Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

DeusVult
huhti 19, 2009, 16.20
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Chiburi
Vastaukset: 71
Luettu: 4674

Chiburi

Nijukun kirjoitti: Ilmeisesti käytetty juuri tuon tapaisia "roiskautuksia". Tosin oli aika huolimaton kaveri kun ei pyyhkinyt teräänsä puhtaaksi, voipi mennä pilalle tommosesta :cry: .
Ei ollu tarvis, eihän siinä terässä näkynyt olevan yhtään verta. :)
DeusVult
huhti 11, 2009, 03.12
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Chiburi
Vastaukset: 71
Luettu: 4674

Chiburi

Pocari kirjoitti:
DeusVult kirjoitti: Tässähän ukko vaan rauhallisesti vei sen tuohon sivulle.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Päheet haarniskat kavereilla.

Mikäs juttu tuo miekan tupen kanssa huitominen oli? Demonstroitiinko siinä kenties jotain savusukelluksen aikana tapahtuvaa viholliskontaktia? :)

Muistan että joku kysyi ihan samaa viimeksi kun tämä video tänne linkattiin, mutta en jaksa ruveta leikkimään sillä söörtshillä, ei sillä mitää kuitenkaan löydä.
DeusVult
huhti 10, 2009, 20.54
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Chiburi
Vastaukset: 71
Luettu: 4674

Chiburi

sanppa75 kirjoitti: 2. Yokochiburi, jonka lähdekoulukuntana on Hasegawa Eishin-ryu, ja sen kautta Shinmei Muso-ryu.
Alkaen kohdasta 0:18. " onclick="window.open(this.href);return false;
Tästä minä olen nähnyt sellaisen version (tai oikeastaan suoritustavan) jossa miekka terävällä ranneliikkeellä heilautetaan tuollai sivusuuntaan. Tässähän ukko vaan rauhallisesti vei sen tuohon sivulle. Tuollaisenaanhan temppu on täysin hyödytön, ei siitä mitkään veret tollatavalla pois lähde, kun tuskin lähtee sillä lailla terävästi tehtynäkään? Mistä on kysymys? Onko liike vaan tyylitelty täysin alkuperäistarkoitukseen sopimattomaksi, tekeekö ukko väärin, vai jokumuumikä?
DeusVult
heinä 6, 2008, 17.44
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Chiburi
Vastaukset: 71
Luettu: 4674

TimoS kirjoitti:
DeusVult kirjoitti:Njoo onhan se chiburikin nimi, mutta kuitenkin mielestäni terminä huomattavasti jämptimpi kuin "verenravistus"
Niin mutta kun se "verenravistus" on suora käännös "chiburista"
no oolrait oolrait! :D
DeusVult
heinä 6, 2008, 17.06
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Chiburi
Vastaukset: 71
Luettu: 4674

Jussi Häkkinen kirjoitti:
DeusVult kirjoitti:mutta (vain?) japsit ovat tapansa mukaan keksineet noinkin itsestäänselvälle asialle oman nimen :)
No tota...

Mitäs muuta sitten "verenravistus" on kuin nimi? Minusta kyse on ihan samasta jutusta.

Japanilaisilla ei ole mitään erityistä nimeämismaniaa, samaa ilmiötä löytyy muualtakin. Tietenkin täälläpäin tulee kevyt harhakuva - kun joku asia sanotaan japaniksi ja sitä japanilaista sanaa käytetään täällä Suomessa, japanilainen sana tuntuu nimeltä. Esimerkkinä vaikkapa maegeri. Mae & keri = etu (eteen) & potku. Etupotku, siis.
Njoo onhan se chiburikin nimi, mutta kuitenkin mielestäni terminä huomattavasti jämptimpi kuin "verenravistus". Suomalaiselle se on "ravistappa ne veret pois nyt siitä miekasta kato sillai tietsä... huitaset sillee et ne lähtee." Japanilaiselle sama asia on "chiburi!". Ja japseilla on taipumus tehdä joka asiasta oma tarkkaan määritelty ja säännelty taiteenalansa, kuten kukkasidonnasta tai ihmisen sitomisesta mahdollisimman monimutkaisesti yms...
DeusVult
heinä 6, 2008, 15.40
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Chiburi
Vastaukset: 71
Luettu: 4674

Vähän niinku häkkinen vihjaskin, niin se chiburin tarkoitus on lähinnä ravistaa ne enimmät veret siitä terästä taiston tuoksinassa, jotteivat ne valu käsille ja näin liukasta kahvaa (tai roisku omalle naamalle). Terä täytyy kumminkin pyyhkiä kunnolla ennen huotraan laittamasta, sillä kaikkia veriä ei saa pois vaikka miten ravistelee. Todennäköisesti erilaisia "chibureita" on käytetty kaikkialla missä miekoilla on sodittu, mutta (vain?) japsit ovat tapansa mukaan keksineet noinkin itsestäänselvälle asialle oman nimen :)