Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 42 tulosta

Kehäkettu
Tammi 13, 2012, 20.07
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Jonkun verran on tullut tässä punttia väännettyä, juteltua kokeneempien kanssa ja luettua aiheesta...En voi sille mitään jos et usko, että 3-4 treenipäivää viikossa on aivan peruskauraa bodauksessa ja voimailussa. Poikkeuksia ovat ennemminkin tästä isommat tai pienemmät määrät. Oletuksena tietysti ns. naturaaliharjoittelu.

Mikä olisi sitten riittävä määrä VHH- urheilijoita, että kyseessä ei olisi enää anekdoottinen todiste?Kuka on puskemassa sitä, että kaikkien urheilijoiden pitäisi noudattaa VHH- ruokavaliota? Minusta on vaan hyvä, että ne jotka ovat yhdistäneet huippu-urheilun ja VHH-ruokavalion, kertovat myös muille miten se on onnistunut. Yksittäiset esimerkit ovat lähinnä vastaus väitteeseen: "ei ole mahdollista urheilla huipputasolla matalilla hiilareilla", mikä tuntuu olevan asiantuntijoiden keskuudessa tavallinen lausunto. Tämän ehdottoman linjan takia olen myös itse väitellyt asiasta joskus, mutta en suinkaan siksi, että väittäisin, että se on tehokkaampi tai parempi tapa hoitaa urheilijan ravitsemus. Terveellisempi kylläkin, mutta se on toinen aihe josta on näyttöä molempiin suuntiin ja molemmissa se on kiistanalaista. Terveellisyys saattaa myös olla suorituskyvyn kannalta huonompi vaihtoehto, ellei henkilö ole tehokkaamman tankkausruokavalion takia sairaana useammin.

Yksittäistapauksista ei saa uskottavaa tieteellistä tutkimusta kasaan millään, joten on tyydyttävä näihin tarinoihin/kokemuksiin siihen asti jos/kun laajoja tutkimuksia tehdään. Yliopistolla opetettu ravintomalli on varmasti se helpoin tie huipulle, mutta me ravintovammaiset joilla on viljaherkkyyttä ym. joudumme etsimään vaihtoehtoisia teitä, jotta voisimme edes treenata kovaa ja terveenä, puhumattakaan huipulle pääsemisestä.
Kehäkettu
Tammi 13, 2012, 19.10
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Aika moni huippuvoimailija(voimanosto/voimamies) ja kehonrakentaja treenaa 3-4 kertaa viikossa noin tunnin kerrallaan. Kehot tekee dieetillä myös aerobista paljon, mutta on siellä sellaisiakin, jotka ei tee. Painonnostajat treenaa sitten ton verran päivässä, mutta se aika onkin palauttelua ja tekniikkaharjoittelua suurelta osin.

Joku kuitenkin kysyy, että ketkä huiput treenaa noin vähän, niin laitetaan nyt vaikka Dorian Yates ja Ed Coan tähän alkuun.

3-4 tunnilla viikossa pääsee voimaharjoittelussa ylikuntoon helposti, ellei pidä kevyitä viikkoja välissä. Kestävyys/taitojeissa on tietysti toinen juttu...
Kehäkettu
Tammi 13, 2012, 18.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Ymmärsin kyllä, että tarkoitit sitä, että peruspullamössön treenitasolla 3-4 tuntia viikossa ei kehitä...Se on totta, mutta jos puhutaan löysistä treeneistä, niin silloin ei kannata puhua treenimääristä/ajasta ollenkaan, koska vasteet riippuvat juuri tavoitteellisista ja kovista treeneistä...

Löysillä treeneillä on ainoastaan marginaalinen merkitys kalorinkulutuksessa eikä juuri muuta, ymmärsinkö oikein pointin?
Kehäkettu
Tammi 13, 2012, 17.51
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Clancy B. kirjoitti:
Elina kirjoitti: Joo, no, nyt oli kyse keskivertoihmisestä, joka päätyy sinne jumpalleen sen kolme kertaa viikossa (tuntimäärä 3-4,5 h/vko). Perustehotasoissa se ei vain ole kovinkaan paljoa, mutta kun ihmiset kuvittelevat sen riittävän, niin tulee semmoinen tuntu, että liikkuu paljon, mutta siitä ei ole mitään hyötyä paremman kropan metsästyksessä.

