Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 9 tulosta

ka1
heinä 2, 2014, 16.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

Nico kirjoitti:
Mika kirjoitti: Niin, miksi Tevez ei muuten mahtunut joukkueeseen?
Ei tule toimeen Messin/muiden pelaajien kanssa. Taidoiltaan kuuluu joukkueeseen.
Tämän ovat sekä Messi että Tevez useasti kiistäneet (en valitettavasti jaksa puhelimella kaivaa linkkejä, googlella kyllä löytyy). Tevez ilmeisesti on hankala luonne, mutta siitä, että hän maajoukkueessa olisi jotain skismaa aiheuttanut, ei ole viitteitä. Syyn poisjättämiselle tietää vain Sabella. Itse tosiaan epäilen, että Messin ja Tevezin roolit olisivat Sabellan taktiikassa päällekkäiset, ja vaihtomieheksi tämän kansan suurimman suosikin ja isoegoisen pelaajan ottaminen olisikin varmaan joukkuehengen kannalta negatiivista.

Jos katsotaan esim. vuotta 2006, niin kyllä Messi ja Tevez - totta kai - kentälle samaan aikaan mahtuvat.

Eli tämä nyt vain lienee Sabellan linja.
ka1
heinä 1, 2014, 22.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

Kisat ovat kyllä olleet toistaiseksi saamansa hehkutuksen veroiset.


Mutta nyt kun olen suosikkiani Argentiina päässyt väijymään, niin.. Näyttää siltä, että pelot Argentiinan hyökkäyspelin ideaköyhyydestä olivat aiheellisia. Todella tuskastuttavaa tuota pään seinään takomista oli taas 120 minuuttia katsella.

Alkulohkossahan Argentiinan pelasti pitkälti jokerikortti Messi.

Sabellalla on käytössään maailman paras hyökkäys, ja hänen taktiikkansa on vieläpä todella hyökkäävä, mutta kentällä viimeisen kolmanneksen peli on yksinkertaisesti heikkoa.

Paljon luotettiin Di Marian harteille, ja ne hartiat kyllä romahtivat täysin.

No, 120 minuuttia kun Argentiina pääsi yrittämään, niin tulihan se maali sieltä. Toki Sveitsi puolusti loistavasti, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että vastukset kovenevat tästä vielä huomattavasti, ja silloin Argentiina on hätää kärsimässä.

Hämmentävää, miten vähän tuollaisista hyökkääjistä voi saada irti. Yhtä hämmentävää on, että tämän vaaran minunkin tasoiseni sunnuntaikatselija huomaa ja huomasi heti kokoonpanoa vilkaistessaan, ja silti näillä mennään. Argentiina on valitettavasti täysin riippuvainen Messin taikuudesta - jollei Di Maria ja oikeastaan koko hyökkäyslinja paranna rajusti. Plan B:tä Di Marian ohella Sabellalla ei tunnu olevan.

Ja syöttötaidoiltaan ja älyltään maailman parhaimpiin lukeutuva hyökkääjä Tevez olisi ollut käytettävissä...
ka1
kesä 25, 2014, 01.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

Huhhuh, on taas... Sääliksi kyllä käy Norsunluurannikon kultaista sukupolvea, jonka viimeinen arvokisataival päättyi nyt näin dramaattisella tavalla. Huimia jalkapalloilijoita, joista moni oli suurmies kentän ulkopuolellakin. Drogba esimerkiksi taisi lopettaa maansa sisällissodan. Vaikea kuvitella, mitä tämän legendan mielessä tällä hetkellä liikkuu... ottelun viime hetkiksi vaihtoon, ja sitten käy näin.
ka1
kesä 24, 2014, 21.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

Tämä oli kolmas puraisu Suarezin uralla. Ilmeisesti miestä pidetään nälässä, ei kai tuollaista voi muuten selittää. Kallis suupala tuosta vain tulee, Suarezin kisat ovat varmasti ohitse.
ka1
kesä 24, 2014, 15.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

Mika kirjoitti: Minusta C. Ronaldo on huippuluokan pelaaja, mutta niin kirkasta tähteä hänestä ei tullut kuin aluksi arvelin. Neymar on nyt sitten sellainen muita päätä pidempi (heh), jollaiseksi ennustin C. Ronaldon kehittyvän. Olin siis väärässä. Neymarin pelejä sitten taas en ole nähnyt, kun hän oli 17-vuotias, mutta ilmeisesti hän on ollut aika kovan luokan pallotaituri jo silloin, sillä 16-vuotiaana hänen kuukausipalkkansa oli yli 40.000 euroa... Nythän hänen kuukausipalkkansa on liki 600.000 euroa.

