Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

fuusetsu
loka 30, 2013, 18.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tietotekniikka kouluaineena
Vastaukset: 46
Luettu: 3204

Tietotekniikka kouluaineena

Vähän ihmettelin nykylukiolaisten tasoa, kun itsellenikin on opetettu ohjelmointia yläasteella (opetettiin myös ainakin tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa, tietokantoja ja grafiikkaa/sivuntaittoa). Pikaisella Googletuksella löysin kuitenkin:

Aurinkolahden peruskoulu -- Valinnaisaineopas 7-luokkalaisille
8. luokka
Tavoitteena saavuttaa tietokoneen
@-ajokorttiin vaadittavat tiedot ja taidot.
Mahdollisuus suorittaa omassa koulussa kansalaisen @-kortti.
Tutustutaan nettisivujen laatimiseen, grafiikkaan ja ohjelmointiin.

9. luokka
Jatketaan erilaisten esitysten ja julkaisujen laatimista.
Perehdytään ohjelmointiin, ympäristöinä esimerkiksi C++ ja/tai Robolab.
Mahdollisuus laajentaa
@-kortti A-ajokortiksi.
Eli jos noita asioita voidaan opettaa jo yläkoululaisille, niin miksi noita taitoja ei voisi käyttää lukiossa sitten jo ihan käytännössä? Vaikka lukiossakaan ei tehtäisi mitään monimutkaista, suuntaisi se kuitenkin aivojen kehitystä siihen suuntaan, että jos jatkokoulutuksessa tulee enemmän ohjelmointia, niin ei tarvitse opetella alkeita, vaan pystyy keskittyä olennaiseen. Esim. ohjelmoitavaan sorviin tai avaruusfysiikan mallinnukseen.

Tuo Robolab kuulostaisi juuri sellaiselta, mitä ajattelin tekniseen käsityöhön. Legolla on ala-asteikäisille tarjolla esim. tällainen sarja: http://education.lego.com/en-us/lego-ed ... uction-set" onclick="window.open(this.href);return false; . Tuo on ihan aitoa automaatio-ohjelmointia. Ei kaikki ohjelmoijatkaan käytä assemblyä.

4-v sukulaistyttö pirtää jo tietokoneella, ottaa hyviä valokuvia ja videoita, joten kyllä kai sen tietokoneen käytön voi ottaa jo alakoulun kuvikseen. En muuten usko, että esim. MatCad olisi liian vaikea työkalu edes alakouluun. 3+4= opittaisiin kirjoittamaan aika nopeasti. Seuraavana vuonna sitten 3x4=.
fuusetsu
loka 29, 2013, 21.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tietotekniikka kouluaineena
Vastaukset: 46
Luettu: 3204

Tietotekniikka kouluaineena

Laitan tähän vähän lisää tavaraa, minkä pohjalta voi asiaa miettiä:

http://yle.fi/uutiset/suomen_koulujen_i ... ta/6885099" onclick="window.open(this.href);return false;
Virossa lapset pääsevät alusta asti tekemään käsillään, sillä oppikirjoja ei ole. Suomessa koulujen tietotekninen varustus on huippuluokkaa, mutta kalliit laitteet seisovat käyttämättöminä. Niitä käytetään eurooppalaisista kouluista vähiten.

- Kyllä tästä on vedettävissä se johtopäätös, että nämä kansainväliset tutkimukset kertovat karua kieltään siitä, että me ollaan noin Jordanian tasoa kansainvälisissä vertailuissa.

[youtube][/youtube]
Here we are, 2013. We all depend on technology to communicate, to bank, information... and none of us know how to read and write code.
Noista vain ohjelmointi on sellainen jota ei mielestäni voi mielekkäästi laittaa muihin aineisiin.
Matematiikka, tekninen käsityö, tietotekniikka...