EDIT: niin, ja Presenteriltä jälleen hyvä viesti.
hah hah haa, vmp!
Nyt taitaa Elinalla olla treenien laadussa jotain häipäkkää. Ihhanko oikeasti selität että 3 kertaa viikossa punttisali tai kamppailu rakentavalla ruokavaliolla ei muuta kehonkoostumusta?
Huh hah ja hei vaan jos näin miellät.
Komppaan. 4 tuntia viikossa riittää keskivertohenkilöllä siihen, että hän pääsee 95% prosenttiin siitä kunnosta mihin hän pystyy ikinä pääsemään. Jos siis puhutaan paremmasta/lihaksikkaammasta kehosta.
Kehäkettu
Tammi 10, 2012, 22.52
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Re: Re: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Riku Ähvä kirjoitti:
YJT kirjoitti:
L.K. kirjoitti: Onkohan mitään ruokavaliota/vast. ikinä näin vahvasti mediankin taholta yritetty iskostaa ihmisiin? Vai onko tämä vain aikamme ilmiö..?
Tämä virallinen ruokavalio? Ravintoympyrät ja -pyramidit?
Niinpä. Nykyinen virallinen ruokavalio ja lautasmalli on aika lailla iskostettu kaikkien mieliin.

Niin oli mulla ihan asiaakin. Aloitin eilen kokeilemaan paleo-ruokavaliota. Ensimmäisenä asiana oon huomannu että rahaa tuntuu menevän enemmän kuin normaalisti. Voin kertoa myöhemmin sitten että miten tälläinen ruokavalio sujuu, mutta näin parin päivän jälkeen olotila on ihan normaali. :P Niin ja itselle tähän oli melko helppo siirtyä, kun en kaljasta tykkää eikä leipä sovi mahallleni ollenkaan (mahd. keliakia). Ainoa että riisiä tuli käytettyä aikaisemmin melko paljon ruuan laitossa mutta nyt se täytyy korvata muilla aineksilla.
Ei sitä tarvitse välttämättä korvata kokonaan...aika monen "paleogurun" mukaan valkoinen riisi on ok etenkin jos reenaa. Valkoinen riisi siksi, että kasvin suoja-aineet ovat kuoressa ja keittäminen eliminoi niitä edelleen. Puritaanisimman paleon mukaan riisikin katsotaan tietysti viljaksi ja siten kielletyksi...Bataatti on myös sallittujen listalla, mutta peruna taas sitten välillä on ja välillä ei. Tiedä sitten mikä noiden ero on antiravinteissa ym.

Tässä yksi näistä liberaaleista paleo-suuntauksista, itsellä toimii erittäin hyvin...määrät ovat viitteellisiä ja sovitetaan omien tavoitteiden mukaan :http://perfecthealthdiet.com/?page_id=8
Kehäkettu
Touko 9, 2011, 14.06
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Clancy B. kirjoitti: No vaikka vhh kannatankin niin pitkäkestoiset suoritukset joissa haetaan tulosta, vaativat hiilaritankkausta.
Ja aiemminkin oli juttua että huippu-urheilija, vaikka hiihtäjä, voi syödä 10 000 kcal vuorokauteen ja on silti laiha koska kuluttaa. Eikä ole koskaan ollut lihava tai rasvainen. Vhh rasvanpolttoon hyvä, urheilijalla vhh voi tarkoittaa muuta kuin toisella. Vähän voi olla enemmän kuin toisen vähän. Ja pitää olla.

