Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 91 tulosta

Lasse Candé
marras 27, 2022, 14.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Ile kirjoitti: marras 24, 2022, 22.32
tapsaattori kirjoitti: marras 24, 2022, 21.33 Mitä jos maalivahti antaa pallon oman joukkueen pelaajalle siten että hän kuljettaa sitä paidanhelma levitettynä muttei koske siihen käsillään.
@Lasse Candé ?

Jalkapallosäännöt ovat tässä:
https://www.datocms-assets.com/62562/16 ... _final.pdf

Tapsaattori kysyi myös tarkkoja viittauksia sääntöön.

Yleisesti ottaen sääntö 12 (Kielletty peli ja sopimaton käytös) on ehkä keskeisin tällaisten ratkomiseen. Karkeasti puolet (pelkkä heitto) tuomarin osaamisesta liittyy tämän säännön hallintaan. Siellä esimerkiksi kielletään pallon pelaaminen kädellä, eli käsivirhe määritellään siellä.

Säännön viimeisellä sivulla (juuri ennen sääntöä 13) on teksti:
Jos pelaaja koskettaa palloa kädessään pitämällä esineellä (kenkä, säärisuoja, tms.), peliä jatketaan suoralla vapaapotkulla (tai rangaistuspotkulla).
En saanut kuvauksesta selvää, hallitaanko tilanteessa paitaa käsin. Jos hallitaan, asiasta on siispä suoraan kirjoitettu sääntöön, lainaamaani kohtaan.

Jos ei ja jos en ole missannut jotakin muuta kohtaa säännöistä joka avaa tämän asian, kyseessä on käsivirheeseen rinnastettava asia hieman monimutkaisemman kaavan kautta:



Jalkapallon sääntöjen rakennetta muutettiin hieman muutama vuosi sitten. Ne ovat nyt entistä selkeämmät ja esimerkiksi useammassa kohtaa listamuotoon kirjoitettuja. Säännöt myös määrittelevät käsitteitä hieman eri otteella kuin ennen.

Ennen oli
1. lyhyt sääntöteksti,
2. pitkät kansainväliset velvoittavat tulkintaohjeet ja
3. jonkin verran tähän lisäävät kansalliset ohjeet (kuulemani mukaan sisälsi samoja asioita eri maissa, eli niissä oli oleellisesti myös kansainvälistä tavaraa) sekä tämän lisäksi
4. muita tarkennuksia, sääntöorganisaatioiden materiaaleja ja koulutuksia.

En tiedä tarkalleen miten nyt on, mutta silmääni näyttää että kohdat 1 ja 2 on yhdistetty ja on jokseenkin pitkiä sääntöjä. (Esim sääntö 12 on pituudeltaan 14 sivua otsikkosivu mukaanluettuna.) Fiilikseni on kuitenkin, että kansainvälisessä osassa on tehty ns. normien purkua ja tuo osa on lyhyempi kuin kaksi osaa olivat ennen. Muistini mukaan useampia asioita ohjeistettiin ennen ja tämä on saattanut olla siellä mukana. Muistelen myös Mikan mainitseman ”hautomisen” tms kielletyn, mutta nyt en löytänyt siitä mainintaa, (etsin varsinaisesti tosin vastausta tässä esitettyyn kysymykseen, joten siksikin saatoin missata).



Tällaisista asioista silti saatetaan ohjeistaa dokumenteissa, joita en osaa enää etsiä ja joita en saa tuomariorganisaatiosta. Voin silti tuomaritaustaisena taata, että kyseessä on käsivirheeseen rinnastettava asia. Tuo lainaukseni säännöstä 12 maalaa osaltaan pelin hengen. Sääntöjen kiertämisestä mainitaan myös eksplisiittisesti maalivahdille palauttamisen yhteydessä. Säännöistä ei siis löydy porsaanreikiä. Lopullisesti sen asian ajaa se, että sääntöjen yhteyteen on nyt kirjoitettu hieno teksti sääntöjen filosofiasta ja hengestä ihan tuon dokumentin alkuun. Se kannattaa lukea, sillä se on lyhyt (2 kevyttä sivua) ja avaa ajattelua hienosti.
Säännöt eivät voi käsitellä kaikkia mahdollisia tilanteita, joten kun säännöissä ei ole suoraa säännöstä, IFAB odottaa erotuomarin tekevän ratkaisun pelin ’hengen’ ja sääntöjen puitteissa – usein tämä sisältää kysymyksen, ”mitä jalkapallo haluaa/
odottaa?”
Sääntöjen puolella sitten sääntö 5 (Erotuomari) vahvistaa näin toimimisen vielä pykälän tasolla:
Erotuomari tekee omaan näkemykseensä perustuvat päätöksensä parhaan kykynsä mukaan jalkapallosääntöjen ja pelin hengen mukaisesti.


