Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 56 tulosta

Lasse Candé
heinä 6, 2020, 03.47
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Ensimmäinen video on lyhyt ja siinä tyyliin kerrotaan että ollaan sompasaunalla. Toisella videolla Jusukin saa oppia pistareiden lyömiseen ja tehdään perusasioita.

Liittyykö tämä Kombaan jonkin yhteisöllisen jutun kautta? Että Kombaporukka käy Sompasaunalla... Vai onko tässä jotain lajiin kiinteästi kuuluvaa? Millä tapaa esim pistareihin lyöminen istuu Komban ajatteluun?Ei siinä, saatan pyrkiä tuonne parin viikon päästä, koska tykkään sekä Sompasaunasta, että niistä kombaajista joita tunnen. :jepa:
Lasse Candé
kesä 14, 2020, 03.30
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

:D
Lasse Candé
kesä 11, 2020, 03.04
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Kombassa on hyvässä ja pahassa tuo puoli että kilpailu tai muu paremmuus on toissijaista.

En pikaselauksella huomaa maininneeni, että Jusukinin treenitila on kyllä ihan älytön ja jokaisella vähänkään ninjailuun ja vastaavaan taipuisalla kamppailijalla tulee kaiken sen nähtyä melko vahvoja kateuden tunteita. 😄 Siis se on täsmälleen se mesta mitä minä kaverini kanssa kolmannella luokalla suunniteltiin.

Uskon Jusukinin vieraanvaraisuudesta ja potkulaisten paikalle kutsumisesta päätellen, että halukkailla voisi olla mahdollisuus tarkistaa mesta. Jos tällainen mahdolisuus ilmaantuu, suosittelen vahvasti, ainakin kaikille sellaislle, jotka joskus halusivat kaikki Turtles-setit ja unelmien treenimestan kaikelle tällaiselle.

Voisin kuvitella että esim Timpalla (Timpa) ja Jusukinilla olisi paljon keskusteltavaa siitä, miten näitä hemmetin hienoja asioita rakennetaan ja niissä toimimista toteutetaan. :D
Lasse Candé
kesä 7, 2020, 20.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Olisin sitä mieltä että tuo video on sen verran tiivis, että se kannattaa katsoa.

Aikamerkkejä, jotka saattavat helpottaa katsomista, mutta ehkä erityisesti jatkokeskustelua:Alussa Jusukin ja Jasse juttelevat. Jo ennen kuin on minuuttia mennyt, Jusukin kertoo mitä tulee tapahtumaan: No force, vähän voimaa mukaan ja sitten clinch game.

About 1:00 Jusukin kertoo ensimmäisen harjoitteen idean ja mitä pitää tehdä. Tätä jatkuu kunnes...

2:48 alkaa ensimmäinen sparri. Sparrin aikana Jasse kysyy miten homma toimii ja Jusukin kertoo. Tulee pieni tauko selittämistä varten ja sitten sparria kohtaan 4:20 saakka.

Sitten Jusukin kertoo että normaalisti haetaan flowta ja vähän lisääkin. Sitten että asetelmaan voidaan tuoda mukaan voiman käyttö. Hän kertoo mitä tämä tuo juttuun mukaan.

Juuri ennen 6:00 alkaa toinen sparri, jonka aikana tehtävänantoa avataan edelleen. Tämä loppuu kohdassa 7:17, jolloin minä kysyn että tuntuuko että ymmärtävät säännöt samalla tavalla ja Jasse vastaa. Keskustellaan tästä hieman ja minä kyselen lisää. Jusukin avaa tätä. Kysyin näitä ennen kaikkea tätä ketjua varten ja tein parhaani. Noin 9:20 Jasse vertaa brassijujutsuun ja keskustelu jatkuu. Jossain 10:30 hujakoilla kyselen siitä mikä tässä on Kombaa vs onko kyseessä vain ihan perinteinen himmaileva sparri. Jassekin sanoo että ensimmäisessä muodossa se Komba oli ymmärrettävämpää mutta että hän vielä haki näitä tässäkin.

Hahmotettuani yhden mahdollisen annin muille lajeille kysyn vähän ennen 11:30 siitä että voisiko tämä toimia treeninä siirtyä muihin suuntiin kuin perääntyä. Tämä jää vähän avoimeksi, mutta voisi olla hyvä puheenaihe tässä ketjussa. Heti sen jälkeen Jusukin kertoo millä meiningeillä lähdetään clinch gameen ja Jasse varmistaa että ymmärtää samoin.

