Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 16 tulosta

flammee
syys 15, 2018, 15.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

MikkeM kirjoitti:
syys 15, 2018, 15.16
Ei ole sellaista taitoa,että osaisi alkaa sähkösettiä asentamaan, alkaisi vaan viduddamaan.
Ei se kovin hankalaa ole.. Greencyclen setissä nykyään se "vaikein" operaatio, polkuanturin asentaminen, on helpotettu niin että poljinta ei tarvi ottaa enää irti. Etumoottori asennettaan ottamalla etupyörä irti ja laittamalla tilalle etupyörä jossa on moottori. Runkoakku laitetaan ruuveilla kiinni juomapullotelineen paikalle.. Ohjaustankoon laitetaan kontrolleri, näyttö ja jos haluaa niin myös jarruanturi ja kaasu.. Sitten vedetään johdot noiden välille, pistokkeet on värikoodattuja. Hieman hankalaa on toki tehdä siistejä johdotuksia, kun ne johdot on varsin pitkät. Hieman pyörästä riippuen voi tulla jotain ongelmia, joiden kanssa joutuu kikkaileen, ite jouduin lisäämään ylimääräisen prikan etuhaarukkaan kun sähkömoottori otti kiinni haarukkaan ja runkoakun joutui asentaan väärinpäin kun se ei muuten mahtunut juomapullotelineen paikalle viistoputkeen. Sanoisin että kettingin vaihtaminen on hankalampi operaatio kuin yksikään sähkösetin asennuksen työvaiheista..
flammee
syys 12, 2018, 19.31
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Kyllä greencyclenkin osat taitaa jostain idästä tulla, ovat kait vissiin kuitenkin valinneet laadukkaammasta päästä olevat.. Itellä etumoottorisetti, valmiisiin sähköpyöriin verrattuna etuna on se että sähkömoottorin saa hyvään pyörään kun sähköpyörissä on runkokokojen suhteen tarjonta kehnompaa.. Lisäksi etumoottorit monissa valmiissa sähköpyörissä edelleen toimivat sillä periaatteella että ne avustavat aina samalla teholla, mutta kytkeytyvät pienemmillä avustustehoilla pois päältä alhaisemmassa vauhdissa. Greencyclen paketissa sähkömoottorissa on aidosti eri avustustehoja, jotka kaikki avustavat siihen samaan maksimivauhtiin asti. Tällöin niillä alemmilla avustustehoilla on jotain merkitystäkin, siis niinkuin siltä kantilta että eihän sähköpyörällä oikeastaan ikinä ajeta alle 25 km/h vauhdilla, paitsi jossain kaupunkiajossa.. Etumoottori on mielestäni parempi kuin keskiöavustus - talvella pääsee hangessa paremmin, kun eturengas vetää.. Eli ei tule sellasta mutkitteluefektiä niinkuin normaalisti, kun työnnetään etupyörää hankeen. Lisäksi keskiöavustus kuluttaa ketjuja ja hammasrattaita nopeammin, kun niihin tulee enemmän rasitusta. Keskiöavustus toki kuluttaa vähemmän akkua, ja on aavistuksen luonnollisempi polkiessa.. Greencyclen setissä voi myös tuota maksiminopeutta jossa moottori avustaa, nostaa lakisääteistä 25 km/h ylemmäs. Vähäkään jos on sporttisempi pyörä/kuski, niin eipä se sähkösetti siinä muuta tee kuin on lisäpainona, jos normisti ajaa tuota nopeammin..
flammee
elo 29, 2018, 21.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Kokeilin stravaa pari vuotta sitten, ei niissä segmenteissä oikein ollut pointtia kun ei ollut kaupungissa muita käyttäjiä.. :P
flammee
joulu 24, 2017, 22.59
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Tarkemmin ajatellen, työnnettäessä pyörää ei oikeastaan tarvitse kontolloida ohjaustankoa, koska se pyrkii automaattisesti pysymään suorassa kun pyörä on liikkeessä. Eli ei tarvita muuta kuin kahva tarakkaan, niin pyörää pitäisi pystyä työntämään ja ohjaamaan takaapäin samaan tapaan kuin ilman käsiä ajaessa. Sen kahvan tarvii siis siihen että saa työntää suoraan takaapäin ilman että rengas on mitenkään jalkojen tiellä ja asento on muuten parempi... Joissakin sähköpyörissä ois tietysti kaasuvipu, jonka jos asentaskin sinne takakahvaan, niin ei tarvis edes työntää, vähän ohjata vaan.

