Potku päivitetään perjantaina 7.8.2020. Lue lisää täältä. 🛠️

Haku löysi 52 tulosta

flammee
syys 30, 2016, 10.43
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Tässäpä varsin mielenkiintoista ja erikoista tutkimustulosta...
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ruo ... udit-55814
Ruokavaliosta ehkä apua aikuisten mitokondriotauteihin

Ravinnolla on selvä vaikutus aikuisten mitokondriosairauksien etenemiseen, osoittaa Helsingin yliopistossa tehty tutkimus.

Tutkijat pohtivat nyt, voisiko ruokavaliosta olla hyötyä näiden sairauksien hoidossa.

Tutkimuksessa matalahiilihydraattinen dieetti aiheutti lihasvaurioita potilailla, jotka sairastivat PEO-mitokondriotautia (progressive external ophthalmoplegia). Vauriot eivät kuitenkaan olleet pysyviä. Potilaat toipuivat nopeasti, ja lyhytaikainen lihasvaurio johti pitkällä aikavälillä lievään lihasvoiman paranemiseen.

Mitokondriosairaudet ovat joukko erilaisia ja eri vaikeusasteisia oireyhtymiä, joiden taustalla on häiriö mitokondrioiden toiminnassa. Mitokondriot ovat solujen energialaitos. Ne muuntavat ravinnon kemialliseksi energiaksi, jota solut voivat käyttää.

– Koska mitokondriot muuntavat syömämme ruuan energiaksi, on loogista, että ruuan laatu voisi vaikuttaa sairauden etenemiseen, sanoo tutkimusta johtanut professori Anu Wartiovaara Helsingin yliopistosta.

Hiirikokeissa saatujen lupaavien tulosten jälkeen Wartiovaara kollegoineen testasi havaintoa pilottitutkimuksessa, johon osallistui viisi PEO-potilasta ja kymmenen verrokkia.

Kaikki osallistujat siirtyivät rasvapitoiselle ja matalahiilihydraattiselle Atkins-dieetille. Päinvastoin kuin tutkijat odottivat, potilaiden ensimmäinen reaktio ruokavalioon oli haitallinen. He alkoivat kärsiä enenevistä lihaskivuista ja lisäksi ilmeni merkkejä lihasvaurioista, minkä vuoksi koe keskeytettiin jo yhdentoista päivän dieetin jälkeen.

Potilaat kuitenkin toipuivat nopeasti, ja 2,5 vuotta myöhemmin heillä oli enemmän lihasvoimaa kuin ennen dieettiä.

– Näytti siltä, että lyhytaikaisesta lihasvauriosta kuitenkin pidemmän päälle seurasi sairautta lievittävä vaikutus, Wartiovaara sanoo Helsingin yliopiston tiedotteessa.


Wartiovaaran mukaan tarkemmissa tutkimuksissa löytyi monimutkainen reitti, joka johti havaittuun lihaskunnon paranemiseen.

Tutkijat havaitsivat, että matalahiilihydraattinen dieetti vaurioitti valikoiden sellaisia lihassoluja, joissa mitokondrioiden toimintahäiriö oli vakavin. Nämä solut olivat täysin sokeririippuvaisia. Kun sokerit lähestulkoon poistettiin ruokavaliosta, nämä solut vahingoittuivat, mikä lisäsi toimivien lihassolujen suhteellista määrää ja selitti dieetin positiiviset pitkäaikaisvaikutukset.

– Mahdollisesti näiden solujen vaurio stimuloi lihassolujen uusiutumista; lihasten kantasolut aktivoituvat tuottamaan uusia soluja, jotka liittyvät olemassa oleviin lihassoluihin varustaen ne terveillä mitokondrioilla, tutkijat pohtivat.

Tulokset osoittavat, että ruokavaliota voitaisiin käyttää hoidollisena menetelmänä aikuisten lihassairauksissa, joissa mitokondriot eivät toimi hyvin – tosin vain tarkassa lääkärin seurannassa, Wartiovaara korostaa.

