Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 28 tulosta

Lasse Candé
marras 18, 2019, 17.54
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

En oikein hahmota miksi jotkut keskustelijat kokevat mielekkääksi johonkin tarkoitusperään määritellä käsitteet omista lähtökohdista ja peräänkuuluttaa Jusukinilta jonkin muun tekemistä kuin mikä vastaa hänen tavoitteitaan. Oleellisesti ei eroa siitä että sanoisi "pelaisit mieluummin jääkiekkoa!"

Testaaminen on tosiaankin erittäin moninainen käsite. Ei ole ollenkaan mahdottomuus laatia sellaista testiasetelmaa, jossa:

"Testaamisen suhteen mun tavoite on ollut löytää kamppailun asiantuntijoita, kenelle esitellä Kombaa käytännössä ja arvella minkälaista liikekieli on ja miten taito vois näkyä muissa lajeissa."

Salibandya se ei tokikaan ole, eikä edes jääkiekkoa. Eikä varmaan se, mitä joku muu haluaisi testata tai jostain syystä Jusukinin testaavan.Laajemmin Jusukinin vastaus (koko viesti) on sinänsä oikein hyvä ja osuu auki olevien kysymysten ytimeen. Kuvittelen ymmärtäväni testaamisen tarkoituksen ja sen suhteen Kombaan. Mutta pari kysymystä silti:

1. Onko jotakuinkin niin, että siinä testatessa ei varsinaisesti Kombata vaan sparrataan?
2. Ja että tämä sparri antaa ideoita Komban mahdollisuuksista.
3. Jolloin: Sparri on testi jolla hankitaan tietoa Komban kehittämiseen?

Pahoittelen jos toistan, mutta noin tulkitsen itse tekstin.Sen sijaan en itse ihan ymmärrä tuota "no-force" -periaatetta. Konsepti muistuttaa silti lausutun muodon pohjalta joitakin ideaaleja kamppailulajeissa:
Jotkut mestarit osaavat tehdä sellaista tekniikkaa ja omaavat sellaisen kehonhallinnan, että kontakti tuntuu tietyissä tekniikoissa huonomman osaajan tekniikkaa pehmeämmältä, mutta saa aikaiseksi enemmän. Joissain lajeissa oman mutuni mukaan tällainen alkuasetelma on aikojen saatossa muokkautunut mantrojen välityksellä treenikulttuuriksi, jossa pehmeys tulee siitä, että ns tanssitaan mukana. Molemman kaltaisissa lajeissa saatetaan viitata johonkin rentouden, voiman käyttämättömyyden tms konseptiin, joka on lajissa keskeinen.

Kombassa muistaakseni periaate tuli miittitreeneissä enemmänkin siitä, että "pelin" säännöt laaditaan sellaisiksi, että kontakti pysyy kevyenä.

Mutta näissä "voiman käyttämättömyys" -jutuissa on aina käsitteellistä haastetta, kun ensinnäkään harva osaa fysiikan peruskäsitteitä ja toisekseen kamppailutekniikan ja -tekemisen analysoiminen niillä ei ole ihan helppoa. Tuossa esim nojatessa nimenomaan käytetään voimaa. (Staattisessa tilanteessa ei tokikaan tehdä työtä.) Ja se mitä kutsut paineeksi, on voimaa, kuten paine tällaisissa yhteyksissä aina on, paikallisena mittana.

Varoitan siitä, että käsitteellinen solmu saattaa oikeastikin aiheuttaa ristiriitoja ja umpikujia kehitykselle. Toisaalta taas, jos periaate näkyy riittävän monessa esimerkissä Komban treenikulttuurissa, sillä on jokin (hyvin tai huonosti) ymmärretty merkitys. Ja tämä tietenkin kamppailulajiperiaatteiden luonne on yleensäkin, eli siinä mielessä ei tarvitse säikähtää että jollakulla fysiikan opettajalla on sanottavaa terminologiasta.
Lasse Candé
marras 15, 2019, 23.08
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Tulkitsimme siis tilanteen eri tavoin. Minä lähdin siitä liikkeelle, että Jusukinin haku tapahtuu tällä tavalla kuin se on täällä näkynyt.

Minulla on myös ollut vähän sellainen oletus, että se kenen kanssa Jusukin testailee on syystä tai toisesta kiinnostunut, minkälaisesta jutusta Kombassa on kyse.

