Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

Kuva

Haku löysi 14 tulosta

flammee
loka 6, 2017, 19.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Riippuu miten määrittelee, toki varmaan mielenterveyspuolelle sopii vaikkapa sellainen määritelmä että on täysin vailla empatiaa mutta veikkaisin että kaikki tällaiset eivät kuitenkaan lähde tappamaan ihimisiä. SIinä mielessä siihen tarvitaan jokin muukin motivoiva tekijä, eli se varsinainen syy. Kahjoimmat tapaukset toki kehittävät itselleen sellaisen syyn vääränlaisesta katseesta tms. Tää nyt oli kuitenkin toteutettu silleen suunnitellusti, eikä hetken mielijohteesta, että siinä mielessä kyse ei ollut pelkästään siitä että oli napannut lääkettä joka nosti agret pintaan, vaan että sillä oli vakaa ja aikaa kestävä päätös toteuttaa juttu.
flammee
loka 6, 2017, 19.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Yksi teoria oli myös sellainen että kyseessä olisi demonstraatio että mitä nykyisillä aselaeilla voi saada aikaiseksi.. Ilmeisesti kuitenkin mies oli aidosti asehullu, että eipä kait vissiin kuitenkaan.

Sitten on se ISISin väittämä, mutta jos muuta todistusta ei ole kuin että ISIS väittää näin, niin ei taida riittää.

Mielenterveysongelmat on toki, mutta koska nykyään mielenterveysväittämät tuppaavat ilmestymään monissa tapauksissa jo melkeen ennenkuin on syyllistä tunnistettu, niin ei sitä suorilta usko. Voi olla, mutta odottelisin vielä lisää matskua ennenkuin laittaisin panoksia tämän veikkauksen taakse. Nuo lääkkeethän eivät kaiketi kuitenkaan aiheuta agressiivisuutta kuin harvinaisissa tapauksissa, että jos terroristi on vetänyt masennuslääkettä, niin ei se suoraan tarkoita mitään. Tuossa sanottiin että joidenkin tutkimusten mukaan aiheuttaa, mutta lieköhän sitten olemassa joitakin tutkimuksia joiden mukaan ei aiheuta.
flammee
loka 6, 2017, 18.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Mjölnir kirjoitti:Jotenkin hupaisaa, että somessa muslimiterroristit-öyhöttäjät eivät ole jakaneet tätä Vegasin tapahtumaa, kuin ehkä kommentoineet, että ISIS on sanout tämän ampujan kääntyneen muslimiksi. Aivan kuin se olisi joku taika, jossa muuten täysin mentaalisesti tasapanoinen, seniori-ikäinen valkoinen heteromies, ehkä jopa lihansyöjä, päättää välittömästi alkaa silmittömästi tappamaan vääräuskoisia.

Kukaan ei ole heistä myöskään rinnastanut tätä tapahtumaa terrorismiin...
Muslimiterroristiöyhöttäjillä se kiinnostuksen kohde on muslimiterroristeissa, ei muihin terroristeihin tarvitse kiinnittää niin paljoa huomiota. Vaikka se nyt kuulostaakin hieman kaksinaismoralistiselta, niin logiikka on siinä että kotoperäiset terroristit ovat vähän niinkuin välttämätön pakko(koska on epärealistista että kaikki tapaukset saataisiin estettyä), muslimisellaiset eivät, vaan niihin voidaan vaikuttaa poliittisilla päätöksillä liittyen maahanmuuttoon. Samasta syystä ei samoissa piireissä puhuta niin paljoa muustakaan kotoperäisestä rikollisuudesta. Se ei tarkoita sitä etteikö se olisi yhtä vakavaa, vaan pelkästään sitä että se ei ole "ylimääräistä".
flammee
loka 4, 2017, 22.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Noo, ainakin CBS:n tuottajan kommentti osoittaa että todellakin on olemassa ihmisiä jotka ei sympatiseeraa ammuttuja, koska ovat asehulluja republikaaneja. Mutta, kuten sanottu, en itsekkään usko asioiden näin olevan, vaan kyseessä on veikkaus. Hieman vaikuttaisi ettet taida ymmärtää kyseisen sanan merkitystä... Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että tottakai foorumeilla saa spekuloida ja veikkailla, silloin kun parempaa tietoa ei ole vielä saatavilla. Lukijan omalla vastuulla se suhtautuminen, sanoisin että tollanen dissaaminen on pelkästään epäkohteliasta ja asiatonta käyttäytymistä.
http://www.latimes.com/nation/la-las-ve ... story.html
CBS Corp. fired a vice president in business affairs Monday for comments she made on social media regarding the mass shooting at a country music festival in Las Vegas.