Eli:
- Sääntö 12, joka lähtökohtaisesti käsittelee näitä tilanteita, avaa ajattelua maininnalla kädessä pidettävästä esineestä (samaistaa pelin jatkamistavan (suora vapaapotku tai rangaistuspotku) kautta käsivirheeseen)
- On julistus sääntöjen hengestä, jonka mukaan IFAB (sääntöorganisaatio) odottaa tuomarin tekevän ratkaisuja myös pelin hengen puitteissa, jos sääntöpykälää ei ole ja
- Sääntö 5 vahvistaa tällaisen menettelyn sääntöpykälän tasolla.

Vaihtoehtoisesti:
- Tilanne käsitellään säännöissä jossain kohtaa mitä en löytänyt tai IFAB/kansalliset järjestöt ohjeistavat asiasta. Tällöin ohje on mitä varmimmin käsivirheeseen samaistava.



En tuomariaikanani löytänyt säännöistä epäjohdonmukaisuuksia, kunnes paitsiosääntöä alettiin säätämään about 2005. Hyvää sääntöä pelin palvelun kannalta, mutta vanha systeemi oli johdonmukaisempi. Olen lisäksi kokenut epäjohdonmukaisuutta maalin estävän rikkeen henkilökohtaisessa rankomisessa, mikä on vielä uudempaa perua. Eli että rankkualueen ulkopuolella punaiseen johtava rike saattaa nykyään alueen sisällä johtaa vain keltaiseen. Ymmärrän perustelut, mutta näen johdonmukaisuuden kärsivän kyseisessä kokonaisuudessa.

Tällaiset selvästi sääntöjen kiertämiseen tähtäävät ”entäs jos” -tilanteet taas ovat aina ratkenneet juuri niin kuin voisi odottaa.
Lasse Candé
syys 4, 2022, 12.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Lainaan tuon viestin Kamppailulajit ja media -ketjuun, koska asialla on sille ketjulle merkitystä. :jepa:
Lasse Candé
heinä 29, 2022, 01.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Taijin harjoittaja kirjoitti: heinä 27, 2022, 23.28 Minun mielestäni urheilujohtajan täytyy näyttää urheilijalta ja näyttää siltä, että hän pysyy aamulenkillä joukkueen mukana ja tykkää siitä.
Käsittämätön mielipide. Harvemmin päävalmentajat on lenkeillä mukana. Joku saattaa joskus ollakin jostain syystä, mutta ei sitä huippu-urheilijoiden tapauksessa kyllä tarvita. Osaavat lenkkeillä itsekin. Lisäksi on yleistä että jo melko paljon huipputason alapuolella on erikseen fyysinen valmentaja.

Niinpä jäljelle jää melkeinpä argumenttina se, että sinun mielestäsi. Koska tämä juonne lähti sinun seksistisestä ja ”fat-shame”-aavasta kommentista liikkeelle ja melkolailla samaan aikaan olet kommentoinut toisaalla alusvaateposeeraamista peräänkuuluttaen…

viewtopic.php?t=23451-erotiikka-seksuaa ... listäminen

…ehkä sen sinun mielipiteesi merkityksen pelkkänä toteamuksena sinun mielipiteestä voi sitten nähdä suoraan tällaisessa valossa.