Tuo on tietty oletus joka voi myös olla väärä, mutta kyllä minä sen niin näen, että molemmat osapuolet menevät toisiaan vastaan sinne ajatusten vaihdon vyöhykkeelle. Tai edes jollakin tapaa järkevän tekniikan vaihdon. Tästä syystä minäkin ehdotan sparria enkä ottelua. Sparrissa kun on tuo oppimisasetelma muutenkin.

Enemmän aiheesta, minua hieman kiinnostaa, jos sopivan kovakontaktinen sparri tulee, niin millä tapaa siinä Kombataan, kun kontakti on kovaa? Onko se Kombaaminen silloin käytännössä taloudellisen liikkeen hakua? Ja siis viittaan siihen että voimaa ei vissiinkään pitänyt käyttää. (?) Vastauksen voi vaikka erotella painin ja lyöminkien tapauksiin, jos näissä näkee eroa.

Oikeastaan, voiko Kombatessa ylipäätään lyödä?
Lasse Candé
marras 10, 2019, 10.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Kyselin tuota jo aiemmin Väyrysen viestien pohjalta, mutta miksi ihmeessä joku sellainen joka lähtisi tällaisessa jeesaamaan haluaisi varta vasten satuttaa?

(Ja siis varmaan puhutaan niin vaarallisesta ja yllättävästä satuttamisesta, että tämän käsittelyssä on edes pointtia?)
Lasse Candé
marras 9, 2019, 13.58
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Kun lähdin googlailemaan tuon "tietoisuustiede"-juonteen pohjalta, löysinkin lehtijutun, joka ehkä kiinteämmin liittyy Kombaan. Tieteellisestä puolesta en sen sijaan löytänyt mitään mainintoja Jussi Kontiosta, mutta tämä voi kertoa myös omasta googlejutsustani.

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli ... omin-kasin

Skepsis-julkaisun saatoin löytää ja se näyttää siinä tapauksessa tältä:

Jussi Kontio skepsiksen fb-sivulla kirjoitti:Luulen löytäneeni uuden kognitiivisen vinouman - olosuhteet ovat syy kokemukseen.

Kokemuksen subjektiivisuus johtuu ensisijaisesti menneistä kokemuksista, sekä niiden pohjalta syntyneistä merkityksistä ja vasta toissijaisesti olosuhteista joihin reagoimme. Täten on epäloogista ja harhaista pitää olosuhteita ensisijaisena syynä omaan kokemukseen ✌


Vastaanotto oli vaihtelevaa. Osin positiivista ja mukaan mahtui myös vastaavia kehoituksia kuin Mänzyltä, suunnata katse tieteeseen. Jos Jusukin viittasi tuohon "julkaisuun", niin aika paljon vähemmän siinä sanotaan kuin yllä olevassa postauksessa. En myöskään ymmärrä miten siinä sanotaan oleellisesti muuta kuin että kokemus on subjektiivinen, eikä tällaisena heijastele välttämättä suoraan olosuhteita. Jos siinä sanotaan näin, tällainen löytö ei ole mitenkään uusi.

Tuossa menee aika lujaa, kun Kombaa ehdotetaan sosiologian ja käyttäytymistieteen tutkimukseen. Sitä, että se juonne päätyy banzai-läpän mainintaan josta on kysytty Voldemorteilta, voi pitää jossain määrin luontevana jatkumona. :D

Kombasta sen sijaan enemmän juttua tuossa lehtijutussa, joka käsittelee ehkä enimmäkseen taloa ja pihaa. Kombasta siinä sanotaan lopulla:

Kontion ja Braunin ajatusmaailmaa kuvaa hyvin heimo-ajattelu. He uskovat yhteisöllisyyteen ja heidän elämäntyylinsä on holistinen.

Kontio ystävineen on kehittänyt oman taiji-tyyppisen, tanssia ja taisteluja yhdistelevän lajin, Komban. Laji keskittyy tietoiseen läsnäoloon ja henkisyyteen, jolloin jokainen voi olla ”oman elämänsä soturi”.

