Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

MarkkuT
elo 11, 2021, 08.44
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41484

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Parisen vuotta on nyt tuosta Polarin Ignitestä kokemusta ja ominaisuuksiltaan on mielestäni oikein hyvä kello hintaansa nähden. En oikeastaan keksi oikein mitään, mitä siitä puuttuisi harjoittelumielessä. Kellokäytössä olisi kiva, jos aika olisi koko ajan näkyvillä. Kellon ilmestyminen vaatii joskus niin teatraalisen käsivarren heilautuksen, että sivustakatsojat varmaan luulevat ranteessa komeilevan vähintään jonkun Rolexin. :D Pahimmat näytön tökkimiset ovat korjaantuneet, varmaankin jonkin softapäivityksen myötä. Hitaasti se silti vastaa näpläykseen. Siihenkin on kyllä jo tottunut.

Rannemittaus toimii esim. pyöräilyssä ihan ok. Olen huomannut, että kesken lenkin laite voi näyttää ihan mitä sattuu, mutta ilmeisesti siinä vaiheessa, kun data ladataan Flow'hun, tapahtuu jotain suodatusta ja Flow'ssa sykedata on järkevämpää. Keskisyke ainakin tuntuu menevän ihan oikeaan. Jos vähänkään on intervallia, tai lyhyttä mäkeä, niin eihän se rannemittaus mukaan ehdi. Itse hommasin Polarin H10 sykevyön kellon kaveriksi. Senkin kanssa on kyllä vähän ollut ongelmaa. Aika vaikeaa on löytää vyölle sellainen paikka ja kireys, ettei tarvitsisi kesken lenkkiä korjailla, kun alkaa mittaus pätkiä.

Tuossa aiemmin oli maksimisykkeestä ja sen määrittämisestä juttua. Eikös näin treenimielessä hyödyllisempi tieto ole aerobinen kynnys? Minulla maksimisyke vastaa aika hyvin iästä laskettua, eli on jossain 180 tienoilla, tai vähän allekin. Tuosta Polar oli sitten laskenut aerK:iksi 124, jonka alla pysyminen oli tosi vaikeaa. En ole niin tosissani, että haluaisin mitään laktaattitestiä teettää, joten guuglailin omatoimimetodeja kynnyksen määritykseen. Löytyi niinkin yksinkertainen tapa, että juostaan suu kiinni vain nenän kautta hengittäen. Aluksi hiljaa ja vauhtia kasvatetaan asteittain. Siinä vaiheessa, kun on pakko avata suu hengitystä varten, katsotaan sykemittarin lukema ja siinä on aerobinen kynnys.

Vähän yli 145 sykkeellä vielä pystyin juoksemaan suu kiinni, mutta oli jo todella tukalaa. Jossain 150 tienoilla ei enää kerta kaikkiaan pystynyt jatkamaan suu kiinni. Säädin laitteeseen kynnykseksi 140 ja tuntuu, että tämä on toiminut harjoittelussa paljon paremmin. Tuo 140 olikin jo ennen testin tekemistä sellainen mutu-aerK, koska siinä paikkeilla hengitys alkaa minulla muuttua raskaammaksi.
MarkkuT
loka 17, 2019, 15.28
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41484

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Joo, on Igniten näyttö aika susi. En tosin tiedä, onko kyse näytöstä, vai softasta, kun välillä tuntuu toimivan ihan sujuvasti ja välillä saa ihan huolella tökkiä. Kerran vaati jopa buuttauksen, kun meni ihan tilttiin, eikä vastannut näytön näpellykseen ollenkaan. Mutta tykkään muuten kokonaisuudesta sen verran, että aion tulla toimeen tuon ominaisuuden kanssa. Minun käytössä näyttöä tarvitsee loppujen lopuksi aika vähän edes näpeltää.

Vähän reilun viikon olen nyt pyöräillyt kellon ohjaamana vain kevyillä PK-sykkeillä ja tuntuu, että tuloksia näkyy jo nyt. Syke pysyy paljon helpommin alueella, mutta samalla keskivauhti on kasvanut. Puntillakin meno on ollut selvästi pirteämpää. Tiedä sitten, onko tämä varsinaista harjoitusvaikutusta, vai kevennyksen mahdollistamaa palautumista pienestä ylirasituksesta. Kellon käyttöönottohetkellä oli vähän lentsuakin.

Polarin reenianalyysit ovat muokanneet käsitystäni siitä, mitä voi pitää reeninä ja huomattavasti leppoisampaan suuntaan siis. Aiemmin en todellakaan olisi laskenut 3 h sienestysretkeä treeniksi, mutta sykkeiden perusteella tuo oli oikein hyvä pitkä PK1-lenkki.
MarkkuT
loka 9, 2019, 09.47
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41484

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Hommasin Polar Igniten treenien kirjaukseen ja sykkeiden vahtimiseen. Polar laskee sykealueet oletuksena ilmeisesti ihan ikään perustuvaan maksimisykkeeseen perustuen ja minulla nuo tuntuvat osuvan aika lailla nappiin. Työmatkoja tulee pyöräiltyä turhan kovaa ja nyt kun työmatka on pidentynyt, eivät kintut sitten oikein tahdo palautua puntille. Nyt yritän kellon paimentamana polkea suurimman osan työmatkoista kahdella alimmalla sykealueella, eli minun kohdallani alle 125 sykkeillä (70%). Tuossa on selvästi jokin kynnys, kun pienestä hengästymisestä pystyy jo etukäteen arvaamaan, että kohta kello surisee ranteessa liian korkean sykkeen merkiksi.

Kellon kuntotesti antaa VO2maxiksi 60, joka on mairitteleva ja i want to believe, mutta enpä tiedä... Kunto on kyllä tällä hetkellä ihan hyvä, mutta ei tunnu sentään 3200 metrin kuupperi -hyvältä.
MarkkuT
touko 21, 2019, 08.56
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41484

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Mites, kun Potkukin alkaa ukkoontumaan/mummoontumaan, niin millaisia muutoksia olette huomanneet sykkeissänne ikääntyessä?

Justiinsa juttelin vanhan luokkakaverin (myös nelikymppinen) kanssa, jolla kuulemma pumppu edelleen käy +200 sykkeissä. No hänellä jo yksi sydärikin takana sitten. Itselläni yli 170:een pitää jo aika tosissaan puristaa. Ehkä se 180:een nousisi, jos ihan kaiken ottaisi irti. Vielä joskus kolmekymppisenä meni helposti yli 190. Semmoinen reipastahtinen pyöräily tms. asettuu minulla kuitenkin aika luontevasti 130 keskisykkeen tienoille kuten ennenkin, kun maksimi oli korkeampi.
MarkkuT
marras 21, 2018, 13.18
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41484

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Itse selvittelin jokin aika sitten tarjontaa. Ajatukset menivät jotenkin niin, että ensin ajattelin, jospa alkaisi käyttämään pitkästä aikaa rannekelloa ja jospa siinä kellossa olisi myös sykemittaus ja jospa siinä olisi kanssa GPS ja jospa se ei olisi teelautasen kokoinen ja jospa se ei näyttäisi sukelluskellolta. Ei löytynyt ja kuume meni ohi.