Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 49 tulosta

rvaananen
helmi 22, 2010, 11.28
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Interfectum

Maanantai ja uudet kujeet. Nyt on sunnuntai levätty ja lauantai tehty töitä, tästä lähteekin koko viikko täyttä treeniä.
Pääsee tavallaan täydellä teholla käyntiin nyt vasta tähän leiriin ja kahdet reenit vedettävä päivään.

Mutta nyt aamupalan kautta salille josta auto kohti oulua ja katsomaan Classic Gymille isojen poikien treeniä viideksi josta puoli kasiksi tatamille.
rvaananen
helmi 18, 2010, 21.32
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Interfectum

BERNARDO AUGUSTON SEMINAARI / ENSIMMÄINEN PÄIVÄ 18.2.2010[/B]

Huh, olipahan treeni. Fyysisesti ei ollut ollenkaan rankka itselleni mutta tiedon määrä jo ensimmäiselle päivällä ja koskaan kun ei ole varsinaisesti BJJ:tä tullut harrastettua niin mielenkiintoinen kokemus tänastä on luvassa.

Bernardo on todella mukava persoonana. Ensimmäisenä jo pukukopissa tervehti jokaisen erikseen, naureskeli ja oli avoin juttelulle jos vain aihetta löytyi. Opetus oli myös erittäin hyvää; kolme eri armbar-variaatiota, guard-ohitusta ja minulle erittäin tärkeä osa eli side positionista escapea. Pidettiin homma yksinkertaisena ja kyllä tekniikka toimi. Thank you!

Lopuksi tietenkin pienet painit. Aluksi erään britin kanssa väännettiin, oli todella hyvää vääntöä ja melkolailla sai hallittuakin koko sparria. Kysyikin lopuksi että mikä vyö pitäisi olla, siihen nyt vastasin vain että sen verran tätä harjoitellut mitä nyt vaparin/hapkidon seassa opittu. Jos vain tornion alueelle tulisi BJJ niin olisihan se hienoa.

Parit seuraavat sparrit menikin puolustuspelillä, sen verran taitavempaa kaveria oli aluksi vastassa. Viimeinen olikin todella tasaväkinen että ihan hyvät fiilarit tuli leiristä. Onhan nuo äijät kovia vääntämään ja painimaan, ja se taso on jotain aivan muuta missä itse menossa.

Katsotaan parin viikon päästä mihin ollaan edetty.... Huomenna uudet kujeet.
rvaananen
helmi 17, 2010, 15.24
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Interfectum

huh huh, pari viikkoa meni melko vahvoilla treeneillä. 14pv treeniä/1pv lepoa. Sparrattiin toisella viikolla hyvin ja toinen viikko oli täysin tekniikkaan.

Hyvällä vauhdilla kehitys edennyt, huomaa pystyottelussa varsinkin että on alkanut tapahtumaan. Nyt pidetty sunnuntaista asti sitten lepoa, vaikka kova kova kova hinku olisikin ollut jo maanantaina tatamille. Pienen salitreenin kävi tekemässä ja tänään aamulla pk-lenkillä. Huomenna alkaakin kahden viikon BJJ-leiri, Bernardo Auguston ohjastuksissa Oulun Jujutsu-seuran alla.

Eli tulevat kaksi viikkoa, 18.2-3.3 tulee olemaan taas kovaa treeniä. Osa päivistä treenataan 2x/pv ja paikkana toimii Oulu. Mukava päästä vähän muualle harjoittelemaan, pois omalta turvalliselta tatamilta eli tämänkin osalta voi tulla kehitystä.

Toivotaan parasta!
rvaananen
helmi 9, 2010, 06.19
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Interfectum

Ohhoh.. Voisi näin aamu kuuden pintaan kirjoitella viime viikon treenejä tänne, mitä niistä nyt muistaa sillä melkoinen määrä oli sparria eli kova viikko kyseessä.

