Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

JarkkoP
elo 8, 2013, 16.53
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41649

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Nyt kun aikaa on palauttavan päivän muodossa, niin työnnänpä lusikkani tähänkin soppaan. Leirillä kukaan ei käytä sykemittaria, mutta joka harjoituksessa seurataan sykkeitä. Ja esimerkiksi tänään, kun vuorossa on palauttava päivä, niin urheilijoiden leposyke seisten mitattiin ennen palauttavaa harjoitusta.

Säännöllinen ja johdonmukainen sykkeenseuranta on oiva työkalu määriteltäessä urheilijan kuormitusta harjoitusjakson aikana. Sykkeen mittaaminen esimerkiksi sparrierän tai jonkin muun harjoitteen jälkeen kertoo työskenteleekö urheilija oikealla tehoalueella tai onko kaikki muuten kunnossa. Kaikki ei ole kunnossa, mikäli urheilija ponnistelee voimakkaasti harjoitteen aikana, mutta syke ei silti nouse korkealle.

Itä-Saksassa oli ainakin judossa käytössä pisteytys otteluharjoituksiin. Aina randorin jälkeen mitattiin syke, jonka myötä pisteet harjoittelulle ja kuormitukselle annettiin. Nykyisin kehittyneemmissä maissa lajinomaisissa testeissä mitataan varsinainen suorituskyky, syke ja maitohapot. Tämä antaa jo varsin tarkan kuvan urheilijan fyysisestä ja lajinomaisesta suorituskyvystä.

Pähkinänkuoressa sykkeen seuraamisen tulee olla säännöllistä ja johdonmukaista, jotta siitä saadaan todellista apua harjoitteluun ja kuormituksen seurantaan.