– Olemme luoneet oman elämäntapamme. Komba on lajina fyysinen, vuorovaikutteinen taistelulaji – mutta ilman väkivaltaa. Luomme lajissa pelillisiä simulaatioympäristöjä, jossa voimme toimia, Renegade Braun selostaa.
Lasse Candé
marras 1, 2019, 18.25
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

En ihan ymmärrä, miksi Väyrysen mainitsema Jasse tai kukaan muukaan kiukustuisi Komba-testailuissa. Se ei ihan tuossa ilmennyt. Tämä ei käsittele Jassea, mutta hän lukeutuu nimenomaan asioita avoimin silmin tarkasteleviin. Häntä laajemmin, miksi ihmeessä kukaan muukaan täyskontaktilajeja (tms mitä Jusukin hakee) osaava olisi vaarassa menettää hermot näissä sessioissa? :niinpa:

Minulla on sellainen kutina että Kombasta minkäänlaiseen hermoiluun taipuvaisilla ei ole pienintäkään kiinnostusta jeesata Jusukinia projektissaan. Mutta saatan tietty olla väärässäkin. Ihmisillä voi olla niin monenlaisia motiiveja. Puhetta sinisilmäisyydestä tai suuresta vakavuudesta en ymmärrä myöskään. Kontaktilla harjoittelua tehnyt nimenomaan ymmärtää sen vakavuuden ja täten ymmärtää mikä on missäkin vaiheessa järkevää. Vaikka en ihan ymmärräkään mitä Jusukin tarkalleen milläkin hakee, ymmärrän sen, että kun kyseessä on kontaktijutut, hän nimenomaan hakeutuu näitä osaavien kanssa kokeilemaan.

Mikalla (V.) on ihan hyvä pohdinta myymisen etiikasta. Ymmärrän myös vertaukset ja varsinkin tuo parturipointti on hyvä. Siinä tosin vähän se tehdyn tuhon tietynasteinen perumattomuus kummittelee: jos Komba ei anna mitä lupaa, haitta ei ole perumaton, vaan periaatteessa voi pyytää rahat takaisin heti kun setit on opetettu.

Joku voi tietenkin kokea, että kovan hinnan pyytäminen on ongelmallista, ihan vain sitä kautta kuinka siinä on läsnä oletus jostakin suuresta annista esim juuri ammatteihin.

Itse en näe tätä asiaa niin, vaan sen sijaan niin että vähän kaikenlaisessa on eri tasoisia koulutuksia ja on eri hintaisia koulutuksia. Asiakas saa sitten itse valita sen perusteella mitä tarvitsee, mihin on varaa ja mikä on hinta-laatusuhteelta hyvä. Ihan normaaliin tapaan siis. Jos Kombassa näkee tässä suhteessa jotakin ongelmaa, minkä ratkaisu ei piile ihan normaaleissa ostopäätöksissä ja asiakkaan omassa vastuussa, haluaisin kuulla tälle perusteluja.
Lasse Candé
loka 30, 2019, 17.26
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Andy kirjoitti:
loka 30, 2019, 00.05
1000€/treeni? Onko joku oikeasti maksanut noin paljon Komban harjoittelusta?
Minä sain etupotkijana 99% alennuksen ja kaupan päälle vielä pari muuta lajia ja saunomista.
Liity etupotkijaksi. Nyt! :D
Lasse Candé
loka 28, 2019, 12.52
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Ootas, kuka? :D

Tuosta on vaikea nähdä onko tuossa englannista lainattu "sinä"-muoto ("Et voi") ja muutenkin että kenen viestin pointista jatkat.

En ainakaan näe tuon ottavan koppia minun kirjoittamastani ja jatkavan siitä, eli ehkä tuo on Jusukinille kirjoitettu?

Toisaalta Jusukinin kuvaillessa jatkumoa joka johtaa kovempiin testimuotoihin, en ihan hahmota tuollaisen vastineen merkitystä siinäkään yhteydessä. Eli kenen kommentista siis jatkat? :D
Lasse Candé
loka 28, 2019, 08.59
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Jusukinilta tuli väliin asiaa avaava viesti, mutta tämä siis kirjoitettu injunjackille samaan aikaan.

En vain oikein usko että siihen, miksi Jusukinin proggiksessa tulisi edetä niin että Jusukin ja joku muu ottaa vaparimatsin, on mitään muuta perustetta kuin että tämä sitten tökkisi injunjackilla jotenkin vähemmän. Ja se ei oikein riittäne perusteluksi.

Tai vaparin sijaan joillakin muilla säännöillä jotka virittävät vastaavan ihmisten välisen matsin jossa voi käyttää omaa aseetonta osaamistaan lähes lajista riippumatta.

