Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

Lasse Candé
tammi 22, 2024, 21.22
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 124
Luettu: 33208

Wanhan liiton poket

Teksti Kaleniuksesta oli kyllä aivan loistava.

Hyvä yhdistelmä faktaa, tulkintoja ja elämänmakua. Ja tämä siis selvästi asioita pitkästi ja monipuolisesti ajatelleen toimesta.



En tiedä tarkalleen, kun Kouvola oli kuitenkin melkein puoli sataa kilsaa oman vaikutuspiirin pohjoispuolella, mutta etäältä katsellen ja anekdootteja kuunnellen sekä anekdootteja vähän nähneenä, voin kuvitella, että siellä on aikoinaan ollut paljon haasteita pokelle.

Näillä anekdooteilla ei ole mitään objektiivista arvoa, mutta en osannut olla lukematta juttua niihinkin peilaillen.
Lasse Candé
tammi 20, 2024, 16.44
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 124
Luettu: 33208

Wanhan liiton poket

Tapsaattori heitti väliin, enkä ole vielä ehtinyt katsoa, mutta aiempaan…

Seilailen tässä aikalailla aiheen rajamailla.

Tämä on ollut yksi antoisimmista keskusteluista pitkiin aikoihin. Vaikka olen tässä nyt Karin kanssa ehkä vähän inputtispektrin eri laidalla, juuri tämä tekee tästä antoisaa.

Tuohon ”kassatyttö”-ilmiöön pitää palata vielä. Kun olin keskiväliteini ihmisen tyhmimmässä iässä, kaverini antoi minulle negatiivista palautetta siitä, etten kiittänyt kun poistuin kahvilasta. Jo silloin olin tavallaan hankalan argumentatiivinen ihminen. Kaverini näki tämän läpi hienosti. Kun puolustukseni oli, että ”minähän maksan jo siitä kahvista, joten ei tarvitse kiittää” (mitä helvettiä???) niin kaverini argumentoi parhaalla tavalla, millä argumentoidaan autistiselle idiootille: ”Sä oot just tollanen, että ei mun tarvi kiittää, jos mä muutenkin maksan.” Ei sanonut mitään muuta. Kolahti ja hemmetin kovaa. Olin törppö ja oli aika tunnustaa tämä itselleni.

Sitä välillä muutenkin muistelee teinien kolahtavia kaneetteja, kun ikä on suurimman tyhmyyden lisäksi yksi järjenjuoksun vilkkaimmista ajanjaksoista. Mikä on toinen stoori.

Tämä jätti silti lähtemättömän vaikutuksen. Niin iso osa meidän kanssakäymisestä on kanssakäymistä ammattilaisen kanssa, joko yksipuolisesti (esim asiakas-työntekijä tai minun tapauksessani oppilas-opettaja tai vanhempi-opettaja) tai molemminpuolisesti, missä kaksi ammattilaista tekevät yhteistyötä. On jotenkin ikäänkuin ”mukavata”, kun kaikki tällaiset tilanteet toimivat kuin rasvattu. Voisi jopa spekuloida, että näiden hoitaminen kunnialla tilanteesta toiseen parantaa omaa hyvinvointia merkittävästi ja jonkin verran tietenkin myös toisen osapuolen.

Olkoonkin kunnioitus ase, se on myös ihan sitä itseään ja ihmiselle tulee hyvä mieli kun häntä kunnioitetaan. Ja ”kunnioitus” ei tässä tarkoita hanurinnuolentaa, vaan ihan normaalin ihmisarvon tunnustamista ja lähtökohtaa, että ollaan normaalin, ööö, kunnioittavia.

Ja tuossa ”kunnioitus on ase” -kohdassa ei ole mitään piikkiä. Päin vastoin, tuo usein hyvin heitetty tokaisunsa on yksi Karin vahvimmista.



Tämä keskustelu vaikutti eiliseen hahmotustapaani. Kun kävin kahdessa eri paikassa, missä oli pokeja, ei kummassakaan poket olleet mitenkään ylipursuavan asiakaspalveluhenkisiä. Ja oli helppoa huomata yli puolista heistä, että olivat alansa ammattilaisia ja tiesivät miten homma toimii.

Heitettiin normaalit morot ja kiitokset, mutta tämän keskustelun siivittämänä näin ehkä paremmin muita sävyjä. Varsinkin kun menin toiseen mestaan ihan issekseni paljon mestan kohderyhmää vanhempana, myös motiivejani tähän mittailtiin sinänsä ihan järkevästi ja ammattitaitoisen näennäisnäkymättömästi. En olisi hokannut tätä, ilman tätä keskustelua. Mutta se on selvää, että turvallisuutta ja kassavirtaahan he takaavat ja sitten mukavuudet ovat juuri sitä pientä rasvaa koneistoon, että kaikilla on vähän mukavampi olla. Jo ajat sitten edesmennyt faijani sanoi, ettei kohteliaisuus maksa mitään (ja saippua on halpaa).



Täytyy siis omalta osaltani kiittää jo tähän mennessä käydystä hyvästä keskustelusta. Jotenkin tästä sekamelskasta saa aika paljonkin irti, elikkäs laatukeskustelua.
Lasse Candé
tammi 19, 2024, 07.23
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 124
Luettu: 33208

Wanhan liiton poket

Pääsääntöisesti aiemmin viittaamani maksukykyisessä iässä olevat eivät ole yhtä idiootteja kuin sitä nuoremmat. Aivotkin kehittyvät vielä täysikäisyyden jälkeen muutaman vuoden.

Varmaan tietty riippuu mistä tässä kohtaa ylipäätään puhutaan, mutta baareissa, joissa käy vähän vanhempaa väkeä kuin juuri täysikäistyneet, ainakin minä viihdyn yleensä paremmin kuin juuri 18 vuotta täyttäneiden joukossa.

Mutta missaan varmaan tässä kohtaa jotenkin tarkoitetun pointin. Ja en tietenkään jaa yleisesti negatiivista ajatustapaa ihmisistä ravitsemusliikkeissä. Jos jakaisin, en tietenkään kävisi edes niissä. Kun kuitenkin on pääsääntöisesti mukavaa, niin tulee sitten käytyä.
Lasse Candé
tammi 19, 2024, 00.40
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 124
Luettu: 33208

Wanhan liiton poket

Juuri näin.

Ei silti ole mitään syytä olla perkaamatta näitä eroja auki.

Aktiivisempana Helsingin dokaamisaikana tuli nähtyä monenlaisia baareja ja niissä oli kaikissa erilainen pokekulttuuri, mikä (tietenkin) myös vaihteli sen mukaan, oliko arki vai viikonloppu.

Ei ole mitään järkevää syytä olla nostamatta esiin näitä eroja.

Omalta kohdaltani kävi niin, että usein käytiin nuorempien suosimissa paikoissa about 2009 plusmiinus pari vuotta.

Silloin saattoi olla alkoholi vain vähän kalliimpaa kuin kaupoissa. Absurdeja aikoja. Tuli luottosuhteita portsareihin ja muuhun henkilökuntaan. Vastaanotto oli aina asiallista (poislukien teinihelvetit, missä poket olivat kusipäitä).

Nämä asiat vaikuttivat paikanvalintoihin kyllä.

Kun taas ne ajat jäivät taakse heti paria vuotta myöhemmin, eikä missään ollut enää halpaa, asiakaspalveluhenkisyys vain korostui.