Sivuat viestissäsi tilastoja naisvalmentajien määristä kovimmissa joukkueissa. Kaikkia mekanismeja valikoitumisissa on vaikea arvailla, mutta yksi selkeä sellainen on, että naisvalmentaja miesten parissa on harvinainen ja parhaat naismaajoukkueet ovat tasoltaan kaikkien jalkapallojoukkueiden vertailussa varmaan parhaimmillaankin top tuhannessa. Ja tuo on erittäin kiltti arvio. Oikeampaan on vielä matkaa tuosta. Rahallisesti taas niissä voi olla tätä parempia diilejä valmentajille esim joidenkin maiden kansallisen panostuksen takia. Niinpä ne eivät ole huippuhommia ja niihin ei täten saada valmentajien korkeinta huippua. Jos se olisi naisissa, näitä olisi enemmän kovimman tason fudiksen valmentajina, siellä mistä rahaa irtoaa. Ja se ei ole naisjalkapallossa.
Lasse Candé
heinä 27, 2022, 17.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Vastaavaa seksismiä (tosin ei noin rumassa muodossa) sai kuulla jonkin verran kun kisastudioihin otettiin naispuolisia asiantuntijoita. Vastaanotto oli silti minun silmissäni pääasiallisesti hyvä silloin. Jotkut vain luulevat että noita töitä tehdään kusivälineillä ja ruumiinrakenteella.
Lasse Candé
heinä 22, 2022, 19.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Noissa toimii myös wikipedia melko hyvin. Ei ole oikeasti niin vaikeaa kuin viestistäsi voisi päätellä.
Lasse Candé
heinä 15, 2022, 16.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Ei voi, sillä mikäli voittavat puolivälierissä, kohtaavat jo välierissä.
Lasse Candé
loka 27, 2021, 16.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Tämä sopisi melkein hyvän mielen ketjuun, mutta tänne vielä paremmin.

https://www.ruutu.fi/video/3962745



Tässä nähdään nyt paljon esillä olevan erotuomarin, Mohammad Al-Emaran, toimintaa harvinaisen läheltä ja hyvässä ja tiiviissä insertissä.

Jotakuta täällä voi kiehtoa yhtymäkohdat erotuomarin tilanteenhallinnan ja järjestystä ylläpitävien ammattiryhmien vastaavan välillä. Olen yrittänyt avata tätä puolta joskus, mutta harvemmin saa yhtä hyvää demoa.

On noi kyllä kovia äijiä. Tällä videolla on ehdottomasti parhaat palat kun Al-Emara hillitsee filmaus- ja torikokoontumismeininkiä melko legendaarisilla letkautuksilla suolasta ja sprayhin tukehtumisesta. :D

Fudista käytännössä elänyt kaverini näytti tuon kun kävin Lahdessa moikkailemassa, koska arvasi että entisenä erotuomarina arvostan suuresti. Kerroin että suuntaukset, missä tuomari hyödyntää omaa persoonaansa ja käyttää koko arsenaaliaan hyväkseen alkoivat yleistyä jo omana aikanani vuosituhannen vaihteessa, selkeimpänä esimerkkinä Collina. Viesti alkoi olla että omia vahvuuksia tulee käyttää. On hyvin ilmeistä, että Al-Emara käyttää kieltä ja ilmaisua joka sopii Suomessa ei-kantasuomalaiselle ja se pelittää kuin häkä.

Parasta on kun näkee pelaajien ja tuomarin välillä kovalaatuisen kunnioituksen noissa keskusteluissa. Pelaajathan ovat maailman nopeimpia nollaajia ja se näkyy tuossa hyvin. Kun linja on vedetty, on jo seuraava taistelu. Hemmetin hyvällä maulla Al-Emara läksyttää ja muistuttaa näitä fudaajia, että tää ei ole mikään lastentarha, vaan sitä voisi esim edes leikkiä miestä. :D

Jumaleissön, mitä timanttia ja toi äijä on ilmiö. :jepa:
Lasse Candé
heinä 28, 2021, 15.34
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Muistaakseni tuo oli kiellettyä kun olin tuomari. Selailin sääntöjä läpi paikoista joista olisin voinut kuvitella löytäväni maininnan, mutten nähnyt.

https://www.palloliitto.fi/sites/defaul ... t_2021.pdf



Erityisesti katsoin sääntöä 12 (kielletty peli ja sopimaton käytös) koska se on fudiksen kinkkisin sääntö ja kattaa hyvin laajalta skaalalta asioita. Ajattelin että vaarallinen pelitapa voisi olla sopiva otsikko tuolle. Mutta mainintaa en löytänyt.

