Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

fuusetsu
maalis 29, 2018, 19.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1282
Luettu: 70329

Isoveliyhteiskunta

Aihki kirjoitti: maalis 29, 2018, 18.35 En ole koskaan selvittänyt, mutta SSID on helposti vaihdettavissa, pitääkö joku jossain IP kohtaista karttaa niistä? Ja kuinka ajantasainen se on jos on?
SSID on käytännössä langattoman verkon näkyvä nimi, eli sen vaihto on ihan perustoimintoja. Kuinka usein jossain firmassa tai edes kotona sitä sitten kukaan vaihtaa, on eri asia.

Google skannaa kartta-autoillaan myös SSID:t. Eiköhän kaikki Googlen Androidilla varustetut kännykät kerää koko ajan uutta dataa. Niin kuin muuten kerää dataa liikenteen sujuvuudestakin, joka on välillä ällistyttävän tarkka Suomessakin. Kerran tai kaksi on Google Maps kehottanut kesken ajon vaihtamaan reittiä, kun edessä on ollut yllättävä hidaste.

Mitä olen WLAN-voimakkuusmittareita käyttänyt, niin kyllähän voimakkuudella pystyy aika tarkkaan katsomaan paikan. Kun olen maastoon verkkoja kasannut ja antennilta toiselle kävellyt, niin selkeästi signaalin voimakkuus muuttuu etäisyyden funktiona. Tätä tietoahan käytetään yhdessä GPS-koordinaatin kanssa antamaan todennäköisin paikka.
fuusetsu
maalis 29, 2018, 18.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1282
Luettu: 70329

Isoveliyhteiskunta

Androidissa on WLAN-paikannus. Google kerää tietoa GPS:llä, check-ineistä, omasta kartta-datastaan ja varmaan ainakin varmistetuista paikkahistorioista. Näistä se tekee vertailun WLAN SSID:n voimakkuudesta eri kohteissa. Näin voidaan eriyttää vierekkäiset tai päällekkäiset kohteet, jotka antavat lähekkäiset GPS-koordinaatit. WLAN-paikannus voi toimia myös lähiverkon ollessa poissa päältä puhelimessa, jos sille on annettu siihen lupa. Havaittuihin verkkoihinhan ei tarvitse kirjautua sisään, joten liikkeiden omat sisäisetkin verkot toimivat paikannuksessa.
fuusetsu
touko 11, 2012, 16.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1282
Luettu: 70329

Isoveliyhteiskunta

OT, mutta Googlen kuvahaku ja kasvojentunnistus on sen kokoluokan naamapalmu, että huh-huh.

Kasvojentunnistukseen on ihan omat ohjelmat, jotka pystyy vaikkapa suoraan valvontakameran kuvasta bongata tietokannasta kasvot. Perustuu kasvojen geometriaan. Googlen samannäköisten kuvien haku perustuu ihan vaan samanlaisiin läntteihin kuvassa, ei vaikkapa silmien etäisyyteen, korvien korkeuteen ja nenänpään sijaintiin. En tiedä onko tekniikka yleisesti käytössä (esim. lentokentillä), mutta tekniikka on olemassa, eikä vain CSI-fantasioissa.

Poliiseillahan on ymmärtääkseni automaattista tunnistusta videokuvasta käytössä enemmänkin: rekisterikilpiä tunnistetaan lennosta. Enpä oikein usko, että siellä Googlen kuvahaku pyörii :) Tuollaista yksinkertaisien muotojen tunnistamista on ollut vuosia käytössä teollisuudessa.