Juuri nimenomaan pitkäkestosessa suorituksessa rasvaan totuttautumisesta saattaa olla jopa etua. Anaerobisen tehon lasku on ainoa kysymysmerkki, koska fysiologian mukaan suorituskyvyn pitäisi laskea. Käytännössä jotkut, esim. tuo Crossfitteri-mestari, pärjäävät vähilläkin hiilillä.

Tutkimuksia rasva-adaptoitumisen jälkeen on tehty oikeastaan vain pitkäkestoisesta suorituksesta, kuten tämä jo aiemmin linkittämäni:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC524027/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lyhytkestoisilla tutkimuksilla en katso olevan painoarvoa, koska jos joku on syönyt 25 vuotta paljon hiilareita ja sitten lopettaa viikoksi, niin tottakai tulokset heikkenee. Tämän toteavat useimmat treenaavat ensimmäisen 6-8 viikon aikana VHH:n aloituksesta.

Björn Ferry voiti olympiakultaa VHH/LCHF:llä ampumahiihdossa, joten kai se toimii myös hiihdossakin..http://www.kostdoktorn.se/att-ta-os-gul ... hydratkost" onclick="window.open(this.href);return false; (Ruotsinkielentaitoisille)
Kehäkettu
Elo 26, 2010, 17.32
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Tervis: Toi imeytymisteoria on ehkä vähän hatusta vedetty...mutta ehkä on munkin teoriat. Fakta on kuitenkin se, että päästäkseen todella tiukkaan kuntoon naturellisti, on syötävä todella vähän dieetin lopussa(poikkeuksena geneettiset ihmeet). Runsasrasvaisesta ruuasta tulee helposti nuo minimaaliset kalorit täyteen, joten supertiukaksi päästäkseen on syötävä älyttömän vähän.

Joskus kun vedin todella tiukkaan kuntoon niin söin käytännössä pelkästään kanaa ja riisiä. Eihan niistä paljoa mitään kaloreita tullut, eikä mulla silloin ollut käytännössä mitään lihaksiakaan kun painoin jotain 66kg, mutta saipahan syödä edes jotakin. Etkä muuten voi itse tietää tarkalleen milloin olet 500-1000 kaloria miinuksella ja laihduttuasi et enää kuluta lähellekään niin paljon kaloreita kuin ennen.

Juha: Elimistö adaptoituu rasvapolttoiseksi, eikä perinteiset urheiluravitsemuksen lait päde täysin esim. glykogeenivarastojen suhteen.

Uusin tieto glykogeenivarastojen palauttamisessa taitaa muutenkin olla jo muuttunut aikaisemmasta suosituksesta...jotain sen suuntaista että palautusjuoma ei olisi niin tärkeä kuin luullaan(varastot täyttyvät pidemmän ajan kuluessa) ja että tankkausta pitäisi tehdä ennen, kuluessa ja treenin jälkeen. En ole tohon uusimpaan hypeen vielä perehtynyt kunnolla...
Kehäkettu
Elo 26, 2010, 16.00
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Aikku kirjoitti: 5kg/0,5kg=10 viikkoa. Eihän se joka viikko tipu tasan tuota 0,5kg vaan voi tippua vähemmän tai enemmän. Riippuen repsahduksista yms. Vaikka tippuisi kuukaudessa niin en näe omalla kohdalla syytä asettaa tiukkaa tavoitetta, koska varsinaista tarvetta ei ole. Painoindeksi on normaalipainon puolella kevyesti ja olisi BMI:n rajoissa varaa tiputtaa kymmenenkin kiloa, mutta kerran käytyäni normaalin BMI:n alla ja rajalla voin sanoa ettei olo ollut hyvä.

Itseäni ei kiinnosta laskea kaloreita. Mielestäni turhaa hommaa ts. ei sovi mulle. Olen tähänkin asti pärjännyt ilman ja paino on tippunut ihan silläkin että katson mitä suuhunsa laittaa. Korkeintaan olen kisadietillä katsonut paljonko aineksissa on hiilareita ja proteiineja.