En tiedä miten sääntöorganisaatiot toimivat, mutta ennen vanhaan IFAB (maailman organisaatio) puski tulkintojaan, mikä oli ohjausdokumenttina hieman kattavampi kuin säännöt. Ja sitten Suomen palloliitolla oli omat ohjeet jokaisen säännön yhteydessä. Tällä tavoin varsinainen sääntöteksti oli ehkä 15%-25% siitä mitä piti osata.

Nyt asia voisi olla esimerkiksi niin että IFAB linjaa jossakin dokumentissa että tuo toimintatapa katsotaan vaaralliseksi. Ja tämän jälkeen säännöt antavat välineet toimia kuten toimitaan kun pelaaja syyllistyy vaaralliseen peliin. Tai sitten kansalliset liitot päättävät että näin on. Hauska juttu, kouluttajamme kertoi jostain kansallisesta säädöksestä että joo, onhan se kansallinen, mutta jokaisen kansan kansallinen säädös. :D (Ei noilla sanoilla, mutta tuo oli pointti.)

Minulla on mielikuva että kasarilla tuo olisi ollut sallittua. Koulukaverini kertoi tällaisista maaleista ysärillä ja sitten kun myöhemmin aloin tuomariksi, reagoin muistaakseni siihen että se olikin kiellettyä. Toisessa kämpässä mulla on vielä vanha sääntökirja jossa myös ohjeita, joten sieltä saattaisi tonkimalla löytyä.

Ehkäpä tosin tuollaiset on nykyään myös netissä...
Lasse Candé
heinä 24, 2021, 05.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Tuo tykki (laakapallo) tulee kunnon rintapotkulla, tai niinkuin ysärillä valmennusmateriaaleissa yritettiin sanoa, ”nilkkapotkulla”.

En ole sanaa sittemmin enää kuullut, joten varmaankin totesivat sanan huonoksi.

Itse jalostin melkoisen tykin (rintapotkun) ja jopa niin hyväksi, että pystyin laittamaan ”tykki”-syöttöjä.

Lopulta potkutekniikka on kaikkea sisä- ja ulkosyrjän väliltä ja jalasta tulee työkalu mitä pitää osata käyttää hyvin.

Kunnon rintapotkujahan ei näy nykyään juurikaan, koska kaikki tila sellaiseen viedään pois. Tila pitää tehdä ja vetää ns. sisäterä.

Ei ole pahemmin näkynyt Roberto Carlosmaisia (synt. 1973) pyssyjä enää. Taatusti joku on kyllä vetänyt jonkun vaparin mutta pelitilanteessa kunnon pyssyä on vaikea löytää. Ja sitä ei ainakaan saa suoralla vauhdilla ja rintapotkulla, kuin Lothar Matthäus konsanaan.

Itse en koskaan ollut maalintekijä, mutta osasin tuon suoran vauhdin rintapotkun melko hyvin.

Niistä harvoista maaleista mitä sitten tein, ei yksikään ollut tuollainen vaan jotain epämääräistä.

Treeneissä toki pistin usein tykkejä tolpan juureen.

Maalityyppi mitä ei enää nykypuolustajilla juurikaan näy huipputasolla. Ei ne anna mitään vapaata väylää, kuten mutasarjoissa tai huipputasolla vuosikymmeniä sitten.
Lasse Candé
heinä 23, 2021, 15.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Minä en tunne enää noita nykyisiä pelaajia nimeltä, mutta Ronaldinhon taso ja siitä yli on nykyään ihan normisettiä.

Nykyään yhdistyy lukuisilla pelaajilla paremmalla tavalla atleettisuus pallonhallintaan ja tähän kokonaisuuteen ihan uudella tasolla oleva luovuus ja nopean päätöksentekokyvyn taito. Toiminnalla kun pitää pärjätä nykypuolustajaa vastaan, joka on Ronaldinhon aikoihin nähden pari kolme tasoa kovempi tekijä ja melken kaikki ovat sillä tasolla nykyään homogeenisemmin.

