Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

ka1
marras 7, 2006, 22.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kirjavinkkejä kaivataan!!!
Vastaukset: 165
Luettu: 11464

Hehe, kiitos kiitos. Asia selkeni.
ka1
marras 7, 2006, 22.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kirjavinkkejä kaivataan!!!
Vastaukset: 165
Luettu: 11464

Jussi Häkkinen kirjoitti:
ka1 kirjoitti:En kovin hyvin tunne japanilaisten tyylien historiaa, mutta eikös Japanin pitänyt olla aika sulkeutunut ja siten myös Jujutsu-tyylien suhteellisen salassa pidettyä tavaraa, etenkin länsimaalaisilta, ennen toista maailmansotaa?
Ei.
:lippaan Ok.

Mistäköhän minulla sitten tuo käsitys oli... Voisitko valaista hieman enemmän? Eikös tuo kuitenkin ole jonkinlainen "yleinen käsitys", vai sekoitanko Kiinaan...
ka1
marras 7, 2006, 21.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kirjavinkkejä kaivataan!!!
Vastaukset: 165
Luettu: 11464

pulkkanaru kirjoitti: Tuossa selailin yliopiston kirjaston (säälittävää) liikuntatieteen hyllykköä ja käsiin osui oikea helmi. H. Irving Hancockin Japanilaisen ruumiin kasvatus- Dshiu-Dshitsu, ikivanha, päälle 2500 vuotinen japanilainen järjestelmä. :D

Painovuosi on 1905 ja kirja sisältää aivan loistavia kuvia miehistä tekemässä toisilleen rannelukkoja ja voimailuharjoituksia puvunhousut ja kauluspaita päällä. :lol:
Alkukielinen teos on lontooksi. Kirjassa keskitytään kuitenkin enemmän kokonaisvaltaiseen atleettisuuteen, ja annetaan erittäin paljon ruokailua ja ruumiinharjoituksia koskevia ohjeita. Hancock itse asiassa korostaa ruumiinvoimistamisharjoitusten merkitystä, ja vasta sitten voi alkaa Dhsiu-Dhsitsun täysipainoisen harjoittelemisen. Ravintopuolelta neuvot ovat nykypäiväänkin ihan järkeenkäypiä. 1.riisi 2.vihannekset 3.kala 4.hedelmät 5.liha, tärkeysjärjestyksessään ja runsaasti vettä ja ulkoilmaa.

Jos jossain divarissa tai vastaavassa sattuu osumaan silmään, niin suosittelen lämpimästi. Kirja on ehdottomasti parin eskon arvoinen jo pelkästään kuviensa takia.
En kovin hyvin tunne japanilaisten tyylien historiaa, mutta eikös Japanin pitänyt olla aika sulkeutunut ja siten myös Jujutsu-tyylien suhteellisen salassa pidettyä tavaraa, etenkin länsimaalaisilta, ennen toista maailmansotaa? Tuon kirjan on kuitenkin kirjoittanut ilmeisesti länsimaalainen henkilö jo vuonna 1905, ja se käsittelee jonkinasteista Jujutsua (Dhsiu-Dhsitsu=Jiu-Jitsu?). Vaikka kyseessä ei nyt mikään varsinainen Jujutsu-tyyli olisikaan. Eli mahtaako tuo(llainen) kirja olla kuinka harvinainen? Jos kerran tuohon aikaan Jujutsua ei tunnettu länsimaissa!