Seuraavaksi "joku" tietenkin nälväisee jtn tyyliin "jos katsoisit kaloreita niin ei tarttisi tiputtaa".
Muutamaa naispuolista kaveria "valmentaneena" olen havainnut että normaalipainoisilla naisilla paino ei välttämättä putoa juuri ollenkaan keto/LCHF:llä ilman sairaalloista syömisen vähentämistä. Kaikki ovat sanoneet että olo on parantunut, lihakset kasvavat,kehonkoostumus paranee, ei nälkää/makeanhimoja ym. mutta paino ei vaan putoa. Olen myös itse valvonut ettei ylimääräistä mene välissä.
En tiedä onko naisen metabolia erilainen vai mitä....lihavilla paino putoaa varmasti, mutta puhun alle 30% rasvoilla olevista.

Painonpudotukseen sinulle voisin ehkä suositella jotain Jutta Gustafsberg-tyylistä dieettiä. Se laittoi jonkun nettiinkin ilmaiseksi määrineen kaikkineen. Naiset eivät muutenkaan tarvitse rasvoja ja kolesterolia niin paljon kuin miehet esim. testontuotantoon.
Kehäkettu
Elo 25, 2010, 20.29
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Noudattaako täällä kukaan tai tunteeko joku Zero-carb linjan noudattajia?Eli kyse on Low-Carbin äärilinjasta, jossa syödään vain eläinkunnan tuotteita, ei siis mitään kasviksia tai hedelmiä!Voiko tuollaisella ruokavaliolla elää?

Tässä päälinjat: http://zeroinginonhealth.com/WhatisZC.html" onclick="window.open(this.href);return false; ja foorumi löytyy samalta sivulta.

Tuntuu kyllä erikoiselta miten tossa ei keripukki ja muut puutostilat ala vaivaamaan ennen pitkää. Tuo täysin "kuiva" ylläpitäjäkin juoksee puolimaratoneja, joten ei se ihan henkihieverissä voi olla.

Stanley"Bear" Owsley vastaili eräällä palstalla kysymyksiin "Carnivore" ruokavaliosta ja kertoi kuinka hän ei suostunut syömään sairaalaan jouduttuaan sairaalan letkuruokaa vaan jauhoi lihaa mössöksi ja työnsi ruutalla mahaan. Aika HC:tä.
Kehäkettu
Elo 23, 2010, 18.22
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Jussi Häkkinen kirjoitti:
Mika kirjoitti: Onko tuorepastakin vihollisleirissä? Entäs sitten couscous (omnomnom)?
Ovathan nuo, sekä tuorepasta että kuskus. Toisaalta, eipä noihin kuolle jos muu ruokavalio on OK.

Olen vähän lipsunut vähähiilarisesta. Edessä tiukka dieettisyksy. Pentele.

Sama täällä...kesällä ja lomilla on löysätty oluella, perunalla, leivällä, sokerilla ym. Olo on turvonnut, väsynyt ja pahoinvoiva...Ens viikolla taas kuri päälle. :evil:
Kehäkettu
Elo 23, 2010, 18.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Elina kirjoitti: Onko kelleen vhh:lle menneelle tullut ongelmia palautumisen kanssa? Olen meinaan itsestäni huomannut, että jos olen tarpeeksi rankasti vääntänyt, niin syön automaattisesti paljon enemmän leipää - jopa 9-11 palaa päivässä muiden hiilareiden päälle (en nyt viime aikoina, mutta piipahdus crossfitissä herätti taas uinuvan hiilarihirmun). Jos en näin tee, on useamman päivän aika hirveä olo, enkä takuulla jaksa yhtään mitään. Toisaalta olen aina syönyt kohtuullisen vähärasvaisesti ja rasvan käyttöä pitäisi tietysti lisätä, jos hiilihydraatteja vähentää. Liian suuresta proteiininsaannista seuraa osteoporoosiriski ja osteoporoosi ei kyllä oikein houkuttele. Rasvan lisääminen ruokaan jotenkin ällöttää aivan hirveästi - öljyssä lillivä salaatti saa suurinpiirtein yökkäysreaktion suoraan aikaiseksi.

