Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 9 tulosta

Lasse Candé
touko 24, 2020, 04.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

Michael Jacksonin Earth Song on musiikkivideoissa sellaista aatelia ettei oikein vertaista löydy.








Muistan kun tuo tuli ja se mun sukupolven juttu, telkkariohjelma Jyrki, näytti tuon. Valitettavasti se jäi about yhteen kertaan ja videota ei Suomessa näkynyt juurikaan sitä laajemmin. Saman levyn lyhyempi biisi, They Don't Care About Us, joka rokkaa melko hyvin, soi paljon enemmän. Onhan tämä Earth Song 6 min 45 s pitkä, ettei ihmekään. Silti se yksi kerta teki todella ison vaikutuksen 8-luokkalaiseen Lasseen ja on sen Lassen näkökulmasta hienoa että on jokin Youtube mistä kaikki tällainen timanttisetti löytyy. :o

Video ei ole menettänyt mitään sen ajankohtaisuudesta, vaan ehkä jopa päinvastoin, viittauksineen sademetsiin, eläinten oikeuksiin, sotiin jne. Michael Jackson oli tuossa edelläkävijä, kun toki nuo asiat olivat satunnaisesti esillä silloinkin, mutta ihan oikeasti juuri tällaisten sankareiden takia kuin Jackson, nuo ovat nyt perussettiä. Ehkä osin juuri tällaisten voimakkaiden propagandavideoiden ansiosta.

Multa putoaa sellainen puolikas kyynel joka kerta kun näen ja kuulen tämän videon. Teen tätä itselleni silloin tällöin, koska hyvää taidetta tulee nauttia ja tämä on sitä.

Kun katsotte, niin laittakaa parhaat musalaitteet toimintaan, sillä tämä on sitä mitä musiikkivideo parhaimmillaan on:

Tykitystä täysillä päin sinun naamaasi, niin musiikilla kuin videolla.



PS: Sori että tämä on niin kova, että on varmaan vaikea nousta esiin laittamaan seuraavaa videota. ;)

(Lue: Tämä siis haaste...)


EDIT: Tuo maan kaivaminen on kyllä niin vahva viesti että huhhuh. Toimi jopa siihen kersaan mikä olin tuolloin.
Lasse Candé
touko 24, 2020, 03.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

AlexMachine laittoi 24.1. hyvin merkillisen videon "Frankie Goes to Hollywood - Two Tribes"

Siinä mäiskitään vähän sumopainiareenaa muistuttavassa hiekkamestassa. Ollakseen väkivallaltaan mieto, ns taiteellinen väkivaltaisuus on hemmetin vahva. Se antaa vahvan väkivaltaisen vaikutelman taiteen keinoin, vaikka ei ole kovin väkivaltainen.

Väkivalta ja väkivaltaisuus elokuvataiteessa olisikin mielenkiintoinen aihe. Aihe jonka saatan avata Saunaan joskus. Kuka muu tahansa voi myös tehdä näin.



Tuo AM:n video 7.5. (Tom Petty and the Heartbreakers - Fault Lines) on ihan älytön videona. Biisi ei oikein aluksi iskenyt, mutta alkoi sekin pelittää loppua kohti. Video oli erittäin monipuolinen kattaus hienoutta ja musiikkivideoiden laajassa kirjossa erityistapaus.



Karin tuossa laittama Smashing Pumpkins... Huhhuh. Nostaa kysymyksiä että miten löysit tämän mutta ennen kaikkea, miten helvetissä sä tiedät tuollaisia leffajuttuja? :D :D
Tarttuiko video vain jotenkin plakkariin silloin kun telkkarissa vielä pyöri musiikkivideoita?
Lasse Candé
touko 19, 2020, 04.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

Jorge laittoi tammikuun 23. päivä ketjuun missä pitäisi katsoa kaikki jaetut musiikkivideot yli 8-minuuttisen videon jossa pyörii levyn kansia. Fuskasin vähän kun sain jutun juonesta kiinni, mutta siis oliko se tarkoitettu musiikkivideoksi vai joksikin sivureferenssiksi johonkin ihan muuhun? :niinpa:

Vastaavasti ihmettelin tuota Helsinki City Boy -jakoa, koska ei oikein tullut mitään saatesanoja, miksi video tulisi katsoa. Hieman siinä näkyy homohtavaa meininkiä, mutta ei mitenkään sellaisella tavalla että voisin ymmärtää suosituksen.

