Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

flammee
touko 20, 2020, 19.42
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 421
Luettu: 111676

Komba

Älyttömissä hinnoissa on sellainen puoli, että joissakin tapauksissa niillä saavutetaan tietynlaisia asiakkaita, jotka haluvat maksaa enemmän jostain eksoottisemmasta, että se hinta siinä takaisi laatua, tai ainakin sen että sitä ei ole moni muu Suomessa ostanut. Potkussakin oli aikoinaan juttua jostain ihan marginaalisesta kung fusta pääkaupunkiseudulla, jossa oli ihan poskettomat hinnat ja silti harrastajia.
flammee
touko 20, 2020, 15.05
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 421
Luettu: 111676

Komba

Kombassa ongelmana kait on lähinnä se että siinä pyrkyröidään kohti vapaaottelua, täyskontaktikamppailu-urheilua ja voimankäyttöjuttuja. Nähdäkseni soveltuvuus olisi jossain ihan muualla, esim. vaikkapa shintaidon (eri juttu kuin taido) suunnalla...
"The purpose of shintaido is not to learn fighting techniques, rather it's to help us live in better way..."


SInänsä on ihan fine että puuhaa kombaa tms., mutta jossain vaiheessa se tyly tuomio kamppailuyhteisöltäkin on paikallaan. Esimerkiksi yellow bamboo kerkesi nousta melko suosituksi, ennen kuin joku kävi todistamassa että homma ei oikeasti toimi. Sittemmin ei ole niin hirveästi siitä lajista kuulunut, mikä kait tarkoittaa sitä että ihmiset eivät olleet siellä mukana siksi että se oli hauskaa ajanvietettä, vaan siksi että oikeasti kuvittelivat että homma toimii. Eli ihmisiä huijattiin. Siksi se tyly tuomio pitää jossain vaiheessa antaa, vaikka ei varsinaisesti haluttaisi olla epäkohteliaita ja sanoa pahasti. Joissakin tapauksissa on vaikuttanut myös siltä että lajin mestari itsekin luulee että hänen hommansa toimii, koska kukaan ei kunnolla puutu asiaan tai osoita että ei toimi. Sitten jonain päivänä tulee vastaan ihan tavallinen jantteri, joka vetää turpaan, kun vuosikymmenten harjoittelulla ei ole saavutettu mitään sellaisia taitoja, joilla pystyttäisiin estämään tätä jantteria vetämästä turpaan.

Esim. ite en harrasta(nut) kamppailulajeja siksi että oppisin tappeleen, vapaaottelemaan tai edes puolustamaan itseäni. Mielestäni matsaaminen on mielenkiintoinen peli. Täyskontakti tekee siitä astetta tympeämpää touhua, koska sillon joutuu varomaan liikaa ja toisaalta en koe että mielellään löisin/potkisin ihmisiä sen lujempaa kuin pisteen merkkauskontaktilla. Tekniikoiden harjoittelu on mielekästä liikunnallista touhua. Reaalimaailman itsepuolustus sen sijaan on melkosta inhorealismia.