Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

SJR
syys 25, 2007, 18.33
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Hermopisteet
Vastaukset: 107
Luettu: 26892

uku kirjoitti: Eipäs nyt kuitenkaan yleistetä. On muutama tekniikka ja kohta kehossa, jotka toimivat kaikille, milloin vain, mutta harvemmin niitä kadulla käytetään. Ja vielä harvemmin niistä täällä huudetaan, koska niitä treenanneet ja niistä jotain tietävät, että ne eivät ole leikin asia. Ja juuri sen takia niitä ei kadulla käytetä. Ja tietysti myös sen takia, että on helpompiakin keinoja selviytyä. Juoksu on paras.

Hermopistetekniikka perustuu erittäin yksinkertaiseen ilmiöön: jostain päästä laitetaan piuhat kiinni ja toiseen päähän annetaan ärsyke, esim. kevyen iskun muodossa oikeaan paikkaan. Vrt. oikosulku. Se on aivan sama missä asennossa kohde on, selityksiä epäonnistumiselle ei ole; jos ei osaa, ei osaa. Jos tekniikka on hallussa, kohde tipahtaa, mutta se tulisi myös osata elvyttää. Ja muutama ääritilanteisiin kehitetty tekniikka on erittäin yksinkertainen, joka onnistuu rähinänkin tuoksinassa, mutta joka niitä osaa, ei niitä käytä, juuri sen vaarallisuuden vuoksi.
Sori mut et vakuuta, en usko. :D Eikö noi tekniikat olis sitten esim. MMA-otteluissa suosittuja, jos aina saisi toisen tajuttomaksi helposti? Ja mitä tarkotat vaarallisuudella? Käsittääkseni kipuun tai tajuttomuuteen ei voi kuolla.
SJR
syys 22, 2007, 22.17
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Hermopisteet
Vastaukset: 107
Luettu: 26892

Toimiiko hermopistejutut oikeasti? Entä missä lajeissa niitä opetetaan?