Vissiin biisin nimessä viitataan Pet Shop Boysin vastaavaan New York City Boy:hin. (?)
Miten tahansa, jaon pointista ei ilmennyt muuta kuin että se tuli mieleen muista asioista. :niinpa:



Karin jakama Eminemin Lose Yourself on vanhentunut tms poistunut. Tässä toinen linkki videoon, joka lähinnä pyörittelee 8milea, kuten Kari myös itse sanoi.
paljastus:
Olen itse nähnyt leffan aikas monta kertaa, kun silloin ei ollut vielä hyvän tavaran tulvaa kuten nykyään ja oli jotenkin erityisen hieno juttu, jos onnistui saamaan jonkun kaverin netistä lataaman leffan POLTETTUA cd-levylle. Ja siis CD-LEVYLLE, KOSKA DIVX TARKOITTI ETTÄ DVD-ELOKUVAN SAA MAHTUMAAN CD:LLE. Olen ollut jo ihan täysikäinen mutta wittu että tuollaiset asiat olivat hienoja kun niitä alkoi tuon Eminemin videon aikaan tapahtua enenevissä määrin.

No, tuli tuo leffakin sitten katsottua moneen kertaan osin tämän teknologisen hienouden takia mutta osin myös, koska pätkä on hyvä ja pyörittää Karate Kid meininkejä räpin parissa. Myöhemmin ostin leffan, mutta ei sillä tee mitään. Piraatti-divx vuosituhannen alusta kaverin lataamana DC++:sta, jossa on sanasta sanaan tekstitykset englanniksi, on paljon parempi kuin vähän parempilaatuinen jossa ei ole yhtä hyviä tekstejä.



Mutta mitä videoon tulee, näin 8milen kuten yleensäkin kaikki leffat aika paljon kaikkien muiden ihmisten jälkeen. Niinpä tämä video oli silloin jo nähty. Aika hyvä meininki tuossa nousee, ottaen huomioon, että tuota biisiä ei edes battlessa esitetä. Nyt taas homma kääntynyt silleen toisinpäin että minulle on leffa tutumpi. Aikamoista duunia tehty että on saatu näyttämään että esitetään tuota biisiä. Ellei sitten ole otettu ihan omia musiikkivideo-ottoja.

Mahtaisiko tällaista olla?

Leffoista kasatut videot ovat vähän leimejä, jos leffa on kovin tuttu. Tuohon aikaan kaikki tämä tosin oli coolimpaa kuin about mikään. En tiä saatana...
Lasse Candé
touko 8, 2020, 02.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

Päässyt jo yli ketjun puolivälin.

Madonnan Bad Girl Karilta tuolla aika alussa oli kova veto. Luulin että on otettu jostain leffasta, mutta pikaisella googlauksella en nähnyy viitteitä tällaisesta. Sikäli aika kova panostus videoon.

Ja Madonna ja C. Walken on kyllä aika kova parivaljakko. Kun olin pieni, minulle näyttäytyi Walken jotenkin huonona näyttelijänä. Vasta aikuisena tajusin koko homman, että jos pitää Walkenia huonona niin ole hyvä ja tee sama. :D Madonnassa on paljon juuri tuota samaa, mihin Jorgekin viittasi. Se kokonaisuus.

Dio ei antanut paljoa kun toteutus vähän kökkö. :(

Erasuren "homoni-homoni":ssa oli tosiaankin melkoinen värimaailma ja toimiva kononaisuus.

Outkast klassikko ja aina myös tykännyt tuosta Red Hot Chili Peppersista, missä vedellään muiden estetiikalla. Itse näin aina tuon videon tribuuttina, naureskelevan parodian sijaan. Jotenkin siinä kohtaa kun päästään bändiin itseensä, tulee se fiilis että kyseessä on rokin jatkumo. Toisekseen he parodioivat siinä itseään hyppyineen ja mikin kiertämisineen näyttäen ihan saattanan Red Hot Chili Peppersiltä. :D :D

Nick Caven video oli itselleni vähän vaisu. En ole kyllä jotenkin koskaan myöskään löytänyt musiikkiaan, vaikka se on pyörinyt elämäni naapurostossa.



Mulla yksi videoidea (ehkä maailman paras!!), mutta pitää ensin kahlata kaikki muut täältä läpi. :D

Ja wittuakos... Kivaahan tää.
Lasse Candé
touko 8, 2020, 01.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

Kun otan nyt vähän kaljaa, aloin itse perkaamaan siitä mihin jäin.

