Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 3 tulosta

airakti
elo 30, 2019, 22.27
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47510

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Lasse: Olen yksi syyllisistä kun sanbon kumite muuttui ippon gumiteksi Wadon vyövaatimuksissa. 80-90 luvulla Finn-karaten ollessa voimissaan, niin suuressa viisaudessamme ja kun olimme niin mahdottoman hyviä, niin lopetimme tuon "turhan" kävelimisen, ja muutimme sanbon gumiten ippon gumiteksi.Nykyään ajattelisin toisin. Jodan uke 3, on yksi omista suosikeistani, Seibukanissa tehdään aika identtisesti, ilman tobikomi zukia. Ihan parasta kiertopotkun voimankäyttöä.
airakti
touko 14, 2019, 19.22
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47510

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Tässä on vähän tasokkaampia matseja, aika rapsakkaasti napsahtelee hyvin tähdättyjä kiertopotkuja päähän, aika lailla täydellisellä karatetekniikalla siten että polvi nousee ensin ylös. Ja ei noissa muissakaan potkuissa paljon korjaamista ole :-)

airakti
touko 3, 2019, 23.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47510

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Monta näkökulmaa tullut kiertopotkun tekemiseen, tekniikkaan ja vähän vähemmän sitä tukeviin harjoitteisiin. ja mun mielestä oikeastaan hyvä niin. Itse olen Inunjackin kanssa samaa mieltä kun tehdään karatea, Andyn kanssa samaa mieltä kick/thaiboxing potkuissa, Taekwondo tyypit tekee upeita kiertareita, Aittomäen tekniikka riittää/ tai riitti, joka lajiin. Jokaiselle on paikkansa, mutta missä ja miten, sehän selviää siitä miten kukin on hommassansa pärjännyt. Itse olen aina ollut hidas ja kankea, siis just luotu kamppailuun :-) Mutta omasta mielestäni kiertopotkuni on olleet aina salin kovimpia, riippumatta salista, joitain kovimpia potkijoita olen tavannut (halmehe ja aittomäki), joskus nuoruudessani noitten jätkien kanssa paljon harjoitelleeni, menin 90-luvun alussa nuorena miehenä ovelle jököttää, painoin 73kg ja luotin että täältä kyllä tarvittaessa lähtee. En tiedä nykytouhusta, mutta silloin kaikki baarin kovimmat jätkät haastoi portsarin ulos tappelemaan, kun olin määrännyt poistumaan, siitähän mä tykkäsin, silloin ei ollut kännykameroita tai youtubea, joten otin kaikki haasteet aina ilolla vastaan. Siihen aikaan kävin ahkerasti kiukkari treeneissä ja alapotkut oli kovinta mitä tiesin, tämän lisäksi treenasin budo centterissä kick-boxinkia alapotku säännöin. Omilla kiertopotkuillani noista baari tilanteista en saanut oikein mitään mainittavaa aikaan, vaikka mielikuvitelmissani oli kuinka toinen putoaa kun potkaisen reiteen. Kukaan, monesta yrityksestä huolimatta, ei pudonnut, hiukan ehkä kiroili. Opin paljon noista tilanteista, ja tiedän että itsepuolustus/tappelu tilanteessa, mawan tehokas käyttö, on harvojen herkkua.