Mitäköhän sitten olet aluksi arvellut... :D Minä en henkilökohtaisesti Cristiano Ronaldosta niin kovin välitä, mutta siis mieshän on nykyjalkapallon kirkkain tähti yhdessä Messin kanssa, varmasti yksi maailman tunnetuimpia ihmisiä ja - minunkin on tämä myönnettävä - yksi kaikkien aikojen parhaita jalkapalloilijoita (vastaavalla teholla ei kukaan ole koskaan maaleja huipputasolla takonut). Nämä ovat faktoja. Neymarilla on vielä valtavasti matkaa C. Ronaldon ja Messin sfääreihin - mutta nuori hän vielä onkin.
ka1
kesä 14, 2014, 09.06
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

Lasse Candé kirjoitti: Ei noissa ole mitään ihmeellistä. Äskeiseen rankkariin ei oikein perusteita ollut mutta ymmärrän että pilli saattaa soida. Eiliseen oli, mutta tuli helposti. Aiempi paitsioliputus tänään ei mennyt pahasti pieleen ja toinen meni totaalisesti.
Parempi joukkue voitti molemmissa ja kohta Hollanti vie! :D
Näin vakavavien (joko maalin suoraan aiheuttaneiden tai estäneiden) tuomarivirheiden määrä heti kättelyyn on täysin poikkeuksellinen. Vastaavaa en muista mistään jalkapallon arvokisoista. Tuskin noita nyt Fifan päässäkään "ei mitään ihmeellistä" tyylisellä olankohautuksella ohitetaan, vaan kuten Ylen studiossakin arvailtiin, osalle tuomareista kisat olivat tässä.

Onneksi noiden kolmen ekan ottelun voittajat olivat lopulta kuitenkin aivan oikeutettuja (ja Espanja - Hollantikin oli tosiaan rankkaria lukuun ottamatta ihan hyvin tuomittu).


Mutta eiköhän ininä riitä. Tämä Espanjan täysin odottamaton nöyryytys potkaisi kisatunnelman kyllä kunnolla käyntiin. Espanjan aliarvioimiseen tämän ottelun perusteella ei pidä tietenkään langeta, mutta B-lohkon seuraavan kierroksen ottelu Espanja - Chile on ennakkoasetelmaltaan ja panokseltaan aivan huima.
ka1
kesä 13, 2014, 22.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

2 ottelua pelattu, kolmas menossa. 2 maalia syntynyt tuomarivirheistä, 2 maalia hylätty virheellisesti. Aivan täysin käsittämätöntä.
ka1
kesä 12, 2014, 15.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

Täältä löytyy erittäin asiantuntevat ja kattavat analyysit kustakin joukkueesta: http://www.zonalmarking.net/" onclick="window.open(this.href);return false;

(Kisojen mittaan sivuille ilmaantuu kenties muutakin katsausta ja analyysiä.)
ka1
kesä 9, 2014, 21.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallon MM-kisat 2014
Vastaukset: 152
Luettu: 5690

Jalkapallon MM-kisat 2014

Vastasin Argentiina, vaikka rahat pistäisinkin likoon jonkun muun puolesta. Argentiinaa kuitenkin kannatan. :fball:

Kuva

Argentiinahan lukeutuu aina potentiaalisten menestyjien joukkoon, nyt tietysti erityisesti myös siksi, että kisat ovat naapurimaassa; jonkinlainen kotietu on ihan todellisuutta. Suurimpia kysymysmerkkejä ovat totutusti puolustus- ja maalivahtipelaaminen. Hyökkäyksen nimekkyyden kaikki tietänevät.

Valmentaja Sabella on onneksi pätevämpi mies kuin joukkueen vuonna 2010 Saksa-pelin 4-0 nöyryytykseen johtanut Maradona (jonka pesti päättyikin seuraavana vuonna Copa American floppiin).

Puolustuslinjasta, maalivahdeista puhumattakaan, ei aivan maailman terävimpään kärkeen lukeutuvia nimiä löydy, joten koko joukkueen puolustamisen on oltava erittäin hyvin organisoitua. Keskikentän tasapainottavien pelaajien, Mascheranon ja myös vähän ylempänä pelaavan “deep lying playmaker” Gagon rooli on elintärkeä. Laitojen pitävyys on erityinen huolenaihe.