Lainauksessa AM ja Genesiksen Jeesus-biisi. Laitan lainauksen sisällön paljastukseen layoutsyistä.
AlexMachine kirjoitti: tammi 18, 2020, 17.18
paljastus:
Edellinen toi vahvoja takaumia sekä 80- että 90-luvuilta, kun MTV oli vielä musiikkikanava.
Postaan seuraavan videon kahdesta syystä. Ensin Genesis onnistui kiteyttämään erittäin hyvin tämän tv-evangelista touhun nerokkaalla videolla ja sanoituksilla. Tässä sensuroimaton video, joka on toinen syy miksi postaan. Olen huomannut että taidettakin on alettu ”sensuroimaan” tai muokkaamaan suvaitsevaisuuden takia.
Sisänsä sairasta koska taide on aikansa kuva ja jos sitä muokataan yleisen mielipiteen vuoksi, tehdään karhunpalvelus tuleville sukupolville.
Noin 1.10min kohdassa näkyy pappi mustan homo-miehen kanssa hississä, mikä on täysin harmitonta sinällänsä ja sopii kappaleeseen.”I believe in the family
With my ever loving wife beside me
But she don't know about my girlfriend
Or the man I met last night”
Kuitenkin Genesis (tai levy-yhtiö) on Genesiksen virallisella sivulla tubessa leikannut videon uudelleen.


Ja tässä leikattu video.


Sanoin on muuten käynyt Dire Straitsin Money for nothing sanoituksille. Sieltä on poistettu halventava nimitys.

Katselin ensimmäisen videon, enkä kyllä nähnyt mitään sokeita mustia homopappeja hississä. Tarkoititko kohdassa 1 min 10 s. Siinä kohtaa taitaa jengiä lapata jonkin sillan yli.

En katsonut toista videota ollenkaan. Varmaan laitoitkin sen vain referenssiksi jos haluaa verrata?



Joka tapauksessa ensimmäisellä videolla oli hyvällä tapaa paljon settiä ja käytettiin ajalle minun nähdäkseni melko voimakasta välinettä näyttää TV TV:ssä. Esim Lynch tykkää tällaisesta, mutta 90-luvulla se oli yleistä videoissa, esim Green Dayn Geek Stink Breath näyttää tuossa suhteessa ajalle tyypilliseltä ja taisi telkkarit pyöriä monissa MTV:n logoissa ja mainoksissa.

Ja hyviä värijuttuja vaatetuksessa ja monipuolisesti meininkiä. Vuodelle 1991 aika kova.

Minulle ei välity tänne suomalaiseen vuoteen 2020 oikein nuo uskontoteemat. Huomaan jenkkien kanssa jutellessani, että en ihan ymmärrä aina maalaistensa kokemusta maansa uskonnollisuudesta. Kaltaiselleni tuollaisesta videosta menee varmaan aika paljon ohi.
Lasse Candé
touko 7, 2020, 14.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

Oli se loppuun asti mietitty. Se perustui potkun melko hiljaisin meininkeihin ja ajatukseen siitä että ketju on hidasta ja syvää viihdettä. Kyllä minä uskon että täällä on sellasia jotka ovat katsoneet jokaisen videon ja ei haittaa yhtään, jos joku esim nyt eristäytymisen aikoina löytää tästä väylän saada vähän sosiaalista toimintaa ja sisältöä pienen musavideoprojektin muodossa. :jepa: Vaikkapa jokin perjantai tai lauantai parin kaljan tai viskin kera.

Täällä on myös hitti vs huti, joka edustaa toisenlaista nopeampaa lähestymistä ja nimenomaan musiikkiin.

Tämä ketju joka asettaa juuri videot etusijalle on aika marginaalinen juttu lopulta, teki tämän miten tahansa. Tämä oli tarkoitus olla selkeästi eri asia kuin hitti vs huti.

Tietty jos fuskaa säännöissä joiden seuraaminen ei näy viestistä, niin eihän kukaan koskaan saa tietää. ;)
Mutta tarkoitus oli nimenomaisesti hidastaa ketjua. On vain hyvä että videoita ei tule liian tiuhaan tahtiin. Viesteistä huomaa hyvin että kaikki ovat ymmärtäneet pääidean siitä että videoista on tarkoitus keskustella - niin omasta kuin tänne laitetuistakin. :jepa:
Lasse Candé
tammi 24, 2020, 18.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

Kiitoksia aivan loistavasta keskustelusta!