Mietin tässä nyt vähän noita vaihtoehtoja, koska vatsa ei tunnu tosiaan pastasta kauheasti enää tykkäävän ja ruisleipäkin sekoittaa sen. En tiedä, mistä tämä nyt yhtäkkiä on lähtenyt, mutta joka tapauksessa ne krampit ja turvotus eivät tunnu oikein mukavilta. Ohraleipä ja kauraleipä eivät aiheuta suuria ongelmia, muuta kuin vähäistä kaasunmuodostuksen lisääntymistä, mutta ainakaan vatsa ei turpoa eikä kramppaa. Riisi taas on jotenkin niin tuhottoman tylsää.
On tullut ongelmia palautumisessa, mutta luulen että se johtuu pääosin siitä että energiamäärät jäävät usein liian alhaiseksi.Tälläisen +100 kiloisen "urheilijan" täytyy mättää rasvaa joskus aika urakalla jos meinaa saada tarpeeksi kaloreita ja se hirvittää itseäkin. Esimerkki aamiainen vapaapäivillä: paketti pekonia ja 4 munaa paistettuna pekonirasvassa+rehut+kahvi kermalla.

Vähärasvaisesta poisoppiminen oli alussa itsellekin tosi vaikeata kun oli syönyt niin noin 10 vuotta -90 luvun oppien mukaan...

Kuinka korkeat proteiinimäärät aiheuttavat tuota osteoporoosia?Urheiluravitsemusoppaissa on lienee pidetty n.1,5-2,5g/kg optimaalisena proteiinisynteesin kannalta, eikai toi sulla helposti mene yli?

Mites hedelmien lisääminen kohtuudella?Pitää olla vaan fruktoosin kanssa tarkkana, mutta saahan sillä vähän tota hiilaria paikkailtua. Quinoaa olen itse kokeillut joskus ruuanlaitossa ja se oli ihan ok riisinkorvike ja sopii hyvin monen pakille. Vähän vaan epäilyttää siemenen pinnalla oleva lievästi myrkyllinen kerros joka pitää pestä pois ennen keittämistä, siksi en ole siitä kovin innostunut. Gluteiinittomat riisileivät saattaisivat myös olla hyviä, itse en ole kokeillut.
Kehäkettu
Touko 1, 2010, 08.58
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

YJT kirjoitti: Vaparia treenaava kaverini totesi, että VHH (esim. Atkins) ei haittaa punttitreeniä, mutta kamppailutreeneissä tankki tyhjeni nopeasti (pajon nopeammin kuin aikana ennen Atkinsia). Eli näiden kahden yhdistäminen ei välttämättä toimi, mutta jos tarkoituksena on ensin saada painoa pois ja vasta sen jälkeen alkaa treenaamaan, niin VHH on varsin nopea tapa pudottaa painoa.

Alussa voi olla näin, mutta ei se tankki mihinkään tyhjene rasva-adaptaation jälkeen. Mä tiedän pari suomen huipputason vapariukkoa jotka vetää VHH:lla ilman mitään ongelmia.

VHH:lla nimenomaan vältetään tankkien tyhjeneminen, koska kroppa käyttää rasvaa tehokkaammin energianlähteenä. Ei tule "seinä" vastaan ihan heti...Ruotsalainen triathlon-mestari Jonas Colting vetää rasvapolttoisena ja tankki kestää loppuun asti silloin kun glykogeenit on käytetty lihaksista jo ajat sitten.
Kehäkettu
Huhti 30, 2010, 10.07
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

MtJ kirjoitti: Pohdin nyt tuota läskiasiaa ja päätin jatkaa valitsemallani tiellä eteenpäin. Kyse on siis atkinsin dieetistä. Tiedän kyllä, että saatan tehdä useita virheitä, mutta jospa niitä ei kovin arvosteltaisi, koska tähän mennessä vaikutukset ovat pelkästään hyviä... :P

