Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 70 tulosta

Lasse Candé
syys 12, 2019, 17.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Tässä muista maista se, mitä kyttäsarjoissa kutsutaan "bolo":ksi. (Haku päällä.)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/All-points_bulletinTuota etsiessäni oli solmion lisäksi lyönti, minkä laitan tähän kaupanpäälliseksi:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bolo_punch


Tuosta kyttämerkityksestä, se kun sanotaan "put out a bolo", niin urban dictionaryssa on sille myös vaihtoehtoinen määritelmä. :D
Lasse Candé
syys 10, 2019, 23.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Selviääkö tästä?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bantu_peoples

En osaa itse laittaa tuota yhtään kontekstiin enkä jaksa lukea.Hieman tyylikkäämmäksi tuon tekisi silti "blaablaalle tyypillisiä kasvonpiirteitä" -tyyppinen muotoilu, sillä nuo voivat olla vähän leimaavia. Havainnollistaakseni, vedän päinvastaiseen suuntaan, elikkäs jos sanoisikin "erittäin bantu".

Äkkiseltään olisin silti samoilla linjoilla flammeen kanssa. Eikä viestiminen sillä tavalla ettei epäselvyyksiä tule edes ole hankalaa.
Lasse Candé
kesä 5, 2019, 03.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Otetaan tähän toinen aihe rinnalle, eli lokkien kiertely.

Otin hitusen wittuuntuneena pienen öisen kävelyn ja kävely johti Loviisassa ytimestä erään rannan suuntaan, missä lokkeja ja varmaan runsaasti pesiä. Näitä siis alueen taloissa jne, kuten yhtenä iltana havaittiin mimmini kanssa.

Jokin lintu bongasi minut ja siinä alkoi viestintä muille mitä luultavimmin. Kun sitten tein jonkin matkan päästä silleen "uukkarin" että käännyin oikealle, kävelin 50 m ja uudestaan sen jälkeen oikealle, palaten alkuperäiseen suuntaan, näitä alkoi kertyä aivan witusti ja ne kiertelivät korkealla pitäen minut ympyränsä keskipisteenä. Huusivat toisilleen ja aina jostain tuli yksi lintu yhtäkkiä lisää. Ja siis tästä eteenpäin tulen varmaan pitämään Hitchcockin Lintuja oikeastikin pelottavana (taas).

Ymmärrän että saatoin kiertää niille elukoille keskeisen "korttelin" tai että muuten vain kokivat palaamiseni tulosuuntaan epäillyttäväksi. Siinä olosuhde numero yksi. (Tein täyden luupin noin 200 m * 50 m alueen ympäri. Välissä taloja koko matkalta.)

Olosuhde numero kaksi on että olin aika wittuuntunut ja yksin öiseen aikaan noin 0.30 täysin hiljaisella alueella. Kävelin silti normaalisti, mutta ehkä linnut osaavat lukea mielentiloja jollakin mittarilla joidenkin asioiden suhteen.

Olosuhde kolme, olin tosiaankin yksin.

Neljä, wittuuntumiseni heijastui melko nopeana kävelynä.

Viisi, koska olen miettinyt lintuja jotka täällä vähän sekoilevat, herpaannuin ja tarkistelin aika paljon tilannetta kun lentelivät katsellen vähänväliä heidän kiertelyään.Eli summa summarum, niiden näkökulmasta (jos leikittäisiin että ovat saatanan fiksuja), joku tyyppi kiertää korttelin jossa muutama pesä ja on silminnähden wittuuntunut tai aggressiivinen, ehkä uhkaava, ja kävelee nopeasti tarkkaillen yllä lentäviä lokkeja.Kertyivät ympärilleni ihan oikeasti todella rasittavaan pisteeseen saakka kiertelemään, pitäen minun sijaintini kohdalta piirrettyä pystyakselia liikkuvan ympyränsä keskipisteenä. Ja se ympyrä vain seurasi ja seurasi, vaikka vierellä oli taloja ja puita ja jäin katveeseen paljon. Hakeuduinkin talon seiniin kiinni sieltä keskeltä katua. Kuten sanottu, pysyivät kuitenkin semi-korkealla ainakin reilussa kymmenessä metrissä ja tähän en nähnyt poikkeuksia.Kysymykseni on, että minkälaisista asioista on kyse siinä että tuo lokkiympyrä seuraa about 200-300 m melko urbaanissa ympäristössä, missä siis kulkee ihan normaalistikin jengiä aiemmin päivällä? Mitä googlailin, lokkien kiertelyyn noin muuten tarjotaan selitykseksi hyönteisiä jollakin tapaa, mutta en minä nyt niin paljoa niitä houkuttele, että lokit siksi muodostaisivat liikkuvan ympyrän ympärilleni.