Koska sääntöjen vaatimus jokaisen videon katsomisesta on aika raju, mutta tässä on juuri parasta antia teidän kuvaukset eikä videovirta, tahtoisin lisätä sääntöjä. Ilmoitan tämän viestin, joskos säännöt saa mukaan avausviestiin.


Uusia sääntöjä!!


Lisäksi:

3. Vain yksi video per viesti.
4. Älä laita videoita liian usein. (Sääntö ei ole tiukka, mutta esimerkiksi ei enempää kuin video viikossa on hyvä viitteellinen ajatus.)




(Tuo "lisäksi" lukee tuossa, jotta on helpompi kopata ja liittää viestiin. Sehän sanoo ettei saa laittaa ellei... mutta nämä eivät ole sellaisia ehtoja.)

Näiden sääntöjen ideana on hidastaa ketjua ihan tietoisestikin. Arvelen että jos tahti hidastuu, panostetaan enemmän sekä omien videoiden alustukseen että muiden videoiden kommentoimiseen.

Ja herranjessus, miten hyvin olette sekä alustaneet että kommentoineet!



Huom, ei ole pakko laittaa videoita. Kommentoiminen laittamatta omaa videota on jopa suotavaa. Saa kommentoida miten paljoa tahansa. Sehän vain ilahduttaa videon laittajaa ja myös lukijoita.

Nyt vähän hitaammin ja vielä enemmän turinaa, niin on kohtuullista olettaa että kaikki videot oikeasti katsotaan.


Hiiiiiitaaaaaastiiii...

[valvoja]Säännöt muokattu mukaan avausviestiin. Muuta tästä ei ole kopioitu sinne.[/valvoja]
Lasse Candé
tammi 18, 2020, 04.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

Metallican Until it Sleeps:




Olin itse otollisessa 14v iässä (?) kun tuo tuli ja jopa minä havaitsin ettei tämä Metallica ole mitä sen pitäisi olla.

Mutta video on voimakas kuin helvetti. Kiemurteluja ja hyvin ajoitettuja säikäytyksiä avaten käsiä jne. Vahvoja signaaleja. Hyviä värejä. Oksia. Kunnon musiikkivideomeininkiä.

Kirjoittaisin enemmän, mutta ei ole paljoa kirjoitettavaa. Videolla myös vanhoja ihmisiä, silleen että sillä on merkitystä. Elämä. Elämän kaari. Jne.

En katso uudestaan, mutta pelataankos tässä joillain peruspalikoilla jostain raamatusta?





Enivei, seuraavan laittaja joutuu kommentoimaan tätä videota. Sen jälkeen laittava jompaa kumpaa kahdesta ensimmäisestä.

(Mielellään saa kommentoida kaikkia. Jengi ilahtuu. Ja saa kommentoida vaikka ei laittaisikaan!)
Lasse Candé
tammi 18, 2020, 04.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Musiikkivideo ja videon hehkutus
Vastaukset: 31
Luettu: 6808

Musiikkivideo ja videon hehkutus

Biiseille on jo miljoona ketjua.

Nyt ei biisin hyvyydellä ole mitään väliä, vaan huomio kiinnittyy videoon.

Ketjun nimi jo sanoo sen, mutta siis tänne ei vain linkitellä Nykäsenä, vaan kun laitetaan video, laitetaan helmetinmoiset perustelut miksi ketjun seuraaja katsoisi videon. :rok:


Lisäsääntönä, ei saa laittaa videota ellei ole
1. katsonut kaikkia ketjun videoita ja
2. kommentoinut yhtä videota edellä.


Ja jos laittaa itse videon, kommentoimisvelvollisuus päivittyy heti sen jälkeen.
(Laitat videon: PLING! Ennen seuraavaa videon laittoasi kommentoit ansiokkaasti yhtä videota edellisesi jälkeen.)

Lisäksi:

3. Vain yksi video per viesti.
4. Älä laita videoita liian usein. (Sääntö ei ole tiukka, mutta esimerkiksi ei enempää kuin video viikossa on hyvä viitteellinen ajatus.)


Kommentoikaa video edellä kokonaisuutta. Nyt biisi on vain biisi eikä sillä väliä.

Ja kaikki turinat ovat tässä ketjussa jakoja tärkeämpiä.

[valvoja]Ehdot 3. ja 4. lisätty toivottavasti oikeaan paikkaan.[/valvoja]