Hyökkäyksen kannalta arvaamattoman keskeisessä roolissa voi olla keskikenttämies (seurajoukkueessa Realissa laituri) Di Maria – jonka merkitystä joukkueelle ei kyllä vähennä sekään, että Argentiinan 4-3-3 ryhmityksellä myös puolustussuuntaan Di Marian on aika vikkelästi oltava valmis juoksemaan. Gago avaa peliä omalta alueelta ja kykenee välillä oivaltaviin ratkaisusyöttöihinkin, mutta usein varsinaisten hyökkäysten luominen on suurissa määrin Di Marian harteilla. Juoksuvoimaa häneltä löytyy, mutta riittääkö luovuus? Toki sitäkin löytyy, mutta eihän hän mikään Riquelme ole.
Itseäni argojen hyökkäyspelissä onkin mietityttänyt kaikesta hehkutuksesta huolimatta se, miten ne tiukimmat puolustukset puhkotaan? Kun ottelukaaviota katsoo, vaikuttaa selvältä, että vastustaja tulee parkeeraamaan sen kuuluisan bussin jokaisessa pelissä vähintään välieriin asti Argentiinaa vastaan.
Nopeiden vastaiskujen luomisen Gagon avaussyöttöjen ja Di Marian ja hyökkääjistön vikkelyyden kautta ei pitäisi olla ongelma, mutta Argentiina ei varsinaisesti ole vastahyökkäysjoukkue.

Sabella on valmentajakaudellaan tiputtanut Carlos Tevezin maajoukkueringin ulkopuolelle. Syitä tähän voi vain arvailla – median arvailut Messin ja Tevezin huonoista väleistä miehet ovat ainakin itse useasti kiistäneet. Kenties Tevezin ja Messin roolit olisivat Sabellan pelikirjassa turhan päällekäiset, ja persoonaltaan hieman hankalan Tevezin ottaminen vaihtopenkille ei tosiaan olisi joukkueen yhteishengen kannalta fiksu veto.

Tämä on kuitenkin tuskastuttava kuvio, joka joukkueen päävalmentajan olisi mielestäni pitänyt ratkaista muutoin kuin Tevez ulos jättämällä, sillä hän on aivan ehdottomasti yksi maailman parhaista ns. deep lying forwardeista. Nimenomaan miehen pelinrakennuskykyjä viimeisellä kolmanneksella Argentiina olisi aivan ehdottomasti kaivannut.
Maalintekotaitoa Argentiinalta löytynee paperilla enemmän kuin yhdeltäkään toiselta joukkueelta, mutta kuka siis antaa ne ratkaisevat syötöt? No, kenties kyseessä on vain oma haikailuni vanhanaikaisen pelinrakentajan perään. Tosipelit näyttävät.

Toivottavasti yleispätevä vastaus kaikkiin hyökkäyspelin ongelmiin tosiaan löytyy joukkueen keskipisteestä, hyökkääjäkaksikon alapuolella vapaasti liikkuvasta Messistä, jonka seurajoukkuekausi tämän ainutlaatuisilla kriteereillä oli jonkinmoinen pettymys. Siis nälkää voisi kuvitella olevan. No, vähintään mies sitoo itseensä aina vastustajan ja pallollisena monesti 2-3, mikä avaa mukavasti tilaa kärjille, joista etenkin Agüero pystyy muutenkin ratkomaan otteluita yksilösuorituksillaan.

Alkulohkonsa Argentiina voi vain voittaa, jonka jälkeen vastaan tulee E-lohkon kakkonen: suurimmalla todennäköisyydellä Sveitsi. Tie välieriin on siis totisesti auki. Siellä sitten pitääkin jo kaataa joku Suuri. Karsinnoissa ei puolustuksenkaan kanssa suurempia ongelmia ollut, mutta testi tulee nyt olemaan eri luokkaa. Jos paperilla raskaasti hyökkäyssuuntaan painottunut kokoonpano on kentällä tasapainoisesti toimiva kokonaisuus, eikä Di Maria-Gago-Mascherano -keskikenttä jätä puolustusta pulaan, Argentiinalla on loistavat mahdollisuudet voittaa mestaruus.