Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 5 tulosta

ka1
Syys 5, 2018, 20.39
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja media
Vastaukset: 2054
Luettu: 253747

Kamppailulajit ja media

Kuva
ka1
Syys 5, 2018, 10.49
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja media
Vastaukset: 2054
Luettu: 253747

Kamppailulajit ja media

Andy kirjoitti: Vai miltä kuulostaisi esimerkiksi sellainen, että hyvin kepuvaltaisessa pikkupitäjässä vaadittaisiin kamppailuseuran jäsentä lopettamaan toimintansa jossain muussa poliittisessa liikkeessä, koska se karkottaa peruskurssille tulijoita?
Ei ainakaan kovin realistiselta skenaariolta tai mitenkään vertailukelpoiselta natsismiin puuttumisen kanssa.

Mihin perustuu ajatus, että yhdistyksen on vaikea tehdä toimia tällaisen johdosta? Kai yhdistyksessä voidaan vapaasti päättää esimerkiksi nyt vaikka se, kuka saa vetää treenejä. Olen itseasiassa melko varma, että jos uusnatsismia käytettäisiin perusteena henkilön toiminnan rajoittamiseen tai ääritapauksessa vaikka yhdistyksestä erottamiseen, tästä ei seuraisi ongelmia yhdistykselle.
ka1
Syys 4, 2018, 21.55
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja media
Vastaukset: 2054
Luettu: 253747

Kamppailulajit ja media

Point kirjoitti: Toivon mukaan tämä jää yhdeksi pihahdukseksi tietyssä SoMe kuplassa eikä se leviä perinteiseen mediaan ja sitä myöten seura tai laji joutuisi oikeasti kokemaan maine haittaa. Vapaaottelu on kuitenkin jo perinteisessä mediassa nauttinut jonkin aikaa vakavasti otettavan urheilulajin mainetta. Toimittajakunnassa lienee kuitenkin henkilöitä jotka voivat tarttua täkyyn.

Toivotaan, että urheilu pysyy urheiluna ja seuran viestintä pystyy olemaan provosoitumasta provosointi yrityksiin.
En oikeastaan jaksa uskoa, että tämä enää laajempaan julkisuuteen leviäisi, vaan mistäpä tuota tietää. Viestisi "toivottavasti kukaan ei huomaa totuutta" -asenne vaikuttaa joka tapauksessa vähän oudolta. En minäkään tietenkään erityisemmin mitään vahinkoa nyt kyseessä olevalle seuralle tai lajille ylipäätään toivo. Mutta mikäli tällaisissa tapauksissa asianomaisten seurojen politiikka on katsoa hölmöilyä läpi sormien, mahdollinen mainehaitta on silloin enemmän tai vähemmän ihan itse aiheutettua ja ansaittua. Avoimuuden kannattajana pidän lopulta parempana sitä, että tällaisetkin asiat tulevat julki, mm. jotta harrastajat pystyvät tekemään paremmin informoituja päätöksiä. Nyt julki tullut tapaus on erinäisistä syistä seuralle varmasti hyvin hankala, enkä itsekään osaa suoralta kädeltä sanoa, miten tilanteessa olisi järkevintä tai oikein menetellä. Tuntuu jopa ikävältä, että sinänsä hieno seura ja monet hyvät ihmiset joutuvat tällaisen tilanteen ja pulman eteen, mutta syyllinen ei mielestäni ole asian esille tuonut taho tai tiedosta mahdollisesti pahastuva suuri yleisö, vaan tuo henkilö, joka rasistista vihaideologiaa vaikuttaa lähteneen kannattamaan.
ka1
Syys 4, 2018, 09.35
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja media
Vastaukset: 2054
Luettu: 253747

Kamppailulajit ja media

Tämmöinen tuli vastaan: https://varisverkosto.com/2018/09/turun ... ongelmana/

En ole vapaaotteluskeneä kovin tarkkaan seurannut, joten en tiennyt, että Heilimö on uusnatsi.

Natsismin ignoraamisella on toki suomalaisissa vapaaottelupiireissä historiansa (mikä on minulle näyttäytynyt aina vähän munattomana), enkä osaa suoraan sanoa, miten salien pitäisi näissä tilanteissa toimia. Käytännössä lienee selvää, että tuollaisen statuksen omaavan ottelijan ollessa kyseessä ei toimita mitenkään. Tuo (ilmeisesti Harrin) muotoilu, että yhdistys ei voi puuttua asiaan, ei ehkä kuitenkaan pidä paikkansa, kun yhdistyslakia nopeasti katselee:
14 §
Yhdistyksestä erottaminen
Yhdistys voi erottaa jäsenen säännöissä mainitulla erottamisperusteella. Yhdistyksellä on kuitenkin aina oikeus erottamiseen, jos jäsen:
1) on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut;
2) on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä; tai
3) ei enää täytä laissa tai yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.
Niin tai näin, sen näen hyväksi, että näistä levitetään tietoa, jotta harrastajat, tai tässä tapauksessa esimerkiksi junnuharrastajien vanhemmat lastensa puolesta, voivat tehdä itsenäiset valintansa sen suhteen, käyvätkö natsien treeneissä ja tukevatko uusnatsien toiminnan hyväksyviä seuroja.
ka1
Tammi 10, 2013, 09.22
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja media
Vastaukset: 2054
Luettu: 253747

Kamppailulajit ja media

Jorge kirjoitti: Mun mielestäni tällaisessa tapauksessa määrätyt korvaukset kivusta, särystä, ansionmenetyksestä yms. voitaisiin kanavoida suoraan esim. palovammayksikön tukemiseen tai seksuaalirikosten uhreille.

Ei tuon hässäkän aloittajan IMHO kuuluisi saada itselleen senttiäkään; mitäs läksi.
Niin, mikä sitten on "tällainen tapaus"...
Varmaan aika monessakin pahoinpitelytilanteessa on selvä provokaattori, joka jopa rikkoo lakia jotenkin (kunnianloukkaus, laiton uhkaus, lievä pahoinpitely, tai joku tällainen seksuaalinen häirintä) mutta eipä se mitään kenttäoikeuta silti oikeuta.

Eli jos nyt tämä keissi oli jotenkin "OK", niin samalla logiikalla olisi aika moni muukin.
Mun mielestä, kenties, ehkä, kukaties näin onkin, mutta melko harvoin noin innokasta ymmärtämistä kuitenkaan harrastetaan.