– Lihasvaurion vuoksi varovaisuutta tarvitaan. Tutkimuksemme kuitenkin osoitti että ”pelkkä” ruokavalio voi dramaattisesti vaikuttaa mitokondriotaudin oireisiin, hän jatkaa.

Tutkimuksen terveillä henkilöillä lyhyt Atkins-dieetti ei aiheuttanut lihasvaurioita, vaan lisäsi mitokondrioiden aktiivisuutta ja määrää.
flammee
maalis 12, 2016, 21.15
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Tasapuolisuuden nimissä tuossa sitten hieman toista näkökulmaa. Blogimuotoisena hieman hankala, mutta selvenee kun löytää oikeasta laidasta pudotusvalikon, ja lähtee lukeen aikajärjestyksessä. Eli karppausväitteiden debunkkausta..

http://carbsanity.blogspot.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;
flammee
maalis 3, 2016, 18.27
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Tai ilmaistaan asia noiden tutkimusten suhteen sittenkin hieman toisella tavalla, kun kuitenkin ois tulossa jotain kettuilua..

Mika flammee kirjoitti:
Tuota linkkiä en ehdi nyt tai myöhemminkään avata
flammee
maalis 3, 2016, 18.05
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Miksi karppauksessa hyvät rasvat vähenisivät? Niitähän päinvastoin saa enemmän, mm. jo senkin takia että mikään rasva ei ole koostumukseltaan 100% yhden tyyppistä rasvaa, vaan esim. voistakin saa kaikkia niitä hyviä rasvoja mitä oliiviöljystä, jos sitä vetää tarpeeksi.

Oliiviöljyssä on (mikäli nettilähde pitää paikkaansa):
15% saturated fat
75% mono-unsaturated fat
1% alpha-linolenic-acid
9% linoleic-acid
Ja voissa
68% saturated fat
28% mono-unsaturated fat
1% alpha-linolenic-acid
3% linoleic-acid

Eiköhän tuota ole aika helppo karpatessa vetää kolminkertainen määrä voita mitä hiilarimies käyttää normisti oliiviöljyä, jos sattuu noudatteleen niitä suosituksia, mitä ei välttämättä tee. Tyydyttyneen rasvan kokonaismäärällähän ei ole merkitystä kuin energiansaannin kannalta, joten sillä ei ole tässä yhteydessä merkitystä. Ja kuitenkin ihan samalla tavalla karpatessakin suosituksena on käyttää erilaisia rasvoja, hyvien rasvojen puute ei siis ole mikään ongelma karppauksessa.