Ronaldinhon hyvyys oli ennen kaikkea siinä että hänen tasoeronsa suhteessa muuhun massaan oli niin iso että vastaavaa on nykyään vaikea ellei mahdotonta saavuttaa. Naureskelin 2014 kisojen aikoina kun katselin uusintana finaalin 1994... Baggio oli sankarini tuolloin. Uusintana kun katsoi, näkyi miksi. Brasseilla oli monta hyvää pelaajaa ihan eri tavalla kuin Italialla. Italialla taas Baggio erottui muuhun joukkueeseen nähden ihan älyttömän paljon yleistasoa parempana. Vastaava hahmo ysärillä oli Bergkamp. Hänestä on myös ainakin yksi todella hieno kooste. Hänellä oli uskomaton kyky runnoa fysiikalla ja taidolla läpi.

Niin tai näin, jos kelaa vielä taaksepäin, eiköhän Pelen suuri salaisuus ollut siinä, että hänen nykymittapuulla melko heikko tekniikka oli vain niin paljon parempi kuin aikalaistensa. Jalkapallo kehittyy teknisesti mielenkiintoisesti. Esim kimmokammon viittaama Cruyff keksi tai teki kuuluisaksi nimeään kantavan käännöksen. Hänen tekniikka siinä on nykymittapuulla niin huono, että keskinkertainen B-junnu tekee käännöksen paljon paremmin. Tässä on kyseessä se mihin Kari on viitannut lajipuolella, eli valmiiseen pöytään marssiminen. Vastaavasti nykytrikkaajissa ei ole enää mitään järkeä (positiivisessa merkityksessä) koska youtube-kulttuurissa kuka tahansa voi selata trikkivideoita ja opetella niistä muiden kehittämiä temppuja sen sijaan että opettelee VHS:ltä Maradonan temput ja kehittää niiden herätteestä omia. Trikkailu ysärillä oli siis oleellisesti tätä.
Lasse Candé
heinä 12, 2021, 16.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

En kyllä löydä tuosta perustetta punaiselle kortille:



Kyseessä ei ole ilmeisen maalipaikan vieminen. Rike on selvä, kuten myös miksi se tehdään. Tuolla estetään lupaava hyökkäys, kyllä. Se on keltaisen kortin arvoinen teko. Tuossa on kontakti kova. Repimiseksi harvinaisen kova, kyllä. Ja se näyttää pahalta. Ei tuo kuitenkaan ole mielestäni raakaa peliä (kyllä tuollainen huippu-urheilija tuon kestää fyysisesti ilman mitään ongelmaa) enkä näe minkään muunkaan punaisen kortin kriteerin täyttyvän.

Yllätin itseni ennen matsia huomatessani että olen Italian puolella. Alkoi ottamaan pattiin puheet jostain jalkapallon kotiin palaamisesta. Kyllä se ihan kotona on koko ajan ja vaikkapa Englanti voi tehdä parhaansa voittaakseen siinä arvokisat. Myös se laserepisodi oli sen verran yököttävä, että ihan niiden idioottien takia sitä toivoi etteivät pääsisi juhlimaan mestaruutta. Kun nuo pelaajat sitten suurimmaksi osaksi riisuivat suoraan kameran edessä hopeamitalit, tajusin vain paremmin, ettei noilla kyllä ole mitään millä kukaan voisi sanoa että jalkapallo olisi jotenkin näiden yksityisomaisuutta. Kun ei edes osata hävitä siinä kunnialla vaan häpäistään palkintoseremonia.



Oli muuten hyvä kun ekassa välierässä melkolailla jatkoajan alkupuolella käsittelivät filmausta, korostamista ja itsensä suojaamista. Selostaja melkolailla summasi kaiken täällä aiheesta sanomani. Niin tarkkaan että oikein hämmästyin. :o :D
Lasse Candé
heinä 4, 2021, 02.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Täysin samaa mieltä.

Yksi kaverini joka on pelannut jalkapalloa niinkuin oikeasti sanoi ajat sitten että pitäisi laittaa pilkuille suoraan, ilman jatkoaikaa.