Ymmärrän jos on jokin uhkajuttu ja että reagoivat vartioiden ja jopa wittuillen, mutta onko kenelläkään tietoa juuri tästä kiertelykäytöksestä? Koska siitä en löytänyt suoraa linkkiä.

Kiertelyä olen kyllä nähnyt mutta vain pesien tai ruokapotentiaalin perässä. Aissaatana, ehkä ovat tottuneet öisin grilliltä käveleviin tyyppeihin? Kun oikein intoutuivat, minulla oli siinä vaiheessa tosin väärä suunta, elikkäs takaisin keskustaan päin.
Lasse Candé
kesä 5, 2019, 01.34
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Päätyisin itse enemmän MikaM:n linjalle ja jos tulee liikaa outoa settiä, niin profiili pois seurannasta, kunnes käy sopivassa laitoksessa ns lataamassa pattereita.

Toisaalta tykkään mahdollisuuksien mielessä - ja mehän tahdomme aina nähdä mahdollisuuksia kaikessa - Pyrkeleen ehdotuksesta. Pitää vain muistaa että laittaa sitten jatkuvaa tulvaa videoilla ja saatesanoiksi provosoivia kysymyksiä. Tämä tie vaatii enemmän duunia, koska pitää alkaa perehtymään.Sitten tietenkin jos kaveri on läheinen edes periaatteessa, pitää hakea ratkaisuja sieltä missä voi auttaa eniten ja siinä ei foorumiväki luultavasti osaa auttaa ilman tarkempia speksejä. Miten paljon sä haluat
a) oikaista näitä juttuja ja
b) tukea tätä ihmistä?
Lasse Candé
huhti 5, 2019, 08.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Ei helvetti, Point vähän tykittää. :lol:
Lasse Candé
huhti 3, 2019, 15.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Makseltiin kerran frendin kanssa Washington DC:stä saatu parkkisakko kun oltiin tultu takaisin Suomeen. Auto oli vuokrattu. Ei ollut iso summa emmekä halunneet tunnontuskia. Varmaan jollain luottokorttimeiningeillä olisi lähteneet rahat joka tapauksessa. (?)

Sakko tuli vissiin siitä, että auto jäi ehkä 30 cm päähän katukivestä.

Tässä tapauksessahan Point voi ottaa yhteyttä Interpoliin ja kertoa mitä on tullut tehtyä. :D
Lasse Candé
joulu 12, 2018, 16.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Rystysjuttu on tätä mielenkiintoisempi, mutta täytyy sanoa tuohon parin kuukauden takaiseen fb-blokkaus/piilotusjuttuun...

Ensinnäkin kaikki mitä Puni sanoo.

Toisekseen, piilottaminen on kaikkein turvallisinta aina, eikä nakerra mitään. Blokkauksesta täytyy ymmärtää että se on rankin toimenpide ja siis rankempi kuin kavereista poisto. Sekä blokkaaminen että kaverin poisto selviää sen kohteeksi päätyneelle suurimmassa osassa tapauksista ja usein hieman nolosti. Blokkaaminen onkin yleensä tietämättömien, sekopäisten tai häiriköityjen toimenpide. Viimeisessä siis toimeenpiteen tekijä on potentiaalisesti kartalla mitä tekee. Sekopäistä ei voi tietää. Tietämättömät taas sekoittavat sen piilottamiseen.

Blokkaaminen siis poistaa henkilön blokkaajan fb-maailmasta käsittääkseni kokonaan, käsittääkseni sitä lukuunottamatta, että jossain omalla blokattujen listalla (?) tämä blokattu näkyy. Ja sieltä sen blokkauksen voi vissiin (?) poistaa. En tiedä millä kaikilla tavoin blokkaus poistaa kavereista, kun siis koko tyyppi katoaa. Että jos blokkaa kaverin ja unblokkaa, onko sitten kaveri vai pitääkö pyytää uudestaan kaveriksi. Joka tapauksessa blokatulle blokkaaja katoaa täysin.

