Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 10 tulosta

fuusetsu
heinä 12, 2019, 19.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

Lasse Candé kirjoitti:
heinä 12, 2019, 02.01
Sama koskee sitä tyyppiä ihmebantuista ja näistä suomalaisista paremmista huumorijutuista. Joka tässä sarjassa on se laivatähti, mutta jonka näyttelijän nimeä en witussa muista.
Korpelahan on osa Julmahuvi-porukkaa, jolta tuli paljon hyvää kamaa. Romantican käsikirjoittajana on ollut Korpelan kanssa myös Julmahuvi-porukasta tuttu Jani Volanen, joka on ilmeisen hyvä hommassaan.

Ihmebantu on muuten juuri katselussa.
fuusetsu
maalis 17, 2019, 18.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

Lasse Candé kirjoitti:
maalis 17, 2019, 15.21
Höh, kukaan ei ole ottanut koppia M/S Romanticasta. Oma moka. :D
Laitoin tuon sarjan tekijätiimin perusteella katsomislistalle juuri ennen heittoasi. Yksi jakso katsottu ja ihan huippuahan se on. Ainoa miinus tulee niistä "pikakelauksista takaperin", jotka ovat turhia. Eli siis todella pikku jutusta.

Onko se oikeasti vieläkin tuollaista ruotsinlaivoilla? Tulee ihan oma nuoruus mieleen. Luokkaretki oli jo aika levoton reissu. Legendaarisin on ehkä kuitenkin Kotkasta Kristina Cruisesilla ihan vaan kaveriporukalla. Että sitä on osannut olla tyhmä junnuna. Ja pitää hauskaa.
fuusetsu
marras 15, 2018, 00.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

Noista Walking Deadin kuiskijoista jotain lukeneena voin sanoa, että ette kumpikaan osu ihan kohdalleen. Joten ei kannata noilla oletusarvoilla ainakaan pitää ideaa vielä huonona.


Tohtorista vielä sen verran, että olin itse ennakkoon aika varma, että nais-Tohtori ei onnistu kunnolla. Ekan jakson jälkeen asiaa ei ole tarvinnut paljon miettiä. Whittaker tuntuu olevan sen verran ammattiaitoinen, että homma onnistuu. Olin itse nähnyt häneltä vain aivan toisenlaisia rooleja ja mielikuva Tohtorina oli vähän epäilyttävä. Onnistuminen on tosiaan aika paljon ollut siitäkin kiinni, että asiaan ei ole kiinnitetty hirveästi huomiota. Vanhat kumppanit ja viholliset loistavat poissaolollaan, joten asiaa ei ole tarvinnut päivitellä kenenkään kanssa.

Tohtorista ei muuten tule tänä vuonna joulu-erikoisjaksoa. Ensimmäistä kertaa uuden sarjan historiassa. Jotain 12 kertaa sellainen on siis tullut. Siinä on jo monella nuoremmalla jouluperinteen tuntua. Syynä erikoisjakson siirtämiseen uuteenvuoteen on kuulemma jouluaiheisten ideoiden loppuminen. Viime vuonnakin joulu oli aika väkisin väännetty mukaan jaksoon.

Mitä me nyt tehdään, kun enää ei ole luvassa uusia joulu-klassikoita! Tässä mallia ensimmäiseltä (nollabudjetti-) kaudelta:

lapy

Mika kirjoitti:
marras 13, 2018, 11.50
Kuusiosainen Bodyguard tuli katsottua. Nyt pitää sanoa etten lainkaan ymmärrä, miksi se on ollut kutakuinkin katsotuimpia BBC:n sarjoja. Ihan keskinkertainen sarja se oli. Olisiko Robb Stark sitten vetänyt katsojia ruudun ääreen?
Meillä ainakin vastakkaisen sukupuolen edustaja tuntuu tykkäävän sarjasta. Itse olen katsellut pätkiä ohimennen, eikä se tosiaan erityisesti säväytä. Ilmeisesti juniori-stark on sitten vaan in ihku.
fuusetsu
marras 14, 2018, 18.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

Walking Deadia en ole kauden ensimmäistä jakso enempää katsonut, mutta muualta olen lukenut, että kuiskivat zombit on ihan alkuperäiseen sarjakuvaan liittyvä juttu. Pitää varmaan jatkaa niiden sarjisten lukemista, kun TV-sarjan lopetin.