Sokerin käyttö vähenee aika reilusti karpatessa ja suolan suhteen karpatessa suurempi ongelma on sen riittävä saanti kuin että sitä tulisi liikaa, hiilareiden takiahan sitä suolan saantia rajoitetaan suosituksissa.. Tuossa edellä tulikin että karppauksen on havaittu auttavan kakkosdiabetekseen (en tarkoita 100% vaikutusta). Myös lihan vaarallisuudesta on paljolti kritiikkiä karppauspiireissä, tais olla tuossa Noakesin videolla siitäkin. Tieteellistä matskua en sinällään viitsi nyt lukea. :D
flammee
maalis 3, 2016, 13.47
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Mika kirjoitti: Missä siis on kattavasti kumottu minkäänlainen näyttö tyydyttyneiden rasvojen yhteydestä sydän- ja verisuonitauteihin? Tarkistuksia tuohon on tehty, mutta mainitsit ettei mitään näyttöä ole.
Jaa, eikö se tämä nyt sitten riittänytkään.. Elinakin taisi keretä jo olla samaa mieltä tästä konsensuksesta. En minä ala teille etsimään mistä nämä tieteelliset konsensukset on repästy. Siellä se lukee Fogelholminkin kalvossa että "Ei näyttöä", tossa J-J:n videolla siis.
Jiu-Jitsu kirjoitti:
flammee kirjoitti: Kun näitä kriteereitä soveltaa olemassaolevaan materiaaliin niin on vahvaa näyttöä että sydänsairauksilta (coronary heart disease) suojaa vihannekset, pähkinät, välimeren ruokavalio. Yhtälailla on vahvaa näyttöä siitä että sydänsairauksille altistaa transrasvat ja korkean glykeemisen indeksin ja/tai kuorman ruokavalio (eli runsashiilarinen ruokavalio). Riittämättömästi on näyttöä että sydänsairauksiin vaikuttaisi tyydytetty rasva tai monityydyttymätön rasva, rasvan kokonaismäärä, alpha linolenic acid, liha, munat, maito.
Niin tämähän juuri on tiedeyhteisön konsensus, ks. esim. https://www.youtube.com/watch?v=xdzAoxR6dUU" onclick="window.open(this.href);return false; (ajassa 48 min).
flammee
maalis 3, 2016, 13.30
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Ikkyu kirjoitti: Candida-hiiva ei myöskään liity juuri mitenkään arkikielen hiivaan (leivinhiiva, Saccharomyces cerevisiae), eli leipää syömällä sitä ei saa.
Tällaista en väittänyt, siellä netin candidadieetissä vaan luki että ei hiivaa. Tieteellinen ja perusteellinen lähestymistapa on melko huono tällasissa itsehoidollisissa jutuissa, kun jotain tarttis tehdäkin, eikä jahkata yksityiskohtia. Se "ei-hiivaa" on melko merkityksetön yksityiskohta kun ketokarppaa.. Tieteellisemmän ja perusteellisemman lähestymistavan paikka on siellä missä tehdään muille suosituksia. Niistä FK-antibioottien vaikutuksista (siinä vaiheessa en pystynyt kipujen takia käveleen tai seisomaan kuin parin minuutin pätkissä) ei olisi selvinnyt ilman näitä epäluotettavan oloisia lähteitä (esim. jenkkiläinen funktionaalisen lääketieteen tekijä), suomalaiset lääkärit ovat melkoisen hyödyttömiä näiden vaikutusten suhteen, tämä on tullut hyvin selväksi.
Ikkyu kirjoitti: Itse asiassa olen nähnyt epäilyjä, että ns. placebovaikutukset olisivat aito mutta luultua heikompi ilmiö, suuren osan selittyessä regressiolla kohti keskiarvoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että on vaikea erottaa placebolääkkeen vaikutusta siitä, että olisit parantunut joka tapauksessa. Tämä selittäisi miksi ei ole väliä uskooko vai ei: se ei tee yhtikäs mitään siitä huolimatta.
Tämäpä mielenkiintoista, sitten varmaan noceboväitteiden pohja on sitäkin heikompi. Niiden antibioottien rankkoja vaikutuksia kun on koitettu sieltä viralliselta puolelta selitellä nocebolla/luulosairauksilla.

Se että oisko parantunut itestään, niin aika kova sattuma se on että paraneminen alkaa just silloin kun alkaa tekeen jotain, kun on jatkunut pitkään.


Onkos sulla muuten jotain koulutuksellista/ammattilista taustaa näistä asioista?
flammee
maalis 3, 2016, 13.09
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Jaahas, Fogelholm ja Kokko samassa keskusteluohjelmassa. :fuel: :snack:

Mites se olikaan se konsensus ja tyydyttyneet rasvat, haiskahtas siltä että Fogge puhuu p*skaa - kohdasta 9:15 alkaen pari minuuttia. Sitä näyttöä ei nimenomaan ollut tyydyttyneen rasvan vaikutuksesta sydän- ja verisuonitauteihin, se oli sitä vanhentunutta höpöhöpöä, joka on kumottu jo. Juu, sillä on titteliä ja tietämystä ja mulla ei ole, eikä ole Kokollakaan, mutta sen sijaan että heitettäisiin taas se vanha ja väsynyt perustelu että asiantuntija tietää ja maallikko ei, niin voisi kertoa että millä ne sydän ja verisuonitaudit selittää, jos sellaista näyttöä ei ole...

http://www.ruutu.fi/video/2492367" onclick="window.open(this.href);return false;
flammee
maalis 2, 2016, 22.33
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Mika kirjoitti: Onko kyse siis jostakin tällaisesta?
Hiivasyndrooma tarkoittaa erilaisten oireiden kokoelmaa, joiden taustalla on hillittömästi lisääntyvä hiiva, kuten Candida albicans.