Blokkaamisesta seuraa usein sellainen nolo tilanne, että jos on yhteisiä tuttuja tai sivu/ryhmä jossa jutellaan, saattaa näkyä jonkun todella väittelevää yksinpuhelua, kun blokkaaja on ylensä jonkinasteinen mulk-q, jota vastaan väännetään paljon. Blokattu sitten kyselee että mistä tässä yksinpuhelussa on kyse ja joku toinen kertoo että toisena keskustelijanahan on tämä N.N. (Eli blokkaaja.) Koska kyseessä on usein vähän hupaisat hahmot, se joku osaa myös yleensä kertoa suoralta kädeltä että kyselijä on mitä luultavimmin tullut blokatuksi ja ellei, kysyjä hokaa tämän itse melko nopeasti kun hakunsa ei näytä koko henkilöä mitenkään missään.Piilottaminen ratkaisee sen suurimman ongelman, eli että tyypin jutut eivät tule uutisvirtaan. Yleensä tämä riittää ja se ei Punin mukaan ja minunkaan käsittääkseni näy piilotetulle mitenkään. Piilottaminen ei ratkaise sitä, että tyyppi saattaa kommentoida juttua ja se näkyy. Eikä sitä että piilotettuun tyyppiin voi törmäillä siellä täällä.

Kaverin poistokin ilmenee usein jossain määrin nolosti jotakuta kohtaan. Eikä siinä mitään. Jos haluaa näin tehdä, kannattaa tehdä näin, varsinkin jos tietää mitä on tekemässä.
Lasse Candé
loka 16, 2018, 11.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Kari Aittomäki kirjoitti:
syys 12, 2018, 03.15
Tämmöseen törmäsin:Tykkäsin kovasti nöösiäisenä tosta sarjasta vaikka enhämminä siitä mitään tajunnut.
Mutta tuo musiikki koukutti ja koukuttaa yhä.

Mitä nuo soittimet on?
Teemakilkutin ei ole ainakaan piano koska pling tulee hiukan iskun perässä. Ja on sielä muitaki helistimiä.

En viitsi kaivaa tietoja jos joku sattuis tietään..

Nyt tuota sarjaaki vois seurata taasen, muistan tajunneeni sen britti/jenkki-jännitteen ja jotenkin pöyhkeilevän elämäntyylin.
Remake ehkä leffana ois kyllä kova sana.

”The opening notes of its electric harpsichord...”

https://www.theguardian.com/music/musicblog/2011/jan/31/john-barry-composer-soundtracks

Kova biisi, niin oli pakko vähän googlailla.
Lasse Candé
helmi 10, 2018, 09.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Olen tuosta kysymyksestä, kuten about kaikista mielenkiintoisista kysymyksistä, vähän molempaa mieltä. Ymmärrän boikottimeiningit ja ymmärrän sen, että törkyily tahraa myös tuotoksia. Kaikki tämä on OK. Samaan aikaan olen sitä mieltä että taide on vapaata eikä negatiivisella tavalla tekijään kytköksissä. Tässä mielessä en ainakaan itse sulkisi silmiäni hyvältä taiteelta tai vihteeltä vain sen takia että sen ulkopuolella (joskin myös siihen kytköksissä) on tehty jotakin.

Toinen mielenkiintoinen kysymys on tällaiset Last Tango in Paris (Bertolucci, Brando) -tyyppiset pätkät, missä se taide tulee siitä, että naisnäyttelijä maksaa henkisesti kovaa hintaa tuossa mielessä vaativasta roolista. Vertautuisi siihen että eläinrääkkäyksellä saisi lisätehoja pätkään. Näiden eettisyyspohdinta on taas omanlaisensa ja toki LTiP:issa naisnäyttelijällä oli valinnan mahdollisuuksia eikä tietenkään varmuutta toteutuneesta kuvausdynamiikasta ylipäätään ole. Olen itse sitä mieltä että kun se taide saatiin purkkiin, niin se on yksi asia ja sitten taas kaikki sen tekemisen tuska toinen. Jälkimmäisellä tasolla voin tarvittaessa jakaa omia tuomioita jos syytä ilmenee, mutta leffa on ja pysyy hyvänä taiteena.