flammee kirjoitti:
marras 13, 2018, 07.48
Doctor whon uusi kausi lähti liikkeelle vähän turhan väsyneen poliittisena ja hössöttävä tohtoritäti on hieman rasittava.
Siitä olen samaa mieltä, että vähän on liikaakin agendaa jaksoissa, mutta uudesta Tohtorista ei saa mitenkään väännettyä "hössöttävää tohtoritätiä". Tietenkin, jos kaikista naisista saa sellaiset sävärit. Mielestäni Tohtorin sukupuoleen ei ole kiinnitetty "jahas, olen tällä kertaa nainen" -huomion jälkeen oikeastaan yhtään huomiota. Se tuntuu olevan aktiivisesti sivuttu juttu, koska sillä ei oikeasti ole mitään väliä.

Tohtori on aina käsitellyt ihmisiä tavalla, jota voisi englanniksi kuvata sanalla "patronizing", eli: "treat with an apparent kindness which betrays a feeling of superiority". Holhoava olisi kai suora suomennos, mutta siitä puuttuu tuo "feeling of superiority" -ajatus. Tohtori pitää ihmisiä tyhminä apinoina heidän tekojensa takia, mutta haluaa kuitenkin yksittäisten ihmisten hyvyyden takia antaa heille mahdollisuuden kehittyä. Tämä on ollut ainakin koko rebootin ajan kantanut ajatus.

Hössöttävä. Niin, oletko oikeasti katsonut sarjan tähän saakka, ilman että olet huomannut Tohtorin aina välillä hössöttävän? Nytkö se sitten on kauheaa, kun näyttelijä on nainen? Olihan se Capaldin hössötys välillä vähän noloa, sellainen setämies kuitenkin.

Kaiken Jodie Whittakerin näyttelemän olisi voinut tehdä David Tennant, Matt Smith tai Peter Capaldi aivan samoilla vuorosanoilla ja ilmeillä. Minulle ainakin tulee Whittakerin Tohtorista eniten mieleen Tennantin versio ja olen joissakin kohdin miettinyt, miltä kohtaus olisi näyttänyt, jos tilalle olisi vaihdettu Tennant. Mitään ei olisi pitänyt muuttaa.

Kauden jaksot ovat olleet ihan hyviä perus seikkailujaksoja. Maailman tuhot ja parannukset on jätetty vähemmälle, hyvä niin. Enemmän ei ole aina enemmän ja se on huomattu onneksi jo jonkun aikaa sitten.

Tietenkin netissä on käynnissä naistohtorin vastainen lokakamppanja, mutta sellaisia agitoivista munattomista miehistä ei kannata välittää. YouTube tarjosi minulle yhtä sellaista videota. Jaksoin katsoa pari minuuttia alusta. Kai niillä videoilla haetaan sympatioita muilta samanhenkisiltä. Muille katsominen on aika vaivaannuttavaa.


A Very Secret ServiceTällainen helmi löytyi Netfixistä. Enpä olisi uskonut, että Ranskassa osataan tehdä näin hyvää itseironista komediaa. Ensimmäinen kausi on ihan timantti, toinen kausi on katselussa.

Asetelma pähkinänkuoressa: Nuori André Merlaux aloittaa Ranskan palvelun salaisessa palveluksessa. Samalla osastolla on lajitelma karikatyylisiä 60-luvun agentteja, sihteereitä ja pomoja. Isopomo on kuin Tintti-sarjakuvista. Maailmanrauhaa ja Ranskan alusmaita yritetään pitää aisoissa virastomaisen tehokkaasti. Miehet on miehiä, naiset naisia, tupakka palaa ja iltapäivällä on juomatarjoilu ennen kuin lähdetään kabareehen pitämään kokousta. Kidutus on paras kuulustelukeino, koska sillä saa totuuden ja hyvät kulukorvaukset.

Auttaa, jos tietää vähän toisen maailmansodan jälkeistä historiaa. Itselläni on kovasti aukkoja Ranskan historiassa, mutta kyllä sitä perässä pysyy.

