Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 491 tulosta

error404
huhti 14, 2024, 22.12
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Viikkoa aloiteltiin peräti 7 harrastajan voimin. Paikalle saatiin myös yksi pitkään tauolla ollut ruskeavöinen kaveri. Todella taitava ja kimmoisa kaveri ja erinomainen avustaja, joten oli todella mukava saada hänet taas treeneihin, toivotaan, että innostuu käymään säännöllisemminkin. Koska kaverilla pitkä tauko takana, mentiin vähän perustekniikka edellä. Katseltiin vähän kaatumisia ja potkuja, jos olisi jotain korjattavaa. Todella sähäkästi lähtivät kaverilta tekniikat tauosta huolimatta. Paritekniikoiden osalta tehtiin ip-tekniikoita. Alavyöt tekivät omia juttujaan, itse kertailin ruskeavöisen kaverin kanssa borealin ip-tekniikoita, joita hän ei ole aikaisemmin hirveästi tehnyt. Tajusi nopeasti, mistä tekniikoissa on kyse ja sain itsekin oikein hyvän ip-treenin samalla.
Tiistaina neljä harrastajaa. Koska maanantaina käytiin enemmän potkuja (ja koska omat jalat ihan tukossa), mentiin nyt lyöntilinjalla. Alkuun otettiin hieman jalkoja avaavia potkujuttuja sekä kevyesti porukoilla vyökokeissa eteen tulevia kaatumisjuttuja. Sen jälkeen mentiin kuitenkin lyönteihin. Perus suoria lyöntejä vähän uudella tavalla, keskityttiin nyt enemmän kehonkäyttöön ja siihen, että koko kroppa ja erityisesti hartiat ovat lyönneissä mukana. Katsottiin vähän lyöntiasentoa osumahetkellä, sen jälkeen lyönnin palautusta siten, että palautus tulee käden sijaan kropalla. Siitä edettiin kokonaiseen lyöntiin. Samalla prosessilla takakäsi sekä etu-taka ja taka-etu -yhdistelmät. Hieman lyömistä myös liikkumisesta. Loppuun värivyöt ottivat hieman vielä yksilötekniikoitaan ja kävin ruskeavöisen kanssa pikaisesti miekkatekniikat läpi ja muistitasolla natsakokeessa olevat ip-tekniikat.
Torstaina viisi harrastajaa. Jatkettiin vähän lyöntijuttuja, paikalla vain ylempivöisiä, joten otettiin hieman haastavampia juttuja, etu-taka-painonsiirto etu -yhdistelmää, vähän kombinaatioita, joissa suoria ja koukkuja. Kehon ja hartioiden käyttöä taas haettiin tekniikoihin. Hieman myös ristitorjuntaa virtaavalla liikkeellä sekä taklausaskelia. Violettivöiset kävivät nyt vyökokeissa edessä olevia juttujaan läpi, itse vedin vähän asetekniikkaa ruskeavöisille, nunchakua ja keppiä.
Sunnuntain thaikussa vedettiin kunnon hiet pintaan pieksämällä padeja melko yksinkertaisilla yhdistelmillä. Kaveriin haettiin hieman vastahyökkäyksiä ja sitä, että kontraus lähtee välittömästi kaverin hyökkäyksen päätyttyä. Ensin sovitulla tekniikoilla, sen jälkeen vapaammasta soveltamisesta. Ihan mukava treeni, joskin itsellä ei ollut ollenkaan skarppi fiilis. Nukuin edellisen yön huonosti ja ennen treeniä oli kevyt päänsärky ja muutenkin nuutunut olo. Tuntuikin, että kunto meinasi loppua treenissä koko ajan. Illalla kävin vielä hanmoodotreeneissä juonimassa ip-treenisettiä, jonka vedämme Uudenmaan Maanpuolustusnaisille veteraanipäinävänä.
error404
huhti 7, 2024, 22.45
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Ei ollut hirveät odotukset, että pääsiäisenä olisi kovin paljon porukkaa tullut treenaamaan ja paikalla olkin vain kolme harrastajaa. Lähdettiin nyt hakemaan keltavöisen seuraavan vyön ottelujuttuja. Ennen sitä otettiin kuitenkin hieman potkutekniikkaa ja haettiin samalla niihin vähän vastapotkuideaa. Aika vaikea juttu tajuta heti, joten tähän palataan varmasti myöhemminkin. Ottelutekniikat perusteellisesti virheitä korjaten. Ihan hyvää tekemistä ja näkyi, että asioita on treenattu ja ne alkavat sujumaan. Sujuvuus parantunut ja pääasiassa väistöt sujuivat hyvin, kunhan kädet pysyvät suojauksessa. Vastatekniikat lähtivät pääpiirteissään ihan nätisti ja jalkakaadotkin saatiin menemään paikoin ihan mukavasti. Vielä lisää toistoja, niin saadaan tekniikat selkärankaan. Kaiken kaikkiaan mukava pääsiäistreeni.
Tiistaina viisi harrastajaa. Alkuun vähän potkujuttuja ja kaatumisia. Peruspotkujen lisäksi vähän hyppyetu- ja hyppykiertopotkua ja sweeppitakakiertopotkua, jotka violettivöisillä ovat seuraavassa vyökokeessa. Kaatumiset näyttävät ihan hyviltä ja potkutkin alkavat mennä parempaan suuntaan. Violettivöiset heiluttelivat hieman myös aseita samoin kuin paikalle saatu ruskeavöinen ikämiehemmekin. Keltavöisellä haettiin vähän tekniikkaa sivu- ja takapotkuihin eri systeemeillä. Saatiinkin niitä taas vietyä hieman eteenpäin. Lopuksi kävin vielä ruskeavöisen kaverin kanssa natsakokeen ip-juttuja läpi. Hyvin muistui mieleen, vain muutama pikku tarkennus tehtiin tekniikoihin.
Torstaina vaihteeksi peräti 7 harrastajaa kerralla paikalla, olikin mukava treenata vähän tavallista isommalla porukalla. Alkuun pienet lämppärit, potkuja ja kaatumisia. Sen jälkeen jaettiin porukkaa hieman. Saimme taas vieraita dan-kollegiosta ja violettivöiset saivat sen ansiosta nyt kunnolla vinkkejä tulevaan vyökokeeseensa. Heille hyppypotkuja, seeppitakakiertopotkua, ottelujuttuja ja painetestiä, jossa pääsin itsekin lopussa hieman avustamaan. Hyvänä vinkkinä se, että pysäyttää alkuun homman aina yhden hyökkääjän jälkeen hetkeksi. Silloin hommaa on paljon helpompi rytmittää ja silti pystyy aika vapailla hyökkäyksillä toteuttamaan. Hyppykiertopotkuun hyvää vinkkiä lantion käyttöön, vaatii tosin hieman treeniä itseltäkin vielä. Sweepissä vielä enemmän painopistettä käsien varaan, niin potkusta saa vielä vauhdikkaamman. Vihreävöisen kanssa kävin itse läpi myös hieman koukku- ja takakiertopotkuja eri systeemeillä ja hieman liikkumisjuttuja. Hyviä eväitä saatiin siis jatkotreeniä ajatellen!
