Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

flammee
elo 5, 2021, 17.47
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41541

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Käviskö toi?



(on ylimääräisenä - voin myydä pilkkahintaan)
flammee
elo 4, 2021, 18.58
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41541

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Siinä verityssähän on sekä ANT+ että bluetooth yhteys, eikö kumpikaan toimi? Muistaakseni garmin 25:n kanssa ANT+ -parituksessa vähän kesti, mutta kyllä se sitten. OH1+, joka on mulla on käytännössä saman vehjeksen vanhempi malli siis. Tiedä sitten onko M200:n bluetooth yhteys lähinnä kännyköitä varten...

Muoks; M200 ei nä'köjään tue ANT+:aa..
https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... html/specs
flammee
heinä 30, 2021, 20.54
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41541

Sykemittari harjoitteluvälineenä

...eli kuten aikaisemmin olen ilmaissut - ranne on ihan väärä paikka, koska kovin kulmikas ja kova paikka kun ei ole lihasta tai läskiä eikä kellon ranneke jousta. Elastinen remmi pehmeään kohtaan sensorilla sen sijaan toimii. Polarin oh1 tai sen nykyinen versio hienommalla nimellä testeissä jopa parempi kuin rintaremmit.. Ja ihan p*rkeleen paljon kätevämpi ja mukavampi, eikä tarvi syljellä/hiellä/whatever kostuttaa että toimii.
https://www.dcrainmaker.com/2021/02/pol ... eview.html

Ite en ole vielä syttynyt habamittaukseen, vaan käytän edelleen kyynärvarressa, välillä on lähtenyt liikkeelle.

Sitä rintaremmiä en sillä "whateverillä" ikinä koittanut kostuttaa, mutta sylki, hiki ja hanavesi ei kyllä toiminut, ihan yhtä surkea vekotin oli aina.
flammee
helmi 13, 2021, 11.48
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41541

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Enpä ole ihan varma että minkälaisilla syketasoilla kamppailu-urheilussa liikutaan, kun se koettu rankkuus ei aina ole se eniten sykettä nostava asia. Juokseminen nostaa paljon sykettä siksi että siinä todella käytetään koko kroppaa, eli tehdään paljon liikkeitä isolla määrää lihaksia koko ajan ja nopeasti (askeltiheys on laiskassakin hölkässä tyypillisesti yli 160 askelta minuutissa), ei tunnu raskaalta, mutta on ihan helppoa nostaa syke vaikkapa yli 150. Esim. potkunyrkkeilyssä puolestaan suurimmaksi osaksi aikaa vain seisoskellaan paikoillaan, ei siinä tule edes 50 lyöntiä minuutissa ja toisaalta jos välillä temmotaan kovaa, niin sellanen suoritus ei kestä tuntia.. Sisätilassa osa rankkuudesta tulee myös siitä että on lämmin ja hengitysilma on huonompaa kuin ulkona. Mutta enpä ole mitannut sykkeitä potkunyrkkeilyssä..


Ite aloin tekeen matalan sykkeen harjoittelua vähän ennen vuoden vaihdetta. Käytän Maffetonen kaavaa, koska se on melko yksinkertainen (180-ikä +-jotain) ja kyllä se aika hyvin mulla vastaa sitä rasitustasoa mitä olen siitä katellut ja lueskellut. Tää rasitustaso onkin huomattavasti kevyempi ja hitaampi kuin mitä olen ikinä viittinyt juosta, eli kyllä se ainakin on uudenlainen harjoitusärsyke. Vaikuttaisi siltä että kehitystä on tapahtunut, mutta polkujuoksussa se ei ole niin selkeätä, kun asiaan vaikuttaa niin moni tekijä. Nyt siis tarkoituksena on juosta sykealueella 130-140. Tavoitteena on juoksennella tällä sykkeellä 1000 kilsaa ja reflektoida sitten fiiliksiä ja tuloksia, että jatkaako eteenpäin miten, pitäisi tulla täyteen huhtikuussa.

Ihan alussa mulla oli varsin heikkotasoinen sykeanturi, mio link, joka mittaa sykkeen ranteesta. Se alkoi välillä mitata askeltiheyttä ja toisaalta kireyden kanssa oli tarkkaa ja peruskellorannekkeen tavoin ei ollut elastinen eikä ollut portaatonta säätöä. Sitten ostin polarin OH1+:n ja se on helvetin hyvä. Mittaa sykkeen kyynärvarresta tai hauiksesta ja eipä juuri sekoile. Rintaremmit mulla ei ole ikinä toimineet, enkä ole niitä muutenkaan oikein sietänyt.