Vastaus tuohon kysymykseesi että miksi jonkun pitäisi kokeilla Komban spekseillä, niin ensinnäkin, ei tarvitse osallistua tähän mitenkään. Esim suurin osa meistä ei osallistu muuten kuin kommentoimalla ketjua. Toisekseen, jos Jusukin haluaa testata jotakin asiaa, on varmaan ihan ymmärrettävää että hän testaajana omaa mielipiteitä siitä mitä hän haluaa testata.

Oikeastaan sinun esittäessäsi tuota omilla eväillä vetämistä, sinun tulisi perustella tätä.

Sinänsä vaihtelevissa määrin tässä ketjussa on myös näkynyt ideointia setin testaamisesta joko ottelussa tai Komban ulkopuolisen formaatin sparrissa. Siihen nähden en ymmärrä miksi ehdotat tätä näiden keskustelujen ulkopuolisessa yhteydessä etkä suoraan vastineena niihin kohtiin. Sikäli taas ymmärrän tämän, että en ihan itsekään pysy näissä käänteissä kärryillä.
Lasse Candé
loka 26, 2019, 20.58
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Tässä keskustelussa on hieman haasteellista nähdä missä ylipäätään mennään. Varmaan johtuu tämän lähtökohtaisesta kahtiajakoisuudesta treenipäivyriksi ja lajiketjuksi.

Mutta täytyy kysyä, minkälaisella mittarilla päätetään mitä on Kombassa pärjääminen? Oletan ettei mitään sääntöjä ole. (?) Onko maailmassa muita ihmisiä kuin Jusukin itse, jotka tietävät milloin joku pärjää Kombassa ja milloin ei?

Ihan vain sitä yritän ratkoa, ettei vain ole kyse siitä että Jusukinhan voi sanoa pärjäävänsä Kombassa ihan vain määrittelemällä Kombassa pärjäämisen sopivasti. Elikkäs onko tämän tarkoitus jotenkin yhteisesti ymmärretty?

Mutta ennen kaikkea, mitä se Kombassa pärjääminen on?
Lasse Candé
loka 18, 2019, 10.44
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Potkumiitissä esitetyissä harjoitteissa oli jotakin pointtia, mutta en oikein enää muista niitä. Olit hyvin suunnitellut siten että porukka alkoi takomaan ja varmaan vielä riittävissä määrin tarkoitettuja asioita. Uskon että sinulla on annettavaa treeninvetokysymyksiin vähintään siinä muodossa että vetäjä poimii ideoita ja mahdollisesti muokkaa harjoitteita tai ottaa ne toisenlaiseen käyttöön.

Mutta mitään mullistavaa mikään ei ollut ja se ei ole oikein ihmekään. Mielestäni se on aina pieni ihme jos jollakulla on jotakin mullistavaa. (En keksi kamppailulajikentässä sellaisia esimerkkejä viime ajoilta, joihin suurin osa ei reagoisi sanomalla että "mutta noinhan on tehty jo ties kuinka kauan lajeissa x, y ja z".) Ja erityisesti tulee huomata että mullistavuuden puute koskee myös oleellisesti kaikkia hyviä tai erittäin hyviä lajeja. Niiden vetäjätkään eivät yleensä väitä keksineensä mitään uutta. (On muuten aika hauskaa kun kamppailijat peräänkuuluttavat uusilta lajeilta jotain uutta. Luulisi juuri heidän tajuavan ettei siitä ole ihan vältsisti pakko olla kyse ja että kaikissa lajeissa pyöritetään samoja asioita. No, kai se on defenssimekanismi... jotakin vastaan.)

Mutta jos miitissä esittämääsi pohtii niin paras kandidaatti mullistavaksi asiaksi on niissä tekijöissä jotka tulivat vahvemmin esiin koska kontaktipuoli oli kevyempää. Ja se on se pelailu, niin pariharjoitteessa kuin ryhmäjutuissa. Kehitystyönä olisi potentiaalinen suunta yrittää saada nuo asiat huippuunsa viritettyä varmistaen että yhteys on vahvemmin kamppailuun kuin pallopeleihin ja kuka pelkää mustaa miestään. Muille lajeille anti myös näissä on rajallinen. Ne voivat tuoda hyvän vaihteluelementin, mikä virkistää ja tekee vastaanottavaisemmaksi, mikäli vetäjän ohjelma tallaa liikaa paikallaan. Kilpalajeissa en oikein usko Komban tarjoavan juuri mitään, ellei valmentaja ole todella huono kehittämään kisaajansa kilpailullisuutta.

Näin siis itse näen asian: Lajit eivät ole sillä tapaa rikki että ne tarvitsisivat Kombasta korjaajaa.Tuota chi-kelaa en ihan vielä hahmota, mutta ei kai se mitään... Se näyttää eri juonteelta enihau.
Lasse Candé
loka 14, 2019, 20.10
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Jotenkin minun on nyt vaikeampi lukea näitä viestejä oikein kun niihin tuli jokin uusi negatiivinen viba. Kysyisin muuten muutamasta kohdasta, mutta olisi sellainen sivuraide, että tulisi vain lisää negatiivisyyttä.

Ehkä kuitenkin tärkeämpää että saat niitä kohtaamisia mitä etsit. Suosittelen positiivisella linjalla jatkamista, koska omintakeinen laji ja negatiivisuus on huono kombo jengiä etsiessä.

Mutta siis oliko sinun hakusi nyt chi-asioihin tms liittyvä vai ihan yleinen? Vähän menee ohi tuo "kenen mielipiteellä on väliä" -osa.
Lasse Candé
elo 13, 2019, 17.59
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Mitä tuohon palautumiseen tulee, taitaa Jussi olla oikeassa. Tein itse aikoinaan fyysistä työtä ja allekirjoitan kyllä tuon lepopointin ja ruuan tietenkin myös.

Mahdollisuuksien puitteissa kannattaa tarkastella uusiksi myös sitä työskentelyä. Vaikuttamisen mahdollisuudet toki saattaa olla vähäisemmät, mutta kyseistä vaihtoehtoa ei silti pidä sivuuttaa.
Lasse Candé
heinä 5, 2019, 16.37
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Loistava vastaus joka avaa koko homman niin käytännössä kuin myös pohjimmiltaankin!Ei liity kiinteästi aiheeseen, mutta tekee mieli jauhaa, niin jauhan:
Jusukin kirjoitti:
heinä 4, 2019, 21.57
Ymmärtääkseni Taolaisuudessa vastaavaa kuvataan käsitteellä wu-wei - tekeminen ilman tekemistä. Arvelen, että sen pohjalla on jonkunlainen tyhjyys, jossa se, että on kasvanut jonkunlaiseksi ei vaikuta, eli siirtyy reagoimisesta jonkunlaisen ilmaisun tilaan.
En tunne Taolaisuutta kovinkaan hyvin, kun olen lukenut vain Tao te chingin ja siitäkin vain yhden käännöksen, tosin sen olen lukenut monta kertaa. Mutta siltä pohjalta hieman...

Minä en äkkiseltään muista tyhjyyden käsitettä ollenkaan kirjassa, ellei sitten puhuta alun ei mistään ja muista alkutiloista (kuten veistämätön puu) tai neutraalista, välinpitämättömästä jne mielestä. Näkisin kaiken tämän (lukuunottamatta alun abstraktiota "nollasta") liittyvän kiinteämmin luonnollisuuden käsitteeseen, jota voi varmaan taon ohella pitää tekeleen tärkeimpänä avainsanana. Kirjan pääsanoma on kai että taon tie on luonnollinen tie. (Toisto on tahallinen.)

Luulisin että itsensä karsiminen (minkälaiseksi on kasvanut) pois yhtälöstä olisi monen taolaisuutta tuntevan mielestä taon vastaista. Toisaalta taas kirja käsittelee juurikin vastaanottavaista ja luovaa periaatetta ja näkee luonnollisena sen, että nämä ovat harmoniassa: yksilö ei pelkästään vastaanota eikä pelkästään puske vaan saattaa näiden suhteen harmoniaan. Tulkitsen itse tämän niin, että kyseinen problematiikka esitetään kirjassa tärkeänä esimerkkinä haastavasta väliköstä toteuttaa taoa, enkä niinkään että se kohta määrittelisi taoa. Mutta liittyen maintsemaasi siirtymään reagoinnista ilmaisuun, kokisin kirjan sanoman olevan sen sijaan näiden kahden saattamisessa harmoniaan. Toisekseen täytyy huomata että reaktio ei ole vastaanottamista vaan eräänlainen automaattinen "vastaanotto-teko" -pari.

Kuitenkin luonnollisuudesta kirja mainitsee ainakin pilvien liikkeen metaforana välinpitämättömälle kuljeskelulle, veden erilaiset ominaisuudet ja ennen kaikkea sen muovautuvuuden ja että tämä aikaansaa että se viihtyy alhaalla, yhtenä pointtina että minkään vieminen äärimmäisyyksiin ei ole luonnollista. Lisäksi kirja puhuu ainakin lapsen hengityksestä ja toisaalta siitä että luonnollisuudella on kausiluonnetta, kuten että lapsi itkee välillä, joskin siinä kontekstissa enemmänkin lapsi itsessään on luonnollisuuden kuva.

En muista onko juuri Tao te chingissä pohdintaa tekemisestä ilman tekemistä, vaikka siinä onkin pohdintaa esim siitä kuinka taon kulkijan aikaansaannos koetaan itsestään tapahtuneeksi. Ja tietenkin lajeista tunnettu "seisahtuneisuutta liikkeessä" on kirjan mukaan luonnon tie ja taon tie. (Lajeissa tämä käännetään usein myös toisinpäin liikkeeksi seisahtuneisuudessa, joka sopisi kirjan pointtiin ihan hyvin laajemminkin.)Mahtaisiko tyhjyys olla enemmänkin japanilaisten settiä? Ei siinä, näen itse sellaista yhteyttä, että jos pyrkii tyhjyyteen, ehkä luonnollinen tie tulee tällöin itsestään? Mutta en muista kirjan sanoneen tällaista tai ajaneen tällaista takaa. Sen sijaan japsit ovat kovia karsimaan.

Ja taolaisuudesta on vaikea sanoa onko ilmaisutaito millään tapaa sen ihanteita, kun oman näkemykseni mukaan se juurikin välttää tehokkaasti paljon kehittymiseen liittyvistä ihanteista ja keskittyy enemmän luonnollisuuteen. Ristiriitaisesti rivien välissä kuitenkin ihannoidaan sekä taitoa että vaikkapa varallisuutta ja viisautta.

Mutta nähdäkseni Tao te chingin sanomaa pitää katsoa kokonaisuutena, että sikäli pilkkominen on vähän riskaabelia. Minäkin kiskoin vain ulkomuistista. Olellisin osin luulen sinun olevan oikeilla jäljillä pointissasi.
Lasse Candé
heinä 1, 2019, 02.13
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Jannen kysymys on kyllä sikäli mielenkiintoinen, että Kombassahan oli muistaakseni jokin no use of force ja jokin no pushing or pulling tms. Saatan muistaa väärin, mutta myös Janne oli miitissä ja arvaan hänen kysyvän sitä taustaa vasten. Nämä periaatteethan tuli hienosti avatuksi siellä

Koska siis giffissä näkyy polkaisupotku (pushing) ja sen perään uhkarohkean näköinen laajakaarinen hyökkäys seuraavaa vihulaista vastaan. Se mitä luulin hokaavani Kombasta on rankassa ristiriidassa tämän kanssa ja uskon että Jannen pohdinnan ydin on siis sama.Mutta onko tuo siis Kombaa vai vain sellaista hauskanpitoa mitä Komba-ihmiset harrastavat välillä kameran edessä, mutta joka ei ole Kombaa? Vai onko Komba kehittynyt hieman enemmän tuollaiseen suuntaan? Muistelisin nimittäin myös nähneeni kehittymisen lajille tärkeänä pointtina...
Lasse Candé
maalis 30, 2019, 21.48
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 268
Luettu: 88125

Komba

Olisi aika paljonkin, mutta vähän turha tähän rustata. Sellainen selkeä kehityskohde kuitenkin, että tuo eksoottinen ympäristö ei ole hyväksi. Varmaan joo, saa joitain lisähaasteita, mutta olisi hyvä mahdollistaa myös sivuttaisliike ja vapautuneempi liike tätä kautta. Sanon tästä siksikin että iso osa tekemisen ongelmista näyttää olevan kytköksissä myös tähän suoralle pakottamiseen.

Paljossa tarvitsisit ihan oikeaa valmennusta, mutta joissain kiertopotkuissa täytyy sanoa että yleiseen tasoon nähden välillä ihan suht onnistunutta voimantuottoa.