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Lyöntipotkujuttuja kaveriin, loppuun hieman potkuja tyynyihin. Sormi ei ole vieläkään oikein parantunut siitä, kun teloin sen tuossa maaliskuussa. Nyt se otti taas hieman osumaa. Ei kuitenkaan onneksi tuntunut menevän pahemmaksi. Suoria pystyy lyömään isolla hanskalla ihan OK, mutta koukuissa tuo ottaa herkästi osumaa. Etupotkuissa tyynyihin ihan ok fiilis, takapotkut tuntuivat puolestaan nyt todella hyviltä. Tehtiin vaihteeksi kaikista isoimpaan tyynyyn, niin uskalsi laittaa vähän voimaakin. Ei täydellistä, mutta omalla tasolla oikein hyvää tekemistä.
Sunnuntaina uskaltauduin thainyrkkeilemäänkin, vaikka sormi ei oikein vieläkään tunnu hyvältä. Kannatti! Lyötiin ja potkittiin niin kaveria kuin padejakin eikä sormi hirveästi haitannut sen enempää suorissa kuin koukkulyönneissäkään. Toki aina se itsensä satuttaminen vaatii vain yhden heikommin suoritetun tekniikan. Kävi mielessä myös sellainen, että kun tekee tekniikkaa intensiivisemmin, tulee ehkä kättä puristettua myös tiukemmin nyrkkiin, jolloin se ehkä pysyy paremmin kunnossa. Mene ja tiedä, hyvältä kuitenkin tuntui päästä taas thainyrkkeilemään ja kivaa oli!
Illalla hieman myös hanmoodoa. Lupauduimme vetämään pienen ip-session Uudenmaan Maanpuolustusnaisille veteraanipäivänä ja kävimme salilla hieman juonimassa, mitä juttuja silloin vedämme. Paikalla myös kaveri, jota ei ole yli vuoteen näkynyt treeneissä! Toivottavasti kipinä syttyi. Koska ei ole tietoa yleisön taustoista tai siitä, ovato he mitään kamppailulajin tyyppistä treenanneet, niin mennään aika yksinkertaisella setillä. Vähän turvallista puolustautumisasentoa ja liikkumista sekä yksinkertaisia irrottautumisjuttuja. Aikaa on vain tunti, joten kauhean montaa asiaa ei ehditä käymään.
error404
maalis 31, 2024, 23.55
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Viisihenkisellä porukalla viikko käyntiin. Saimme yhden uuden kokeilijankin vaihteeksi treeneihin! Kun peruskurssille ei tänä keväänä tullut uusia, ajattelimme, että kokeillaan ottaa uusia non-stoppina mukaan. Katsotaan saatiinko uusi kaveri innostumaan. Teini-ikäinen poika, ei ole hirveästi sen ikäisiä meidän seurassa, toivottavasti kiinnostus syttyi. Aika perusjutuilla mentiin uuden kaverin kanssa, perusjuttuja, otteluasentoa, vähän perusliikkumista, suoria lyöntejä, etu- ja kiertopotkua, vähän kaatumisia ja ekoja ip-juttuja. Muut ottivat sitten omissa vyökokeissaan tulevia yksilötekniikoita. Ihan kiva treeni saatiin aikaan, vaikka itsellä aika menikin pääasiassa uuteen kaveriin keskittyessä. Toivottavasti saadaan lisääkin uutta verta jossain vaiheessa.
Tiistaina neljä harrastajaa. Nyt haettiin painetestiä, jota ei olla hirveästi harjoiteltu ihan sellaisena kuin se vyökokeissa tulee eteen. Päätettiin korjata asia nyt. Alkuun hieman harjoitetta tukevia yksilötekniikoita, potkuja, torjuntaa ja kaatumisia. Sen jälkeen lähdettiin ottamaan itse harjoitetta ensin rinnuksista tarttumisella, sen jälkeen hitaasti pelkillä lyönneillä, sitten potkuilla ja lopuksi vielä otteilla. Lyönneillä ajoittain ihan hyvääkin tekemistä, kädet tuntuivat toimivan ihan kohtuullisesti porukoilla, mutta jalat olisi hyvä saada vielä paremmin mukaan tekemiseen. Potkujen kanssa päätettiin nyt ottaa vain etu- ja kiertopotkua, jotta harjoite ei mene heti hirveän vaikeaksi. Potkusetti osoittautuikin seteistä hankalimmaksi. Otesetti olisi ollut ehkä hyvä ottaa alkuun, minusta se on helpoin, mutta siinäkin oli vielä porukalla paikoin hankaluuksia. Osoittaa vain sen, että emme ole yksinkertaisesti treenanneet tuota painetestihommaa hirveästi. Lisää tätä, niin kyllä homma alkaa varmasti toimia.
Torstaina porukka oli siirtynyt pitkälti pääsiäisen viettoon, paikalla vain kaksi harrastajaa. Mentiin potkuilla. Kaverilla seuraavassa vyökokeessa tuplapotkuja distance-stepin kera, joten mentiin ne edellä nyt aika vahvasti. Vähän peruspotkutekniikkaa katsottiin ensin ja sen jälkeen korjailtiin tuplapotkujen ongelmakohtia. Ihan mukavalta näytti ja omatkin potkut tuntuivat kohtalaisilta. Varovaisesti läpsyttelin säkkiä myös, kipeä sormi ei meidän pehmeällä säkillä hirveästi haitannut ja varsinkin isojen hanskojen kanssa uskaltaa varmasti lyödä jo vähän reippaammin. Loppuun pyöriteltiin hieman keppijuttuja myös läpi.
Sunnuntaina oli tarkoitus mennä thainyrkkeilemään, mutta työkuvioista johtuen tulikin muutos suunnitelmiin. Ensi viikolla sitten.
error404
maalis 24, 2024, 23.29
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Maanantain treenit jäivät työkeikan takia väliin. Tiistaina paikalla oli kuusi harrastajaa. Koska maanantaina oli potkittu enemmän, nyt mentiin enemmän käsipainotteisia juttuja. Alkuun vähän liikkumisia, vastalyönti- ja vastapotkuaskelia sekä hämäysaskelta. Lyöntejä, mitä porukoilla on tulevissa vyökokeissa, etu-taka ja taka-etu -yhdistelmät, yläkoukkua ja sivukoukkua, etu-taka-painonsiirto-etu -yhdistelmää. Ihan jees tekemistä. Violettivöisillä seuraavassa vyökokeessa hyppyetupotkua ja hyppykiertopotkua, joten otettiin niitä varovaisesti. Ihan hyvän näköistä tekemistä, keltavöisen kanssa ei näitä olla niin hirveästi otettu, joten ihan perusjutuilla lähdettiin liikenteeseen. Loppuun kävin itse ruskeavöisen ikämiehen kanssa ip-settiä läpi, violettivöiset kävivät omia juttujaan ja alavyöt kävivät omia ip-juttujaan läpi.
Torstaina saman verran porukkaa paikalla! Potkuja lämmittelymielessä taas ensin hallitusti, sen jälkeen myös reippaammin, sotkettiin mukaan vähän liikkumista. Kiertopotku ja etujalan sivupotku, sen jälkeen taaksepäin liikkumisesta väistö siirtämällä etujalka taakse ja perään etujalan sivupotkua. Seuraavaksi vähän samat jutut, mutta takapotkulla. Eli kiertopotku ja jatkettiin takapotkulla. Sitten sama perääntymishomma kuin sivupotkullakin, mutta heitettiinkin takapotku takajalalla. Hieman myös kiertopotku-takakiertopotku -komboa. Kun alakroppa oli saatu lämpiämään potku- ja liikkumisjutuilla, jatkettiin kaatumisilla. Taas korjailtiin samalla hieman tekniikkavirheitä ja tuntui, että saatiin hommaa taas vähän eteenpäin. Alavöisten vyökokeissa tulevat paritekniikat loppuun läpi, toisin sanoen keltaisen ja vihreän vyön ip- ja ottelujuttuja. Ottelujutuissa keskityttiin taas enemmän jalkakaatoon, jossa on ollut kehitettävää. Ihan mukavasti sai porukka kaiken kaikkiaan tekniikan lähtemään. Osa kaipaa vielä vähän varmuutta tekemiseen, jotta suoritusten laatu pysyy tasaisempana. Hyvää settiä kuitenkin taas!