Hayley Geftman-Gold, wrote on her Facebook page that she was not sympathetic to victims of the shooting because, she claimed, most country music fans are Republican.

Geftman-Gold also wrote: “If they wouldn’t do anything when children were murdered I have no hope that Repugs will ever do the right thing. I’m actually not even sympathetic bc country music fans often are Republican gun toters.”

The comments were deleted but not before they were picked up on a number of right-wing blogs and websites. A petition was posted online that called for her firing.

A CBS spokesperson confirmed that Geftman-Gold was dismissed because of her comments.
flammee
loka 4, 2017, 19.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Tuossa tapauksessahan taisi valtaosa uhreista olla valkoihoisia, republikaanien kannattajia ja vapaiden aselakien puolella. Siitä voi jonkinlaisen spekulaation heittää motiivista. Varmistamattomien, eli erittäin epäluotettavien, tietolähteiden mukaan tekijä oli myös demokraattien kannattaja ja osallistunut Trumpin vastaiseen mielenosoitukseen.

Ylläoleva on siis puhdasta spekulaatiota, enkä väitä että näin olisi, enkä siis ole itsekään sitä mieltä että millään varmuudella näin olisi, mutta siis jos jokin veikkaus pitäisi heittää, niin se menisi tältä pohjalta.
flammee
kesä 18, 2016, 08.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Liekö tuo tilanne niin sekava ollut ja jos pahiksella on ase ja ideana on ampua suurin osa, niin ei se varmaan kauheasti tilanne huonone, jos tulee jokunen osuma väärään kohteeseen. On näitä tilanteita tapahtunutkin että pahiksen alkaessa kukkoileen, on sivulliset ampuneet hänet.
flammee
kesä 17, 2016, 14.06
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Taitaa nuo terroristit olla kaikki enemmän tai vähemmän sekaisin. Tarkka analyysi sekopään motiiveista tuntuu vähän turhalta, kun noissa kuvioissa sattumanvaraisilla mielen ailahteluilla voi olla aika suuret vaikutukset päätöksentekoon. Minusta näyttää melko selvältä että tämä terroristihomo ei olisi ilman ISISiä, islamia ja ramadania tuollaiseen ratkaisuun päätynyt. Enkä oikein tiedä mihin niitä varsinaisia kontakteja ISISiin tarvitaan, että voitaisiin luokitella ISIS-terroristiksi, nähdäkseni ISIS nimenomaan pyrkii siihen että länsimaissa oleva porukka inspiroituisi ja tekisi iskun ISISin nimissä, ei kai sitä erikseen tarvi mitenkään siunata tai suunnitella. ISISiltä tais ramadanin alussa tullakin sellanen julkilausuma jossa kehotettiin tekemään iskuja, eli ei kyse ole pelkästään nukkuvista soluista, vaan kaikkien ISIS-mielisten iskut kelpaavat.
flammee
kesä 16, 2016, 21.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Mika kirjoitti: ISIS tietenkin heti otti "kunnian" tästä hirmuteosta.
Niin...
http://www.foxnews.com/us/2016/06/15/or ... tcmp=hpbt1" onclick="window.open(this.href);return false;
In the hours after he blasted his way into an Orlando gay nightclub, and with his victims lying dead or wounded around him, Omar Mateen took to Facebook to pledge his loyalty to ISIS and threaten more attacks on the civilized world, a key lawmaker privy to the gunman’s posts told FoxNews.com Wednesday.
...
“I pledge my alliance to (ISIS leader) abu bakr al Baghdadi..may Allah accept me,” Mateen wrote in one post early Sunday morning. “The real muslims will never accept the filthy ways of the west” …“You kill innocent women and children by doing us airstrikes..now taste the Islamic state vengeance.”
flammee
joulu 3, 2015, 17.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Jahas, tais olla islamistisesti motivoitunut terrori-isku taas.. Ei ollut kilahdus(valmisteltu etukäteen), ei suorittanut tekoaan yksin.

http://yle.fi/uutiset/san_bernardinon_e ... ri/8499920" onclick="window.open(this.href);return false;
San Bernardinon epäilty ampuja oli tuore isä, harras muslimi ja pidetty työtoveri
Poliisi uskoo, että Kalifornian San Bernardinossa tapahtunutta ampumavälikohtausta oli suunniteltu ennalta. 14 ihmistä kuoli ammuskelussa. Ampujaksi uskottu Syad Farook oli hyökkäyksen kohteena olleiden ihmisten työtoveri.
...
Los Angeles Timesin haastattelemat kollegat kertoivat Farookin matkustaneen hiljattain Saudi-Arabiaan ja palanneen sieltä vaimon kanssa, jonka hän oli tavannut verkossa. Pari oli saanut vasta lapsen ja näytti elävän "amerikkalaista unelmaa", kertoi Patrick Baccari, joka jakoi työtilan Farookin kanssa.