Normaali koululääketiede ei tunnusta hiivasyndroomaa sairautena, sillä esimerkiksi Candida albicans -hiivaa esiintyy myös terveiden ihmisten iholla ja limakalvoilla.

Monien lääkäreiden mielestä hiivasyndrooma on verrattain harmiton uskomuslääketieteen ilmiö, koska hiivasyndrooman hoito ei aiheuta vaaraa terveydelle ja siihen kuuluva ruokavalio on yleisesti ottaen terveellinen.

Sairauden olemassaolon tunnustavat lääkärit suosivat termejä kuten “suolistoflooran epätasapainotila” tai “dysbioosi” eivätkä yleensä käytä sanaa “hiivasyndrooma” muuten kuin lainausmerkeissä. Kyseiset lääkärit ovat useimmiten perehtyneitä ns. funktionaaliseen lääketieteeseen.

Ikävimmillään usko hiivasyndroomaan voi johtaa tarpeettomien luontaistuotteiden ostamiseen sekä sairauksien diagnosoimatta jättämiseen, jos virheellisesti luullaan hiivasyndrooman selittävän kaikki oireet.
Jaa, vastaukseni katosi jonnekin kikkaillessa. Kävin lääkärillä, mutta oireiden ollessa päällä inhottavina ja lääkärin ollessa ärsyttävä, en mennyt jatkotutkimuksiin. Sanavalintoja ja äänensävyjä, lääkäri myös kehotti olemaan tekemättä mitään, että oireet näkyisivät varmasti viikon päästä testeissä. Nettiä kun kaiveli ja käytti niitä konsteja niin helpotti ja varsin pian, mikä oli myös syynä siihen ettei testit tuntuneet tarpeellisilta.. Canesten comboa meni useampi tuubi, mutta se vaiva aina uusiutui. Sitten kun alotti ketokarppaan ja jätti alkoholin, kaikki hiivat, sokerit, maitotuotteet (juustoa lukuunottamatta) ja kahvin poies niin ei enää uusinut. Ja puolen vuoden päästä kun uskalsi koittaa alkoholia uudestaan, niin eipä enää alkanut oireilla. Eikä ole uusinut jälkeenpäinkään. Luontaistuotteita on toki kulunut isot läjät. :D Ehkä niistä joistakin on ollut hyötyä, ehkä ei, mutta ainakin niillä saa toivoa paremmasta ja tuntuu kuin jotain olis tekemässä asialle. Placebokin kelpaa, se kuulemma toimii vaikkei siihen uskoisikaan, jo siksikin kannattaa käyttää vaarattomia käärmeöljyjä. Esim. oreganoöljy on mainiota. ;) :smt003 (juu, tässä on itseironiaa)

En minä noista vaivoista ollut tietoinen siinä vaiheessa kun antibiootteja vedin kaksin käsin(ihan turhaan muuten, kireä lonkankoukistaja se sen kivun aiheutti, just niinkuin silloin arvelinkin), lueskelin sitten vasta kun vaivat tuli ja sopi kuvaukseen varsin hyvin.