Lauantaina taas yleiskamppistelua MMA Kakkilan vuorolla. Lyöntipotkujuttuja kaveriin tuttuun tapaan, hieman tyynyjen läiskimistä loppuun. Jotenkin tukkoinen fiilis. En tiedä, onko siitepölyä jo ilmassa vai flunssa iskemässä, mutta nokka oli tukossa koko päivän. Kaiken lisäksi sormi, jonka teloin, vihoitteli taas lisää. Päätinkin jättää sunnuntain thainyrkkeilyt väliin ja antaa käden levätä hieman.
error404
maalis 17, 2024, 23.50
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Maanantaina viisi harrastajaa paikalla. Oli vähän kovempi työpäivä vaihteeksi ja tuli naputeltua konetta taas sen verran, että treeneihin mennessä oli jotenkin nuutunut fiilis, kevyttä päänsärkyä ja muuta mukavaa. Päätin sitten vetää treenit hieman perustekniikka edellä. Keskityttiin taas vaihteeksi enemmän potkuihin. Pääpaino neljällä viimeisellä, sivu- ja takapotkut keltavöisellä vykokeessa, vihreävöisellä taas koukku- ja takakiertopotkut. Sivu- ja takapotkuissa korjattiin hieman lantion käyttöä. Pääpiirteissään ihan ok tuntuma omissa potkuissa. Sivu- ja takapotkuissa etäisyys oli hieman pielessä, joten osumat tulivat välillä vähän nousevina. Kaiken kaikkiaan kuitenkin osumatarkkuus parantunut, joten ei parane valittaa. Potkujen jälkeen vähän lyöntejä. Etu-taka ja takaetu kombinaatiot sekä ylä- ja sivukoukut. Otettiin vähän ilmaan ja pistariin, haettiin rentoutta, ettei lyönneistä tule pelkkiä käden ojennuksia. Loppuun katsottiin alempivöisten kanssa hieman jalkakaatoja perusversiona ja pyyhkäisyllä. Niissäkin saatiin mukavasti korjattua virheitä, toivottavasti muistuvat mieleen seuraavallakin kerralla.
Tiistaina niin ikään viisi harrastajaa. Lyöntijuttuja tällä kertaa enemmän. Ihan perusjutuista lähdettiin liikkeelle, suorat ja koukut yksittäisinä, etu-taka ja taka-etu yhdistelmät. Hieman myös edistyneempien asiaa, etu-etu-taka ja käännös, koukuista perus kolmen iskun kombinaatio ja rytmin rikkova kombinaatio. Ihan hyvää tekemistä ja kropan oikeanlainen käyttö alkoi kivasti löytyä porukalla. Keltavöiselle hieman ottelujuttuja, itse kävin ikämiesten kanssa heidän ip-juttujaan läpi. Loppuun myös miekalla perusleikkaukset sekä vedot ja tupetukset.
Torstaina neljä harrastajaa. Alkuun lähdettiin potkuilla liikkeelle, peruspotkuja ensin rauhalliseen tahtiin ilmaan, sen jälkeen pistariin liikkeestä ja sivu- ja takapotkua isoon tyynyyn. Sivupotkuissa nyt parempi tuntuma ja etäisyys kuin edellisellä kerralla, takapotkuissa tuntuma nyt vähän heikompi, mutta hyviäkin suorituksia seassa. Violettivöiset kertasivat hieman edellisessä vyökokeissa olleita ottelujuttujaan, käytiin niitä hieman myös vihreävöisen kanssa läpi ja otettiin myös hänen vanhat ottelutekniikkansa. Loppuun kevyet sparrit, ei ihan kamala fiilis, mutta ei toisaalta paraskaan. Oikean käden etusormi otti sparratessa hieman osumaa. Onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevä treeni.
Sunnuntaina thaikkua. Aika intensiiviset treenit taas. Lämmittelyissä vaihteeksi muun muassa lankuttamista. Tällä kertaa piestiin aika paljon pistareita ja rintapanssaria. Lyöntejä, potkuja, kyynärpäitä ja polvia erilaisina komboina, etäisyydenhallinta-ajatuksella.
error404
maalis 10, 2024, 22.28
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Maanantaina käynnisteltiin viikkoa taas viidellä harrastajalla. Jotenkin kroppa tukossa, lähdettiin hakemaan hieman perusteellisemmin kaatumisia, kaikki käytiin läpi ja ihan mukava fiilis itsellä suorituksissa. Mukavasti saatiin porukalla korjattua myös varsinkin kissakaatumisia. Liikkumisista otettiin hieman vastalyönti- ja vastapotkuaskelia ja hieman myös hämäysaskelta. Ristitorjuntaa treenattiin hieman uudella tavalla, kun otimme vanhat pehmoaseet käyttöön ja haettiin niiden avulla ristitorjuntaa. Loppuun vielä keltaisen ja vihreän vyön ip-juttuja läpi.
Tiistaina neljä harrastajaa, vieläkin hieman jähmeä fiilis kropassa. Mentiin taas potkuja alkuun rauhassa läpi, hieman myös tekniikkavirheitä korjaillen. Ristitorjuntaa yksittäisinä ja jatkuvana puolelta toiselle. Haettiin siihen vähän rentoutta, kropan joustoa ja painonsiirtoa. Loppuun jalkakaatoa normaalisti ja pyyhkäisyllä, ensin ilmaan ja sen jälkeen kaveriin. Vaikea liike, joten käytiin aika perusteellisesti tekniikka läpi. Painonsiirrossa ja osittain askeleissakin oli osalla paikoin ongelmia, mutta saatiin hommaa taas eteenpäin. Näköjään hyvä ottaa välillä tekniikkaa ensin itsekseen varjoharjoitteluna ensin, tosin kaverin kanssakin pitää tehdä, jotta tekniikan hahmottaa paremmin.
Torstainakin mentiin neljällä harrastajalla. Potkut kevyesti läpi, hieman katsottiin tekniikkaa myös erityisesti koukkupotkun ja takakiertopotkun osalta, kun ovat vihreävöisellä edessä vyökokeessa. Kaatumisia käytiin nyt myös hieman perusteellisemmin. Aika hyvän näköistä tekemistä oikeastaan kaikissa kaatumisissa, kissakaatumiset lähtevät välillä hieman vinoon, mutta saatiin niitä korjattua aika mukavasti. Yksilötekniikoita, liikkumiset, ristitorjunnat ja lyöntijutut läpi. Loppuun vielä paritekniikat, violettivöiset tekivät keskenään omia juttujaan, itse kävin vihreävöisen kanssa ip:t ja ottelujutut läpi. Ihan suht hyvällä mallilla näyttäisivät paritekniikat olevan, tosin vähän lisää napakkuutta voisi tekniikoissa ehkä olla. Pääpiirteissään kuitenkin palaset ovat paikallaan.
