Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

fuusetsu
heinä 11, 2019, 22.59
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55940

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Mänzy kirjoitti:
heinä 11, 2019, 11.00
Lukitukset: pyörän runkolukko, Kryptoniten isohko u-lukko, jolla runko kiinni pyörätelineeseen, jos mahdollista. Muuten takapyörän ja rungon väliin.
Kannattaa pistää myös pyörätelineeseen kiinni runko sekä takavanne. Ettei käy Halla-Ahoja.

Minulla on tuon em. lukituksen lisäksi repussa Clas Ohlsonin halpis-vaijeri, jolla saisi lisäksi eturenkaan kiinni. Se tulee siis kiinni U-lukkoon. Varsinaista varastahan tuo ei hidasta, mutta sellaisen Halla-Ahollakin käyneen tapauksen todennäköisesti estäisi. Hänen eturengashan varastettiin ja tilalle jätettiin rikki mennyt.

Puoli vuotta arkipyöräilleenä on kyllä ikävä huomata, kuinka huonosti joistakin paikoista löytyy mitään, mihin pyörän saisi kiinni. Ihan kauppojen ja kauppakeskusten läheisyydestä puuttuu kiinnityspaikkoja. Aloin jälleen käymään salilla ja koska paikkakuntakin on vaihtunut, niin on salikin. Sen vieressä on nurkan takana seinässä pultattuna sellainen vanha pyöräteline, johon on tarkoitus työntää eturengas. Olen pistänyt nyt siihen kuitenkin pyörän U-lukolla kiinni, vaikka se teline menisi pienillä voimapihdellä poikki. Tänään huomasin, että kujan toisella puolella on tukevampi aita, johon joku muu oli pistänyt pyöränsä kiinni. Pitää kokeilla, jos siihen saisi kiinni. Lukkoa ostaessani en tajunnut, mihin niitä pitkiä U-lukkoja tarvitsee. Improvisoitujen kiinnityspaikkojen kanssa tuntuu tuollainen keskikoon lukko jäävän välillä lyhyeksi.

Ja tosiaan kannattaa laittaa ne U-lukot mahdollisimman korkealta kiinni, jotta isoillakaan voimapihdeillä ei pääse ottamaan tukea maasta.

Älkääkä katsoko YouTubesta lukkoharrastajien videoita. LockPickingLawyer ja Bosnianbill. Masentavimmat videot pyöräilijöille, mitä löytyy.
fuusetsu
joulu 25, 2017, 16.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55940

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Itselleni tuli sellainen fiilis, että paras paikka hallita ja "työntää" pyörää olisi pyörän viereltä. Satulan kohdalla tai vähän edempää. Tuossa yllä olevassa lainauksessa sanotaan pyörän painopisteen olevan lähempänä takapyörää, kuin etupyörää. Jotenkin tuntuisi, että tuon pisteen etupuolella olisi hyvä olla. Mutta kuitenkin lähellä painopistettä.

Eikös sinulla ollut iso kasa ohjaustangon kiinnittimiä? Sellainen satulan alle satulaputkeen ja siitä putki sivulle vartalon eteen. Sille korkeudelle, missä kämmenet on juostessa. Ajamisen ajaksi kääntää "työntötangon" taaksepäin.

Vähän niin kuin tässä, mutta kropan edessä olisi putki, josta voisi pitää rennommin kiinni käsiä vaihdellen:

Kuva

Tai sitten kiinnität pyörän runkoon putkirunkoisen rinkan valjaat :D