Mutta eiks tää ole jo aika pitkällä sivussa aiheesta...
flammee
maalis 2, 2016, 21.28
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Elina kirjoitti: Itteäni tässä huvittaa se, että esimerkiksi Kokon suosiman paleoruokavalion suhteen todetaan, että antaa 30 päivää vähintään paleon toimimiselle. Itsehän kokeilin silloisen mieheni kanssa paleoruokavaliota kuukauden, molemmat laihduttiin vaikkei ollut tarvetta, energiavaje oli kaamea vaikka ruokaa kului, ja omalla kohdallani kokeilu päättyi siihen, että itkin keittiössä kun oli nälkä ja olisi pitänyt väsätä joku parsakaalimunakas.
Juu, eihän se silleen ihan helppo ruokavalio ole. Ite mokasin aluksi syömällä n. 1,5-2x liikaa proteiinia, mistä ilmeisesti seurasi energiaongelmia, protskukin on energianlähde mutta vähän huono sellainen, ja jos sitä on liikaa niin se häiritsee rasvan käyttöä. Ja kokkaus oli tietty hankalampaa, kun en varsinaisesti harrastanut sitä niin eihän se alussa niin kivaa ollut.. Erilaisissa reseptikirjoissa on vähän se ongelma että tarjoavat jotain ihmeellisiä hienostelukokonaisuuksia, eli aterioita joihin tarvii yli kymmentä ainesosaa. Kun perusruokailu on itellä ainakin ollut aiemmin että keittää makarooneja ja syö ne, jos oikeen hienostelee niin seassa on jauhelihaa ja ketsuppia.

Rasvan suhteen suuri virhe on se että käyttää sitä liian vähän tai käyttää suurimmaksi osaksi jotain suositusten hyviä rasvoja, jotka eivät kuitenkaan maistu hyvälle. Voita tms., niin toimii paljon paremmin, muita rasvoja sellasiin ruokiin mihin ne sopii, esim. salaatti ja oliiviöljy. Ite laitan kyllä nykyään myös voisulaa salaattiin. :) Myös suolaa saa käyttää paljon reilummin kuin suosituksissa. Ne normisuositukset kannattaa unohtaa melkolailla kokonaan karpatessa, kunhan on kattavat karppaussuositukset, ts. transrasvaa ei tule käyttää karpatessakaan yms. Parsakaalia en oikein tajua, ite laitan munakkaaseen chorizomakkaraa ja avokadon. Tai jos parsakaalia niin sen kanssa esim. ranskankermaa.

Omituiselta kuulostaa tuota nälkä paleossa, mutta kaippa se voi olla myös yksilöllistä vaihtelua.

Suurimmasta osasta viestiäsi olen samaa mieltä.
flammee
maalis 2, 2016, 18.39
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Mjuu, ei ne vatsabakteerit sukupuolta katso...
http://www.terve.fi/seksuaaliterveys/hi ... yos-miesta" onclick="window.open(this.href);return false;

Onhan noita lääkkeitä, mutta pysyvä vaikutus on vähän eri juttu kuitenkin.
flammee
maalis 2, 2016, 17.34
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Tais Fogelholm tulkita että sitä koetta on toteutettu mässäilemällä ja sitä sitten kommentoi, eli osittaista olkinuken hakkailua.

Mutta en ole eri mieltä tuosta että miksi muuttaa mitään jos on terve ja hoikka. Noakeskaan ei ole sitä mieltä että kaikkien tarvis karpata, vaan vain insuliiniresistanssin mukaan, eli jos hiilari aiheuttaa ongelmia niin ei kannata noudattaa runsashiilarista ruokavaliota. Jos ei ole ongelmia niin sitten ei ole syytä.