Viikonloppu menikin sitten aika tiiviisti töissä, joten kamppisjuttujen treenaaminen jäi vähemmälle ja keskityin kuntoiluun.
error404
maalis 3, 2024, 22.41
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Viidellä harrastajalla aloiteltin taas viikkoa. Haettiin nyt vähän kaatumisiin tasoa ja otettiin ihan kunnolla erilaisia lyöntijuttuja, perustasolta edistyneempiinkin juttuihin. Suoria, koukkuja, vähän yhdistelmiä ja rytmin rikkovaa sarjaa. Haettiin tekniikkaan vähän virtaavuutta ja rentoutta. Ristitorjuntaa perustasolla ja jatkuvalla liikkeellä. Vt2-väistöä perustasolla. Loppuun vähän myös kaaritorjuntaa ensin yksilötekniikkana eri ilmansuuntiin ja lopuksi vielä ryhmässä siten, että torjuttiin taas päälle tulevia avustajia.
Tiistaina neljä harrastajaa paikalla, joten pidettiin potkupäivä. Alkuun potkut läpi rauhallisesti jalkoja ojennellen, että saatiin paikkoja lämpimäksi. Askelkyykkyä ja siitä potkua etupotkulla ja kiertopotkulla. Pikaisesti käytiin hieman myös sweeppitakakiertopotkua ja kokeiltiin tehdä sitä ip-tyyliin kaverin lyönnin ohjauksen perään. Tyynyyn potkiessa keskityttiin nyt enemmän suoriin potkuihin. Ensin etupotkuja taka- ja etujalalla. Etujalan etupotku on tuntunut jotenkin hankalalta itselle, jos ei tee jotain vaihtoaskelta ensin. Yritin kuitenkin heitellä niitä suoraa otteluasennosta ja sainkin sen tuntumaan hieman paremmalta. Sivupotkut samalla ajatuksella, ensin takajalalla ja sen jälkeen etujalalla. Nyt oli vaihteeksi todella mukava fiilis sivupotkuissa ja sopiva potkuetäisyyskin tuntui löytyvän. Takapotkuissa otin voimaa pois ja yritin antaa vain tekniikan rullata. Tarkkuus paranikin huomattavasti ja kun uskalsi vähän lisätä vauhtia, sai tekniikkaan hieman voimaakin. Loppuun käytiin vielä keltaisen ja vihreän vyön ip-tekniikoita.
Torstaina viidellä harrastajalla vähän liikkumis- ja lyöntijuttuja. Vastalyöntiaskel, vastapotkuaskel erillisenä tekniikkana ja hyökkäyksen kanssa. Hieman suoria lyöntejä ilmaan ja verhoharjoitteluna, lisäksi haettiin etu-etu-taka -yhdistelmää sivulle kääntymisen kanssa. Koska paikalla oli polvivaivainen kaveri, otettiin potkuja polvennostoina sekä kokonaisina suorituksina rauhallisella tahdilla polvia liikaa kuormittamatta. Loppuun haettiin vähän miekkatekniikkaa. Perushyökkäyksiä sekä miekan vetoja ja tupetuksia, hieman sovellettiin myös jatkamalla hyökkäystä toisella samalla hieman liikkuen.
Lauantaina taas yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Perus lyöntipotkujuttuja kaveriin, mitä aikaisemminkin tehty, pientä padien kurittamista loppuun. Sunnuntain thainyrkkeilyssä pari uutta kaveria rivissä, joten aika perusjutuilla mentiin. Nyt keskityttiin erityisesti hyvään suojaukseen. Blokkailua ja vastahyökkäilyä lyönnein ja potkuin. Sääriblokkiin keskityttiin nyt hieman tavallista enemmän, mikä on hyvä, koska siinä on minulla parannettavaa. Ihan kohtuullisesti sujuikin. Lyönneistä ja potkuista tuntui hieman puuttuvat ruuti, oli sellaista aneemisen oloista läpsyttelyä oma tekeminen. Siihen nähden kuitenkin ihan ok tekemistä ja muuten ihan onnistuneitakin suorituksia.
error404
helmi 25, 2024, 21.29
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Viidellä harrastajalla aloiteltiin viikkoa. Potkuja hallitusti ja hieman kaatumisia alkuun, erityisesti haettiin tiikeri- ja kissakaatumisiin tasoa. Lyöntejä otettiin padeihin hieman reaktioharjoitustyylillä, kaveri nosteli padeja ja padin asennon mukaan tehtiin oikea lyöntitekniikka. Hieman sotkettiin loppuun kiertopotkuakin sekaan. Vähän eri tyyppinen harjoitus, mitä olemme aikaisemmin tehneet, mutta onnistui kohtuullisesti. Loppuun käytiin vielä vähän keltaisen ja vihreän vyön ottelujuttuja, keskittyen taas erityisesti jalkakaatoihin. Niissä mentiin taas eteenpäin.
Tiistainakin viisi harrastajaa. Kaatumisia vaihteeksi kaatumisratatyylillä, kevyet hallitut potkut ja hieman kaaritorjuntaa perusharjoitteena ja parin kanssa. Otettiin siihen vielä paria ip-sovellusta. Violettivöiset ottivat ottelujuttujaan samalla kun keltavöinen ja vihreävöinen kävivät ip-juttujaan läpi. Loppuun vielä kepistä ekaa sarjaa läpi.
Torstainakin viisi harrastajaa paikalla. Myöhästyin hieman työkeikan takia treeneistä. Onneksi olimme saaneet taas vieraita dan-kollegiosta, joten treenit olivat päässeet hyvään alkuun. Tällä kertaa aiheena potkujuttuja ja etäisyydenhallintaa potkuja ja erilaisia yhdistelmiä tehdessä. Yksittäisissä potkuissa ihan ok fiilis, samaten kun potkut tulivat eri jaloilla. Kun sen sijaan potkittiin samalla jalalla, homma meni selvästi vaikeammaksi. Mukavasti tuli hieman monipuolista treeniä myös vaikeammille potkuille, kuten koukkupotkulle, takapotkulle ja takakiertopotkulle. Potkujen lisäksi otettiin hieman myös lyömistä. Haettiin niihin hieman virtaavuutta. Paremmin onnistuin kuin odotin.
Sunnuntaina kerkesin taas thainyrkkeilemään. Teemana torjunta ja etäisyydenhallinta. Torjunnoissa haettiin nyt sitä että paketti pysyy hyvin kasassa kun kaveri heittelee erilaisia lyöntikomboja. Vähän heitettiin vastapotkuakin väliin. Pysäreitä kaverin vatsapanssariin etäisyydenhallinta-ajatuksella. Takajalan pysärit tuntuivat ihan hyvältä, etujalka ei taas toiminut nyt oikein ollenkaan. Hieman myös nopeita potkuja vatsapanssariin. Lisäksi kevyttä sparrinomaista harjoitusta, ihan ok fiilis, vaikka paremminkin olen joskus vetänyt. Ihan jees treeni siis.
error404
helmi 18, 2024, 22.43
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Kuudella harrastajalla viikko käyntiin. Ip-jutuilla mentiin tällä kertaa. Alkuun hieman kissakaatumista perustasolla ja esteen yli. Sen jälkeen parin kanssa siten, että kaatuminen lähtee kaverin pienestä nykäisystä. Heittoaskelta ja heitosta versiota, jossa laitetaan polvi maahan. Sen jälkeen haettiin kaaritorjuntaa ja välillä väistettiin "väärälle puolelle", jolloin tehtiin heitto. Tarkoituksena oli hakea heittoon samaa pehmeyttä ja pyöreyttä kuin kaaritorjunnassakin. Loppuun otettiin vielä keltaisen ja vihreän vyön ip-tekniikoita.