Kirjailen päiväkirjaani näitä vaikutuksia nyt tulevaisuudessa ja koitan laittaa lopullisen sekä lähtöpainonkin sinne. Olin sikäli vähän epäreilu kysyessäni, että olen jo pari päivää ollut dieetillä, mutta lisää sitten päiväkirjassa.
Kuulostaa siltä et teet asioista vaikeampia kuin ne ovat...Jos oot aikaisemmin treenannu thaikkua niin ei muuta kuin treeneihin vaan ja lenkkiä päälle, kyllä se kunto nopeasti palautuu. Ruokavaliolla ei varmaan kannata heti alkuun kikkailla, vaan vähennät määriä etkä syö skeidaa. Kukaan muu kuin sinä ei pysty sanomaan pystytkö alussa vetää atkinssia vai et....ehkä pystyt tai sitten et. Adaptaatioon menee yleensä kuukausia...itsellä noin 5kk ennenkuin tulokset alkoivat parantua aikaisemmista huipuista. Tsemppiä anyway!
Kehäkettu
Syys 11, 2009, 08.30
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

KungFuPissis kirjoitti: oota nyt: kananmunia oli 3 (kaappi tyhjä ja kamala nälkä) Ja ne oli paistettu rypsiöljyssä jota en ottanut huomioon missään laskuissa. Voi olla melkein puolidesiä!

Rypsiöljy ei kuulu kivikautiseen ruokavalioon. Parempi vaihtoehto on kookosrasva/öljy. Itse käytän voita enimmäkseen joka on myös hyvä vaihtoehto(vähähiilariseen dieettiin, ei taida olla paleossa hyväksyttyä)...Ja kookosöljy ituhippikaupasta, maitokaupan harmaa rasva on kuulemma jotain käsiteltyä tavaraa. Oliiviöljy ei kestä kuumentamista kovin hyvin, vaikka on muuten erinomainen vaihtoehto.

Foliohatuille tiedoksi: rypsiöljy on joitakin vuosikymmeniä sitten ollut myrkyllistä(erukahappo), sittemmin pitoisuuksia on kasvinjalostuksella saatu alemmas. Nykyisinkin tietty pitoisuus sallitaan.


Ylipotkija: Lainaukset korjattu (taas). Tässä se kaava: [code][quote="kirjoittajan nimi"]
teksti
[/quote][/code]
Kehäkettu
Syys 9, 2009, 22.06
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54645

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Griy kirjoitti: Mika on kieltämättä vähän tylsä :)

Ketjun nimi on "vähähiilihydraattiset ruokavaliot", joten pystyisimmekö selvittämään, mikä hh raja tekee ruokavaliosta VHH:n? Tietääkö joku määritelmää tai konsensusta?

Jep, Mikalla on tylsä ja puiseva suhtautuminen ruokaan.... :) Mä oon alkanu karppauksen myötä kokkailemaan paljon enemmän, jopa niin että monessa ravintolassa joutuu pettymään "oisin paistanu paremman pihvin"!

Zone- luokitellaan vähähiilariseksi yleensä ja siinä on 40% hiilaria. Itse luokittelen sen siten että kehon täytyy olla rasvapolttoinen, mikä voi tarkoittaa 20-150g hiilaria päivässä riippuen aktiivisuustasosta.
Useimmat tavat millä mennään mönkään karppauksessa on hiilarien jättäminen "siihen rajalle" eli kroppa ei oikein tiedä käydäkö hiilarilla vai rasvalla. Toinen on riittämätön rasvan määrä ja liiallinen proteiinin määrä suhteessa rasvaan. Tämä aiheuttaa sen että proteiineista muodostetaan sokereita mikä vie olon varmasti voimattomaksi.

Rasvapolttoisuudella tarkoitetaan yleensä ketoosia, mutta useimmilla ketoosin lieveilmöt häviävät joidenkin viikkojen kuluttua, eikä virtsassa välttämättä ole enää ketoaineita, hengitys ei haise ym. mitä alussa voi tapahtua. Onko tämä sitten ketoosia....en tiedä.