Ja tästä saa mielellään olla eri mieltä. Ymmärrän senkin.
Lasse Candé
tammi 26, 2018, 16.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Mikä tämä irtolaisuuslaki oli silleen tiivistäen ja oliko siis kielto majoittua kotikaupungissa osa sitä? Ja mitä tällä kiellolla haluttiin aikaansaada? Saarikko jo viittasi prostituutiovastaisuuteen, eli oliko tuossa kotikaupunkimajoittumiskiellossa kyse tästä?

Ja siis että tällaista tapahtunut vielä 2000-luvulla! :o
Lasse Candé
tammi 24, 2018, 20.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Juttelin maanantaina Loviisassa vanhojen ukkojen kanssa kahvilassa ja tuli esiin sellainen juttu että ennen vanhaan (vissiin 60-luvulla, mutta oliko mihin asti?) ei saanut majoittua oman kaupunkinsa hotelliin.

Ensinnäkin kysyisin, pitääkö tämä paikkansa ja toisekseen, jos pitää, mihin tuollainen laki on perustunut?Samassa yhteydessä tuli puhetta joistain kokoontumisten rajoittamisista ja yhdistivät jotenkin sodan jälkeisiin aikoihin. En sitten tiedä löytyykö siltä suunnalta vastaus arvoitukseen. Ainoa mitä itse keksin oli huorin tekemisen vastainen taistelu...
Lasse Candé
kesä 3, 2016, 13.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

En osaa vastata asiaan, mutta jos makoilee selällään ilman tyynyä, niin on mahdollista että niskan alimmat nikamat työntyy nimenomaan eteenpäin (ylöspäin), kompensoidakseen taakse menevää takaraivoa. Ja tyyny taas sallii niiden laskeutua alas ja nostaa takaraivoa sen sijaan. (Se efekti, kun tartut päästä molemmilta sivuilta käsin ja kierrät joko leukaa eteen ja päälakea taakse tai päin vastoin.)

Tottakai nikamia pystyy painamaan alaspäin, kun vähän keskittyy, mutta uskoisin että nukkuessa näin ei tule tehtyä.

Kuten sanottu, en osaa vastata kysymykseen. Olen vain joskus miettinyt samaa ja tajunnut, etten luultavasti tiedä mitään. :)
Lasse Candé
maalis 2, 2016, 01.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Lasse Candé kirjoitti: onhan se parempi vain vetää aina samalla tavalla.
AlexMachine kirjoitti: Uskoisin että varsinkin lentämisessa, asiat tehdään aina vain ja ainoastaan yhdellä tavalla.
Totte kirjoitti: Eli kun on tärkeää, että komennot ja käskyt menee perille, ne tehdään aina samalla tavalla.
Olisiko vielä halukkaita? :D
Lasse Candé
maalis 1, 2016, 14.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Tallentuvatko ne ääninä vai tunnistaako systeemi ne jotenkin käskyiksi?
Jos ne tallentuvat ääninä, ei kai kielellä ole mitään väliä, sillä uskon että onnettomuustutkijat saavat jutun sisällön selville suht pienellä vaivalla.

Vai?
Lasse Candé
maalis 1, 2016, 14.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suuri kysymysketju
Vastaukset: 4344
Luettu: 193501

Suuri kysymysketju

Muistankohan ihan väärin vai olenkohan joskus kuullut noita myös muilla kielillä? Esim saksaksi?

Suomalaiset ovat kansana nopeampia vaihtamaan kieltänsä englanniksi kuin monet muut.

Oma arvaukseni tuohon olisi se, että se on niin hemmetin helppoa sanoa aina samalla kielellä. Kun henkilökunnat saattavat joskus olla kansainvälisiäkin kokoonpanoja, onhan se parempi vain vetää aina samalla tavalla. Lisäksi tämä ehkäpä rajallisesti palvelee myös ulkomaisia kyydittäviä, jotka sitten ymmärtävät että nyt ei puhuta heille ja että jos henkilökunnankin pitää valmistautua laskeutumiseen, aivan varmasti heidänkin pitää istua kiltisti paikallaan.

Kaiken kaikkiaan näkisin tuon (kuten muidenkin yksinkertaistavien helposti omaksuttavien standardien) poistavan kaiken maailman arpomiselementtejä.