Tiistaina neljä harrastajaa. Ikämiesosastoakin saatiin taas sairastuvalta mukaan treeneihin. Hienoa, että treeni-intoa vielä löytyy, vaikka kropassa onkin erilaista pientä ja isompaa kremppaa! Otettiinkin alkuun rauhassa vähän polvennostoja ja sen jälkeen potkuja hallitusti jalkoja ojennellen. Keltaisen vyön juttuja käytiin nyt läpi, yksilötekniikat ja paritekniikoista ottelutekniikoita. Kiertopotkun torjunta ja vastalyönnit sekä vastapotku. Loppuun ehdittiin jalkakaadosta käydä perusversio. Sain itsekin hien hyvin pintaan, kun olin avustamassa ottelutekniikoissa.
Torstaina taas kuusi harrastajaa. Jatkettiin hieman siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin. Vyökoejuttuja keltavöiselle ja vihreävöiselle. Tiikerikaatumiseen otettiin pientä harjoitusta, jossa takaperin olan yli kerien -liikkeestä yritettiin saada kroppa hallitusti kaarelle ja siitä keinahdus loppuasentoon. Kissakaatumissa ei mitään ihmeellistä. Hieman tuulimyllyä kuntoliikkeenä samalla harjoitellen laajempaa jalkojen liikettä. Vihreävöisen kanssa muisteltiin niin keltaisen kuin vihreänkin vyön ip- ja ottelutekniikoita. Loppuun hieman jalkakaatoa perusmuodossa ja hieman myös pyyhkäisyä kokeillen.
Sunnuntain thainyrkkeilyissä kuritettiin tälä kertaa hieman padeja. Lyöntipotkujuttuja, mutta tällä kertaa pienellä painotuksella kyynärpäihin ja polviin. Kombot rullasivat suht mukavasti ja kyynärpäissäkin paikoin ihan hyvä fiilis, samoin polvissa. Hieman intensiivisempään treeniin olikin mukava päättää viikko.
error404
helmi 11, 2024, 23.54
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Tämä viikko käynnistettiin viidellä harrastajalla. Aloitettiin rauhassa ja nostettiin hieman sykettä. Alkuun vähän liikkumista. Potkut rauhallisella tahdilla kroppaa lämmitellen läpi. Hieman kaatumisia, tiikeri, kissat kovana ja pehmeänä versiona sekä volttikaatuminen. Lyöntejä otettiin vähän edistyneempiä silmälläpitäen, etu-etu-taka -yhdistelmä liikkumisineen. Suoria ja koukkuja padeihin yksittäin, lyönnin torjunnasta ja vähän erilaisina yhdistelminä. Lopuksi sotkettiin sekaan vähän potkujakin, loppuun kroppa ja pää -potkuyhdistelmää. Ihan hyvältä tuntui läiskiä taas. Loppuun vielä vähän keltaisen ja vihreän vyön ip-juttuja.
Tiistaina paikalla neljä harrastajaa. Koska osalla pientä kremppaa, haettiin vähän lisää asetekniikkaa, tällä kertaa hieman eri vinkkelistä. Viime viikolla mentiin ihan perustekniikkaa, nyt haettiin nunchakua ja keppiä hieman myös pareittain. Nunchakulla ensin peruspyöritykset ja sen jälkeen ottelunomaista tekemistä kuitenkin siten, että ei osuttu kaveriin. Vähän kuitenkin haettiin fiilistä, kuinka aseen kanssa kannattaa liikkua, väistää iskuja ja hyökätä takaisin. Kepin kanssa haettiin perusiskuja ja -torjuntoja paritekniikkana salin päästä päähän hiihdellen. Ensin haettiin tuntumaa hakemalla asetekniikoissa käytettäviä asentoja. Vähän erilainen treeni ja mukavaa vaihtelua perustekniikoiden höyläämiseen, antaa paljon myös vähän enemmän aseita pyöritelleelle harrastajalle.
Torstaina olin työkeikan takia taas vaihteeksi puolisen tuntia myöhässä treeneistä. Onneksi olimme saaneet vieraita danikollegiosta ja treenit oli saatu hyvään vauhtiin kun pääsin paikalle. Lyöntijuttuja. Pehmeää liikeradan hakua, kova jämäkkä tälli, sen jälkeen palautukseen keskittyen piiskamainen lyönti ja lopuksi vielä yhdisteltiin niitä mahdollisimman hyväksi ja vahvaksi, mutta toisaalta rennoksi lyönniksi. Ilmaan ja pistariin, ei ollut oikein tuntumaa itsellä nyt. Sain hieman paremmin onnistumaan, kun hain noita itsekseni säkkiin. Loppuun vielä pienet sparrinomaiset harjoitteet. Kevyitä avokämmenläpsylyöntejä, joita yritettiin torjua, väistää tai molempia. Taas meni itsellä heikommin, keskittyminen oli jossain muualla. Kun keskityin suojaamaan päätä enkä välittänyt kroppaosumista niin paljon, alkoi sujua hieman paremmin. Huomaa hyvin, että ottelutekniikka on kokonaisuus. Kun yhden osasen ottaa pois, vastahyökkäykset, torjunnat tai väistöt, homma vaikeutuu aina todella paljon. Ihan opettavainen treeni!
Lauantaina tuttuun tapaan yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Lyöntipotkujuttuja taas, tällä kertaa otettiin hieman myös yläkropan väistön kanssa. Ilmaan tehtynä paljon helpompia kuin "oikeasti" kaverin kanssa, eli eivät menneet ihan nappiin. Toisaalta vähemmän tullut tällä tavalla näitä harjoiteltua. Tekemällähän sitä oppii.
Sunnuntain thainyrkkeilyissä teemana suojaaminen ja vastahyökkääminen. Perusharjoitteet menivät ihan mukavasti, mutta kun otettiin sparrinomaisesti siten, että toinen vaan hyökkäsi ja toinen väisteli ja blokkaili, niin aika paljon sateli iskuja sisään. Jännästi molempien hyökkääminen jotenkin selkiyttää tilannetta ja torjuminenkin on helpompaa, kun saa myös hyökätä. Loppuun hieman sparria. Meni vähän kaksijakoisesti, toisaalta välillä tuli osumaa sisään, toisaalta taas ihan hyviä onnistuimisiakin sain, kiertopotkun lisäksi lyönneillä ja pysärillä. Ihan hyvä treeni siis viikon päätteeksi!
error404
helmi 5, 2024, 22.05
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Viime viikko käynnistettiin kuudella harrastajalla. Edellisviikolla potkittiin aika paljon ja potkuja tehtiin nytkin kaikilla systeemeillä ilmaan ja hieman reaktioharjoitusta. Nyt käytiin enemmän myös lyöntejä, ilman sijaan piestiin padeja. Etu-taka ja taka-etu -yhdistelmiä, hieman yhdisteltiin myös suoria ja koukkuja. Uutena osalle alakoukku. Tuntui, että porukka sai lyönteihin paremmin tuntumaa, kun oli jotain konkreettista mitä lyödä. Kertauksena haettiin myös kaaritorjuntaa ensin perustekniikkana ja sen jälkeen porukalla siten, että yksi oli keskellä ja avustajat kävivät päälle. Ensin "zombikäsillä", sen jälkeen yhdellä kädellä ja loppuun vielä lyönnistä. Nyt on haettu lähinnä kaaritorjuntaa tuohon, mutta aletaan varmaan pikkuhiljaa ottamaan lukkoja ja hallintaotteita mukaan, tähän harjoitukseen voi kertauksen vuoksi palata myöhemminkin.
