Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Lasse Candé
marras 17, 2019, 15.36
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Seurojen erilaiset vuosijuhlat (ja muut arvokkaammat juhlat)
Vastaukset: 5
Luettu: 7281

Seurojen erilaiset vuosijuhlat (ja muut arvokkaammat juhlat)

Minkälaisia vuosijuhlia tai muita vastaavia juhlallisuuksia olette kokeneet?

Entä miten usein seurojen iän karttumista tulisi juhlistaa? (Joka vuosi, joka viides vuosi, joka kymmenes vuosi vai jotain muuta?)

Minkälaiset juhlat ovat hyviä?

Minkälaisia hyviä ideoita tällaisiin arvokkaampiin juhliin potkulaisilla on?

Yhdistyykö juhliin jokin leiri, "erikoistreeni" (minkälainen), kamppailulajinäytös tai jokin muu lajitekemisjuttu ja miten?

Onko lajeilla joitain erityispiirteitä, minkä johdosta juhlimisen tapa joko rajoittuu jollakin tavalla tai mikä muuten erottelee lajien juhlien tyyppejä? (Vai onko kyse vain ihmisistä?)



Olen saanut olla vieraana parin muun seuran juhlissa ja nyt kokenut kolmet oman seurani juhlat. Näitä on järjestetty viiden vuoden välein. Pidän sitä hyvänä tahtina, koska se sopii hyvin yhteen harrastajien vaihtuvuustahdin kanssa (riittävän usein) ja juhliin voi panostaa ja niille tulee porukkaa (riittävän harvoin).

Karateseura Honbu (Helsingin opiskelijoiden seura) on sillä tapaa erityislaatuinen seura, että vanhahkona opiskelijoiden seurana sille on ollut tyypillistä että eri ihmiset ovat tulleet ja menneet ja monet tärkeät henkilöt ovat olleet karateaktiiveja samaan aikaan tai Honbun jälkeen muualla. Tämä laittaa seuran laajempaan karatekontekstiin. Varmaan kyllä vastaavia tehoja kaivettavissa mistä tahansa 40-vuotiaasta karateseurasta, ei siinä mitään.

Eiliset juhlat olivat juhlaillallinen hienossa surehkossa ja tunnelmallisessa tilassa. Illallisen yhteydessä sopivat järkevät puheet. Tällä kertaa oli hieno porukan jaottelu vuosikymmeniin ja historian läpikäynti tästä näkökulmasta, sopivasti pilke silmäkulmassa. Mukana myös bändi, jossa yksi honbulainen ja toinen kävi välillä soittamassa mukana myös.

Järjestelyt sellaiset, että ihmiset olivat hyväntuulisia ja juhlivia ja sitten muodollisuudet vedettiin vähän tosiaankin pilke silmäkulmassa. Oli myös slideshow valokuvista mikä pyöri itsekseen.

Ja yksi hieno idea. Ennen juhlaa oli kysely siitä kuka on ollut kenenkin peruskurssioppilas. Kamppailuseuran mittakaavassa, tämä on varmaan järkevin yksittäinen selkeästi rajattava runko historian esittämiselle. Tästä oli sitten linjat näkyvissä niin että ylimpänä vanhimmat sukupolvet ja siitä tarina etenee alaspäin uudempiin. Henkilöt aina yhdistettynä nuolilla oppilaisiinsa. Sopivan isoilla seuroilla, joilla on peruskursseja ja joilla peruskurssien vetäjät vaihtuvat muutaman vuoden välein, tämä esittää melkein kokonaisuudessaan ketkä ovat olleet treenaajina ja opetustoiminnassa aktiiveja seurassa eri aikoina ja laittaa tämän kaiken hienoon jatkumoon. Itseäni lämmitti suuresti nähdä itseni tässä jatkumossa ja uskon että muita lämmitti oman roolinsa näkeminen tällä tavalla myös.

Loppuillasta jatkot.



Tältä ketjulta toivon, että tämä toimii ideoiden lähteenä ja muunlaisena keskustelullisena tukena seuroijen juhlien ideointiin. Ja että ketju nostaa hienoja muistoja mieleen.

(Kysymykset alussa eivät ole mikään gallup mihin kysytään jokaiseen kysymykseen jokaisen mielipiteitä, vaan maalaavat vain kokonaiskuvaa aiheesta.)