Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 2 tulosta

DeusVult
helmi 26, 2019, 21.59
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Vaarallisia esimerkkejä aseenkäyttötilanteista
Vastaukset: 75
Luettu: 15786

Vaarallisia esimerkkejä aseenkäyttötilanteista

En jaksanut katsoa pätkää kokonaan, mutta veikkaan että kovin teräviä nuo aseet eivät olleet, vaikka se ensimmäinen vekki käsivarressa olikin aika komea. Huvinsa kuitenkin kullakin, mikäs minä olen tuomitsemaan, mutta väitän että jos tarkoitus on oikeasti oppia jotain, niin tuo ei ehkä pääasiallisena harjoitusmetodina ole se paras mahdollinen... :D
DeusVult
elo 16, 2018, 13.51
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Vaarallisia esimerkkejä aseenkäyttötilanteista
Vastaukset: 75
Luettu: 15786

Vaarallisia esimerkkejä aseenkäyttötilanteista

Ei ole Suomessakaan edes ammattilaiset aina niin kauhean skarppina...
Syyte: Poliisimies ampui toista poliisia käteen

Syyttäjä vaatii poliisimiehelle sakkorangaistusta.
Erikoinen episodi tapahtui Hämeenlinnan poliisiasemalla viime vuoden maaliskuussa.

38-vuotias poliisimies piti kolmelle poliisimiehelle voimankäyttökoulutusta, jossa harjoiteltiin poliisien virka-aseiden, eli Glock 9 mm -pistooleiden käyttöä.

Harjoituksen aikaan pistooleissa oli niin sanotut latauksenestopuikot, eli aseet eivät olleet toimintakuntoisia. Harjoituksen jälkeen aseiden esto purettiin, ja aseet laitettiin toimintakuntoon.

Harjoituksen jälkeen kouluttajana toiminut poliisimies demonstroi kuitenkin tilannetta, jossa hän itse toimi aseistautuneena henkilönä, ja hän pyysi 36-vuotiasta poliisia toimimaan poliisina.

KOULUTTAJA ei tässä vaiheessa tajunnut tai ymmärtänyt, että hänen käsissään oleva ase oli toimintakuntoinen. Kouluttaja tuli oven takaa, ja hän ampui aseella poliisimiestä kohti.

Luoti osui lähietäisyydeltä poliisimiehen kyynärvarteen, josta se meni läpi. Luoti osui myös kylkeen, mutta siihen tuli vain ruhje, koska poliisimiehen suojaliivit suojasivat vakavemmilta vammoilta.

SYYTTÄJÄ vaatii kouluttajana toimineelle poliisimiehelle varomattomasta käsittelystä, törkeästä vammantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta vähintään 70 päiväsakkoa. Syyttäjän mukaan poliisimies toimi tilanteessa muun muassa törkeällä huolimattomuudella, jonka takia hän aiheutti vamman, joka ei ollut vähäinen.

Syytteessä oleva poliisimies myöntää syytteiden teonkuvaukset. Hän myöntää muut rikosnimikkeet, paitsi törkeän vammantuottamuksen. Hänen mukaansa kyseessä oli perusmuotoinen vammantuottamus.

Asiaa käsitellään tänään torstaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005792866.html