Tiistaina neljä harrastajaa. Potkut käytiin taas pikaisesti läpi, lisäksi katsottiin alemmilla vöillä vyökokeisiin tulevia kaatumisia vähän tarkemmin läpi. Maanantaina otettiin painetestiharjoitusta, joten nyt haettiin ip-tekniikoita tarkemmin läpi. Keltaisen ja vihreän ip:t ehdittiin käydä kaikki läpi. Avustamiseen ehkä hieman lisää rohkeutta. Ihan mukavasti kuitenkin meni, kun osalle osa tekniikoista tuli uutena.
Torstaina kolme harrastajaa paikalla. Koska oli sen verran vähän porukkaa, tehtiin vaihteeksi asetekniikkaa. Nunchakua, keppiä ja miekkaa. Käytiin pikaisesti koko setit läpi. Keltavöiselle pienenä maistiaisena, kun ei olla hänen kanssaan näitä juuri ehditty ottaa. Ihan hyvää kertausta myös itselle, kun on viime aikoina tullut keskityttyä enemmän aseettomaan puoleen. Kohtuullisesti pysyivät kapulat kädessä, mutta ei ollut ehkä ihan paras terä tekemisessä. Ihan mukiinmenevää tekemistä kuitenkin.
Sunnuntain thainyrkkeilyssä otettiin etäisyydenhallintaan liittyviä juttuja. Ihan hyvää settiä, ehkä vähän pitkiä sarjoja, joten oli välillä vaikea muistaa, mitä piti tehdä. Muuten kaiken kaikkiaan ihan ok tekemistä itseltä. Illalla kävin vielä hanmoodovuorolla heilumassa hieman aseiden kanssa ennen seuran vuosikokousta.
error404
tammi 28, 2024, 23.05
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Maanantaina paikalla neljä harrastajaa, keli oli kaamea, joten odotettavissa ei ollutkaan mitään yleisöryntäystä. Mentiin aika samoilla jutuilla kuin viime viikollakin. Vähän lyöntitekniikkaa, tiikerikaatumista sekä pehmeää ja kovaa kissaa. Keltavöisen kanssa hieman sivu ja takapotkuja. Kohteeseen näyttivät menevän jo hyvin, ilmaan tehdessä sivupotku tulee vielä ajoittain kiertopotkumaisesti, mutta korjaantuu varmasti, kun haetaan ilmapotkuihin samaa fiilistä kuin kohteeseen potkussakin. Omat potkut tuntuivat nyt ihan hyviltä myös. Loppuun hieman keltaisen vyön ip-juttuja, joskin viimeinen jäi ajan loppumisesta johtuen seuraavaan kertaan.
Tiistainakin mentiin neljällä harrastajalla. Ylempivöisiä ja yksi keltavöinen, yritin ottaa vähän jokaiselle jotain. Alkuun kunnolla potkuja. Peruspotkut hiihtelemällä salin päästä päähän samalla hieman tekniikoita viilaillen. Myös muutamia komboja, etu-kierto, kierto-taka, sivu-taka ja ylempivöisille kiertopotku-takakiertopotku. Ei mitään kovin ihmeellistä, aika perus potkukomboja, mutta mukavasti antavat ideaa, miten potkuja voi ja kannattaa yhdistellä. Hieman kaatumisia keskittyen tiikeriin ja pehmeään kissaan, lisäksi hieman kovaa kissaa ja kertauksena peruskurssilta taaksepäin kaatuminen ja kolmio. Keskityttiin vaihteeksi painetestin harjoitteluun. Otettiin aika perustasolla, kun oli alempivöistä ja ylempivöistä paikalla. Ensin ilmaan kaaritorjuntaa ja siihen liittyvää askellusta. Sitten haettiin käytäntöä tekemällä porukassa. Ensin "zombikäsiin", sen jälkeen yhteen käteen ja lopuksi vielä lyönteihin. Vaikeusaste kasvoi hieman koko ajan ja hyökkäykset tulivat erilaisella mindsetillä. Ihan mukavalta alkoi näyttää. Aluksi liikkuminen oli aika vähäistä ja asemoinnin puute johti nopeasti ongelmiin. Harjoituksen edetessä sopiva liikkuminen ja avustajiin nähden sopivaan paikkaan hakeutuminen alkoi jo hieman löytymään. Mukava ja antoisa treeni!
Torstaina saatiin treeneihin kuusi harrastajaa. Koska sparria ollaan otettu vähemmän, päätin vetää oikein kunnon ottelupainotteiset treenit. Alkuun haettiin lämpöjä potkujen kautta, peruspotkuja alkuun ja sen jälkeen vähän viime kerrallakin käytyjä yhdistelmiä. Ylättäen oli aika irtonainen fiilis jaloissa. Sen jälkeen suojat päälle ja hieman potkuja kaveriin rennosti, mutta kontrolloidusti, etupotkun, kiertopotkun ja sivupotkun sopivaan etäisyyteen haettiin tuntumaa. Sitten hieman vastapotkua, vähän potkukomboa sekä lyöntejä ja potkuja yhdistellen. Näitä asioita haettiin hieman myös sparrinomaisilla harjoitteilla. Alkuun rooleilla, toinen hyökkäili vapaasti eri tekniikoilla ja haettiin sopivaa paikkaa etupotkulle. Olen niin monta kertaa telonut varpaani etupotkuissa, että sopivan paikan löytäminen tuntui hankalalta, pitäisi lähteä vain rohkeammin yrittämään. Ensi kerralla hitaammin, niin onnistuu paremmin. Seuraavaksi haettiin hieman pituutta vastahyökkäykseen. Usein tulee kuitattua vain yhdellä tekniikalla, nyt pyrittiin siihen, että hyökkäys jatkuisi aina vähintään toisella tekniikalla. Tämä olisi hyvä osata, jos ensimmäisellä vastahyökkäyksellä ei saakaan kunnon osumaa. Loppuun vielä perussparria. Yritettiin pitää rauhallinen tempo ja onnistuttiinkin itse asiassa aika hyvin, ehkä vielä aavistuksen hitaammin olisi voinut ottaa, niin olisi tullut monipuolisempaa tekniikkaa. Vähän meinasi kunto lopahtaa. Ei mitenkään häikäisevän hyvää tekemistä omalta kohdalta, mutta ihan mukiinmenevät sparrit. Tästä on hyvä jatkaa!
Lauantaina tuttuun tapaan yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Lyöntipotkujuttuja kaveriin kuten tavallisesti. Jalat olivat hieman tukossa, vaikka yritin perjantaina availla niitä rennolla juoksulenkillä. Yllättäen mono nousi kuitenkin kohtuullisen mukavasti päähänkin asti.