Ei sitä oikein jaksa aikuisena katsella jotain oman elämänsä wittumaista pokea. Voi esimerkiksi mennä sinne, missä näitä ei ole. Ja näin sitä tulikin tehtyä, oli tämä sitten optimaalista kassavirralle tai ei. Luulisin, että oli.
Lasse Candé
tammi 17, 2024, 20.51
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 124
Luettu: 33208

Wanhan liiton poket

Sanottuani aiemmin tässä ketjussa sanomani, taikaviitan ja Karin yhtenevät kertomukset siitä, millä tippiä saadaan, on kieltämättä mielenkiintoinen pointti.


Ja varmaan jotain, mistä me asiakkaat voimme oppia. Tippiä siis siitä, mitä arvostaa, eikä siitä, mitä ei niinkään arvosta. :jepa:
Lasse Candé
tammi 17, 2024, 07.40
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 124
Luettu: 33208

Wanhan liiton poket

Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 15, 2024, 04.44 Tää näistäviesteistä kaikuva asenne ois kai se, että portsarit on tonteilla sanomassa päivää ja hyrisemässä asiakkaille hyvää mieltä.
No juu, onhan se kiva että potemkin pelittää, oikeesti poket varmistaa sen että mainitut tiskijukat kykee hakata koneeseen rahaa, kitkatta.
Se ken kitkailee kyseisen tapahtumaketjun kanssa ei ole asiakas vaan haittatekijä. Exterminate. Exterminate.

Mikä on potemkin kenellekin…

Erityisesti pienemmissä paikoissa, joissa käy jo maksukykyisen ikäistä väkeä, asiakaskokemus vaikuttaa siihen, missä määrin paikkaan mennään ja myös siihen, missä määrin siellä kulutetaan rahaa.

Koska tässä oli ainakin minun käsittääkseni kyse siitä, tuottaako poken hyvä asiakaspalvelu vai huono asiakaspalvelu paremman kassavirran, niin täytyy nyt vielä varmistaa, ettethän tarkoita, että portsarin huono asiakaspalvelu tuottaa suuremman kassavirran? Tämä melko absurdi kysymys perustuu siihen, että siltä se tämän keskustelun kontekstissa oikeasti näyttää.
Lasse Candé
tammi 14, 2024, 21.01
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 124
Luettu: 33208

Wanhan liiton poket

Olen vähän eri linjoilla, mutta minä olen myös se, joka muistaa edellisen kassatyöntekijän. Pidän näistä vuorovaikutustilanteista. Ja kapakassa portsarin morjestelu on osa sitä kapakkakokemusta. Mukavaa touhua. Paitsi jos poke ei ole asiakaspalveluhenkinen, jolloin se on vähemmän mukavaa. Ja tämä asia vaikuttaa suuresti kokonaiskokemukseen.
Lasse Candé
touko 19, 2019, 18.35
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Wanhan liiton poket
Vastaukset: 124
Luettu: 33208

Wanhan liiton poket

Mika maalaa kyllä hieman yleistävällä isolla pensselillä kuvaa niin nykyajasta kuin menneisyydestä.

On tuossa totuuttakin sikäli mukana, että palvelualttius on lisääntynyt. Mutta kusipääpoket eivät vielä ole kadonneet sen enempää kuin että ennen mukamas ei osattu palvella. Omat havainnointini ovat alkaneet 90-luvulla ja aktiivisemmin vuosituhanteen vaihteessa kun tuli täysikäisyys. Se siis tuli tarkalleen samana hetkenä kun vuosituhat vaihtui, kun olen syntynyt 1.1.1982.

Havainnointiin vaikuttaa että tuli pyörittyä lapsena faijani mukana välillä kapakoissa ja sitten täysi-ikäisyyden alussa jengi kyllä käy eri mestoissa kuin keski-ikäisenä hyvää jubailupaikkaa etsivänä. Tässä mittauksessa kannattaa siis huomata kuinka pelkkä joki ei ole muuttunut vaan myös mies. Ajoittaiset poikkeamiset teinihelvettiin saattavat konkretisoida että niin paljon ei ole kuitenkaan muuttunut.