Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

fuusetsu
maalis 26, 2020, 18.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 190
Luettu: 17706

Pandemiat

Ile kirjoitti: maalis 26, 2020, 16.01 Jos nyt itse lähtisin mökille, niin miettisin tarkkaan, että auton ovi aukeaa vasta mökin pihassa. Enkä toki lähtisi pidemmäksi aikaa kuin mitä saisi tankattua ruokaa yms. mukaan. Veikkaan, että aika moni muukin ajattelisi tämän vastuullisesti.
Ei se korona ole edes välttämättä se suurin syy, miksi sinne pikkupaikkakunnalle ei pidä lähteä.

Kun olet lyönyt kirveellä polveen, saanut häkämyrkytyksen vetämättömän piipun takia, napannut ongenkoukulla silmän mökkinaapurin päästä ja saanut siitä hyvästä oman naamasi tikattavaan kuntoon (*), niin kyllähän se korjauspaikka on paikallinen, alimiehitetty terveyskeskus. Mikä ei tarvitse nyt yhtään lisää tekemistä.

* sinä-passiivi
fuusetsu
maalis 25, 2020, 18.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 190
Luettu: 17706

Pandemiat

Jos tapauksia tulee päivässä lisää:
- 10 kpl -> lineaarinen kasvu
- 10 % -> eksponentiaalinen kasvu

Suomen ja Ruotsin luvut ovat selvästi eksponentiaalisia. Wikipedian diagrammeistakin sen näkee ilman laskutoimituksia. Alkupään prosenttiluvut heittelehtii paljon, koska tapauksia on niin vähän (esim. yhdestä tapauksesta kahteen tapaukseen on 100 % nousu).