav Maga Global "tyylisuunnan" krav maga -opetusta. Krav Maga Global järjestää ohjaajilleen säännöllisesti jatkokoulutusta sekä Suomessa että ulkomailla. Esim. täältä voi käydä katsomassa, minkä seurojen ohjaajat ovat osallistuneet kuluvan vuoden aikana ohjaajien jatkokoulutuspäiviin: http://kmgfinland.com/kmg-ohjaajat/" onclick="window.open(this.href);return false;