https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/mika_pitaa_pyorasi_pystyssa kirjoitti: Suosituin on hyrrävoimat, josta polkupyörää käytetään usein esimerkkinäkin. Pyörimisliikkeessä liikemäärä pyrkii säilymään ja akseli pitämään suuntansa. Kunhan vauhtia on tarpeeksi, pyörien pyöriminen estää polkupyörää kallistumasta liikaa.

Jo 1970-luvulla tutkijat kuitenkin osoittivat, että pystyssä pysyy myös polkupyörä, josta hyrrävoimien vaikutus on kumottu vastakkaiseen suuntaan pyörivillä lisäpyörillä. Hyrrävoimat eivät siis voi olla ainoa selitys.

Toinen pääselitys liittyy pyörän etuhaarukkaan. Se ei ole pystysuora, vaan sen alaosa on yläosaa edempänä. Siksi piste, jossa ohjaustangon kuviteltu jatke kohtaa maanpinnan, on edempänä kuin kohta, jossa etupyörä koskettaa maata. Tämän ansiosta etupyörä korjaa automaattisesti suunnan alkaessaan kallistua.
...
Hollantilaisinsinöörien mukaan hyrrävoimien ja etuhaarukan vaikutus riippuu pyörämallista, mutta välttämättömiä ne eivät ole, vaan pyörä pysyy pystyssä myös painopisteensä ansiosta. Se on selvästi lähempänä takapyörää kuin etupyörää. Takana oleva painopiste jarruttaa kevyemmän etupään kallistumista ja saa etupyörän ohjaamaan itseään.
flammee
joulu 24, 2017, 21.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

No joo, enpä kallistusta ajatellut, ja menee liian monimutkaiseksi jos se pitää olla.. Nyt kun viitsein tutkiskella niin se hyrrävoima ei ole kovin merkittävä.. Jos pyörän laittaa liikkeelle ilman ajajaa, niin se pysyy ilmeisesti siksi pystyssä pitkään että eturengas kääntyy automaattisesti siten että se korjaa kallistumisia. Ja kun pyörällä ajaa, niin kääntymiseen liittyy tiedostamaton pieni käännös ensin toiseen suuntaan, eli todennäköisesti tuolla esittämälläni tavalla, jossa eturengas osoittaa aina kohti vetäjää, se kaatuisi melko pian.. Noh, ainakin jos laittaa jonkinlaiset apurattaat, niin sitten kait sen pitäs käyttäytyä niinkuin perässä vedettävä kärry. Tosin saattas tehdä aika tiukkaa että kehtais liikkua julkisesti pyörällä missä on apurattaat.. :P
flammee
joulu 24, 2017, 19.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Onkohan tyhjän pyörän hinaukseen tai työntämiseen mitään näppäriä apuvälineitä? Ajatuksena on että jos voisi osan matkasta juosta, kun pyöräily ei sinällään nappaa (vaikka onkin kätevää) ja koko matka on hieman pitkä, niin voisi sitten hypätä pyörän päälle halutessa... Pyörähän rullaa kevyesti ja siinä kait oli joku mekaaninen juttu että silloin kun on vauhtia niin se pysyy pystyssäkin, eli teknisesti ottaen ei tarvitsi kummoisia apuvälineitä, että sen liikuttaminen ajamatta olisi hieman ergonomisempaa kuin toisella kädellä ohjaustangosta kiinni pitäminen. Sinänsä aika erikoinen tarve tietysti.

Parikin erilaista insinööriratkaisua kehittelin - jos stemmiin / ohjaustangoon laittaisi n. metrin mittaisen kepin (silleen kiinteästi että eturengas ja se keppi osoittaa aina samaan suuntaan, eli kohti vetäjää, jolloin se eturengas toimisi hieman samoin kuin sellaset kääntyvät pikkurattaat esim. ostoskärryssä). Ja keppiin naru / kuminauha, jonka kiinnittää esim. vyöhön/reppuun, niin pyörän pitäisi kulkea perässä, kunhan vaan vauhtiin pääsee. Tai jos laittaa apurattaat niin ei tarvi olla liikkeessä että pyörä pysyy pystyssä, voi olla että muutenkin tarvii jotain jarrutusta, että pyörä ei rullaa päälle vaan naru pysyy koko ajan kireällä, eikä ole sellasta nykimistä. Ehkäpä myös jokin raskaasti pyörivä dynamo eturenkaaseen, jos sellaisia nyt enää mistään saa.

Kakkoskehitelmässä työnnetään - pyörän tarakkaan kiinni varren päähän sellanen ohjaustanko, jonka molemmissa päissä narut siihen varsinaiseen ohjaustankoon, eli siitä sekä työnnetään että ohjataan, ja pidetään myös pyörää pystyssä jos on tarve, eli vähän niinkuin lastenvaunuja työntäs, paitsi että pystyy myös kääntään rattia. Sikäli huonompi että kädet eivät ole vapaana juoksun käsien liikkeelle.

Tuleeko mieleen jotain miksi tällaiset ratkaisut eivät toimisi? Onko kukaan havainnut että jotain tällaisia ratkaisuja (tai parempia) olisi jo olemassa?
flammee
elo 28, 2015, 18.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

[video][/video]

Pyörällä väistäminen tuollaisessa väistämisvelvollisuuspaikassa on siinä mielessä ongelmallista, että osa autoilijoista pysähtyy odotteleen, eikä siihen viittis jäädä jumittamaan itteänsä ja muuta liikennettä sen takia että autoilija ei liikahdakkaan ennenkuin ylität tien. Vähän samanlainenhan se on kun on autolla liikenteessä ja lähestyy suojatietä jonka laidalla joku on menevinään yli, mutta jostain syystä on jäänyt jumiin siihen laidalle. Vaikka hyvin kerkiäisi yli, ennenkuin se auto saapuu, niin ihan pakko on jäädä venttaamaan ja katsomaan että pysähtyykö se auto. On sen verran rasittavaa käytöstä että melkeen en tunne syyllisyyttä kun jätän välillä näissä tilanteissa pysähtymättä. :p
flammee
touko 10, 2015, 17.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Aattelin viimein alkaa tuunaan cannondalen cyclocrossiin sellasta peruspystyä ajoasentoa.. Mutta olikin hankalampaa näiden osien kanssa kun en ole näiden kanssa puuhastellut eikä missään lue että mihin mitat viittaavat. Eli tarkotus olis laittaa siihen jonkinlainen cruiser-mallin ohjaustanko, esim. tää näyttäs aika sopivalta:
http://www.fillarikellari.fi/ohjain-cru ... ea-spectra" onclick="window.open(this.href);return false;

Se vaan tarttis saada korkeammalle, eli tarvis sopivan ohjainkannattimen. Tollasta ohjaustankoa tuskin kovin usein ollaan cyclocrosseihin laittamassa, joten mahtaako sopivaa ohjainkannatinta olla olemassakaan? Kattelin kun sen alkuperäisen ohjainkannattimen ottaa pois niin sen alla olevan pystyputken kokonaishalkaisija on 26mm ja sisähalkaisija 21mm.

Niin mahtaskohan siihen sopia tää:
http://www.fillarikellari.fi/ohj-kannat ... op-spectra" onclick="window.open(this.href);return false;
(onko tuo 21,1 mm ylipäätäänsä ton alaosan halkaisijan mitta vai jokin muu? Sopiiko toi kiinnitys siihen vai onko tuo tarkoitettu johonkin erilaiseen..)

Vai joutuuko siihen laittaan tällasen yhdistelmän että ensin on tällanen korotuspala:
http://www.fillarikellari.fi/ohj-kannat ... st-l01-xlc" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja sen päälle sitten laittaa säädettävän ahead ohjainkannattimen ja säätää sen pystyyn.. Onko muuten mitään syytä minkä takia ohjainkannattimen pitäisi osoittaa eteenpäin? Kun jos haluaa pystympää asentoa, niin sen ohjaustangon tarvis olla myös riittävän lähellä...
flammee
kesä 3, 2012, 17.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Niijuu, tännekin piti vastata säätövaraa on toki, mutta vain alaspäin. Ei se ero ihan 20 senttiä tainnut olla, mutta huomattavan paljon kuitenkin.
flammee
touko 31, 2012, 16.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

MarkkuT kirjoitti: :D

No siinä tuli arvokasta infoa kaikille työmatkapyöräilijöille. Pelkästään säärikarvat ajamalla voi säästää lähes 4 minuuttia/vuosi tehokasta peliaikaa, jos työmatkan pituus on 5 km. Olettaen, että polkee ympäri vuoden shortseissa.

Toimisko noin:
https://www.dropbox.com/s/qbwesgncs04tt4b/WP_000167.jpg
Jostain lukasin että ilmanvastuksen kannalta on paljon oleellisempaa että se aerodynaaminen muotoilu on pyöräilijän takana kuin edessä. Tiedä häntä. Mutta kommentoinpa vaan että sullahan on matalalla penkki suhteessa ohjaustankoon. Ei ihme että se tuntuma käsissä on vähän eri kuin mulla. Mulla siis sarvet on luokkaa 20 cm alempana kuin penkki, koska penkkiä voi säätää, sarvia ei. Silläkään penkin korkeudella jalat eivät mitenkään lukkosuoraan ojennu, eikä nilkalla tarvi kurkottaa. Tänään viimein viitsin kokeilla penkin kulman säätöä, pistin sen jotain 15 astetta eteenpäin kaltevaksi, jotta tulisi vähän lisää tilaa palleille, vielä en ole koettanut.
flammee
helmi 4, 2009, 13.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Mie kans talvipyöräilen.. Nastarenkaita en ole oikein ikinä kokenut tarpeellisiksi itelle.. Joskus toki olisi mukavat, mutta suurimman osan ajasta keli on sellanen että niitä ei tarvi ja liukkaammillakin keleillä pärjää kun vähän varoo. Tosin tunnen muutamia joille nastarenkaat tulisivat tarpeeseen.. :p
flammee
touko 10, 2006, 23.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Pyöräilyssä vaan sukkaa se, että se vissiin jäykistää takareisiä, potkulajin harrastajalle ei siis välttämättä paras kulkuväline siinä mielessä. Toisaalta ei kyllä jaksa juostakkaan treeneihin sitä 8,5 km:iä. :p Tais T. Kurz näin väittää videollaan, juoksussa oli se vapaampi liikerata niin ei häirinnyt. Mulla ainakin on jäykät takareidet, tukisi tätä väitettä. Onhan tuota itseasissa tullut vähän kauemmin kuin 5 vuotta pyöräiltyä kaikki matkat, kaikki koulumatkathan tuota oli kun asu just siinä rajoilla ettei linkulla päässyt, pari vuotta oli taukoa kun auton omisti, mutta sekin tuli niin kalliiksi ettei viitsinyt pitää.
flammee
touko 10, 2006, 16.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

JanneM kirjoitti: Mä olen ostamassa custom chopperia sonic bikesilta Jyväskylästä.
http://www.sonicbikes.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Oon retkahtanu noihin chopperi ja low rider fillareihin. Ne on niin makeen näkösiäja letkeitä ajaa...
Näytti kyllä ajoasento ihan hyvältä;
http://www.tomsimpson.org/images/chopper_bike_sm.jpg

Mutta eihän noisa oo edes tarakkaa eikä lokasuojaakaan, se ei oo enää niin coolia että eturengas roiskii kurat naamalle ja etuvartaloon ja takarengas selkään ja takaraivoon. Ja nuo polkimet menee aika läheltä maanpintaa, haitannee joissain oloissa(?). Toisaalta, on taidettu tuo malli tarkoittaa vaan cooliin cruisailuun asfaltilla ja aurinkokelillä, ei käyttöpyöräksi. Pienellä uudelleen suunnittelulla tuostakin pyörätyypistä varmaan sais kyllä ihan kunnollisen, tai voihan niitä ollakin olemassa..
flammee
touko 10, 2006, 16.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 55939

Andy kirjoitti: Makuupyörä on taidettu kuitenkin keksiä jossain muualla, kuin Kalajoella...
Joo, sanoinkin että oli tehnyt sellaisen, ei keksinyt sitä, koska näin muistelisin lukeneeni.. Jackie Chanin tähdittämässä "Who am I" -leffassa noita näkyi Hollantiin sijoittuvassa kohdassa enemmänkin.