Sununntain thaikussa vstahyökkäysjuttuja lyönneillä ja potkuilla. Sääriblokin käyttö itsellä vieläkin aika hidasta, kun on tottunut käsillä torjumaan. Parempaan suuntaan kuitenkin mennään. Loistavasti yli 10 vuoden ajan palvelleet säärisuojatkin sanoutuivat viimein irti, jalkapöytäosa lähti toisesta irti. Onneksi seuralla oli varastossa ylimääräinen sopiva pari, joten sain napattua uudet tyynyt jalkoihin saman tien.
error404
tammi 21, 2024, 22.54
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Uutta peruskurssia käynnisteltiin tällä viikolla... paitsi ettei käynnistettykään, koska ei tullut yhtään uusia harrastajia paikalle. Kuusi vanhaa harrastajaa kuitenkin paikalla. Käytiin taas hieman potkuja läpi, kaikki potkut kaikilla systeemeillä. Keltavöisen kanssa keskityttiin hieman enemmän sivu- ja takapotkuun. Pientä hakemista vielä, jalka tulee hieman kiertämällä eikä suoraan. Parempaan suuntaan kuitenkin mentiin! Yritin näyttää, kuinka jalka etenee suoraa linjaa tatamin pinnassa ja sitten pystyyn nostettuna ilmassa. Ainekset ovat kuitenkin kasassa ja varmasti pienen hakemisen jälkeen oikea tekniikka löytyy. Omat potkut tuntuivat nyt itse asiassa oikein hyviltä. Ei suurempia jumeja kropassa, mono nousi melko mukavasti ja jopa takapotkun ykkössysteemissä tasapaino pysyi kohtuullisesti. Loppuun otettiin hieman ip-juttuja. Käytiin kaaritorjuntaa hieman alkuun läpi, kuinka se toimii ja millaisissa tekniikoissa sitä voi soveltaa. Loppuun käytiin ip-tekniikoita alusta lähtien vihreän vyön tekniikoihin asti. Hyvää tekee kaikille kerrata noita. Kohtuullisesti tekniikat pääosin löytyivätkin.
Tiistaina viisi harrastajaa. Liikkumista, kaaritorjuntaa. Hieman väistäessä torjuntaa ja vastapotkua, haettiin samaa fiilistä kuin vastapotkuaskeleessa. Ihan mukava harjoitus, josta vähän pureskeltavaa saivat myös ylempivöiset, tarkoituksena olisi vapaammalla liikkumisella nivoa perustekniikka tiiviimmin osaksi ottelutekniikkaa. Lisäksi sivu- ja takapotkua keltavöiselle, muille omia potkujuttujaan. Loppuun hieman kepin pyörittelyä ja peruslyönnit.
Torstaina peräti seitsemän harrastajaa paikalla. Myöhästyin muutaman minuutin töiden takia. Kaaritorjuntaa tälläkin kertaa, yksin ja ryhmässä. Heittoja ei olla niin hirveästi tehty porukalla, joten haettiin niitä. Yhdistettiin niitä myös hieman tuohon kaaritorjuntaharjoitukseen, eli jos huomasi väistäneensä vahingossa lyönnin sisäpuolelle, kaaritorjunta muuttuikin polvelta heitoksi. Tähän perään vielä selän taakse meno, jos huomasi kaaritorjunnan menneen pieleen. Mukava harjoitus, jolla sai helposti vähän tuntumaa siihen, kuinka heiton pitäisi lähteä. Violettivöiset ottivat hieman painijuttuja, vihreävöiset ottivat keskenään omia ip-tekniikoitaan ja itse kävin keltavöisen kanssa seuraavan vyökokeen ip:itä. Kaiken kaikkiaan ihan hauska teknisempi treeni.
Lauantaina taas yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Kuritettiin taas kaveria ja tyynyjä lyönneillä, potkuilla ja kääntölyönneillä. Perus jees fiilis, ehkä korkeissa potkuissa tuntui pientä tukkoisuutta jaloissa.
Sunnuntaina keskikovaa niskajumitusta havaittavissa taas aamulla. Päätin kuitenkin vääntäytyä taas thainyrkkeilemään ja kyllä kannatti! Mukana oli pari uutta treenaajaa, joten aika perustekniikkajutuilla mentiin. Kaverin lyömistä ja potkimista erilaisilla komboilla ilman kummempaa potkun torjumista aluksi. Sen jälkeen haettiin sääriblokkia ja hieman vastahyökkäystäkin. Pitkästä aikaa tuli taas sparrattuakin, sunnuntaitreenit ovat yleensä tekniikkapainotteisemmat. Sparrifiilis oli yllättäen nyt tosi hyvä, keskittyminen oli hyvin mukana, sain läpi niin kiertopotkuja kuin pysäreitäkin ja taisi joku sivupotkukin livahtaa sekaan. Toisaalta suojaus piti nyt aika hyvin, joitain osumia tietenkin tuli, mutta kaiken kaikkiaan sparraaminen tuntui oikein mukavalta ja turvalliselta, vaikka vastustajina oli hyvin eri kokoisia ihmisiä junnuista päätä pidempiin. Tekniikka mukautui siis hyvin vastustajan mukaan. Tätä lisää!
error404
tammi 14, 2024, 22.48
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Viikko aloitettiin neljällä harrastajalla. Mentiin nyt erityisesti keltaisen vyön tekniikkaa, haettiin vähän tekniikkaa sivu ja takapotkuihin. Saman tyyppisiä ongelmia kuin edelliselläkin kerralla, sivupotku lähti hieman kiertopotkumaisesti ja takapotku lähti myös hieman kiertämään, jolloin osumapiste oli vähän missä sattui. Sivupotkun osalta laitettiin hieman kohdetta eteen ja viilattiin kropan rytmiä potkun aikana, jolloin kropan eri osaset toimivat paremmin yhteen ja se vei potkua oikeaan suuntaan. Takapotkun osalta keskityttiin alkutoimenpiteisiin, erityisesti riittävään kääntymiseen ja potkun laukaisuun takaketjun venytyksestä. Tässäkin mentiin oikeaan suuntaan, varmasti lisätoistoilla saadaan vielä paremmin ajettua oikeaa tekniikkaa sisään. Kaatumisista otettiin tiikeriä ja pehmeää kissaa, hyvään alkuun päästiin. Lisäksi kaaritorjuntaa askelilla ja ilman. Paritekniikoiden osalta käytiin kertauksena viimeksi otettua ensimmäistä osotogarimaista kaatotekniikkaa sekä kinokkia lyönnistä, joten kaaritorjunnan harjoittelu tuli heti tarpeeseen. Loppuun vielä jalkakaatoa. Korjailtiin hieman virheitä, joita oli havaittu viime kerralla. Alkoi mennä huomattavasti paremmin ja otettiin nyt myös pyyhkäisyllä. Pientä hakemista, mutta saatiin menemään. Mukava teknisempi viikon aloitustreeni!
Tiistaina allekirjoittaneen lisäksi vain yksi keltavöinen harrastaja treenaamassa. Vedettiin nyt oikein kunnon potkutreeni. Kertauksena etu- ja kiertopotkuja kaikilla systeemeillä sekä sivu- ja takapotkuja. Niihin haettiin vähän oikeanlaista suuntaa. Pääpiirteissään ihan hyvää tekemistä, mutta välillä tekniikka hieman hajoaa ja potku ei suuntaudu ihan tarkasti. Loppuun käytiin uutena läpi myös koukku- ja takakiertopotkut.
Torstaina viisi harrastajaa paikalla. Koska tiistaina vedettiin potkupainotteiset treenit, mentiin nyt lyönnit edellä. Alkuun pientä liikkumissettiä, vastalyöntiaskelta, vastapotkuaskelta, hämäysaskelta ja siitä puolen vaihtoa. Lyönnit ja koukut perustasolla ilmaan, jonka jälkeen haettiin vielä oikeaa tuntumaa thaipadeihin. Käsien putoaminen suojauksesta oli pieni ongelma koukkujen kanssa ja välillä tuli liikaa kädellä kropan kierron sijaan. Haettiinkin kiertoa hieman kyynärpäälyöntien kautta ja se tuntui auttavan hieman. Loppuun heiluteltiin vielä hieman jalkojakin, padeihin nopeita ja vahvoja kiertopotkuja ja lisäksi hieman kiertopotku-takakiertopotku -yhdistelmää.
