Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Lasse Candé
marras 20, 2019, 17.16
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defcon
Vastaukset: 29
Luettu: 24498

Defcon

Täytyy ehkä vähän avata, miten kommenttini Defendosta tarkoitin.

Ensinnäkin tuo on seuran kuvaus, eikä sillä tapaa mikään virallinen. Mitä olen katsonut Defcon-videoita, olen ollut näkevinäni sen olevan täysin samaa settiä kuin Defendo, mutta en tunne kyllä kumpaakaan. Jos jotakin muuta nähtävillä, ehkä pientä kurottelua urheilun ja liikunnan suuntaan, mutta olen nähnyt sitä myös Defendo-videoissa tai vähintään Defendo-porukoiden videoissa.

Ei ole mitään vaatimusta Defconille olla jokin ihan uusi juttu. Olisi aika merkillistä jos se ei olisi melkein samaa kuin Defendo tässä vaiheessa. Mitä ihmettä Nurmi olisi muuten Defendossa viihtyillyt kaikki nämä vuodet? Toisaalta, niiltä osin kuin lähdössä on sisällöllisiä motiiveja, on luontevaa myös että jotakin uutta tulee.

Asian voi myös ajatella niin, että Defcon on syntynyt tässä samalla kun Defendo, sen vierellä/sisällä ja vuorovaikuttaen. Jos noista tekniikoista voi sanoa alkuperänsä puolesta noin Defendossa, voi tietyssä mielessä näin tehdä myös Defconin osalta.

En tiedä tästä tarpeeksi, mutta siinä voi myös olla sellainen markkinointiajatus, että mieluummin mainitaan urheilulajeja, kun sali vissiin on aika urheilusuuntautunut.

En ihan ymmärrä Karin mainintaa erottuvuuden näkymisen puutteesta. Luultavasti itsepuolustuslajit ovat menossa siihen suuntaan, että lajit/organisaatiot vain lisääntyvät ja sisällöt samaan aikaan samankaltaistuvat entisestään. Omalla tavallaan itsepuolustuslajit ja niiden organisaatiot saattavat jonain päivänä laittaa omalta osaltaan vaikeaksi kysymyksen, mitä laji edes tarkoittaa, kun tulee tapauksia joissa eri nimien alla tehdään samanlaisempaa settiä kuin joidenkin samannimisten. Mutta tämä on jo laajempi pohdinta. Se ei haittaa oikein missään mielessä vaikka Defcon olisi kokonaisuudessaan tuttua huttua eikä toisi mitään uutta. Sellainen toteamus edellä minun nähdäkseni usein moderneista itsepuolustuslajeista muutenkin puhutaan.
Lasse Candé
marras 19, 2019, 21.05
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defcon
Vastaukset: 29
Luettu: 24498

Defcon

Mika kirjoitti: loka 27, 2019, 15.01 Seuran lajiesittelysivulla ei ainakaan vielä mainita Defconia.
Nyt Ahjo Training Centerin sivulta löytyy Defconin lajiesittely.

https://ahjotrainingcenter.fi/lajiesitt ... puolustus/



Valokuvan ja kuvatekstin perusteella heillä on viisi Defcon-ohjaajaa vetämässä harjoituksia. Esittelyssä kuvaillaan myös lajia ja mistä palikoista se on rakennettu ja miten. Defendoa siinä ei mainita. Ainoastaan urheilulajeja mainitaan nimeltä.
Lasse Candé
marras 13, 2019, 16.14
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defcon
Vastaukset: 29
Luettu: 24498

Defcon

Samaa mieltä Karin kanssa Andyn jaosta!
Lasse Candé
loka 23, 2019, 22.30
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defcon
Vastaukset: 29
Luettu: 24498

Defcon

Varmaankin Ahjo Training Center Keravalla.