MA
  • Tunnin lenkki aamupäivällä, illalla thaikun tekniikka treenit (padeja 5x2min + 1min rest).
TI
  • Jätin happoharjoittelun väliin, loppuviikko kun oli tiedossa kovia sparreja. Illalla vaparissa mattotekniikka; guard-ohittamista ja position haku + lopetuksia.
KE
  • Punttitreeni:
  • Lämmittelynä pyöräily + tankojumppa 5x5 (liikkeet kiertoradan omaisesti):
    Tempaus, syväkyykky, leveä korkeaveto, tempausvala ja pystypunnerrus.
    • Rinnalleveto + ylöstyöntö 5x3 (3+1): 50-75kg
    • Etukyykky 5x5: 60kg,70kg,90kg,100kg,100kg
    • Penkkipunnerrus 5x5: 60kg,80kg,100kg,110kg,110kg
    • Arnold's Press 3x10: 21kg
    • Tankopaini 5x30 (15/puoli): 40kg
    • Tangon lyönti, kulmasta 3x15/käsi: 30kg
  • Lajitreeni: Thaikku-sparritreenit.
TO
  • Jätin taas lajikestävyystreenin sparrien vuoksi.
  • Lajitreeni: Vaparissa otettiin pystytekniikkaa. Aluksi padeilla lyöntejä, potkuja sekä yhdistelmiä. Mattolyömisellä jatkettiin, toinen puolusti ja toinen hyökkäsi.

    Tämän jälkeen tekniikkasparria, ei kovin isolla teholla mutta sopivasti hengähti ja ähisi sekä puhki. Kyllä muutama hyvä isku tuli otettua vastaan, leuka aavistuksen jäi juntturaan. Mutta se ei haitannut kun taas alapotkut meni niin hyvin perille että ukkoa kaatui. Ehdottomasti itselleni yksi sopivin tekniikka.
PE
  • Uinti vaihdettiin tunnin lenkkiin uuden tatuoinnin vuoksi, ei jotenkin kehtaa tuonne klooriin vielä viedä.
  • Lajitreeni: Thaikussa ensiksi 5x2min padeja jonka jälkeen erilaisia sparri-"pisteitä" 8x3min. Yhdessä pelkkä nyrkkeily, toisessa clinchgame, kolmannessa full sparr ja neljännessä pisteessä säkkiä lämpimiksi.

    Tuli otettua kunnon isku maksaan Pirttikankaan Jussin toimesta, siinä sitten ihmeteltiin matossa maailman menoa kun happea ei osannut ottaa. I love this sport.
LA
  • Iltapäivästä tatamille, aluksi hieman nyrkkeilyä jonka jälkeen lukkopainia. Tämän jälkeen padeihin tekniikkaa ja lopuksi lukoista irrottautumistekniikoita.
SU
  • Kaivattu vapaapäivä. Red Alert 3 pyöri ja illalla kävin vain töissä mutkan. Ruokaa ja lepoa.
Ja uusi viikko lähtenyt thaikun merkeissä käyntiin, siitä sitten taas kirjoitella myöhemmin.
rvaananen
helmi 4, 2010, 03.56
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Interfectum - New Era

Ei hyvänen aika senthään.. Lueskeli pitkästä aikaa että miten sitä on oikein treenattu aikoinaan, ja kyllähän sitä ollaan hukassa oltu. Mutta jostain se on aloitettava, näin on!

Eipä ole taas tullut tännekään kirjoitettua juuri mitään, hommat muuttuneet mutta kovaa on harjoiteltu jatkuvasti. Vihdoin nyt luultavasti, monien mutkien ja rohkeiden kokeilujen kautta, oikein.

Projekti joka alkoi 2008 joulukuussa saatiin päätökseen marraskuussa 2009. Voimatasot nousivat oikein hyvin, lukuisista pienistä loukaantumisista huolimatta. Tarkoitus oli nostaa massaa kunnolla ja näin samalla myös voimaa. Kyllähän se onnistui, jopa niin hyvin että meinasi kisaamaankin tuolla alalla lähteä, mutta suurempi kiinnostus voimannostoon kuitenkin on niin pieni kun tuli palaa kamppailulajeissa. Paino oli tosiaan siinä piikissään 101,3kg (lähtö painona tuollainen ~84kg).

Nyt oltu dieetillä jonkun aikaa ja aletaan taas lähestymään kisapainoa eli tuota 84kg, tosin tällä kertaa huomattavasti voimakkaampana ja nopeampana mitä aikaisemmin. Nopeus kärsi painonnousussa hurjasti, siinä ei ollut mitään tolkkua kun lyönnit oli löysiä kuin ulkona kävelevän puliukon housunlahkeista valuva p....

Olisi tarkoitus jonkinlaista ottelua tälle vuodelle sitten ottaa vaparissa, toivottavasti ehtisi mahdollisimman monta ottamaan että saadaan sitä kaivattua kokemusta. Treenit ainakin ovat uskomattoman kovia, palautusaikoja unohtamatta.

Mutta joo, laitanpa tähän miltä tyypillinen viikko näyttää kun kaikki menee hyvin ja ei työt häiritse. Vakavaa ei se ole jos välillä hieman jää treenistä, pohja kuitenkin on tälläisen tapainen:

MA
  • aamu: uinti (intrvl, sukellus), ilta: thaikku
TI
  • aamu: happotreeni / lajikestävyys, ilta: mma (sw)
KE
  • aamu: punttihommat , ilta: thaikku
TO
  • aamu: happotreeni / lajikestävyys , ilta: mma
PE
  • aamu: uinti (pk), ilta: thaikku
LA
  • aamu: punttihommat // thaikkutekniikka , ilta: mma (sw) + happotreeni, lajikestävyys
SU
  • lepoa, venyttelyä yms.
Semmoista pientä... Tarkempia juttuja laittelen sitten päivä kohtaisesti.
rvaananen
heinä 4, 2009, 19.41
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Interfectum

..: Back In Business :..

Noniin, voisi tänne pitkästä aikaa kirjoittaa jotain.

Treenaaminenhan ei ole loppunut hetkeksikään, vaikka tänne ei olekaan tullut kirjoiteltua.
Juuri on selvitty massa/voimakaudesta (noin puolisen vuotta ) ja nyt jatkunut lajitreenit entistä intensiivisempänä notta perhana. Myös salitreeni parantunut huomattavasti, kiitos kilpailevien voimanostaja kaverien.

Lajit:
Tällä hetkellä lajitreenit on nyrkkeily [pystyottelutyyli, entisen kilpanyrkkeilijän privatetreeninä], Sin Moo Hapkido [työnpuolesta edelleen mahtava, paljon mattotreeniä], Gendai Ryu Jujutsu [tätä pitää katsoa mitä tarjoaa, tähän mennessä hyvää hallintaotteiden treenaamista]

Paino:
Eli eli, paino kohonnut piikissä 101,3kg ja sitä tiputeltu nyt pikkuhiljaa. 95,6kg näyttää aamupaino ja rasvat alkanut lähteä ja kunto noussut. Paino pitäisi, jos joskus ottelee, pitää 93kg mutta tälläistä se on.




Tänään oli ensimmäiset salitreenit kestävyyspohjaisena. Olihan se mukavaa, tähän kirjoittaa suurinpiirtein mitä tuli värkättyä.


Rinta

I : Lattiapenkki (paineet pois alhaalla rinnasta)
6 x 12 x 60kg

II : Vinopenkki käsipainoilla
4 x 15 x 16kg

III : Levitys käsipainoilla
4 x 12 x 16kg

IV : Puristus ristitaljassa
4 x 12 x 12,5kg


Ojentajat

I : Dippi
4 x 12 x oma paino (~97kg)

II : Talja
4 x 15-20 x 30-20kg

III : Ranskalainen punnerrus (käyrätanko)
5 x 15 x 31kg


Alussa oli lämmittelyksi varjonyrkkeilyä ja kuntopyörää, lopuksi säkkiä 4 erää kevyesti (1min erä, 30s palautus).

Nyt olisi tarkoitus tälläistä peruskuntokautta taas pitää kun pääsi kunto laskemaan voiman treenauksen myötä, oli tuo reilu puoli vuotta käytännössä vain voimanostoa.
Joidenkin mielestä sen olisi voinut toisella tapaa tehdä, minulle tuo sopi vaikka kärsi hieman lajitreeni ja nopeus. Pohjalla kun oli niin hyvä kunto niin nyt on helposti saanut jo takaisin sitä. Poweria löytyy huomattavasti enemmän niin on matossa ja pystypainissa eduksi; heittäminen ja puristusvoima huomattavasti parempi/isompi kuin vuosi sitten.

Tästä sitten katsotaan miten käy, jos pääsee joskus tulevaisuudessa vielä ottelemaankin niin olisi mukavaa kun siihen tähtää, mutta treeni kuitenkin (vaikka ei ottelemaan pääsisikään) siihen tähtävää. Omaksi iloksi kun tätä tehdään, yrittää haastaa keho äärimmilleen.

Varmaan jossain vaiheessa tulee lisättyä noista hc-treeneistä kuvia/videoita, saa nähdä.

Muta mutta, tänne taas tulee varmaan nyt kirjoiteltua treenistä vähän kaikennäköistä, sen verran paljon sitä on että johonkin se sitten pitää purkaa, palautusjuomien välissä :D

Kiitos & Kumarrus.
rvaananen
tammi 31, 2008, 16.56
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

To 31.1.2008

1. Scott-hauiskääntö:
  • 2*15*21kg
    2*10*31kg
2. Hauiskääntö vapaapainoilla:
  • 4*10*13,8kg
3. Myötä/Vastaotteella hauiskääntö taljassa:
  • 3*15*30kg (molemmat vuorotellen)
4. Ojentajalaite:
  • 2*10*10kg
    2*10*15kg
5. Ojentaja taljassa (köydellä):
  • 2*15*45kg
6. Yhdenkäden ojentaja taljassa, vasta/myötäotteella:
  • 3*15*15kg (molemmat vuorotellen)
7. Dippi:
  • 2*10*80kg + 35kg lisäpaino
    2*8*80kg + 40kg lisäpaino
    2*5*80kg + 60kg lisäpaino
Lopuksi säkillä pientä "ottelua" + 8 min loppupyöräily.
rvaananen
tammi 28, 2008, 21.03
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Noniin, nyt ollut sellainen pari kuukautta taukoa kirjoittamisesta niin päätin taas alkaa laittelemaan hieman ohjelmaa ylös. Sali vaihtui tammikuun alussa, kuten ohjelmatkin.

Eli kirjoittelenpa taas tuloksia/ohjelmia hieman.


28.1.2008 (rinta/olkapäät)

1. Vaakapenkki:
  • 2*15*60kg (sotilaspenkki)
    2*10*80kg
    2*5*90kg
    2*3*100kg

    10*60kg (sotilaspenkki)
2. Pystysoutu:
  • 4*10*31kg
3. Vinopenkki (käsipainoilla):
  • 15*13,5kg
    2*15*18,5kg
    15*8,5kg
4. Pystypunnerrus (käsipainoilla):
  • 4*15*13,5kg
5. Rintaprässi:
  • 4*15*39,5kg
6. Vipunosto:
  • 4*15*4kg
7. Dippi:
  • 3*10*80kg +35kg lisäpaino
    3*7*80kg +50kg lisäpaino
8. 20min kuntopyörällä, kevyt vastus
rvaananen
marras 29, 2007, 15.39
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

29.11.2007

Kuntosali (2h)

Jalkakyykky:
  • 2*15*107,5kg
    4*10*117,5kg
Reidenojentaja:
  • 4*15*40kg
Laite jossa istutaan jalat kiinni ja avataan mahd. leveäksi:
  • 4*10*40kg
Torstaina 22.11.2007 oli tämä sama kyseinen laite, eikä päinvastoin.

Alatalja veto (pyramidisarja):
  • 10*60kg
    8*65kg
    6*70kg
    4*75kg
    2*80kg
5*20*vatsalihasliike korotetulla kulmalla.
2*10*vatsalihasliike, polvien nosto rintaa kohti.
2*20*selkälihakset

Lyöntipainoilla (2*seuraavanlainen sarja):
  • 15*6kg*lyönti vastaotteella eteen (viimeisessä mahdollisimman kauan pito suorassa)
    15*4kg*Rystylyönnit pään korkeuteen (molemmilla käsillä)
    15*6kg*lyönti myötäotteella eteen (viimeisessä mahdollisimman kauan pito suorassa)
rvaananen
marras 28, 2007, 21.02
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Ke 28.11.2007

Juoksulenkillä käytiin, matkaa tuli n. 10km ja maasto oli niin maantietä, metsänsopukoita,rautatiesiltaa ja peltoa.

Mukava reissu oli ja vauhti oli kiitettävän kova.
Naama vain tuossa hommassa meinasi välillä jäätyä, mutta se kuuluu asiaan.
rvaananen
marras 27, 2007, 23.40
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Ti 27.11.2007

Hapkido (1,5h)

Alkulämmittelyiksi juoksua, kaatumisia, kärrynpyöriä jne.
Liikkumisharjoittelua

Tänään oli pääasiassa, heille jotka halusivat, Kombatania. Niin mahtavaa taas noita tekniikoita tehdä ja tällä kertaa kun treenit painottui juuri tähän.

1. Sinawalit
  • 1. Single Sinawali
    2. Reverse single sinawali
    3. Advance single sinawali
    4. Reverse advance single sinawali
    5. X – sinawali
2. Opettelimme ensimmäisen liikesarjan, näytti aluksi mahdottomalta mutta loistava fiilis kun oppisi (tätä nyt tässä kotona sitten vääntänyt vielä illan päätteeksi)

3. Aseettomana torjuntoja ja haltuunottoja (todella loistavia lukkoja taas)

4. Aseellisena torjuntoja ja lukkoja
rvaananen
marras 27, 2007, 23.32
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Ma 26.11.2007

Kuntosali (2h)

Vaakapenkki:
  • 15*50kg
    10*60kg
    2*10*70kg
    4*10*65kg (viimeisessä meni enää 8 )
    ~10*50kg
Päänyliveto:
  • 4*15*20kg
Vipunosto maaten:
  • 4*10*14kg
Vinopenkki:
  • 2*15*40kg
    2*10*50kg
Ristitalja:
  • 4*10*35kg
Rannerullaus:
  • 70*20kg
    40*20kg
Vatsalihaksia 5*20 (välissä n. 20s tauot) ja 2*10 dippiä.
rvaananen
marras 26, 2007, 12.49
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Su 25.11.2007

Kuntosali

Scott-penkki:
  • 15*26kg
    10*31kg
    4*6*41kg
    10*31kg
    30*26kg
3. Nojaten seinää vasten (seisoan), hauiskääntö sivuttain vapailla painoilla:
  • 2*15*16kg
    4*10*18kg
4. Ylätalja vastaotteella (pyramidisarja):
  • 10*65kg
    8*70kg
    6*75kg
    4*80kg
    2*85kg
5. Alatalja myötäotteella hauiskääntö:
  • 2*15*35kg
    2*10*50kg
Vatsalihaksia vähän joka välissä 20 toiston sarjoissa.
rvaananen
marras 26, 2007, 12.40
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

To 22.11.2007

Synttäripäivä mutta treenit on silti.

Kuntosali (2h)

Jalkakyykky:
  • 4*15*97,5kg
    4*10*117,5kg
Reidenojentaja (jos tämä nyt mahtoi sen liikkeen nimi olla - tarkistan myöh.):
  • Molemmilla jaloilla, vuorotellen 4*15*40kg
Sisäreidet (laite jossa istutaan puolispagaatissa ja laitetaan jalkoja kiinni):
  • 4*10*40kg
Hapkido
  • Tanjun-hengitystekniikka
    Pystyottelu-lyöntejä muodossa
    Mattopainitekniikoita, lukkoja/lopetuksia
    Lopuksi mattopainia pareja vaihdellen
rvaananen
marras 26, 2007, 12.31
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Interfectum
Vastaukset: 57
Luettu: 6212

Ke 23.11.2007

1h juoksulenkki erilaisissa maastoissa ja 45min kotona erilaisia venyttelyitä, liikesarjoja, 10 peruspotkua ja hengitystekniikkaharjoittelua.