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla. Tutulla kaavalla mentiin taas, lyöntipotkukomboja kaveriin, hieman myös kyynärpäitä vaihteeksi. Loppuun vielä hieman tyynyjen kurittamista potkuilla. Takakiertopotku tuntui nyt ihan hyvältä myös tyynyyn.
Sunnuntaina thainyrkkeilyä. Jostain syystä lämpötila oli treenisalissa laskenut jonnekin 15 asteen hujakoille, joten otettiin vähän tiukempi lämppäri alkujuoksujen jälkeen toimintapisteillä, joissa heiluttiin niin jumppapallojen, hyppynarujen kuin köysienkin kanssa. Lämmin tuli. Tyynyihin aika perus lyönti- ja potkujuttuja kyynärpäillä ja polvilla höystettynä. Loppuun hieman sparria. Itsellä edellisistä thaikkusparreista onkin vierähtänyt aikaa. Aika hyvä sparrifiilis siitä huolimatta, itse asiassa. Osumia sain tehtyä niin kiertopotkulla kuin hieman etupotkullakin, taisi sinne joku onnistunut sivupotkukin livahtaa johonkin väliin. Huomasin vaan, että tuli nyt sparrattua aika hanmoodomaisesti, liikkumista enemmän hyödyntäen, sääriblokkia ei esimerkiksi tullut hirveästi käytettyä. Lopussa sain hieman väännettyä tekemistä thaikkumaisemmaksi. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan onnistuneet treenit taas!
error404
tammi 7, 2024, 22.27
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: error404
Vastaukset: 532
Luettu: 91802

error404

Uusi vuosi saatu alkuun ja mukavasti ehti treenaamaankin ensimmäisellä viikolla aika paljon. Uudenvuodenpäivänä paikalla kolme harrastajaa. Koska porukka oli sama kuin edellisenä torstaina, mentiin aika lailla samalla teemalla. Alkuun vähän nopeita potkuja pistariin, etupotkua, kiertopotkua, etu-kierto-yhdistelmää sekä etu-etu-etuhyppypotku-yhdistelmää. Sivupotku otettiin edellisellä kertana keltavöiselle uutena, joten otettiin sitä vielä ilmaan, hieman lähti taas kiertopotkumaisesti, mutta saatiin sitä hieman taas korjattuakin. Takapotkua uutena ja tämä onkin selvästi vaikein potku tähän mennessä. Aloitettiin kolmossysteemistä ja edettiin kakkosen kautta ykkössysteemiin, helpommasta vaikeampaan. Suojat päällä tehtiin myös hieman ottelujuttuja kaveriin, etupotkua vastahyökkäyksenä ja siihen jatkoksi vähän lyöntiä ja potkua, kiertopotkuja yhdistelmänä kroppaan ja päähän, niin saatiin mukavasti vähän eri tyyppisiä torjuntojakin treenattua. Lisäksi käytiin vähän keltaisen vyön ottelujuttuja, väistöstä vastalyöntiä ja -potkua sekä jalkakaadosta perusversiota, pyyhkäisyyn edetään vasta hieman myöhemmin. Lopuksi hieman ekaa keltaisen vyön ip-tekniikkaa. Mukava treeni vuoden aluksi, toki yleisöä olisi voinut olla enemmänkin.
Tiistaina paikalla neljä harrastajaa. Alkuun hieman yksilötekniikkaa lyöntien ja potkujen muodossa. Violettivöiset hakivat tuplapotkuja, kun itse tsekkailin vihrävöisen kanssa hieman koukku- ja takakiertopotkuja, jotka alkoivatkin jo näyttää ihan mallikkailta. Myös kaatumisia käytiin hieman, kovaa kissakaatumista, volttikaatumista, hyppykolmiota ja hyppytiikeriä. Paritekniikoiden osalta keskityttiin nyt enemmän ip-juttuihin, tarkemmin sanottuna painetestiin. Lähdettiin heti rohkeasti kaikilla hyökkäyksillä, mutta hitaalla vauhdilla liikkeelle. Alussa tekeminen vaati hieman totuttelua, mutta homma alkoi sujua paremmin, kun oltiin vähän aikaa tehty. Tätä olisi hyvä ottaa jatkossa kaikkien kanssa hieman enemmän. Loppuun otin vielä vihreävöisen kanssa hänen tulevia ip-tekniikoitaan samalla kun violettivöiset kävivät läpi ottelutekniikoiden painijuttuja. Ihan mukava treeni taas!
Torstainakin mentiin neljällä harrastajalla, joskin kokoonpano oli hieman eri kuin tiistaina. Vähän jokaiselle jotain. Tämä viikko on mennyt uusiin työkuvioihin totutellessa, joten ei ollut ihan kaikista skarpein treenifiilis taas. Saatiin kuitenkin ihan hyvät treenit taas aikaan. Lämpöjä haettiin hieman liikkumisjutuilla, vastalyönti- ja vastapotkuaskelta, hieman ristitorjuntaa ja samaan aikaan liikkumista, takaviistoon liikkumista ja vastatekniikkaa ilmaan. Hieman myös vt2-ristitorjuntaa sekä ilmaan että kaverin kanssa. Keltavöisen kanssa keskityttiin hieman myös jalkakaatoon, mentiin taas perusversiolla, koska siinä oli vielä viilattavaa. Lopulta torjunta ja jalan kiinniotto alkoi sujua ja tekniikka näytti pääpiirteissään ihan kohtuulliselta. Pyyhkäisy onkin sitten taas oma juttunsa ja sitä otetaan myöhemmin. Loppuun otettiin hieman myös lyönnin sivuun ohjauksia ja siitä vastatekniikkaa lyömällä ja potkuilla sekä reaktioharjoitusta pistarin kanssa. Violettivöisen kanssa otettiin hieman myös hyppykiertopotkua.
Lauantaina yleiskamppistelua MMA Karkkilan vuorolla parin muun kanssa. Lyöntipotkujuttuja kaveriin taas. Ihan ok tekemistä, jalat hieman tönköt, sillä kovien pakkasten johdosta tein viikolla kyykkyjä lenkkeilyn sijaan. Loppuun hieman tyynyyn potkimista, etupotkua, kiertopotkua ja takapotkua. Takapotkussa vaihteleva fiilis. Haettiin potkuun enemmän voimaa, mutta se toisaalta sotki tarkkuutta hieman. Omalla kohdalla veikkaisin ongelman olevan se, että kovaa potkiessa riuhdon liian hätäisesti, pitäisi tehdä samalla tavalla kuin kevyestikin potkiessa, mutta vain laittaa massaa hieman enemmän potkun taakse. Tekemisen rauhoittaminen voisi siis tässäkin auttaa.
Sunnuntaina kävin pitkästä aikaa taas thainyrkkeilemässäkin. Hyvää perustekniikoiden läiskimistä padeihin, paljon toistoja semikovalla intensiteetillä. Eniten jännitti kunnon puolesta. Joulukuun taudin jälkeen kuntotaso on lähtenyt parantumaan, mutta ei ole vieläkään sillä tasolla, millä ennen tautia. Erityisesti sen huomaa kovassa ja hengästyttävässä tekemisessä. Jaksamisen raja tulee nopeammin vastaan. Onneksi treenien jälkeenkin fiilis oli hyvä, joten voinee alkaa thaikkuilemaankin taas vähän säännöllisemmin.