Semmonen erilainen tilanne ei kuitenkaan ole kovin harvinainen ja jos on useita vuosia yrittänyt ravintosuosituksia noudattamalla korjata asiaa, niin sillä menetelmällä tuskin jatkossakaan saa mitään aikaiseksi. Vaivoista mm. hiivatulehdus, diabetes (2) ja epilepsia ovat myös tällasia joihin karppaamisella on havaittu olevat positiivisia vaikutuksia.. (lähteet saa kaivaa ite)
flammee
maalis 1, 2016, 18.40
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Fogge on liekeissä, vai pitäisikö sanoa että hiilenä. ;) Ei tokikaan aiheetta, mutta onhan noita anekdootteja nähty ennenkin medioissa että ei sinällään mitään uutta. Ihan hyvän markkinointikampanjan Kokko on tehnyt ja saanut sille medianäkyvyyttä. Vähän epäilen että Kokkolle on sattunut laskuvirhe tai valehtelee noiden energiansaantien suhteen, ennakkoasenteellakin lienee aika paljon vaikutusta. Mahdollisia selittäviä tekijöitä jos haetaan, niin voisi olla ruuan täyttävyyden ja ateriatiheyden erot - rasva kun täyttää sen verran tehokkaasti että ylensyönti on vaikeampaa ja syödä ei tarvi joka välissä, yleensä ottaen isompaa nälkää ei vaan tule. Ja jos miekkosen aktiivisuus romahti, niin jäähän siitä sitten pois sitä energiankulutustakin.

Edit: Ja niinhän se taisi myös olla että hiilarit kerää sitä nestettä ihan eri tavalla, eli sinne lihasglykogeeniin, että ei se nyt varmaan ihan täyttä läskiä ollut mitä se keräs. Personal trainer, eli punttiörkki, niin sitä lihastakin taitaa olla keskivertoa enemmän, niin mahtuuhan sinne sitä nestettäkin.

Edit2: Sitten vielä suolistobakteerit eivät Kokkolla välttämättä vastaa sitä mitä virallisia suosituksia noudattaessa siellä pitäisi olla(kun on pitempään noudattanut LCHF:ää), että sekin voi osaltaan selittää ruuansulatustason ongelmia.

Mutta juu, en pidä tätä ihmiskoetta mitenkään merkittävänä juttuna, mutta eipä se kyllä minua haittaakaan jos joku innostuu tällasen anekdotaalisen jutun perusteella siirtymään LCHF:ään. Huono peruste, mutta tais olla sen konsensuksen mukaista ettei LCHF:n vaaroista ole todisteita.


http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/arti ... sa/5764482" onclick="window.open(this.href);return false;
Ravitsemustieteen professori raivostui suomalaismiehen kokeesta: "Kukaan ei liho vahingossa kuutta kiloa kuukaudessa!"

Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm on pöyristynyt Tomi Kokonkokeilusta. Kokko eli kuukauden ravitsemussuositusten mukaisella ruokavaliolla ja lihoi kuusi kiloa. Hän kertoi myös vireystilansa romahtaneen kokeen aikana.

– Näin tyhmää juttua en ole pitkään aikaan nähnyt. Ihmettelen, että joku pystyy lihomaan kuusi kiloa kuukaudessa. Se tarkoittaa yli 1000 kilokaloria ylimääräistä energiaa päivässä. Vaikuttaa siltä, että hän on täysin tahallaan tuputtanut itseensä niin paljon ruokaa kuin sielu on sietänyt, Fogelholm sanoo.
...
– Jos minä lihoisin kuukaudessa kuusi kiloa, olisi oloni huono. Veriarvot huononisivat ja verenpaine nousisi. Mutta se ei kerro mitään ruokavalion vaikutuksesta. Se kertoo vain siitä, että jos lihottaa itseään kuusi kiloa kuukaudessa, muuttuu olo huonommaksi, ravitsemustieteen professori selittää.

– Tässä on kyse samasta asiasta kuin siinä, että ihminen voi laihduttaa monella eri tavalla. Kun ihminen laihduttaa paljon, arvot paranevat. Sekään ei kerro mitään laihdutuksessa käytetystä ruokavaliosta.
...
Fogelholm pitää Tomi Kokon tempausta jopa vaarallisena.