12:25 alkaa tämä sparri, joka päättyy 13:50.

Keskustelu alkaa ja Jasse vertaa trappingiin ja kertoo kohta realiteeteista jos olisikin esim polvet mukana tai toisaalta jos säännöt sallii tiettyjä painitekniikoita. Sitten 15:45 tämä otetaan toisessa sparrissa mukaan ikäänkuin variaationa. Se loppuu 16:35.

Minä kyselen proggressiosta ensimmäisestä harjoitteesta näihin kovempiin ja miten asiaa katsotaan Kombassa, johon Jusukin vastaa. Tässä hän suhteuttaa Kombaa muihin lajeihin tai kamppailun realiteetteihin. Tämä kohta mahdollisesti avaa Kombaa hyvin.

Minulla vielä kysymys siitä että onko Kombaa tuossa viimeisimmässä ollenkaan ja Jasse kertoo että hän ainakin luopui kombaamisesta. Samoin sanoo Jusukin.

20:20 Jusukin ja minä alustellaan sparria ja minuuttia myöhemmin sparraamme ensimmäisen setin mukaisesti. Tämä kohta saattaa avata vielä lisää sitä treenimuotoa mikä esiteltiin jo edellä. Sparrin aikana Jusukin vielä tarkentaa tehtävää ja sparri loppuu 23:05.

Sitten aletaan tekemään kolmestaan. Jusukin avaa ideaa ja 23:35 aloitetaan. 24:40 loppuu ja puhutaan siitä miten hyvin se idea tulee mukaan. Minä koin vaikeaksi ja Jasse taas että sai vielä tässäkin Komban ideaa mukaan. Sitten Jasse pohtii treenimuotoa joukkotappelun kannalta, verraten eri muotoihin, kuten paritanssiin tai kumipuukkotreeniin. Jasse jatkaa kokonaiskuvaan ja tekee yhteenvetoa.

26:35 Jusukin jatkaa tästä, kertoen Komban missiosta ja miten asioita on pohdittu. Sitten lopetellaan videota, mutta treeni ja keskustelu jatkuu!
Lasse Candé
kesä 7, 2020, 11.24
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Oli kyllä kivaa! Kiitokset Jusukinille ja Kombaajille sekä Jasselle ja Nicolle täältä!

Vaikka kokeiltiinkin Kombaa miitissä ja asioita on avattu tässä ketjussa, itsellenikin luultavasti aukeni laji ja varsinkin sen voimankäyttämättömyysperiaate paremmin. Jusukin sanoi yhdessä kohtaa keskusteluja hyvin, että hän mietti minkälaisella ohjeella ihmiset saa noudattamaan periaatetta ja sitten päätynyt Jassen tuossa kuvailemaan ja videolla paremmin näkyvään. Vaikka se ohje tulikin muistaakseni jo miitissä, olin jo unohtanut koko homman. Tällainen kuitenkin tekee periaatteesta ihan oikean periaatteen sen sijaan että se jäisi pelkäksi sananhelinäksi.

Videolle tuli muistaakseni kolme eri sparrimuotoa plus ryhmäsparri. Ensimmäinen on kevytkontaktinen ja rauhallinen ja jossa Komban periaatetta voi noudattaa ja hakea hyvin. Sitten oli hieman kovempi niskapaini ja sitten vielä kovempi. Videolla ilmenee paremmin miten hyvin tai huonosti periaate pysyy mukana kun otteet kovenee. Muistaakseni Jasse pyrki vielä keskimmäisessä hakemaan periaatetta ja viimeisessä ei enää ollenkaan. Tämä käsitellään videolla. Sitten minä ja Jusukin kombataan kevyimmällä, valmistautumisena ryhmämeininkiin, jonka jälkeen kombaamme kolmestaan.

Videolta jäi pois ainakin puukon heitot, keppien pyörittelyt sekä pohdinnat potkimisesta. Sain Jusukinilta ja kaveriltaan vähän opetusta kepin pyörittämiseen. Aa, lisäksi videolta jäi pois Jassen ja Jusuikinin keppisparri. Pehmusteuilla kepeillä Jusukinilla oli sellainen tehtävä sparriin, mikä nosti kierrokset itse asiassa melko korkeiksi. Näytti tässä suhteessa hyvältä ja kekseliäältä. Ehkä Jasse voi avata fiilistä siitä.Ymmärrän Kombasta selkeästi kaksi asiaa:
- On olemassa voimankäyttämättömyysperiaate ja sitä käytetään ainakin kevyissä niskapaineissa.
- Keppien pyörittämisessä on olemassa periaate liikemäärämomentin kerryttämisestä ja hyödyntämisestä lyömiseen. Tämä vaikuttaa minulle kikkailun yhdistämiseltä voimantuottoon.

Lisäksi:
- Kombaajat heittävät puukkoa. Ainakin Jusukin.
- Kombassa on aseellista toimintaa ja kokeiluja.


Vaikutelma on sellainen, että selkeästi yhteneväisin ja lajille ominaisin osa Kombaa on kevyt niskapaini jossa noudatetaan Komban periaatetta ja tämän joukkomuodot. Lisäksi on videolla näkyvä suuntaus kokeilla hieman kovempia niskapaineja, mutta tämä on vissiin osin vielä työn alla ja kombamaisuus katoaa kontaktin koventuessa. Keskusteluissa sain kuvan että Jusukin osaltaan hakee ideoita Kombaan noista kovemmista muodoista ja tästä syystä myös lajin ulkopuolista opetusta näihin paineihin. Että idea ei ole pelkästään ammentaa settiä Kombasta kovempiin muotoihin, vaan ehkä jopa suuremmissa määrin päin vastoin, tehdä välillä kovaa, jotta saa sieltä ideoita Kombaan. Tämä saattaa olla liian pitkälle spekuloitu, joten ehkäpä Jusukin avaa asiaa vielä.

Jusukinin ja Jassen työskentelyä oli ilo seurata, kun Jasse halusi ymmärtää Kombaa juuri Kombana ja Jusukin halusi oppia Jasselta painia ja pystyosaamista. Molemmat olivat todella vastaanottavaisia sille opille mitä tulee ja treenaaminen oli intensiivistä. Tämä liittyy paitsi päivään, minun nähdäkseni siihen, millä tavalla Komba tai vähintään Jusukin on utelias oppimaan lajeista, mikä ehkä kertoo jotakin siitä miten Komba suhteutuu lajikenttään.

Olen itse ajatellut että Komba ei ole kamppailulaji, mutta että se on ilmiö kamppailun maailmassa. Nyt pidän Kombaa ehkä suuremmissa määrin kamppailulajina kuin ennen. Mutta tällä kysymyksellä on ainakin minulle hyvin vähän relevanssia, koska rajanveto riippuu siitä millä määritelmällä sitä rajaa lähtee vetelemään. On mielekkäämpää että kombaajat kombaa, oli se Komba mitä tahansa kuin jokin ajatus siitä, että toiminnan tarvitsisi vakuuttaa ketään siitä että se on heidän määritelmän mukaista kamppailua.Yksi hieno juttu päivässä oli kaikki upeat keskustelut niin Kombasta ja lajimaailmasta kuin toisaalta perimmäisistä filosofisista ja yhteiskunnallisista asioista. Jusukin ja frendinsä ovat fiksua ja niin mukavaa porukkaa että olisi voinut keskustella miten paljon tahansa.Kiitokset vielä kerran kaikille! Pitää yrittää käydä moikkailemassa toistekin!
Lasse Candé
kesä 6, 2020, 12.15
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Minä olen ainakin jo tullut Loviisasta Helsinkiin ja seuraavaksi junalla Vantaalle! :jepa:
Lasse Candé
kesä 2, 2020, 12.52
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Tulossa!
Lasse Candé
touko 23, 2020, 02.04
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Now we're talking!

6.6. Kombataan ja dokataan?

Tämä oli vissiin Vantaan Koivukylän lähellä? Voin tulla kun kesäloma on jo silloin hyvin alkanut. Jos Jasse tulee myös, niin meitä on jo kolme. Vähintään!

Oli jo miitissä hyvät meiningit ja Jusukin sä olit aika hyvä ryhmän vetäjä, joten kerää mielellään porukkaa niin että saadaan myös niitä samoja joukkojuttuja.

Siitä riippuen miten terassimeiningit pelittää, puistokaljaa / terassia.

Mutta jos tätä saa kokea autenttisesti, olisi upeaa päästä tuolle pihalle ja tsekata kaikki välineet, armorit jne. Joku paikalla olija, oli se sitten Jasse tai Jusukin voi kertoa mulle miten helvetissä on mahdollista heittää puukko ja että siinä on vielä jotain järkeä. :D
Lasse Candé
touko 21, 2020, 17.14
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Luulen ymmärtäväni mitä tuolla "momentilla" tarkoitetaan. Olisiko se siis englannin kielen "momentum"?

Jos näin, täytyy huomauttaa, että "momentti" ei ole oikea käännös. En huomauttaisi asiasta muuten, mutta kun se on valitettavan harhaanjohtava tässä tapauksessa. Yleensä jos sanotaan pelkkä momentti, tarkoitetaan voiman momenttia, eli vääntömomenttia tai kiertomomenttia.

"Momentumille" oikea käännös on liikemäärä. Noissa tapauksissa joissa pyöritetään, tosin "kerätään" pyörimismäärää, mitä myös kutsutaan liikemäärämomentiksi. Se on englanniksi "rotational momentum" tai "angular momentum".

Englanninkielessä olisi siis ymmärrettävää ja ihan suht hyvää kamppailulajikielenkäyttöä puhua "momentum":sta kattaen sekä liikemäärän että pyörimismäärän. Suomenkielessä on parempi puhua liikemäärästä. Sopivan hyvää kielenkäyttöä on myös sanoa että "kerää (massalle) liikettä", mutta jos sanoo että "kerää momenttia" se kuulostaa pseudotieteelliseltä ja virheelliseltä.Vai ymmärränkö jotakin väärin?
Lasse Candé
touko 20, 2020, 17.27
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Ehkä Jusukin jossain vaiheessa avaa hinnaston laadintaperusteita. Mutta minä ainakin ymmärtäisin sen että ei ole valmis vetämään jotakin koulutusta vaikkapa 500 eurolla, mutta että tonnilla on valmis. Se, että lisäkoulutettavat nostavat hintaa vain 20 e myös omaan silmääni viestii siitä että bisneksestä ei ole sen kummemmin kyse. Jos olisi ja olisi oletettavissa että joku maksaa tonnin, niin kai se lisäkoulutettava nyt nostaisi hintaa satasilla eikä kympeillä.Niin, mitä kamppailullista annettavaa kukaan on esittänytkään Komballa olevan? Niiltä osin kuin joku on esittänyt, olisi mielekkäämpää rajoittua pohtimaan sitä. Tietenkin on mahdollista pohtia vaikkapa että mitä kamppailullista annettavaa valssin tanssimisella on, mutta tarkoitan itse sitä, että imho järkeä siinä on vain niiltä osin kuin joku sellaista väittää eikä yhtään sitä laajemmin.
Lasse Candé
touko 20, 2020, 15.21
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Se "tyly tuomio" on rakentavuuden mielessä paras kohdistaa asioihin eikä kokonaiseen lajiin. Tässä ketjussa onkin ihan hyvin kerrottu että sparri ei oikeasti mennyt niin hirveän hyvin ja vastustaja himmaili, että palvelualan koulutukseen ei oikein siitä setistä ole mitä nähtiin jne. Siis vastaavasti kuin että Yellow Bamboon etätyrmäykset eivät toimi ja jos jotakuta huijattiin, niin sitten että jotakuta huijattiin.

En muista nähneeni kenenkään tässä ketjussa sanovan mitään sinne päinkään että tällaista rakentavaa palautetta ei saisi antaa vaan enemmänkin päin vastoin, sitä peräti antaa melkein jokainen.

Jotkut sitten kertovat lisäksi itsestään jakelemalla jonkin näköisiä kokonaisarvioita lajista jota eivät tunne. En ole ihan vakuuttunut onko tämä taas hyvä asia, mutta ainakin se tuntuu olevan näille henkilöille tärkeää.
Lasse Candé
touko 20, 2020, 11.20
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Tietenkin Kuhmun kysymystä voi käsitellä myös jostakin lähtökohdasta jonka sitten itse valitsee. Ja koska kysymys on kaikille osoitettu, voin minäkin vastata omien tietojen pohjalta.

Jos kutsutaan kokonaisvaltaista Taichia joka kattaa sekä terveysliikunnan että lajin kamppailusovellukset ja pariharjoittelun kamppailutaichiksi ja sitten taas pelkkää modernin taichin liikesarjan vatkaamista puistossa puistotaichiksi, laittaisin neljä lajia järjestykseen seuraavalla tavalla "eniten kamppailulajista" siihen mikä on "vähiten kamppailulaji". (Perustuu mielikuviini.)

Kamppailutaichi
Komba
Capoeira
Puistotaichi

Kahden viimeisen osalta voi mielestäni perustellusti olla sitä mieltä että järjestys pitää kääntää. Mutta minun mielestäni kaksi ensimmäistä on sijoitettu oikein.

Tämä "kamppailutaichi" on selkeästi kamppailulaji, jossa on myös terveysaspekteja. Se ei ole muistaakseni edes Oscarin (tätä harrastava potkulainen) mielestä pelkkää kamppailua, minkä takia se on tuolla listalla. Samaa voi argumentoida lähes jokaisesta perinteisestä lajista muutenkin, mutta se on jo toinen kysymys miten niitä järjestellään tuolla spektrillä.

Komba ei ole minun silmissäni selkeästi kamppailulaji, vaan se on laji jossa on kamppailun harjoitteita, tehdään kamppailutekniikoita ja jonka harjoitteilla nähdään yhteyksiä kamppailuun. Kamppailun harjoitteisiin lukeutuu niskapaini, veitsen heitto ja lyöminen. Näistä kaksi viimeistä on tekniikoita (joita tehdään vaikka niitä ei vissiin ole listattu vrt Senshido) ja sisällöillä nähdään yhteyksiä esim kamppailutilanteiden vuorovaikutukseen ja omien tuntemuksien tarkkailuun. Tästä voisi jatkaa enemmänkin, mutta kaikki on jo sanottu ketjussa.

Capoeirasta tiedän vähiten kommentoidakseni, mutta olen käsityksessä että sen harrastajat eivät miellä sitä ainakaan täysin kamppailulajiksi ja että lajin nähdään myös olevan tanssimuoto. Yhteistä Komballa ja Capoeiralla on että on olemassa sparrimuoto jonka kamppailullisuuden aste ei ole kovin kova. Ketjussa vastikään nähty Komban niskapaini on kuitenkin Capoeiraa paljon kamppailullisempaa ja Komban kytkökset kamppailuasioihin minun silmiini selkeämpiä.

Puistotaichi taas on terveysliikuntaa, minkä liikkeiden tausta on kamppailulajeissa. Yksin sellaisenaan ilman mitään kamppailullisia motiiveja harrastajalla, se päätyy minun rankkauksessani tämän listan hännille.Jos tämä "onko Komba kamppailulaji" tuntuu jostakusta jotenkin tärkeältä puheenaiheelta, ehdotan että jos asiasta on mielipiteitä, kirjoittaja kertoo mielipiteensä siitä miten hyvin kokee minun onnistuneen järjestämään tuon listan ja perustelemaan tämän. Ja sitten kun vaikkapa nuo lajit on järjestelty miten haluaa järjestellä, tästä keskustelija ilmoittaa mihin väliin itse piirtää sen rajan.

Tästä asiasta on ihan oikeastikin mahdollista keskustella, mutta se pitää sitten aloittaa ja se saattaa vaatia keskustelijalta hieman yrittämistä.
Lasse Candé
touko 20, 2020, 10.06
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Olen lukenut kaikki ketjun viestit ja muutamaan kertaan selaillut ketjua satunnaisesti. Kaikkia videoita en ole jaksanut katsoa.

Minun mielestäni Jusukin on parhaansa mukaan avannut sitä, kuinka hän näkee Komban suhteutuvan kamppailuun. Yksi hyvä tapa nähdä joitain otteita tästä on laittaa ketjun hakukenttään tuonne ylös sana "kamppailu". Tästä tulee tuloksia joissa näkee miten Jusukin on tuota suhdetta kuvaillut.

Ei ole mielestäni haitallista että kuka tahansa kysyy kuinka Kuhmu tarkoittaa kamppailulajikysymyksensä, kun tosiaankin sitä kamppailun ja Komban välistä suhdetta on tässä ketjussa tiedusteltu ja avattu melkein 400 viestin verran. Voi olla että Kyynikko ja Kuhmu ymmärtävät tuon kysymyksen samalla tavalla, mutta monet muut eivät.

Vai onko tuossa taustalla sellainen ajatus, että ketjun pitäisi mennä sitä kohti että se lopulta vastaa kysymykseen, onko Komba kamppailulaji? Minä en itse ajatellut asiaa näin, mutta jos tämän ketjun melko turhautuneissakin tenttauksissa on takana se ettei siihen ole vielä tullut selkeää vastausta, ymmärrän paremmin.

Jos alkaa olla kiire saada se vastaus, olisi ensisijaisen tärkeää sitten avata sitä kamppailulajisanaa niin että edes se kysymys olisi ymmärrettävissä. Siihen saakka ei ole minun mielestäni edes outoa että Jusukin kertoo Komban ja kamppailun suhteesta. Niin monitulkintaisen avoin kysymys ansaitsee niin avoimen vastauksen eikä oikein voi muuta tietenkään saadakaan.
Lasse Candé
touko 20, 2020, 07.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Mikä sitten vaikuttaa universaalilta totuudelta kamppailulliseen onneen ja mitä tämä edes on? :D

Mitäköhän siinä tarkalleen ollaan edes lähdössä ratkomaan, jos kysytään, onko Komba kamppailulaji? Kamppailulaji millä määritelmällä ja miksi ollaan päädytty juuri tähän määritelmään? Mahtuuko sen määritelmän piiriin samanaikaisesti kilpa-BJJ ja mummojen puisto-Taichi? Entäs Capoeira?

Miten paljon vastaus kysymykseen onko Komba kamppailulaji siis edes käsittelee Kombaa vs sitä miten vastaaja määrittelee käsitteen kamppailulaji? Eihän kysymyksen vastauksesta voi olla varmuudella samaa mieltä, ennenkuin lukitaan määritelmä kamppailulajille.

Ja ymmärsinkö siis oikein, että jos laji on sekä ryhmäliikuntaa että meditatiivista, niin se ei ole kamppailulaji?

Kun sanot että Komba vaikuttaa utopialta, herää taas kysymys että minkälaisella utopian määritelmällä mahdat olla liikkeellä? Itse näen utopian liittyvän enemmän yhteiskuntiin tai niiden tiloihin ja sitä vasten tuo vaikutelmasi näyttää erikoiselta.

Mitä tarkoittaa "Komban sovittaminen kamppailulajien maailmaan" ja minkälaisesta tarpeesta tässä sillä sovittajalla on kyse, jolla on vaikeuksia tämän sovituspyrkimyksensä suhteen?

Siinä en sinänsä näe mitään ihmeellistä, että lajiopetus tällaisessa ketjussa ei ole tehokasta eikä edes lajin olemus avaudu, jos tarkoitit sitä sen avaamisella kuinka hedelmällinen (?) toiminnallinen (?) lisä tuodaan kamppailulajeihin.Viestisi aikaansaa noita kysymyksiä. Se on ehkä hyväkin, jos jaksat vastailla niihin. Muuten tuosta on vaikea jatkaa oikein minkäänlaista keskustelua.


Noin muuten näkisin, että noita asioita on jo käsitelty tässä ketjussa, enkä ihan hahmota millä uusilla kysymyksillä olet liikkeellä. Selasin kolmea ensimmäistä sivua (90 viestiä minun asetuksillani) ja en nyt ole oikein varma, oletko lukenut käytyä keskustelua.

Omalta osaltani annoin vastauksen (jatkokysymykset) tuohon kamppailulajipohdintaan jo viestissä numero 27 ja myöhemmin vastauksena Andyn viestiin jossain numero 70 tai 80 hujakoilla.
Se ei tietenkään ole mikään lopullinen vastaus mihinkään, mutta kun noita samoja kysymyksiä esitetään parikymmentä kertaa ketjussa, olisi hyvä jos kertoisi tässä yhteydessä miltä osin (varsinkin Jusukinin) aiemmat vastaukset eivät ole toimineet. Tässä olisi hyvä esittää kysymyksiä suoraan liittyen näihin vastauksiin. Muuten tulee sellainen vaikutelma että keskustelua ei ole ollenkaan edes luettu. Ja ketjun tallaaminen paikallaan tuollaisesta johtuen on ikävää.
Lasse Candé
touko 19, 2020, 00.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124826

Komba

Mika Väyrynen kirjoitti:
touko 18, 2020, 23.46
Hommahan alkaa aueta: ekan kerran about 22 sivun jälkeen löytyy Komban mestari, eli tekninen johtaja jolla on taustaa vaikka missä. Miksi tuo ei ole tullut esiin aiemmin? Tunteeko/tietääkö kukaan Potkulaisista ko pitkän linjan kamppailijaa? Olisikohan mahdollista, kun noita videoita tänne kuitenkin on latailtu Kombasta, nähdä tuon varsinaisen mestarin tekemisiä vaikkapa videolta ilman että pitää raahautua eri puolilta Suomea introtreeneihin? Saisi nähdä Kombaa parhaimmillaan.
En tiedä luenko tässä nyt rivien välejä, mutta ne näyttävät omiin silmiini melko täysiltä. En ihan hirveästi ihmettelisi, jos tuo kirjoitustapa ei olisi kovin menestyksekäs houkuttelemaan videoita ketjuun tai toisaalta edes sellaiseksi tarkoitettu.