Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

saarikko
helmi 19, 2020, 00.18
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3699
Luettu: 228948

Poliisin voimankäyttö

Mjölnir kirjoitti:
helmi 18, 2020, 15.17
MikaM kirjoitti:
helmi 18, 2020, 09.30
Näin mielestäni melko harvinaisen tapahtuman. SP auto vilkut ja sireenit päällä liikenteen seassa ylinopeutta ajaen. Missä tilanteissa tämä on sallittua, mitkä ovat SP hätätilanteita?

(en huomannut katsoa oliko SPlle oma ketju, sorry)
Sotilaspoliisi ajaa hälytysajoa, jos puolustusvoimien kohteesta tulee esim murto- tai palohälytys. Kohteita voi olla ympäri maakuntaa, joten sotilaspoliisi liikkuu nykyään entistä enemmän siviilien keskuudessa
Missä kohtaa laInsäädäntöä tuo liikennemääräysten rikkominen on sallittua? Jaksanut tähän aikaan kaivaa.
saarikko
maalis 4, 2015, 23.17
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3699
Luettu: 228948

Poliisin voimankäyttö

Yhdysvaltoja kannattaa verrata Eurooppaan (niin itä- kuin länsieurooppaan yhdessä), ei yhteen valtioon. Tähän perspektiivivirheeseen me usein syyllistymme, että vertaamme valtiotamme hmm. maanosaan. Ja, ei tässä niin kauan aikaa ole kun Suomessa pääsi poliisiksi 6 kk koulutuksella (tai tilapäistämään vielä vähemmällä).

Itse asiassa jenkkilästä on tullut hirveästi viimeisen 40 vuoden aikana tietotaitoa niin juridiselta (kansalais/perusoikeuksien soveltamisesta) kuin poliisitaktiselta puolelta Suomeen. Täällä vaan se toimii paremmin, kiitos kansankodin :).
saarikko
touko 10, 2014, 11.46
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3699
Luettu: 228948

Poliisin voimankäyttö

Lybeck kirjoitti: Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen julkaisu:
Poliisin voimankäyttö. Rikosoikeudellinen tutkimus sallitun voimankäytön rajoista

http://www.lakimiesyhdistys.fi/verkkoka ... mankaytto/" onclick="window.open(this.href);return false;

"Tutkimuksen mukaan kotimaisessa sääntelyssä ja käytänteissä ei ole perus- ja ihmisoikeuksia uhkaavia heikkouksia. Yksittäisen kansalaisen perus- ja ihmisoikeuksien näkökulmasta poliisin voimankäyttö on Suomessa hyvin säänneltyä, hyvin johdettua ja hyvin toteutettua. Erityisen selkeästi tämä tulee esille poliisin aseen käytön osalta, joka on korkeatasoista jopa muihin Pohjoismaihin verrattuna. Tutkimuksen perusteella keskeisimmät lainsäädännön kehittämistarpeet liittyvät sivullisten oikeusaseman tarkempaan sääntelyyn sekä hätävarjelun ja voimakeinojen käytön välisen suhteen selkiyttämiseen."
No huhhuh, 880 sivuinen väikkäri. Yrittikö tyhjentää koko pajatson?