Juoksupuolella kun juoksee matalan sykkeen alueella vähäisellä rasituksella ja kehittyy niin että tällä rasituksella pääsee lujempaa, niin sitten pystyy juokseen kovemmillakin tehoilla vähemmällä vaivalla, eli jaksaa paremmin. Mekanismeja tähän on ilmeisesti sydämen laajeneminen, eli pienemmällä sykkeellä pumpataan enemmän verta sekä rasva-aineenvaihdunnan kehitys, jolloin lihaksilla on paremmin energiaa käytettävissä. Juoksemisessa tuo matalan sykkeen treenaaminen onkin aika helppoa, kun on suhteellisen helppo pysyä sillä sykealueella pitkiä aikoja. En oikein edes tajua että mitä sykemittarille tekee muissa kuin kestävyyslajeissa. Kyllä mää ihan hyvin pärjäsin 11 vuotta ilman sykepohjaista treeniäkin juoksennellen, nyt kun työmatkajuoksee niin motivaation kanssa on vähän helpompaa. Sykepohjainen treenihän on vähän ankeata hommaa kun pitää mennä niin hitaasti, mutta koska töihin on mentävä, niin motivaatio juoksemiseen ei lopahda kokonaan sen takia että se ei ole ihan niin mukavaa touhua. Näin mulla on meinannut käydä kun aiemmin olen koittanut sykepohjaista harjoittelua. Lisäksi aiemmin ei ollut itselläni toimivaa teknologiaa sykkeen mittaukseen, joten enpä olisi sitä realistisesti ottaen voinut aiemmin tehdäkkään kunnolla.
flammee
marras 21, 2018, 15.23
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41541

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Andy kirjoitti: marras 21, 2018, 12.06
flammee kirjoitti: elo 6, 2013, 17.11Niin siis syke ei ole mitenkään välttämätön tieto juoksua harjoitellessa ja toisaalta jos siitä aikoisi hyötyä, niin suositeltavaa olisi käydä jossain testauttamassa omat sykerajansa, ne kun vaihtelevat aika paljon.
Eikö ne sykerajat voi kätevästi mitata juuri sillä sykemittarilla? Kun tietää maksimisykkeen, niin siitä saa kuitenkin aika tarkat arviot aerobiselle ja anaerobiselle kynnykselle. Ja kyllähän ne mahdolliset poikkeukset oppii nopeasti tuntemaan, kun vähän aikaa juoksentelee.
Ei se vissiin ole ihan niin suoraviivaista...

Optinen mittaus toimi itelläni paremmin kuin sykevyö. Mutta en kyllä ole viitsinyt optistakaan mittausta käyttää, muutaman kerran sitä aina vuodessa kokeilee ja sitten jää pois. :x
flammee
elo 7, 2013, 12.42
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41541

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Presenter kirjoitti: Olen kyllä vähän miettinyt, että miksi vielä ei ole keksitty sykemittaria, jota voisi käyttää painitreeneissä?
Ehkä siinä on se että kamppailutreeniä on vähän hankala sovittaa sykkeeseen. Eli hyöty jää siihen että saa jotain epämääräistä dataa treenistä, jonka hyöty on melko lähellä nollaa. Ei sillä kummempaa etulyöntiasemaa näytä saavan urheilussakaan, esim. maailman parhaat juoksijathan eivät käytä sykemittareita ollenkaan.
flammee
elo 6, 2013, 17.11
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41541

Sykemittari harjoitteluvälineenä

En suosittelisi varsinaisesti forerunner 110:aa, se kun ei osaa näyttää juoksunopeutta reaaliajassa.. Se osaa näyttää vain meneillään olevan kierroksen keskinopeuden.. Jos et tarvi sykkeenmittausta niin forerunner 10 on sangen yksinkertainen ja pätevä vehjes, forerunnereista seuraava monimutkaisempaan päin, 210 sisältää sitten "kaikein tarpeellisen".

Niin siis syke ei ole mitenkään välttämätön tieto juoksua harjoitellessa ja toisaalta jos siitä aikoisi hyötyä, niin suositeltavaa olisi käydä jossain testauttamassa omat sykerajansa, ne kun vaihtelevat aika paljon. Samanikäisellä ja samassa kunnossa olevilla voi olla ihan eri sykerajat esim. peruskuntolenkeille.. Jos ei sykettä mittaile, niin siinä juostaan tyypillisesti maksimaalinen testilenkki, ja sen tuloksen mukaan otetaan sitten erilaiset harjoitusvauhdit. Tossa pari erilaista:

http://www.juoksija-lehti.fi/Default.aspx?tabid=3233" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.mcmillanrunning.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Syväluotaavia arvioita ja vertailuja gps/sykemittareista löytyy täältä:
http://www.dcrainmaker.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kännykän gps:ään en ihan hirveästi luottaisi tyypillisesti se tekee tosi epätarkkaa jälkeä. Kolmen kilsan lenkki voi muuttua nelikilsaiseksi, kartalta näkee kyllä reitin, mutta se sitten näyttää siltä niinkuin menisi siksakkia tien laidasta toiseen.. Toki kännyköissä on eroja ja niin on myös softissa. Toinen juttu on se että kännykkää ei voi katella juostessa, reaaliajassa ne nopeudet yms. ovat paljon kiinnostavampia kuin jälkeenpäin. Tai ainakaan ite yleensä tosi harvoin viitsin tutkia karttajälkeä tai muuta tarkempaa juoksudataa jälkeenpäin, perustiedot toki syötän heiaheiaan. En siis ite käytä sykkeen mittausta, se ei vaan mulla ole toiminut oikein luotettavasti, suurimman osan aikaa näyttää jotain ihan vääriä lukemia. Sen verran se on siis välillä toiminut että tunnistan väärät lukemat.