Samalla oppii myös ranskaa, kuten että oveen koputusääni on "tök-tök". "Double tamponnée" alkoi salilla kaikua päässä, seuraavalla kerralla piti ottaa kuulokkeet mukaan :D On se hassu kieli.
fuusetsu
loka 10, 2018, 23.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

The Walking Dead aloittikin sitten yhdeksännen kautensa pohjanoteerauksella. Sarja on minun osalta taputeltu.
paljastus:
Jakson kaksi zombi-kohtausta oli ultratyperiä niin henkilöhahmojen käytöksen kuin yhä vain huonommaksi mennen ohjauksen takia. Ajattelin, että Rickin takaa-ajokohtauksista ei voi enää huonommaksi mennä, mutta väärässä olin. Jälkimmäisen kohtauksen jälkeen oltiin taas niin nyyh ja itku jonkun ehkä kerran jossain toisessa jaksossa nähdyn ei-kenenkään takia. Kuten jo onkin tullut tavaksi.

Doctor Who aloitti 11. kautensa aika lailla lujemmin. Katsottiin edellisen kauden viimeinen jakso pohjille kertaukseksi. Siinä olevat ensimmäisen Tohtorin sukupuolišovinistiset kommentit huomasi tarkoituksella juuri tuohon jaksoon laitetuiksi, kun tiesi mitä oli tulossa. Uusi Tohtori on siis nainen.

Hyvin Whittaker otti roolin haltuun. Esimmäisissä jaksoissa Tohtorin uusiuduttua on tapana ollut vedellä vähän edellisen näyttelijän maneereilla (vaikka jaksot olisikin kuvattu eri järjestyksessä), kuten nytkin tapahtui. Mielenkiinnolla odotan, minkälaiseksi hahmo tällä kertaa taipuu. Hyvin veteli tunneskaalaa läpi, eikä ollenkaan siihen tyyliin, mitä Broadchurchin perusteella vähän pelkäsin. Siinähän pääosassa oli David Tennant, eli 10. Tohtori.


Kummeli esittää: Kontio & Parmas onkin sitten kotimaistä hömppäosastoa, joka yllätti olemalla ihan OK sarja. Kummeleilta ei paljon hyvää ole alkuperäisen sarjan jälkeen tullut, mutta olisiko tässä sitten tarpeeksi muitakin tekemässä, että homma on saatu paremmalle tolalle. Heikki Hela on onneksi laitettu pienimpään rooliin, ja näyttelemään kykenevät on enemän esillä. Silvennoisen Heikki on oikeasti hyvä näyttelijä. Niin kuin oikeasti.

Pelleily on ulkoistettu Ilkka Heiskaselle, mikä on aivan mahtava veto! Ilkalle on kirjoitettu sarjan parhaat repliikit ja mies todellakin osaa vetää roolinsa. Mennään niin sekopäisyyden, järjellisyyden ja neroiden rajalla, että tuohon ei moni muu pysty. Se rytmitaju, eleet ja olemus. Puvustukselle myös kiitokset. Kukaan Kummeleista ei tuota roolia pystyisi vetämään ja perinteisestihän tuon roolin olisi saanut Heikki Vihinen.

Yleisesti jaksojen juonet ja logiikka eivät pysy millään tasolla oikeasti kasassa, ja enemmänkin mennään kohtaukset edellä. Mutta eipä se hirveästi haittaa. Huonointa antia on Putous-tähdet, etunenässä toisen jakson Aku Hirviniemi (huonoin viidestä katsomastani jaksosta). Parasta on hetkittäin hyvä dialogi.


Gaala onkin sitten Kummeleiden toinen sarja joka kannattaa jättää kokonaan väliin. Ei kanna. Älä. Sitä ei pilaa edes Aku Hirviniemi vaan surkea käsikirjoitus ja toteutus joka suhteessa.
fuusetsu
loka 9, 2018, 14.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

Atticora kirjoitti:
loka 9, 2018, 13.23
Tuli eilen eka jakso katottua. Varsin hauska, monty python paistoi läpi, niin kuin melkein kaiken vähän "laadukkaamman" huumorin kohdalla tuntuu olevan.
Pisti miettimään, kauanko jaksaa asetelmaa "viikinkarju käyttäytyy kuin 2000-luvun metroseksuaali". Kontrasti oli kuitenkin toistaiseksi aika hykerryttävää.
Monty Pythonille ovat tosiaan paljon velkaa. Ihan samoja juttuja tulee vastaan, ehkä välillä ihan tahallisesti tehtyinä. Jutut on kuitenkin enemmän nuoriso-osastolle suunnattuja kuin Pythonien enemmän älyllinen huumori. Joka on samalla täysin älytöntä. Black Adder tulee myös mieleen.

Life of Brianissa oli juuri samanlaisia "muinainen roomalainen käyttäytyy kuin nykyihminen" -juttuja, kuten legendaarinen "I want to be a woman"-keskustelu. Ne kantoivat hyvin sen leffan, mutta Norsemenin jutut ei kestä ihan yhtä kautta mielenkiintoisina. Toinen kausi on käytännössä kopio ensimmäisestä, eli ei kannata vaivautua.

Sarja on kuitenkin varsinkin aluksi ihan hyvä, joten suosittelen katsomista ainakin niin pitkälle kuin homma tuntuu tuoreelta. Pari huonoa näyttelijää pilaa minusta vähän kokonaisuutta. Esim. Ormin näyttelijä tuntuu olevan joku paikallinen koomikkosuruus, joka on saanut kiintiöpaikan sarjaan, mutta ei vedä roolia ihan niin kuin tässä sarjassa pitäisi. Roomalainen orja on myös huono, mutta ihmeellisesti on parempi toisella kaudella, kun ei yritä niin paljon.

Itsehän aloitin sarjan katsomisen ihan vahingossa, enkä edes tiennyt sen olevan komedia. Aika nopeastihan se selvisi.

Ehkä jotkut vitsit avautuisi minulle paremmin, jos olisi katsonut Vikings-sarjaa?
fuusetsu
maalis 6, 2018, 17.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

flammeen ja Lassen kanssa ihan samoilla linjoilla Twin Peaksista. Ylivenytetty huono sarja, jossa oli huono loppu. Seassa jokunen hyvä kohtaus, ehkä yksi per jakso, jos sitäkään. Muistan lukeneeni, että Lynch olisi halunnut tehdä puolet lyhyemmän kauden, mutta kanavapomot halusi enemmän jaksoja. Lynch nauroi varmaan koko matkan pankkiin.

Alkuperäisen sarjan tyyliset, vain lievästi modernisoidut efektit oli plussaa, mutta niiden ylivenyttäminen ei ollut koleeta, taiteellista ja outoa. Ihan vaan huonoa televisiota.


The Walking Deadin kahdeksannen kauden toinen puolisko taisi juuri alkaa. On muuten mennyt todella huonoksi tämäkin sarja. Sarjaahan tehdään todella pienellä budjetilla verrattuna moneen muuhun nykysarjaan, ja sen kantava elementti on ollut käsikirjoitus. Väkivaltaa ja taisteluita ei ole ennen edes tarvinnut näyttää, jos ne eivät ole vieneet tarinaa eteenpäin. Nyt on vain 80-luvun tasoisia action-kohtauksia, jotka eivät vie tarinaa eikä henkilöhahmoja eteenpäin. Pitänee tämä kausi kuitenkin katsoa loppuun. Jos ei hommaa saada kasaan, niin kahdeksas kausi jää viimeisekseni.
fuusetsu
syys 13, 2014, 13.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

Tohtorista vielä sen verran, että Netflixistä sitä ei oikein pysty katsomaan. Sieltä puuttuu kaikki varsinaisten kausien väliset erikoisjaksot. Näissä jaksoissa tapahtuu erittäin paljon tärkeitä asioita, joten jos ne jää välistä, on seuraavan kauden alussa täysin pihalla.
fuusetsu
syys 10, 2014, 22.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

flammee kirjoitti: Ah, katos, Doctor Who on oikeastaan aika jees. Aiemminkin olen katsonut yksittäisiä jaksoja, mutta ne on aina tulleet vähän outoon aikaan niin että harvemmin edes kanavalistauksesta bongaa. Nyt näyttäs tulevan arkena kakkoselta päivällä, meneehän se nyt tallentavalla boksilla toki.. Onkos jokin noista sarjoista tai inkarnaatioista jotenkin ylivoimaisesti laadukkaampaa tavaraa? Entä onko näissä mitään päälinjoja tai jatkuvia juonia? Wikipediasta tutkailin että tää nytten näkyvä ois kymmenes Tohtori..

