Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

DeusVult
tammi 11, 2019, 12.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jim Shortt vastaa
Vastaukset: 179
Luettu: 50166

Jim Shortt vastaa

Lasse Candé kirjoitti: tammi 11, 2019, 10.06 Ehkäpä monille on niin tärkeää se, että saatu oppi tulee yhdessä validin sertifikaatin kanssa, jolla voi itselleen perustella omaa osaamista ja ehkä tarvittaessa muillekin. Mutta jos sertifikaatti on roskaa, niin ehkä sitä kokee epävarmuutta myös kamppailullisten asioiden suhteen? Ehkäpä oma CV ei kaunistu tuollaisista?
No näihän se mun mielestä pakosti menee, koska tällaisia IP-/voimankäyttö-/sotilastekniikkajuttuja ei normaali-ihminen oikein kovin usein pääse käytännössä kokeilemaan jotta tietäisi mikä on laatua ja mikä ei (paitsi ehkä jossain ovella, mutta päätellen siitä paljonko portsareita valtakunnassa on, niin siinäkin hommassa ilmeisesti useimmiten pärjää myös ilman erikoisjoukkotaustaa). Kyllähän se opettajan tausta auttaa laittamaan niitä opetettuja asioita kontekstiin, ja sitten jos opettajan taustat onkin keksitty ihan omasta päästä, niin se jää ihan sen harjoittelijan omalle vastuulle tajuta mikä opetus on hyvää ja mikä ei. Oli laji tai seura mikä hyvänsä, niin yleensä esim leirejä kutsutaan vetämään sellaisia henkilöitä joilla on jotain ihan oikeita meriittejä, eikä niinkään tyyppejä jotka on vaan jonkun mielestä "koviä jätkiä".
DeusVult
joulu 21, 2018, 14.41
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jim Shortt vastaa
Vastaukset: 179
Luettu: 50166

Ampuma-asetta vastaan - miten toimia?

Kun "Jimbo" narahti kaikista noista itsekeksityistä aatelisarvoista ja sotilasurista, niin eikös toi sen bodyguard associationkin kaatunu siinä samalla, vai mites siinä kävi?
DeusVult
syys 3, 2009, 19.06
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jim Shortt vastaa
Vastaukset: 179
Luettu: 50166

Jim Shortt vastaa

TimoS kirjoitti:
DeusVult kirjoitti: - Milloin oli 'pre tartan period' ?
Tuohon on muuten suhteellisen helppo vastata ihan wikipedian perusteella:
Until the middle of the nineteenth century, the highland tartans were associated with regions or districts, rather than by any specific clan. This was due to the fact that tartan designs were produced by local weavers for local tastes and would tend to make use of the natural dyes available in that area. The patterns were simply different regional checked-cloth patterns, whereof one chose the tartans most to one's liking - in the same way as people nowadays choose what colours and patterns they prefer in their clothing. Thus, it was not until the mid-nineteenth century that specific tartans became associated with Scottish clans or Scottish families, or simply institutions who are (or wish to be seen as) associated in some way with a Scottish heritage
No kyllahan se ruutukuvio siina kankaassa on ollut 'tartaani' ennen ja jalkeen 1746 'Dress Act'in. Ja kun muistetaan etta klaanitkin olivat alunperin nimenomaan maantieteellisen sijainnin mukaan 'maaritelty', eika pelkan sukunimen, niin paastaan jo aika lahelle totuutta.

Mutta eipa siita sen enempaa, ei se nyt ole niin haudan vakavaa noiden ruutukuvioiden kanssa. Pisti vaan silmaan tuo pre tartan period. Mietin etta pitaa vissiin menna ajanlaskussa ihan pakkasen puolelle...
DeusVult
syys 2, 2009, 18.35
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Jim Shortt vastaa
Vastaukset: 179
Luettu: 50166

Jim Shortt vastaa

Hienoa etta on saatu Shorttiin itseensa keskusteluyhteys.

Mitas meilla on talla hetkella kasassa? Shorttin tekstissa oli niin paljon lyhenteita, etta en talla koulutuksella saanut niista valitettavasti mitaan selvaa. Mutta lyhyesti:

- Shortt ei ole palvellut oikeassa SAS:ssa ikina, SAS:n 'viikonloppuversiossa'kin vain lyhyen aikaa. Han kaytti palveluksessa yksikon barettia ja tunnuksia, koska siihen aikaan kaikki huolto- ja tukijoukot kayttivat?

- Shortt on suorittanut Ruotsin, Latvian, Puolen ja Israelin erikoisjoukkojen paasykokeet ja laskuvarjohypyt, ja nain ansainnut kyseisten joukkojen baretit ja tunnukset?

- Shorttin mitalit ovat peraisin belgialaisilta veteraanijarjestoilta, ja niista hanella on todistukset.

- Shorttin paronintitteli on peraisin Terence Mac Carthylta, jolle nykykasityksen mukaan myonnettiin klaaninsa paallikkyys vaarin perustein, ja jonka paallikkyys sittemmin kumottiin. Vuoden 2003 jalkeen aatelisarvoilla ei ole ollut laillista erityisasemaa Irlannissa. Shorttin mielesta Mac Carthyn 'viraltapanoon' on syypaa Sean Murphy, jolla on henkilokohtaista kaunaa Mac Carthya vastaan ja rojalistisia aatteita. Shorrtin mukaan Mac Carthyn paallikkyys kumottiin vaarin perustein.

- Shortt kertoo olevansa myos oman klaaninsa paamies. Tahan ilmeisesti Irlannissa on nykyaan oikeus kenella tahansa, silla valtio ei enaa tunnusta paallikoita virallisesti.

- Shortt kertoo perheensa muuttaneen Irlantiin Skotlannissa, aikana ennen tartaaneja.


Kyssareita:

- Milla perusteilla Shortt paasi suorittamaan (kertomansa mukaan) Ruotsin, Puolan, Latvian ja Israelin erikoisjoukkojen paasykokeet? Yleensahan kait liittyakseen tietyn valtion asevoimiin, pitaa olla kyseisen maan kansalainen.

- Mika on ollut niiden belgialaisten mitalien myontamisperuste? Saisiko ne mainitut todistukset nahtaville?

- Miksi pitaa olla olevinaan paroni, kun titteli on seka merkitykseton, etta mita ilmeisimmin (joskaan ei tietysti kaikkien mielesta) vaarin perustein hankittu?

- Milloin oli 'pre tartan period' ?