Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Eelo
loka 25, 2017, 19.27
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Lyönti paljaalla nyrkillä vs. pehmustetulla hanskalla
Vastaukset: 45
Luettu: 6743

Lyönti paljaalla nyrkillä vs. pehmustetulla hanskalla

Lasse Candé kirjoitti:Hanskalla on huomattavasti helpompi osua kuin paljaalla nyrkillä. Ilman hanskaa osuminen kunnolla nyrkillä on tietenkin vaikeaa kun miettii kasvojen muotoa. Tätä asiaa voi testailla vaikkapa bobiin, elikkäs hakattavaan nukkeen. Ainakin itseni hakkaama on tässä vielä kiltimpi kuin muljuvalla iholla päällystetty kovaluinen naama. Jos lyö nyrkillä, niin siinä alkaa tarkkuustekijät nousemaan esiin ihan eri tavoin. Ihminen myös yleensä liikkuu.
Mielenkiintoinen näkökulma asiaan. Mulla on ainakin sellanen fiilis, että pikkuhanskoilla/ilman hanskoja on helpompi osua vastustajaan, sillä mitä vähemmän käsissä on kamaa niin sitä nopeampi ja näkymättömämpi se käsi on. Tai vähintäänkin lyödyistä lyönneistä isompi osuus osuu vastustajan suojauksen ohi. Pienillä suojilla/ilman suojia tuleekin mun kokemuksen mukaan ihan eri tavalla ylläreitä jostain näkymättömistä kulmista.

Mun mielestä kaikkein isoin ero hanskojen ja paljaalla vetelyn välillä on se, että ilman suojia joutuu varomaan todella paljon enemmän. Ei voi hutkia vaan menemään jos haluaa pitää kätensä ehjinä. Luulisi, että ip-piireissä tätäkin on vähän pohdittu.

Olisi muuten todella mielenkiintoista nähdä minkälaiseksi vapari kehittyisi jos teipit ja hanskat kiellettäisiin.