– En ole pitkään aikaan ollut näin tuohduksissani jostain tällaisesta. Kokon tempaus on niin typerä, että suututtaa. Pidän tempausta suorastaan vaarallisena sen kaikessa hölmöydessään.
Ja siitä kokeesta Kokon mukaan...
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/arti ... at/5764348" onclick="window.open(this.href);return false;
Virallisten ravitsemussuositusten mukaan energian pitää tulla pääosin hiilihydraateista eli viljasta, perunasta ja riisistä. Se oli isoin yksittäinen muutos ruokavaliossani. Lisäksi otin ruokavaliooni rasvattomat maitotuotteet, ja join maitoa puoli litraa päivässä. Myös rypsiöljyä aloin käyttää, Kokko listaa.

Kasvisten määrään kokeilu ei tuonut juurikaan muutoksia. Kokko söi kasviksia kokeilun aikana vähintään puoli kiloa päivässä, toisinaan lähes kilon. Saanti pysyi samana kuin miehen normaalistin noudattamalla ruokavaliolla. Myös energiansaanti pysyi samoissa lukemissa kuin aiemminkin, eli noin 3000 kilokalorissa.

Kokeilun ensimmäisellä viikolla Kokon olo oli vielä hyvä. Sitten tuli romahdus. Paino nousi kuusi kiloa.

– Kakkosviikosta eteenpäin vireystaso romahti huomattavasti, ja oli haastavaa pitää kiinni normaalista, aktiivisesta elämäntyylistäni.
...
– Koostin ruokavalioni täysin suositusten mukaisesti. Minulla oli paljon varaa jopa lisätä esimerkiksi sokerinkäyttöä, mutta en missään vaiheessa koskenut valkoiseen sokeriin tai esimerkiksi lenkkimakkaraan. Mielestäni en kärjistänyt ruokavaliota, vaan toimin suositusten mukaisesti. Kävin myös keskustelemassa ravitsemusterapeuttien kanssa kokeen aikana ja otin heiltä lisää vinkkejä. Mielestäni tein parhaani siinä, että kokeesta tulisi mahdollisimman objektiivinen.
flammee
helmi 28, 2016, 20.49
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Mika kirjoitti: Ei se ole mikään jahas. Olet ihan tunnettu vastavirtaan kulkija ja tieteen vastustaja. Samassa sinulla ei ole alan koulutusta tai muuta koulutusta tai asiantuntemusta, jonka antaisi pontta näkemyksillesi. Tätä eivät kuitenkaan satunnaiset kulkijat voi tietää. Siksi ja juuri siksi esitin kysymykseni.
Kun tuolla tavalla aletaan tivaamaan niin kyllä se on "jahas" ja naurut päälle.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä ettei satunnaisia kulkijoita tarvitse erityisemmin holhota. Minun mielestäni kannattaa ite lukea ja selvittää että mihin tai ketä uskoo. Netin syövereissä on aika paljon minua karismaattisempia ja toisaalta asiantuntijamman oloista porukkaa, että jos mä tänne jotain heitän, niin en koe olevani isommin vastuussa siitä että jos joku sitä kautta päättää tehdä jotain. Menee liikaa sinne perhosen siiven isku -kategorian vaikutukseksi.
Mika kirjoitti: Edelleen minulle silti on epäselvää, mitä tuolla alkuperäisellä viestilläsi tarkoitit, kun en oikein saanut kiinni siitä. En tiedä onko mielestäsi tai jonkun arvostamasi henkilön mielestä tieteessä taas jotain väärin vai ei.
Ole hyvä ja lue viestejäni uudestaan niin ehkä hoksaat, ehkä et.
flammee
helmi 28, 2016, 20.30
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Johan se Jiu-Jitsun viestistä kävi ilmi että tiedeyhteisön konsensuksen sisällä liikutaan. Sitten on joitakin niitä jääriä, jotka ovat tippuneet pois konsensuksen kyydistä, en sitten tiedä kuuluuko Mika niihin. Noakesilla on omat kiistansa, niistä voi lukea vaikka täältä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Noakes" onclick="window.open(this.href);return false;
flammee
helmi 28, 2016, 19.42
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vähähiilihydraattiset ruokavaliot
Vastaukset: 651
Luettu: 54628

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

Jahas... :lol: