Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 37 tulosta

flammee
marras 14, 2019, 20.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Tää onkin näköjään ilmanen, pitäsköhän koittaa miten on aikaa kestänyt... Kirjasarjana taisin tutustua aiemmin, tv-sarjan tasoa nyt en muista, pitäsköhän kerrata, kun näyttää olevan ilmaseksi saatavilla.
flammee
heinä 3, 2019, 20.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Legionin finaalikausi starttasi suorastaan ihanan psykedeelisenä. :hippy2: :rok:
flammee
joulu 27, 2018, 17.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

The 100 -sarjaa olen nyt pari kuukautta katellut ja onhan se ihan sujuvaa perushyvää post-apokalyptistä "mysteeri"-sci-fiä. Toki mulle sci-fi onkin sellanen ykkösgenre että sikäli se ajoittainen ja ehkäpä eniten ykköskaudella korostuva teinimäisyys ei liikaa pääse häiritsemään, mutta sinänsä ei yllätä että Mikalla jäi kesken. Alotin kolmoskaudesta kun oli menossa teeveessä ja sitten tilasin 1, 2 ja 4-kaudet ja nyt on menossa vitoskausi taas teeveestä. Noiden tilattujen kausien osalta meni niin vahvasti putkeen katsomisen puolelle, että parempi se on katsoa teeveestä hitaammalla jaksotahdilla. Katoin siis yhden viikonlopun aikana nuo kolme kautta.
flammee
marras 14, 2018, 20.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Enpä ole sarjakuvaa lukenut, joten arvailen vaan. Saattashan se olla että vaikka ne kuiskii, niin ne ei kommunikoi keskenään, vaan se on vaan sellanen jäänne ihmisyydestä, kuten laumasieluisuus ja muutkin ihmismäiset toiminnot, kuten käveleminen, käsillä tarttuminen ja syöminen. Vähän kyllä joo myöhään tuodaan esille / sarjan hahmot kuulevat että kuiskivat.
flammee
marras 13, 2018, 23.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Lasse Candé kirjoitti:
marras 13, 2018, 02.01
Walking Dead:

Mitä wittua, Grimesin poistuminen oli itselleni jo tiedossa, kun jo ennen kautta lueskelin että homma päättyy osaltaan kun näyttelijä tahtoo takaisin Britteihin perheensä pariin. Ja viime viikon jaksoa mainostettiin tyyliin sanoilla ”Katso Rick Grimesin viimeinen jakso.”

Mutta niin nössö lähtö ja edellisistä jaksoista liian helposti pääteltävissä miten käy. Ja mitä passkaa tämä nyt on miten tämä jatkuu... no, ehkä tämä tästä. Ja pientä toivon kipinääkin näkyy.

Mutta eniten ottaa päähän että lopussa zombiet puhuivat toisilleen jotain ”where are they...” settiä zombieörinällä. Minkä tähden!?
Jos se zombien puhetaidon kehittyminen onkin sitä sun aiemmin kaipaamaa juonikehitystä - ovat monen vuoden henkisen kasvun tuloksena kehittäneet älykkyyttä ja kommunikointitaitoja. Kohta niiden kanssa varmaan jo pystytään neuvottelemaan (kun matkitaan sitä zombiörinää) ja elämään rauhaisaa yhteiseloa tai liittoutumaan yhteistä uhkaa vastaan. Tai sitten se oli vaan sellanen outo loppukevennys.

Juonipaljastukset haittaavat joskus enemmänkin, mutta kyllähän tässä oli silti aika paljon mahdollisuuksia että miten se sieltä poistuu, että sinänsä sillä ei mun mielestä ole aina niin suurta merkitystä jos on tiedossa jokin yksityiskohta tulevista tapahtumista. Jos pätkä on katsomisen arvoinen, niin ei loppuratkaisun tietäminen paljoa katselunautintoa himmennä. Ainakin ite katselen mielellään uudestaan aina silloin tällöin hyviä leffoja/sarjoja, vaikka muistaisinkin mitä niissä tapahtuu. Katon formulatkin vasta maanantai-iltana, jolloin aina välillä vahingossa spoilautuu voittaja jonkin nettiuutissaitin kautta, kun tulos kerrotaan uutisotsikossa.

Vähän siinä lähdössä kyllä häiritsi ettei sitä helikopteria muka kukaan ulkopuolinen nähnyt tai kuullut.
flammee
marras 13, 2018, 07.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Doctor whon uusi kausi lähti liikkeelle vähän turhan väsyneen poliittisena ja hössöttävä tohtoritäti on hieman rasittava.

Eloonjääneet, eli the 100 on ollut nykyisin sieltä kiinnostavimmista päästä, kolmoskaudesta aloin katteleen. Pikkusen teinimeininki, mutta scifi on aina scifiä, ja perusta, oisko se nyt sitten ohjaustyö tms. on kunnossa ja meno on ihan seurattavaa eikä ne teinijutut hypi liikaa silmille.
flammee
loka 16, 2018, 20.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Siis kyllähän TWD:n hahmoissa on tapahtunut ihan perkeleesti kehitystä. Alussa porukka pelkäsi yksittäisiä kävelijöitä, nyt lahtaavat niitä arkipäiväisesti, esim. Carol, joka ekalla kaudella otti mieheltään turpaan ja nyt sitten pärjää vaikka yksinään ja pelasti porukan niiltä ihmissyöjiltä. Ja Carl, joka oli kovaa kyytiä kehittymässä sadistiseksi psykopaatiksi, muuttuikin sitten kuitenkin pasifistiksi kun löysi muijan - vai miten se nyt meni...

Porukkatasolla taas on menty koko ajan aina vain isompien yhteisöjen hallintaa kohden, alussa haasteena oli pienet pahisporukat, sitten piti jo voittaa kokonainen kaupunki ja kuvernööri, sitten välissä oli helppoja ja pikasesti voitettavia juttuja, jotka latasivat ainakin Rickiin sellasta ylimielisyyttä että kaikki voitetaan tuosta vaan.

Tarina ei siis mielestäni ole se maailman pelastaminen zombiepidemialta, vaan elämä tällaisessa maailmassa ja jonkinlaisen järjestäytyneen toimivan yhteisöllisyyden luominen uudestaan..
flammee
loka 11, 2018, 06.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Walking dead on aina välillä vaikuttanut kehnommalta, mutta nostanut sitten hetkittäin tasoa, joten veikkaisin että sarja tostakin vielä nousee jollain tapaa. Sarja on välillä vain vähän keskinkertaista parempia ja pienempiä ajanjaksoja sitten todella hyvä, että sinänsä sen seuraaminen ei tylsemmässäkään vaiheessa kyseenalaistu ainakaan itelläni..

Tällä hetkellä siitä puuttuu varsinainen kiinnostava uhkatekijä, ruuan vähäisyys kun ei ole kauhean jännä juttu. Pelastajatkin on jo nähty, kaupunkien eripuraisuus ei ole kauhean kiinnostavaa, ja kävelijät ovat jo pitkään olleet tosi lussuja, aiheuttavat lähinnä huonosta tsägästä johtuvia työtapaturmia. Kantaporukan draamakin on vähän puutteellinen kantava voima. Mysteerielementtejäkin on kovin vähän, sen roskisnaisen helikopteri tais olla yks, vai mikä se nyt olikaan..
flammee
kesä 19, 2018, 10.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Eeppistä menoa, Olen kyllä tykännyt legionista sarjana, sellanen sopivan taiteellinen ja kovin erilainen.. Näyttäs että hitaasta esitystahdista ja ensiesityksen missaamisesta huolimatta tää jakso oli viimesin mitä on tehty, ja tääkin jakso on siis viime kuussa tehty ja jatkosta ei ole vielä tietoa, mutta ei sitä vissiin ole kuopattukkaan.Näissä tämmösissä "liian laadukkaissa" sarjoissa on kyllä ongelmana just tämä että kaudessa on kovin vähän jaksoja, eli tarina etenee hitaasti ja sitten kun seuraava kausi tulee(jos tulee), niin on varmuudelle kerennyt unohtaa suurimman osan yksityiskohdista, eikä viitsisi alkaa kertaamaankaan. Aikaisemmin oli ihan normaalia että yhdessä kaudessa oli jotain 20 jaksoa ja tuli useampia kausia, eli semmonen jota seuras monta vuotta tiheällä tahdilla, tais niissäkin kesätauot olla. Nykyisellään seuraamissani sarjoissa yhdessä kaudessa / vuodessa on köyhästi kymmenisen jaksoa, eli ei kunnolla täysimittainen sarja, vaan minisarja jota kuitenkin tehdään useampia kausia. Kun tällasita minisarjaa venytetään, eli pidetään kuukausi taukoa välillä, niin syntyy ehkä vähän illuusiota siitä että sarja olisi täysimittainen. Eli pikkusen aikaa voi aina seurata jotain sarjaa ja uusia jaksoja tulee sitten pitkän ajan päästä lisää, paitsi jos tuotanto lopetetaan yhtäkkisesti. Verrattuna vaikkapa oikeisiin täysimittaisiin sarjoihin kuten buffy, battlestar galactica, babylon 5, doctor who ja farscape niin kyllä on walking dead, game of thrones, wayward pines ja legion tuotantotahdin suhteen kuppasta touhua. Vai liekö kyseessä joku muu tekijä kuin liiallinen laatu, ehkä kyseessä on rahastuksen optimointiin liittyvät tekijät, eli seurataan tarkemmin ja jaksokohtaisemmin katsojalukuja eikä tehdä niin pitkiä sopimuksia, jolloin voidaan pistää heti poikki kun näyttää ettei tuota tarpeeksi.. Parhaitenhan se tuore idea kestääkin vain ykköskauden, sitten kun siitä erikoisesta asetelmasta tulee arkipäivää, niin se lakkaa lentämästä.. Ehkä sarjojen suhteen tuottaakin paremmin ykköskaudet, joissa on jokin räväyttävä asetelma, ilman että jatkoa on edes mietitty. Eli kun sitä joskus ajatteli että elokuvien rahallista panostusta ja laadukkuutta olisi saatu sarjoihin, niin nytten näyttäs että sarjat ovat typistymässä lähemmäs elokuvia..
flammee
maalis 9, 2018, 21.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

fuusetsu kirjoitti:
maalis 6, 2018, 17.27
flammeen ja Lassen kanssa ihan samoilla linjoilla Twin Peaksista. Ylivenytetty huono sarja, jossa oli huono loppu. Seassa jokunen hyvä kohtaus, ehkä yksi per jakso, jos sitäkään. Muistan lukeneeni, että Lynch olisi halunnut tehdä puolet lyhyemmän kauden, mutta kanavapomot halusi enemmän jaksoja. Lynch nauroi varmaan koko matkan pankkiin.

Alkuperäisen sarjan tyyliset, vain lievästi modernisoidut efektit oli plussaa, mutta niiden ylivenyttäminen ei ollut koleeta, taiteellista ja outoa. Ihan vaan huonoa televisiota.
No joo, tuo kanavapomojen vaatimus pitkittämisestä selittääkin oikeastaan paremmin kuin se että Lynch olisi ollut vaan v*ttumaisella tavalla taiteellinen. Mysteerielementtien suhteen pitäydyn kyllä kannassani että jotta syntyisi mystisyyden tuntuisuutta, niin asioita ei pidä liikaa selittää katsojalle. Monissa kökkö - keskitason scifileffoissa on alkuvaiheessa väännetään ihan huolella rautalangasta katsojalle joku teknologinen pointti, ettei vaan katsojalla olisi mitään epäselvyyksiä miten homma toimii tässä maailmassa. Monesti siitä sitten välittyy sellainen tunnelma, ettei se juttu ole henkilöhahmoillekkaan mitään arkipäivää, vaan ihan yhtä ihmeellistä kuin katsojallekin, joka aika huolella sitten rikkoo sen illuusion siitä että kyseessä olisi jokin henkilöhahmoille arkipäiväinen juttu. Ja toisaalta latistaa maailman sellaseksi jossa ei ole mitään ihmeellistä eli selittämätöntä.
fuusetsu kirjoitti:
maalis 6, 2018, 17.27
The Walking Deadin kahdeksannen kauden toinen puolisko taisi juuri alkaa. On muuten mennyt todella huonoksi tämäkin sarja. Sarjaahan tehdään todella pienellä budjetilla verrattuna moneen muuhun nykysarjaan, ja sen kantava elementti on ollut käsikirjoitus. Väkivaltaa ja taisteluita ei ole ennen edes tarvinnut näyttää, jos ne eivät ole vieneet tarinaa eteenpäin. Nyt on vain 80-luvun tasoisia action-kohtauksia, jotka eivät vie tarinaa eikä henkilöhahmoja eteenpäin. Pitänee tämä kausi kuitenkin katsoa loppuun. Jos ei hommaa saada kasaan, niin kahdeksas kausi jää viimeisekseni.
Mää veikkaisin että tässä käydään sellasta pitkää sotaa ihan tarkoituksella, että sitten kun se on ohi niin on saavutettu jotain elämää suurempaa. On kyllä tuntunut että tällä kaudella taas tapahtuu jotain ja homma etenee, edellisellä kaudella ei niinkään. Siinä aikaisemminhan saatiin todella lyhyesti hoidettua se poliisiasema ja ihmissyöjät, joten ehkä niiden tarkoituksena olikin olla kontrastina tälle vähän vaativammalle yhteenotolle. Ainakin sitä hieman alleviivattiin Rickin puheissa, kun oli siinä ennen Neganin porukoiden suuruuden tajua niin itsevarmana että ne hoidetaan kuten muutkin pahalaiset. Tässähän on nyt johdateltu sillä Rickin pojan unelmalla, eli teemalla että jos nyt kuitenkin pitäisi pyrkiä jonkinlaiseen rinnakkaiseloon muidenkin kuin selkeiden hyvisten kanssa, eli kyllä näkisin että henkilöhahmoissa on edelleen jonkinlaista kehitystä tapahtumassa. Lienee toki mahdollista että se on vaan siinä hämynä ja Rick vetää Neganin munista hirteen, ja wannabe-negankaartin kohtalo on yhtä tyly.

Se että "pitkä sota" on katsojasta vähän tylsää, välittää katsojallekin vähän sellasen ryydyttyneen fiiliksen, joka on ihan mainio pohjustus eeppisemmälle meiningille, että tarinalla on sellanen perinteinen rytmitys, johon kuuluu suvantovaihe.. Toimintaleffoissakin oli vielä 90-luvulla käsite "lopputoiminta", nykyäänhän ne on aikalailla toimintaa alusta loppuun, ilman kovin pitkiä suvantovaiheita. Mutta voi se toki olla sitäkin että ne on vaan tehneet huonoja jaksoja, kun eivät ole osanneet tehdä parempia..

https://fi.wikipedia.org/wiki/Juoni
Aristoteles huomauttaa, että loistavat peräkkäiset puheenvuorot, joilla ei ole keskenään yhteyttä, eivät tuota yhtä suurta tunnevaikutusta kuin toisiinsa kiinteästi liittyvien puheiden ketju, vaikka itse puhujat eivät jälkimmäisessä tapauksessa olisikaan niin taitavia.
flammee
tammi 17, 2018, 21.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Twin peaksin kolmoskausi oli paikoitellen hieman puiseva, mutta tykkäsin kyllä. Tämmöset mysteerijutut, joissa on toisia maailmoja tms., niin niissä harvoin osataan tuoda siihen sellasta mystisyyden fiilstä, tässä kyllä osattiin se puoli. Tosin oli sellaisia pitkiä ja hieman hitaita kohtauksia joissa nukahtelin, ehkä olisi pitänyt katsoa vain yksi jakso kerrallaan, mutta kun tuli kaks putkeen, niin eihän sitä malttanut katsoa vain yhtä tallennettua jaksoa kerrallaan. Voi toki olla että tähän päti paljon sekin että kuin hyvä se alkuperäinen sarja oli, että siinä vähän odotteli että josko se Cooperi sieltä kohta heräisi kunnolla ja pääsisi vauhtiin. Eihän tästä kolmoskaudesta tajunnut pitkän aikaa alkuvaiheessa paljoakaan, sitten hiljalleen asioista pääsi jyvälle ja loppuvaiheessakin jäi monia asioita aika huolella auki. :jepa: Toki olisi kaivannut jonkinlaista päätöstä sarjalle, mutta ehkä sitten jonkun vuosikymmenen kuluttua.

Vastakkaisena esimerkkinä tuoreessa Kingin musta torni -leffassa oli epäonnistuttu aika huolella tässä mystisyydessä, siinä näkyi kyllä kirjan juttuja, mutta ei siinä ollut oikein mitään sellasta tunnelmaa. Muistaakseni tärkeänä yksityiskohtana kirjoissa oli ne väriliidulla tehdyt merkinnät katuun ja toisaalta kadonneiden lemmikkieläinten ilmoitukset, leffassa oli keskitytty vain selkeisiin juttuihin ja jätetty sellaset kummallisemmat elementit pois. :naamapalmu:
flammee
marras 4, 2017, 11.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Lasse Candé kirjoitti: Walking Dead ei ole antanut mitään nyt kun olen nämä kaksi jaksoa katsonut.

Katsoin vähän aikaa sitten edellisen kauden viimeisen jakson uusintana ja sitten sen keskusteluohjelman. Siinä joku sarjan pomo uhosi että ensimmäiset neljä jaksoa tulevat olemaan todella kovaa meininkiä. Ajattelin silloin, että "sanoiks toi just että tuleva kausi muuttuu ihan passkaksi neljän jakson jälkeen?" Nyt taas ajattelen että jos tämä randompaukuttelu, millä ei näytä olevan mitään selkeää juonellista päämäärää on sitä kovaa meininkiä, niin mitä roskaa sieltä on tulossa myöhemmin? Ei siinä, pakkohan se on ymmärtää että tämä taistelu ei voi olla ihan pienikään, mutta ei tässä kyllä nyt olla lähelläkään tämän sarjan suurimmissa loistohetkissä.
Walking deadissa voi olla käynnissä sellanen suvantovaihe, joka pohjustaa isompaa juttua. Esimerkiksi battlestar galacticassa tällainen oli kolmoskauden kolme ensimmäistä jaksoa, vähän sellasta tylsää valmisteluvaihetta (planeetalla cylonien vallan alaisina kärvistelyä) ja sitten nelosjaksossa pärähti kunnolla.. Suvantovaiheiden avulla huipennukset ovat isompia. Tosin voihan se olla ettei mitään suvantoa ole menossa vaan se nyt vaan on tollanen. :niinpa:
flammee
maalis 30, 2017, 19.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Mika kirjoitti: Kuva
Juu, juuri näin. :peukku:

En itse asiassa fanita TWD:tä enää niin paljon, mutta inhoan GOTissa lukuisia turhia henkilöhahmoja, tuntuisi että hahmojen paljouden perimmäinen tarkoitus on että olisi paljon hahmoja ja tarina näyttäytyisi sitä kautta syvällisemmältä. Kyllähän GOT ihan hyvä on, kirjana tuo henkilöiden määrä kävi enemmän hermoille.
flammee
maalis 30, 2017, 07.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Lasse Candé kirjoitti:Joo, tyrmää ihmeessä kokonaan. :D
No onhan se nyt saatana pyhäinhäväistys sanoa että TWD:hen olisi haettu mallia jostain p*rkeleen GOTista. :D
Se se oli se varsinaisin pointti. :D
flammee
maalis 28, 2017, 22.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suosikkisarjat?
Vastaukset: 1626
Luettu: 104068

Suosikkisarjat?

Lasse Candé kirjoitti: Sarjaa on kyllä vaivannut tämä, että on selvästi haettu mallia GoT:sta ja esitelty erilaisia kansoja ja tätä kautta erilaisia tarinakulkuja.
Jaaa... Käsittääkseni walking dead noudattelee jossain määrin vuodesta 2003 ilmestynyttä sarjakuvaa(jota en ole lukenut), vähän epäilen että siinä ei ole haettu mallia GoTista, joka toki on vanhempi, kun on kirjana julkaistu vuonna 1996.. TWD starttas sarjana vuotta ennen GoTia toki. Ei nuo erilaiset heimot kyllä ihan niin ennennäkemätön idea ole, että se pitäisi kopsia juuri GoTista...

Tyypillisesti huippukohtaa kannattaa viritellä jonkin aikaa, niin se tuntuu sitten isommalta, että jos saavutetaan jonkinlainen voitto, niin se sitten myös tuntuu joltain. Esimerkiksi Battlestar Galacticassa oli kolmoskauden alussa kolme jaksoa sellasta vähän tylsää nyhjäämistä planeetalla cylonien vallan alla, mutta nelosjaksossa jossa tapahtui, niin oli se sitten kovasti paljon eeppistä. Sitten päinvastainen esimerkki sormusherra -leffasta. Siitä oli jätetty kokonaan pois se pitkällinen tarpominen suon yli, muistaakseni että pääsivät sinne mordorin laidalle. Luin kirjan siis ala-asteella, eli n. 25 vuotta sitten ja normaalisti kyllä unohdan kaiken, mutta se eeppisen tylsä rämpiminen on jäänyt mieleen. Ei vaan tule sitä saavutuksen tunnetta, jos ei ole kuljettu sitä raskasta matkaa. Ois ne nyt voinu ees vartin verran leffasta rämpiä siellä suolla, oisivat vaikka poistaneet jonkun armeijataistelukohtauksen. :jepa:

Myös sormusherra -kirjassa, joka on julkaistu joskus jotain 75 vuotta sitten, oli kovasti erilaisia kansoja - kääpiöt, haltiat, ihmiset jne.. Ei tainnut kopsia GoTista. Ehkä se päällimmäisin yhtenevä piirre näillä sarjoilla on se että ne on tehty isolla rahalla.

Viestejä kantsii näköjään jälkimuokata jälkeenpäin, eikä esikatsella. Jos viesti katoaa jossain vaiheessa, niin se on todennäköisemmin tallessa. Jostain syystä aina välillä ei saa yhteyttä potkuun, vaikka muut sivut toimisivatkin. Meinasin menettää tämänkin viestin, mutta kerkesin kopsia tekstit kun havaitsin että ei saa yhteyttä.