Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Lasse Candé
elo 18, 2015, 15.26
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Minulle laji Joensuu-Liperi -akselilta
Vastaukset: 21
Luettu: 5783

Minulle laji Joensuu-Liperi -akselilta

Wadossa ei ole virallista bunkaita. Joissain liikkeissä sovellukset ovat niin ilmeisiä että näitä voi tietenkin pitää jonkin näköisenä bunkaina. Enemmän meillä on kuitenkin keskiössä se, miten liikkeet tulee suorittaa. Se mihin tai minkä ominaisuuksien harjoitteluun suoritustavat soveltuvat hyvin on sitten eräänlainen kommenttiraita. Niin, Wadossahan siis katoja on säädetty hieman ja tästä johtuen tietenkin osa alkuperäisestä bunkaista menetetään.

Paritekniikat kuitenkin pyörittelevät selvästi samoja asioita kuin katat. Lisäksi on olemassa ainakin yksi Wadon bunkaivideo ihan hyvältä Wadokalta.

Wadossa on se hyvä puoli että oppi ei lopu ihan äkkiä kesken ja organisaatiotkaan tuskin pettävät, esim yksittäisistä menehtymisistä. Varsinkaan Wadokai, joka on Joensuun seuran organisaatio ja reilusti suurin. Joensuun pääopettaja sai muuten ihan äsken viidennen danin Japanin reissulla.

Mitä pareihin tulee, kyllä noilla spekseillä pääset tekemiseen ihan kunnolla kiinni. Joensuun seuralla on monipuolinen harrastajapohja. Ja juu, viittasin nimenomaan siihen että löytyy taidollisesti päteviä pareja.
Lasse Candé
elo 17, 2015, 14.10
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Minulle laji Joensuu-Liperi -akselilta
Vastaukset: 21
Luettu: 5783

Minulle laji Joensuu-Liperi -akselilta

Karatepohjat auttavat Wadossa tietenkin paljon. Toisaalta, kannattaa yrittää mahdollisimman nopeasti muuttaa suorituksia. Paritekniikat ovat aluksi varmasti helppo omaksua Yuishinkai-pohjalta, vaikka ovatkin uusia.

Joensuussa on kataopetus ihan Suomen parhaimmistoa tyylissämme. Mitä sovelluksiin tulee, on Wadossa kuitenkin kehonkäytön opetus sitä keskeisemmällä sijalla ja Joensuun opetus heijastelee tätä.

Joensuusta löytyy muutenkin laajaa Wado-osaamista. Esim idoreista ja tantodoreista (polvelta tehtävät ja veitsipuolustukset) löytyy osaamista.

Joensuun pääopettaja käy paljon reissussa. Esim paraikaa hän on Japanissa kisaamassa, kokemassa ja oppimassa. Ihan äkkiä ei lopu oppi kesken kyseisessä seurassa. Mainittakoon myös että seuralla on kokonaisuudessaan hyvä leirikulttuuri. Leirireissunsa on niin hyvin organisoituja että porukka kiertelee varsin kivasti ympäri Suomea ja myös ulkomailla. Tästä tietenkin seuraa että sieltä löytyy myös paljon hyviä pareja.
Lasse Candé
elo 17, 2015, 11.28
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Minulle laji Joensuu-Liperi -akselilta
Vastaukset: 21
Luettu: 5783

Minulle laji Joensuu-Liperi -akselilta

Täytyy sen verran korjata että Wadoseura ei ole kilpapainotteinen. Oikeastaan alkuunkaan.