Poliisi on vahvistanut, että Farook oli joko naimisissa tai parisuhteessa toisen epäillyn ampujan Tashfeen Malikin, 27, kanssa. Poliisi tappoi molemmat ajojahdin jälkeen
...
– Sen perusteella, mitä olemme nähneet ja miten he olivat varustautuneet, tätä oli täytynyt suunnitella jonkin verran, Burguan sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– En usko, että hän olisi vain juossut kotiin, pukenut päälleen tämäntyyppiset taktiset varusteet, napannut aseet ja tullut takaisin hetken mielijohteesta.

Farookin lanko Farhan Khan kertoi amerikkalaismedialle, että hän puhui vaimonsa veljen kanssa viimeksi viikko sitten.

– Miksi hän tekisi näin? Miksi hän tekisi jotain tällaista? Minulla ei ole aavistustakaan. Olen shokissa itsekin, Khan sanoi muslimijärjestön tiedotustilaisuudessa.
flammee
maalis 22, 2015, 16.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Pitäisin todennäköisempänä että arvioni ei vaan osunut kohdalleen. :rauhaa:
flammee
maalis 19, 2015, 12.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Jaa, tää ketju ei ole lukossa ja tapausta ei edes pidetä terrorismina.. Hieman kyllä on epäilyttävää että se tapahtui niin samaan aikaa Tunisian museoiskun kanssa. Mutta kohtahan se nähdään - kaavahan on ollut että ensin joukkomurha, sitten juutalaisten kimppuun..

http://yle.fi/uutiset/kaksi_ihmista_kuo ... f=leiki-uu" onclick="window.open(this.href);return false;
Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ravintolaan tehdyssä hyökkäyksessä Göteborgissa. Ruotsin poliisin mukaan uhrit olivat 20–25-vuotiaita miehiä. Iskussa loukkaantui 10–15 ihmistä, jotka saivat eri asteisia vammoja.

Kahdeksan ihmistä on toimitettu sairaalahoitoon. Heidän vammojensa vakavuudesta ei ole tietoa. Poliisin mukaan uhrien määrä voi vielä nousta.

Ampumavälikohtaus tapahtui keskiviikkoiltana Hisingenin alueella Göteborgissa paikallista aikaa hieman ennen puoltayötä. Silminnäkijöiden mukaan kaksi automaattiaseilla varustautunutta henkilöä tuli ravintolaan, jonka jälkeen he alkoivat ampua. Ampujat pakenivat paikalta autolla.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että kyseessä olisi terrori-isku. Ammuskelussa vaikuttaisi olevan pikemminkin kyse jengien keskinäisestä välienselvittelystä.

Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä, mutta ketään ei ole pidätetty.
flammee
touko 28, 2014, 04.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Joo, kyllä minustakin tuo asekaupan ryöstösuunnitelma oli lähinnä säälittävä. Ja mikäli siellä kaupassa sattuu oleen muita asiakkaita tai henkilökuntaa enemmän kuin yksi, niin eihän siitä oikein mitään tulisi. Syrjäytyneissä on se puoli että niiltä puuttuu kontaktit ja taidot..
flammee
touko 27, 2014, 17.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Mahdetaankohan noita kiusata vankilassa, jos nyt sinne päätyvät.. :p
flammee
touko 27, 2014, 12.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Joukkotapot
Vastaukset: 320
Luettu: 17689

Joukkotapot

Joo-o, logiikka tässä on kyllä niin pielessä että..

http://yle.fi/uutiset/yliopistoiskua_su ... in/7263562" onclick="window.open(this.href);return false;
Mies piti elämäänsä säälittävänä. Yläasteelta lähtien hän oli pohtinut mielessään erilaisia surmasuunnitelmia, joilla kostaisi kokemansa vääryyden maailmalle.
...
Joukkosurmaa suunnitelleet nainen ja mies pyrkivät syyttäjän mukaan tappamaan 50 satunnaista ihmistä.


Sanoo kokeneensa vääryyttä ja kostaa sen 50 satunnaiselle ihmiselle, voiko sitä suurempaa vääryyttä ollakkaan?