Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 13 tulosta

airakti
Touko 17, 2019, 13.03
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

Olet varmasti oikeassa, kaljaa kumminkin :-)
airakti
Touko 17, 2019, 10.58
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

-79 kun täytin 18, niin Tavastia oli Helsingin ainoa baari johon pääsi 18v sisään, Gay Gambrini oli toinen paikka, siellä oli Torstaisin hetero ilta :-) Mulla on ihan eri muistot noista Tavastian pokeista, mutta voi olla että noi "kaapin kokoiset poket" oli jo vaihdettu -79, koska silloin siellä oli pelokkaita tulitikun ohkaisia opiskelijoita ovella, joille piti jokaisen sanoa Huugo kun menit sisään, ja jos henki haisi vähänkin viinalle, sisään ei ollut menemistä. Pokeja oli niin paljon, että suunilleen jokaiselle asiakkaalle riitti oma poke :-) Kun erehdyit tilaaamaan sen neljännen keskioluen, niin siinä vaiheessa poket tuli ja heitti ulos kun olet ottanut liikaa, eikä ollut 1 tai 2 kertaa kun näin kävi. Toinen asiavirhe Hesarin artikkelissa oli se, että Tavastialla oli muka niin kova maine, että jopa pitkätukat saivat olla Tavastia paita päällä sen ajan Diinari hengessä rauhassa. Eivät saaneet. Jos jollakin oli korvat peittävät "pitkät" hiukset, niin se oli hämy ja huumeitten käyttäjä, oli melkein kansalaisvelvollisuus että hipit hakataan. Kyllä ennen oli paremmin :-D
airakti
Loka 8, 2018, 07.00
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

Samoilla linjoilla Karin kanssa. Pihlajiston Lähteessä kun jököttelin, siellä ei ollut vuoroakaan etten keränny vähintään puukkoja narikkaan. Ei käynyt mielessäkään soittaa poliisia. Pari ampumistapaustakin oli, toinen oli ravintolan sisällä ja toisesssa ammuttiin ravintolaan sisään, niistä olisin soittanut virkavallalle, mutta omistaja oli eri mieltä. Ei soitettu.
airakti
Loka 7, 2018, 22.56
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

Joo, meinasin. 80 ja vielä 90-luvun alussa kun juuri mitkään ravintolat ei ollut Jouluna auki, me olimme, liksat nousi yli 500mk/h, ja kyllä, töitä sai tehdä, 5h vuoron jälkeen oli fyysisesti ihan puhki.
airakti
Loka 6, 2018, 20.01
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

portsarifirmat taisi alkaa tekee tuloaan 90-luvun lopussa, ehkä jo aiemmin, en ole ihan varma, ehkä tekivät myyräntyötä jo aiemmin. Itse jököttelin koko 90-luvun eri ovilla, liksat oli se, miksi sitä hommaa tehtiin. 90-luvun lopulla yksi aloitteleva portsarifirma jonka tj oli Koskinen, ex kersanttini intistä -83, otti yhteyttä että ovat saaneet Suomen parhaan oven, 10-kerroksen hoitaakseen, ja tarvitsevat sinne jonkun kokeneen esimiehen ja tarjosivat homma mulle. Eka kysymykseni oli, että miten rahat jaetaan, olihan 10-kerros ollut monia vuosia stadin suosituimpia mestoja, joten kiinnostus heräsi. Koskinen tarjosi mulle 50mk/h ja tipit hänen taskuunsa.... 6h vuoro ja 300mk tulossa.... Meinasin kuolla nauruun että ihan oikeasti tarjoot tuollaista liksaa, kun asiakasmäärä on yli 1000 per ilta, parhaimpina 2000. Kerroin että sillä hetkellä työskentelin Tikkurilassa, ja tienistini oli noin 1500-2000mk illassa, kysyin herra kersantilta, että vaihtaisiko itse hommia, niin vakavalla naamalla sanoi että heillä valitaan joka kuukausi kuukauden työntekijä joka voi saada jopa kylpylä viikonlopun palkinnoksi. Kiitin tarjouksesta ja kerroin että liksaerotuksella voin käydä vaikka kaksi kertaa viikossa kylpylässä. Ratkaisu oli kaikinpuoin hyvä etten lähtenyt "glamouriin" vaan pysyin junttidiskossa Tikkurilassa, se oli ollut pystyssä jo 20v ja on edelleen, siis noin 40v, 10-kerroksessa on tuuli käynyt ja ei taida olla edes portsareita nykyään. Kyllä mua ihan oikeasti ihmetyttää että jotkut tekee tuota hommaa 10e/h. Itse olin 2v työttömänä, ja olisin mielummin kuollut nälkään, kuin tehnyt noita hommia tolla liksalla, paljon mielummin olisin mennyt vaikka vartijaksi.
airakti
Loka 3, 2018, 07.07
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

On kokemusta, Tikkurilan Cicciolinassa tuli joskus jökötettyä. Samanlailla siellä otetaan rahat pois ja rotsit narikkaan kuin yökerhoissa. Erona lähinnä se että joskus joutuu poistaa tumputtajia ja veloittaa mällien pesuista, samalla taksalla mentiin kuin yrjön siivoomisesta. Älyttömän mukavaa puuhaa, onneksi ei tartte enää katsella sitä touhua...
airakti
Tammi 27, 2013, 20.52
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

Sattui olemaan veljeni toi portsari joka sai nyrkistä takaraivoon, syytteitä tuskin tulee portsareille, kaikki on valvontanauhalla.
airakti
Tammi 9, 2013, 11.43
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

Lisää Off-topiccia. Tutustuin Kakeen aika hauskalla tavalla, joskus 80-90 luvulla kun Kake alkoi vetää Jutsua Budocentterissä, en ollut koskaan tavannut häntä vielä ja oltiin menossa risteilylle pitämään vetäjien kokousta ja hytit oli arvottu. Mulla oli arpa onni osunut samaan hyttiin Kaken ja hänen tyttöystävänsa kanssa (kumpaakaan en siis ollut koskaan tavannut). Pääsin laivaan ja iski hirveä tårta på tårta joten ryntäsin hyttiin tarpeilleni ja vessassa venähti sen verran että Kake seuralaisensa kanssa pamahti hyttiin ja niillä oli aivan hirvee "perheneuvottelu" käynnissä, eivät huomanneet että meikäläinen istuu vessassa ja en kehdannut sieltä alkaa huutelee että huhuu, minä täällä :-) vaan toivoin että lähtisivät hytistä, no, eihän ne mihkään lähtenyt, joten oli pakko tulla vessasta ulos. Oli Kaken ja neidin ilmeet näkemisen arvoiset :-D Kake sanoi että voi V1ttu, mistä sä siihen pölähdit, voisitsä vaihtaa hyttiä Östemanin Jarmon kanssa, se on tottunut meidän matseihin. Enhän mä mihinkään lähtenyt, kerroin että olen aviossa ja toi on NIIN tuttua että eiköhän korkata... Siinä se yö meni sotajuttuja muistellessa ja ei ehditty yhteenkään vetäjien paltsuun ennenkuin seuraavana iltapäivänä :-)
airakti
Touko 21, 2011, 00.34
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

Hyvin hoiti portsari asiansa, turhaa tossa olisi ollut leikkiä ritaria, palkintoa ei olis tullut.
airakti
Helmi 5, 2011, 00.00
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

keskilinja » loka 7, 2008, 20.34

Katoin kyllä haulla, mutta en aivan tätä vastaavaa aihetta löytänyt, vaikka asiaa sivutaankin monessa eri ketjussa. Modet saa kyllä siirtää jos haluaa.

Eli keskitytään nyt vain ja ainoastaan anniskelupaikkojen järjestyksenvalvojiin, joihin tuo nimitys portsari taitaa viitata. Minkälainen on hyvä portsari? Minkälainen taas huono? Kokemuksia portsareista/portsarina olemisesta(niin mukavia kuin vähemmän mukavia)? Mitä hyviä neuvoja/faktoja heille, jotka työt mielisi aloittaa, tai vasta alottaneille(wink wink)?


Mun mielestä hyvä portsari on rahan-ahne sika. Huono on se, joka päästää sisään ei toivottuja asiakkaita, vaikka näkis kilsan päähän että noita ei pidä päästää sisälle. Portsari on ovella turvatakseen asiakkaitten hyvinvoinnin, mutta.... se pitää tehdä asiakkaille selväksi että se maksaa tippeinä, voi olla vaikeeta nykyään, onneksi en ole enää ovella teidän palkoilla....
airakti
Joulu 13, 2008, 18.14
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

BTW, kuulun itse tähän tårta på tårta joka on menettänyt korttinsa, nykyään voin vain viisastella potkun palstoilla. Hoitakaa hommanne paremmin kuin minä, oikeasti.
airakti
Joulu 13, 2008, 17.32
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

No enpä voi itsekkään sanoa tuntevani kyseistä herraa yhden työvuoro kokemuksen perusteella, mutta itse koin sen silloin ja olen vieläkin sitä mieltä että taisi tulla kakka housuun, on eri asia nostaa tyhmää rautaa vaikka sitä olisikin yli 200kg, kuin laittaa oma pieni nuppi maalitauluksi jengitappeluun jossa on yli 30 osallistujaa.
Tästä voisin siirtyä aasin sillalla seuraavaan juttuun kun olen tuota eilistä jurria korjaillut hyvällä menestyksellä..:-)
Jököttelin ravintola Pingviinissä 12 vuotta oven raossa ja siellä sain nähdä kaiken puukosta 44:seen, mutta yksi asia jäi mieleeni ylitse muiden: Olin ala ovella vuorossa ja sisään käveli kymmenkunta erittäin hyvin pukeutunutta ukkoa, mukanaan asiaan kuuluvat misut, panin merkille että jätkät on sen näköstä jengiä että on otettu muutakin kuin kaurapuuroa ja kaikki oli hyvässä kondiksessa, no, pääsin siitä sitten vuorollani sisälle hommiin ja ei tarvinnut kauan nostella nuttua naulaan ennenkuin pääsin niihin hommiin mihin olin tullut, hälytyskello soi, ja juoksin tavan mukaan ympäri kuppilaa etsien syytä miksi, aika oli tupakkalain alku aikaa ja menin sitten peränurkkaan jossa oli plaadaminen kielletty, siellähän nämä edellä mainitut herrat istui paikallisten kingien seassa, asetelma oli jo sinällään aika paha, mutta...kaikki istui kun kirkossa kun kysyi että mitä v1ttua, miks mut on hälytetty tänne, kukaan ei virkannut mitään paitsi yksi hemmo piteli kaulaansa tuskasen näköisenä, otin käden pois kaulalta ja, jees..se oli vedetty oikein urakalla auki, tässä kohtaa kaikki paikalliset hemmot alko osottelee että toi se oli ja varo sillä on veitsi, vein haavoittuneen narikkaan ja kollegat soitti ambulanssin (nykyään jätkällä on siisti ventti kaulasssa) tässä vaiheessa pukuhemmot alkoi valua ulos ja ei me mitään tehty...tiesin vasikonnista kuka oli kaulan vetänyt auki ja puristelin jätkää, mutta niitä oli paljon enemmän kuin meitä ja jotenkin ajauduin niitten kanssa ulos ja mulla oli virtaa niin paljon että omasta mielestäni olisin hakannut kaikki koko Tikkurilassa, kollegani Pete(paras oviukko mitä olen tavannut) kiskas mut takas sisään ja totesi ammattimaisesti että ei ole ton arvosta, no siinä kun Pete veti mut sisään, otin tietty mukaan puukottajan :-) soiteltiin sitten vallesmannia paikalla ja nehän tuli heti 50 minuutin odottelun jälkeen, sieltä tuli yksi kuikelo ja akka,molemmat yhtä peloissaan, piipersivät pienellä äänellään ja yrittivät tehdä niin vähän kuin mahdollista, tämä mun "panttivanki" istui mun alla ja uhkasi mua ja mun perhettä jos hän joutuu buduääriin, kysyin "mies" konstalta että kai sä kuulet mitä tää herrasmies juttelee, vedänkö minä sitä vai sinä? Ei kuullut edes mun kysymystä( terveisiä Vantaan poliisille jos luette tätä, teistä ei koskaan ollut apua kun sitä tarvittiin, muuten olitte tärkeilemässä kun joku oli nukahtanut pöytään), no, homma saatiin ohi ja tilanne rauhoitettua, jököttelin taas vuorollani ala-ovella kun edellisestä episodista kuski tuli asiallisesti juttelemaan, kysyin että mitä v1ttua sä vielä täällä teet, niin sanoi että heiltä jäi jotain tänne, olin yhtä kysymysmerkkiä, jätkät oli pudottanut kaikki veitset ja huumeet mun selän takana olevaan pimentoon, FIDDU, tätä en ollut huomannut ollenkaan ja tästä soimaan itseäni vielä tänäänkin, ryssin, no, tämä herrasmies(oikeasti käyttäytyi hyvin) tarjosi mulle 100 markkaa jos saisi viedä omaisuutensa pois, myin itseni (heitukka) 500:lla markalla ja lyötiin kättäpäälle että Urpo puukottaja saa sakinhivutusta, moitin että ovat tyhmää porukkaa kun on näin paljon "tavaraa" päällä ja turhan takia soitetaan poliisit. Asia sovitiin. to be continue...taas jonain päivänä kun ota bissee.....
airakti
Joulu 13, 2008, 00.58
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203042

Portsarit

Haa portsari juttuja, en näistä ole innostunut moneen vuoteen mutta tänään olen ottanut "pari" bisukkaa ja nostalgia kaikertaa mieltä, niin laitan yhden tarinan ja "tämä on tosi" :-)
Oltiin joskus 90-luvun puolivälissä Skipi vainaan kanssa pintaravintola Pihlajiston Lähteessä ovella hommissa ja veljeni soitti että Jakomäen Iltrenossa olisi parempi ovi tyrkyllä, edelliset ovimiehet oli lähtenyt niin rivakasti että farkkurotsit oli jäänyt narikkaan. Kävin katsastamassa paikan ja kysyin Skipiltä että eiköhän jätetä tämä suokuoppa ja lähdetä Jakikseen hommiin, ei onnistunut Skipiltä koska suuri ja mahtava ravintola moguli Kumar(kuollut nykyään) oli antanut Skipille kenkää muutama kuukausi sitten kun oli uskaltautunut istumaan työaikana?? No, minä jätin pihlajiston juopot ja menin Jakikseen hommiin, pihlajiston jälkeen puitteet oli kuin olisi mennyt Las Vegasiin, oli punaista tapettia seinällä ja ruoan tuoksua (pihliksessä ei haissut kuin p'ska)(pihlis ajoistakin olisi raamutun verran tarinoitavaa) No, siihen aikaan(kin?) oli puute ovimiehistä ja kuten aina, oli myös tyrkyllä "ovimiehiä" helpon oven perässä, ei saatu sitten mistään tekijöitä ja meikis jökötti vuorokaudet ympäriinsä, viimein tuli hyvä uutinen, vanha kettu nimeltään "Snadi" olisi kiinnostunut tästä meidän läävästä, ihmettelin miksi heebo joka on tehnyt kaikkia stadin "parhaita" ovia, olisi tulossa Jakomäkeen, no, motivaationsa kullakin, ei kuulu mulle. Snadi (146 kg rasvaprosentti 7:n hujakoilla) tuli hommiin, sinä iltana meillä oli esiintymässä Kari Tapio. Alkuilta meni hienosti, jengi tuli sisään ja ihasteli Snadin käsivartta (metsuriflanellipaita jonka hihat oli kääritty ylös :-) joka oli samoissa mitoissa kun meikäläisen silloinen reisi(minä 73kg), no sitten, Jakomäki näytti osaamisensa(taas hymyilyttää muistellessa) alkoi hirveä joukkotappelu, kaikki jotka olivat lavan läheisyydessä hakkas toisiaan, meikäläinen ryntäs sekaan ja voi olla että jokunen ylilyönti sattui, tulkoon viisaammat kertomaan miten homma olisi hoidettu paremmin ja vähemmin vammoin, tein parhaani, useaa sattui, kovasti. Mutta...sittenkun jossain välissä ehdin vetää kerran henkeä ja katsoin narikkaan päin, niin Herramies Snadi, laittoi siellä takkeja Daamien päälle, illan päätteeksi kävin kysymässä, että ei sitten tullut mieleen tulla tuonne auttaa, niin vastaus oli että: Jonkun tarttee nää rotsitkin antaa (tästä selityksestä annan pelkurille 10 pistettä) Kari Tapio taas oli pelimies,show ei poikeenut kertaakaan, jälkeenpäin tuli sanomaan ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa että akatkin myllyttää miesten lailla. Snadille sanoin että jos tarvitsen narikkatyttöä, niin se on paljon paremman näköinen kuin sinä, hyvästi (Snadi, jos luet tämän, niin sorry, näin minä tämän muistan) Tarinan opetus: Kamppailu-urheilijat on parhaita ovi-ukkoja. (ens kerralla kun otan bissee, voi olla että tähän tulee jatko-osa :)