Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

flammee
huhti 29, 2009, 11.28
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Hokutoryu Ju-Jutsun historia
Vastaukset: 258
Luettu: 43269

Hokutoryu Ju-Jutsun historia

jkk kirjoitti: Harva koryu laji ilmeisesti haluaa kehittää omaa toimintaansa siihen suuntaan, että harjoittelijamäärät suuremmin kasvaisivat. Tärkeämpää siitä näkökulmasta lienee se, että ne vähät harjoittelijat kehittäisivät oman tekemisensä tasoa, ja sen kannalta näen harjoittelija määrän kasvun vain hidasteena.
Mutta eikös se mene niin että suurestakaan joukosta harvempi treenaa kovin pitkälle. Eli jos salille ei edes haluta suurta joukkoa niin tilanne lienee se että ne kokeneemmat vääjäämättä vähenevät (perhe, työ, muutto yms. luonnollinen poistuma) seurassa ja uusia ei oikein tule tilalle. Tyypillisesti pari aloittelijaa pyörii mukana aina vähän aikaa, mutta miksi näistä juuri sen suurempi osa jatkaisi harjoitteluaan pitemmälle, kuin lajeissa joissa on mukana enemmän porukkaa? Eikä se mun mielestä ihan niinkään mene että harjoittelijajoukon kasvaminen vähentäisi opetuksen laatua, koska sitten on enemmän kokeneempaa porukkaa mukana opastamassa aloittelijoita.
flammee
huhti 28, 2009, 21.55
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Hokutoryu Ju-Jutsun historia
Vastaukset: 258
Luettu: 43269

Hokutoryu Ju-Jutsun historia

TimoS kirjoitti:
Mika kirjoitti: Ashihara Quan
:ot: Jalkavatsa nyrkki? :)
Eiks sen pitäs olla ashibara sen säännön perusteella että yhdyssanassa h:sta tulee b.. Ja oliko ne kanjitkaan ihan samat..

Olisko muuten pointtia sellasella ketjulla että "mikä tekee lajista lajin", eli onko se jotkut tietyt tekniikat, tietyt harjoitusmenetelmät vai kisasäännööt vai jotaki muuta?