Ymmärrän tämän ja olen osittain samaa mieltä, mutta olen eri mieltä lopulta. Meiningin pitää olla että halutaan hakea ratkaisu varsinaisella peliajalla. Jos olisi tiedossa että tasuri vie rankkuihin suoraan, uskon että ne saisivat isomman roolin ja taktiikat muovautuisivat tasuri+rankkari -lähtöisiksi.

Nykymalli on hemmetin hyvä. En ole kuullut paremmasta. Kultaista ja hopeista maaliahan on kokeiltu, jopa em-kisat 2000 ratkesi näin, mutta ne mallit on kuopattu. Onneksi mm-kisat ovat pitäneet pään kylmänä näiltä hömpötyksiltä. Mm-hömpötyksistä pääsisi seuraavien kisojen ajankohtaan ja paikkaan, mutta se on jo toinen kysymys...
Lasse Candé
heinä 4, 2021, 01.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Sanoit että lähdit turvallisuuden viitekehyksestä ja sitten ilmeisesti oli kyse näistä viesteistä:
Puni kirjoitti: heinä 3, 2021, 10.38
MikaM kirjoitti: heinä 3, 2021, 09.53 Sitä mieltä, että kun on kaksi tuntia pelattu ilman voittajan selviämistä, on syytä ottaa just penalti kisa. Ihan vain siitä syystä, että pelaajien loukkaantumisriski on jo todella korkealla.
Jos turvallisuuteen pitää vedota, niin tuollaisessa tilanteessa pitää tietenkin molempien joukkueiden karsiutua.

T nimim yksi lauta olisi riittänyt EM-kultaan Andriassa 2015, käteen jäi jaettu neljäs sija ja mitaleita ei jaettu.


Ei mitenkään ymmärrä millä tavalla näet rankkarit jotenkin erityisen vaarallisina. Tuossa argumentissa,

”Jos turvallisuuteen pitää vedota, niin tuollaisessa tilanteessa pitää tietenkin molempien joukkueiden karsiutua”,

ei ole pienintäkään järkeä.

Tilanne on ratkottavissa esim niin, että jos turvallisuuteen pitää vedota, niin sitten viedään pilkuille, mikä on turvallinen muoto.

Miten ihmeessä tarkoitit tuon?



No, nyt jo puhut joistain balleriinoista. En tokikaan ymmärrä miksi alleviivaat tuossa MikaM:n sinänsä oikeaa pointtia, kun mitä ilmeisimmin sinä nimenomaisesti haastoit sitä aiemmin. Tätä on vaikea seurata. :D



Itse korostan loukkaantumisten ohella sitä että jatkottaminen ikuisuuksiin olisi vähämaalisessa fudiksessa typerää. Ja sitä että vaikka eivät loukkaannu, peliainataulu on niin tiukka, että jatkoajat vievät mehuja seuraavasta matsista ja välissä oleva treeni kärsii. Jos tätä maksimoisi, turnausmuoto ruokkisi huonompia pelejä ja tässä ei olisi mitään järkeä.

Mutta tässä nyt on vissiin ehdotettu jotain vieläkin villimpää. Ehkä?
Lasse Candé
heinä 3, 2021, 23.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

En ymmärrä. Rankkukisoissa ei tapahtune hirveästi loukkaantumisia.
Lasse Candé
heinä 3, 2021, 23.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 598
Luettu: 46581

Jalkapallo

Pudotuspelivaiheessa jatkoon menijät tulisi tuossa tapauksessa kai (?) poimia muissa peleissä hävinneiden joukosta. En oikeastaan kuitenkaan tiedä onko näin, koska olemme jotenkin täysin eri sfääreissä tässä enkä tarkalleen ymmärrä minkälaista systeemiä peräänkuulutat. :niinpa:

Loppuottelussa se toki voisi mennäkin noin sitten. Mutta se olisi ihan hemmetin typerä systeemi luultavasti jotakuinkin kaikkien mielestä, missä Euroopan mestaruus -kisassa ei tulisi Euroopan mestaria ollenkaan. :niinpa: