Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

Lasse Candé
joulu 5, 2017, 07.02
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Syliväli
Vastaukset: 14
Luettu: 2228

Syliväli

Tuohon mittausongelmaan vaihtoehtoisia ratkaisuja, joissa leikitään ettei äänestystä olisi vielä muotoiltu:
- Tekisi kuten AM ehdottaa, jolloin Andyn kysymykseen pyöristyksestä vastaus, että pyöristetään ylöspäin, normaalien sääntöjen mukaisesti.
- Tilanteessa jossa ei osaa ratkaista nykyisellä systeemillä, katsoo saako venytettyä seuraavaan kategoriaan. Jos kokee epäonnistuvansa, jättää alempaan kategoriaan. Jos on epävarma onnistuuko, laittaa ylempään.Yleistä:
Tällaisessa ei oikeasti saa millimetrin tarkkuutta, vaan tulisi valita joko se selkeä vastaus plus-miinus 1 cm tai sitten valita kahdesta validista vaihtoehdosta mielivaltaisesti jompikumpi ja sitten käyttää samaa systeemiä. Tätä ei pystyisi mitenkään järkevästi muotoilla äänestysvaihtoehtojen kokoelmaksi. Toisena huomiona, oikeasti täysin sama pyöristysongelma jää, oli systeemi nyt käytössä oleva tai AM:n ehdottama.Ratkaisuehdotus tilanteeseen:
Koska äänestys on jo laitettu käyntiin sellaisella tavalla mikä ei ole oleellisesti huonompi kuin mikään muukaan, edettäköön tällä. Ehdotan aina ylempää kategoriaa, mikäli pitää mahdollisena että kuuluu siihen. Tämä on ekvivalentti pyöristyssääntöjen kanssa, niin että raja vain kulkee senttien puolivälien sijaan kokonaislukujen kohdalla. Mikäli ei pidä mahdollisena, niin sitten alempi. Ei tämä ole näin vaikeaa oikeasti.EDIT: luulisin suuremman ongelman olevan pituuden määrityksessä. Tästä syystä ehdotan että valitsee siinä paremman senttiluvun kahdesta (epäselvässä tapauksessa pyöristää ylöspäin) tai ottaa selkeän oikean lukeman, mikäli mittaus asettuu lähelle kokonaissenttilukua. Tätä tulosta verrataan syliväliin, piittaamatta siitä, että oikeasti molemmissa pitäisi käyttää aluksi niin tarkkoja arvoja kuin pystyy ja pyöristää vasta lopuksi. Perustelu tälle käytännölle on, että luultavasti valtaosalla on jokin pituuden arvo mielessä eikä tätä mittausta varmaankaan tee juuri kukaan. Niinpä tässä joka tapauksessa työskennellään sillä mitä on ja tämä ei ole ihan täsmällistä touhua.

Eli:
1. Ratkaise pituutesi sentin tarkkuudella tai käytä joskus saamaasi lukemaa ja älä piittaa sen epätarkkuudesta.
2. Suorita sylivälimittaus ja määritä lukema sille pyöristäen ylöspäin, mikäli olet epävarma.
3. Laske kysytty erotus näillä kahdella lukemalla.