Onhan se halvalla tehtyä, mutta se on silleen mukavan kevyttä ja toisaalta kiitettävän kaoottista meininkiä. Sellasta pikkukivaa viihdettä jota ei tarvi katsoa montaa jaksoa putkeen, se kun ei pitemmän päälle ole välttämättä kovin hyvä. Näyttäs että se ei lopu kesken, vähän niinkuin star trek.
Jos Tohtoria alkaa katsomaan, niin suosittelisin aloittamaan yhdeksännestä Tohtorista, eli vuoden 2005 alusta. Sarja jatkui silloin vuosien tauolta. Ecclestonista ja "Rose":sta liikkeelle. Vanhat kaudet on... vanhoja. Jaksot ovat uudessa sarjassa enimmäkseen yksittäisiä tarinoita, mutta siellä on koko ajan taustatarina menossa.

Nyt näytettävät jaksot ovat uutta kahdettatoista Tohtoria, jota esittää Peter Capaldi. Tuosta Tohtorista menee ainakin alkujakson perusteella osa jutuista ohi, ellei ole katsonut aikaisempia kausia. Erityisesti yhtä Tennantin jaksoa. Itse en ole kiireiden takia katsonut kuin ensimmäsen jakson, ja siitäkin vain lopun.

Tennantin kausilta on varmaan legendaarisimmat jaksot, mutta ei Eccleston ja Smith huonoja olleet. Moffatin käsikirjoitukset eivät vaan enää yllä sille tasolle, jota aikaisemmissa jaksoissa oli. Moffathan on tuttu Sherlockin luojana ("Uusi Sherlock"). Jossain vaiheessa meno meni vähän liian villiksi, kun planeettoja ja universumeita räjähteli joka jaksossa. Nyt ollaan palattu vähän enemmän pienempiin tarinoihin. Toivottavasti dalekit pysyy myös poissa. Niistä tietää aina, että ei ole jaksettu keksiä mitään uutta.

Tohtori on kuitenkin nuoriso/varhaisnuorisosarja, joten se rajoittaa vähän menoa sarjassa. Turha odottaa siis väkivaltaa ja paljasta pintaa. Oletteko muuten huomanneet, että rusetit ovat tulleet takaisin muotiin? En pidä ollenkaan mahdottomana, että yhtenä syynä on Smithin käyttämä rusetti, ja "bowties are cool"-lausahdus. Nuorisomuoti ottaa mallia muodissa olevista sarjoista. Tennantin sekä Smithin vaatetus ovat olleet aika lailla samanlaista. Eccleston oli enemmän "dressed for war". Nyt vaan pelottaa, että nuoriso alkaa ottamaan mallia Capaldista. Ehkä ei kuitenkaa, kun sälli on jälleen hieman vanhempaa sukupolvea.

Meni muuten viimekuinen rusettipäivä ohi, kun olin toisessa kaupungissa ja rusetit olivat jääneet kotiin. http://www.mtv.com/news/1915231/doctor- ... ties-gifs/" onclick="window.open(this.href);return false;
fuusetsu
marras 3, 2011, 12.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1609
Luettu: 102770

Suosikkisarjat?

bodyguard kirjoitti:
MikaR kirjoitti: Scifi-hörhöt hoi! Jos tahtoo paikata aukkoa yleissivistyksessä ja tutustua Star Trekiin, niin mikä näistä lukuisista ST-brändin sarjoista kannattaisi katsoa näin scifi-ummikkona?
Joo, TNG on hyvä aloituskohta. TOS saattaa olla liian campia jotta sitä jaksaisi pitkään katsoa. Sinänsähän kaikki nuo sarjat toimivat itsenäisesti eikä mikään niistä vaadi toisen katsomista joten voit aloittaa sinällään mistä vaan.
Original series olisi "yleissivistyksen" kannalta parempi. Siihen kuitenkin viitataan varsinkin amerikkalaisessa populaarikultturissa paljon enemmän. Mutta kuten sanottua, sarjan katsominen vaatii tiettyä antaumusta, eikä sitä voi suositella kuin scifin tosifaneille.

Mutta kumpi: Kirk vai Pickard?